Kanye West ponovo uklonjen s Twittera

Kanye West izbacen s Twittera
40 komentara

Twitter račun Kanyea ‘Ye’ Westa ponovno je suspendiran u četvrtak nakon što je zabavljač i propali kandidat za predsjednika SAD-a objavio sliku Davidove zvijezde isprepletene svastikom.

Vlasnik Elon Musk, koji je vratio Westov profil na temelju slobode govora nakon što je suspendiran početkom listopada, rekao je da mu se ne sviđa način na koji je reper koristio njegovu platformu. Osim što je objavio kontroverznu sliku, West je objavio i nimalo laskavu fotografiju Muska.

“Ovo je u redu”, rekao je Musk o svojoj slici, za koju je West tvrdio da će mu biti posljednja na Twitteru. “Ovo nije”, rekao je o drugom tvitu.

“Dao sam sve od sebe. Unatoč tome, opet je prekršio naše pravilo protiv poticanja na nasilje”, primijetio je Musk.

Westova izvorna suspenzija bila je zbog tweeta, u kojem je zagonetno najavio da ide na “death con 3 na Židove”, što je izazvalo masovnu reakciju i optužbe za antisemitizam.

Ovaj se tjedan West pojavio u emisiji konspirativnog političkog komentatora Alexa Jonesa i iznio niz primjedbi koje su, čini se, poduprle optužbe protiv njega. Rekao je da mu se sviđa Adolf Hitler, kojemu pripisuje zasluge za “izum autoceste” i mikrofona, te naciste općenito.

“Svako ljudsko biće ima nešto vrijedno što je iznijelo na stol, posebno Hitler”, izjavio je West.

Twitter je uklonio tweet sa svastikom unutar Davidove zvijezde nekoliko sati prije nego što je cijeli Westov račun zamrznut. Kombinaciju dvaju simbola koristio je Raelijanski pokret koji je usmjeren na izvanzemaljski život. Imajući nevjerojatnu sličnost sa slikom koju je tweetao West, navodno predstavlja prostor i vrijeme. Druga varijanta uvedena je 1990-ih, zamjenjujući svastiku vrtložnim oblikom.

Prije nego što je Westov račun suspendiran, također je dao podršku modnoj marki Balenciaga, koja je optužena za korištenje seksualno sugestivnih slika djece u reklamnoj kampanji. Njegovi drugi tweetovi uključivali su osude pornografije, pozive Isusu i nagovještaje o još jednoj predsjedničkoj kampanji 2024. godine. Slika koja je rezultirala obustavom njegovog računa bila je naslovljena “YE24 LOVE EVERYONE #LOVESPEECH.”

Borbeni zabavljač već je otvoreno govorio o svojim psihičkim problemima i dijagnostici bipolarnog poremećaja.

Musk, kojeg mnogi kritičari optužuju za krhki ego, naglasio je da se nije uvrijedio zbog svoje fotografije bez majice koju je objavio West. Bila je to jedna od nekoliko snimljenih dok je poduzetnik ovoga ljeta tulumario s holivudskim mogulom Arijem Emanuelom na jahti kod grčkog otoka Mykonos. Musk je tvrdio da su mu fotografije pomogle u odluci da smršavi.

JEVREJIKanyeMusk
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
1 godina prije

Kako twitter reagira na svastiku u Indiji? Da li je hinduizam zabranjen u UK?

Mario
1 godina prije

Uopće neznam tko je ovi crnac niti mi se traži jer je to za mene besmisleno.
Musk i Twitter su već prožvakana priča i neznam tko je uopće mislio kako će se nešto u funkcioniranju Twittera promjeniti. Eventualne korekcije moderiranja po principu oduzme ovdje, dodaj ondje nisu ikakve promjene.

komšija
1 godina prije

West je genijalac.Šta je pogrešio,ništa.

Mlata
1 godina prije

To se ne radi tako moj Kanje…postavi vw znak u “vrtložni oblik” pa ćeš videti kako to majstori rade..i još uvek rade i još uvek je među najprodavanijim automobilima!

Ne daj se zlikovcima
1 godina prije

Genijalno prerađen simbol kabale! Ne treba više reči.

eukolonija
1 godina prije

Na zapadu vlada medijski mrak. Ukrajina je preplavljena svastikama ukrajinskih vojnika a nemali broj njih to koristi kao tetovaže i sve je slikano i dokumentovano a najveću potporu dobijaju od Bidena i demokratske stranke.

damjan
1 godina prije

pa što nije sloboda govora????

tihobl
1 godina prije

Koji spin. Lik te stvari stalno objavljuje, a kad je napisao da je Putin pravi covjek odmah je obrisan kao EU nebi zabranila tviter zbog ruske propagande. Sve ovo su suplji izgovori kako se nebi izrekao pravi razlog zabrane.
A onaj amblem je pravi za Brisel i IV rajh – svastika u davidovoj zvijezdi. Mnogo je bolji od kriza koji koristi NATO.

rdfgjkuioll
1 godina prije

gledao sonoć kod alexa….lupetalo…

Ivan
1 godina prije

Kaj ne West,ne Ist,pa kak Otok Ist se se to ide,rušiš se na kičevo pa pariz

Max
1 godina prije

Ne da se čovjek.

Yo West
1 godina prije

Izgleda da ovaj “luđak” koji to nije jedi shvaća tko je kriv za sve.
Bravo Ye West, baš me zanima kako ćeš završiti, jer tko takne u vraga…..

Jednostavno receno
1 godina prije

Znači nema slobode govora. Opet ližu što su pljuvali.

SIRIUS
1 godina prije

Kanye nije “uspio”. Pokazao se kao površan, a očito je emotivno nestabilan. Malo se čini i gloop a sigurno pun k previše riskira….

tihobl
1 godina prije

Википедија је уклонила енглеску верзију чланка о “Алеји анђела у Доњецку”

Информације о меморијалном комплексу у знак сећања на децу погинулу у Донбасу од гранатирања Оружаних снага Украјине доступне су на руском, бугарском, француском, хебрејском, италијанском, летонском, српском и украјинском језику.

Истовремено, на украјинском се каже да је Алеја анђела „пропагандни израз за меморијални комплекс у Доњецку, који су руски окупатори подигли у знак сећања на украјинску децу која су страдала током инвазије и окупације“.

DEDA
1 godina prije

HITLER I ŠVABE SAMO NISU USPJELI KAO BRITANSKA,FRANCUSKA,AMERIČKA I OSTALA KOLONIALNA GOVNA.NIKAKVA RAZLIKA ALI JEBIGA POVJESNIČARI SU OPASNI LJUDI.

Pravednik
1 godina prije

HMMM, ovaj bi mogao igrati nogomet za repku Njemačke, ima puno takvih ili pak repku Francuske.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI