Kanadska škola uklanja knjige objavljene prije 2008. godine zbog inkluzivnosti

Knjige
25 komentara

U želji da bude “inkluzivniji”, kanadski školski odbor u Mississaugi, Ontario, odlučio je da očisti svoju biblioteku od svih knjiga objavljenih pre 2008. godine.

Srednja škola Erindale u Mississaugi, Ontario, “spalila” je otprilike 50% svojih bibliotečkih knjiga, uključujući “Harry Potter” i “Igre gladi”, kao deo nove “serije knjiga zasnovane na pravednosti” koju je ranije ove godine implementirao školski odbor Peel Districta, navodi CBC.

Odbor insistira na tome da je slijedio širu direktivu ministra obrazovanja kako bi resurse za učenje učinili inkluzivnijim i reflektirajućim zajednicu.

Da, biblioteka sa praznim policama zvuči veoma inkluzivno…

Očišćeni su i klasici poput “Dnevnika mlade djevojke Ane Frank” i kultne knjige za djecu poput “Veoma gladne gusjenice”.

Na pitanje WTF-a, školski odbor je bio izrazito izbjegavajući, odbijajući da odgovori da li se knjige uklanjaju isključivo na osnovu datuma njihovog objavljivanja. Njihova izjava, u kojoj se tvrdi da se knjige uklanjaju ako su “oštećene, netačne ili se ne provjeravaju često”, ne provjeravaju se.

Učenica 10. razreda japanskog porijekla, Reina Takata, brine da bi značajni dijelovi njenog naslijeđa mogli nestati s ovom čistkom knjiga.

“Autori koji su pisali o japanskim logorima za interniranje biće izbrisani”, upozorila je ona.

Zvanično povlačenje unazad

S obzirom na rastuću reakciju, ministar obrazovanja Ontarija, Stephen Lecce, se konačno oglasio, osudivši tu praksu kao “uvredljivu, nelogičnu i kontraintuitivnu”. Od tada je naredio odboru da odmah obustavi uklanjanje knjiga.

Veći problem ovdje je rastući trend pretjerane korekcije u ime “budnosti”, što često dovodi do nestajanja historije, kulture i nijansiranog diskursa. U kom trenutku se pritisak na pravičnost pretvara u ludnicu istorijskog krečenja? Srednja škola Erindale nam je možda dala odgovor: kada samovoljno uklonite 50% svoje biblioteke u ime inkluzivnosti, vjerovatno to radite pogrešno.

InkluzivnostkanadaOntarioŠkola
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
7 mjeseci prije

Farenhajt 451. Kada sam taj film gledao kao dijete mislio sam da se pretjeruje.

Nekoime
7 mjeseci prije

Spaljivanje knjiga? Zvuči poznato.

tihobl
7 mjeseci prije

Kijevski rezim spalio je 90% knjiga iz biblioteka. Ovi kasne za njima. Na redu je Usrulja da donese slicnu direktivu.

Ante
7 mjeseci prije

Amerikanci su još prije dvadeset godina počeli uništavati sve konfederacijske spomenike i knjige. Takorekuć brišu povijest, onda će ispasti da uopće nije bilo rata između Sjevera i Juga. Sada se uništavaju knjige. Uskoro će izbrisati sve povijest diljem svijeta, to je izgleda dio tog reseta kojeg se stalno spominje. Da čak ni povijest neće postojati, nego će izmisliti drugu povijest. To se već dogodilo nedavno. Do 1945 godine pobijeni su u ratovima svi stari ljudi koji su sjenčali prave Europske povijesti i što je bilo prije. Da da počnem pričati što se sve događalo na području balkona do kraja 19 stoljeća smatrali bi da govorim gluposti i da je to nemoguće. Zato neću ništa reći.

Haron
7 mjeseci prije

Koliki dio Kanade obuhvaća srednja škola Erindale u gradiću Bogu iza leđa?

ljena bitanga
7 mjeseci prije

Harry Potter – Rowling-ica spominjala “rađajući spol”.
Dnevnik mlade djevojke Ane Frank – učinio svoju ulogu; zacementirano kod ovcoida; druge rase važne.
Vrlo gladna gusjenica – prirodni fenomen transformacije. Transformacija čovječanstva- nikako. Plus ùči djecu dane u tjednu kao i nazive raznih namirnica i hrane.
USA djeca na izletu : Kaj se mlijeko dobila od krave!?!?!?
Igre gladi : Slobodno nadopunite…

Max
7 mjeseci prije

Fahreinheit5+451.

Roccos
7 mjeseci prije

Može im se jer pravog otpora nema na vidiku.Mladi su ti koji bi trebali prednjačiti u zaustavljanju ovog ludila,ali yebiga tko da od njih riskira propustiti neku važnu foru sa facebooka,pa novi playstation,pa najnovija objava na instagramu neke Kradashian,ma idi begaj.

prirodna neinteligencija
7 mjeseci prije

“Prošlost je izbrisana, brisanje se zaboravilo, laž je postala istina.”
George Orwell, 1984-a

“Što je bliži kraj imperije, to su njeni zakoni luđi”
Ciceron – rimski filozof, državnik, književnik, govornik, 106-43 p.n.e.

habanero
7 mjeseci prije

Vanzemaljska civilizacija vodi čitavu planetu posljednjih 309000 godina. Lupaju agende, naočigled teraformiraju planetu i izvode experiment sličan onom u petrijevoj zdjelici stalnom promjenom parametara za razvoj “kulture”. Mi smo experiment. Postoje pojedina tajna društva koja poznaju dubinu svega što se dešava, ali iako umišljaju da su čuvari Znanja, uglavnom se radi o manipulatorima. Znanje se skuplja individualno. Organizirana religija služi upravo tome da organizira dok se sami ne snađete. Fućka se univerzumu hoće li vam za to trebati 500 inkarnacija ili više. Ultimativna istina jest kako čovječanstvo uopće nije sposobno voditi samo sebe. Ne postoji organiziran izlazak iz materijalnog univerzuma već jedino individualni. Od nas ovdje očekuje se skupljanje Znanja i konačni odabir OPD (STS, engl. service to self). Bez duhovne nadgradnje uglavnom smo osuđeni na reinkarnacijske cikluse u vremensko-prostornoj petlji zvanoj treći denzitet. Bliža povijest je tako stručno izbrisana da prema Fomenku, nekim drugim sličnim istraživanjima te kasiopejskim transkriptima… Čitaj više »

Rimtutituki
7 mjeseci prije

Koji su ovo kreteni. Negativns selekcija,poslusnost i dobjes idiocracy

Trajko
7 mjeseci prije

Zaborav je put u glupost, gori od neznanja.Učiteljica života postaje neiskusni transgender.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI