Kijev proglasio izvanredno stanje u energetskom sektoru

Ledenice i mrkva
12 komentara

Ministarstvo energetike u zemlji je proglasilo izvanredno stanje u sektoru i trajat će jedan mjesec.

Ukrajina je izvanredno stanje u energetskom sektoru proglasila zbog blokade dostave ugljena iz Donbasa, a isporuke sprečavaju veterani antiterorističkih operacija i nacionalističke dragovoljačke bojne, koji su presjekli i blokirali željezničke rute, jer ne žele kupovati ugljen od proruskih separatista.

Odluka je donesena na izvanrednoj sjednici kabineta ministara. Ministarstvo energetike zemlje je rekao kako će, barem za sada, izvanredno stanje trajati jedan mjesec.

Premijer Ukrajine, Vladimir Grojsman, rekao je da je trenutna nestašica ugljena u zemlji umjetno stvorena. Grojsman traži da se zove okonča blokada željeznica i osigura doprema ugljena, jer, osim termoelektrana, rad može obustaviti i ukrajinska metalurška industrija.

Režim u Kijevu je pokrenuo vojnu operaciju protiv građana Donbasa u travnju 2014. godine samo zato što su se usprotivili državnom udaru u zemlji. No, sada je konačno izašlo na vidjelo da o Donbasu, tamošnjim rudnicima i velikim poduzećima, ovisi ne samo istok zemlje, nego i cijela Ukrajina.

Povezana vijest: Blokada dostave ugljena iz Donbasa – Ukrajina uskoro gasi termoelektrane?

donbasizvanredno stanjeMinistqrstvo energetikePlinUgljen
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kovut
7 godine prije

Ovi pro-americki elementi u Ukrajini sto blokiraju ugljen iz Donbasa su kao razocarani muskarac
kad otkine sebi k-urac kad uhvati zenu da ga vara s boljim muskarcem.

neko ime
7 godine prije

imaju li naši kakva iskustva, u vezi ove situacije, a koja bismo mogli šerati? možda uključiti labinske rudare, dok ne završimo lng brzu vezu…?!

Milan
7 godine prije

Samo da se nadovezem,sada ce Ukrajinska vlada dovoziti ugljen iz Amerike tako je danas donijela odluku Ukrajinska vlada i naglašeno je da ce automatski sa dovozom ugljena iz Amerike poskupiti struja za 45%.Sto znaci,opet ce ceh placati obicna raja a kijevska mafija ce na tome zarađivati pare.Njima je izgleda odzvonilo,jos d aim rusi plin iskljuce,mogu svi redom put pod noge pa pravac amerika i evropa..Prosjecna placa je u Ukrajini 300 dolara a cjene kao u evropi..Ukrajinci masovno preko Poljske bjeze u evropsku uniju,dobivaju radne dozvole u Poljskoj iako nesmiju sa tim dozvolama raditi u ostalim EU zemljama,oni onda rade po ostalim zemljama u eu,znaci rade na crno,jeftina radna snaga,rade za 3€ po satu..samo da prezive.Jer,sa tim placama imaju mogucnost prehraniti familiju u Ukrajini itd.itd..

Koča Popović
7 godine prije

Neonacisti u sluzbi krupnog kapitala marsiraju postsocijalistickim prosrorom. Tako bijase i jest na juznoslavenskim prostorima.

jorgen
7 godine prije

Kako ce Nuland sada peci kolace ? Morati ce ih hladne nositi sa zapada.

Igor
7 godine prije

… sve dok jednog dana ne sloze se slavenske zemlje i ne krenu ****** majku zapadu. Nema srece ni Rusima, ni Ukraincima, ni Nama :))

fb slo
7 godine prije

He, bakice, nemojte, da dišete, jer vijetar dolazi iz Istoka.
Za dan ili dva dolazi zapadni vijetar, pa čete onda…

Evo ukrajinske definicije patriotizma.

Jupiter
7 godine prije

Azov je neonacistička anti ruska tvorevina koja crpi snagu od svojih istomišljenika iz drugog svetskog rata.Potpomognuti otimačima kapitala ,nedozvoljavaju pobunjenicima da se bogate već to pravo daju samo sebi .Oduzimaju pravo,svom narodu da se greje,sa nadom da se i ostatak povampiri i krene u odlučujući boj protiv slabe Rusije.Ludilo!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI