Kim-Jong-un zabranjuje uske traperice i takozvane ”fudbalerke” u strahu od kapitalističkog utjecaja na zemlju

Kim-Jong-un zabranio uske traperice
63 komentara

Već desetljećima Sjeverna Koreja je jedna od najtajnovitijih zemalja na svijetu, što znači da je gotovo nemoguće procijeniti kakav se život ondje zaista živi. Ovakva razina tajnosti potaknula je velik broj glasina o sjevernokorejskom društvu, zakonima i običajima te zemlje.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un nedavno je zabranio uske traperice i takozvane frizure ”fudbalerke” u svojoj zemlji, izvijestio je Metro, pozivajući se na izvještaj južnokorejskog Daily NK-a. Sputnjik nije uspio provjeriti tu tvrdnju, ali prema britanskim novinama, otkriveno je da je Kim Jong-un u strahu od toga da bi utjecaji kapitalističke i inozemne mode na lokalnu mladež mogli dovesti do kolapsa Sjeverne Koreje.

Navodno su zabranjeni i piercinzi, bojanje kose, kao i majice sa sloganima i porukama.

Ranije je južnokorejska novinska agencija Yonhap izvijestila da je državni sjevernokorejski list Rodong Sinmun upozorio na opasnosti od “kapitalističke” kulture, koja je već prouzrokovala slom socijalizma u nekoliko zemalja.

“Povijest nas uči ključnu lekciju da zemlja može postati ranjiva i da se u konačnici može urušiti poput zida, bez obzira na svoju ekonomsku i obrambenu moć, ako se ne držimo vlastitog načina života. Moramo biti oprezni i prema najmanjim naznakama kapitalizma i kapitalističkog načina života i moramo se boriti svim silama kako bismo se takvih znakova i utjecaja riješili”, napisale su novine, prema Yonhapu.

Prošlog prosinca novinska agencija izvijestila je da je Pyongyang obnovio zakon o zabrani posjedovanja videozapisa, koji su snimljeni u Južnoj Koreji. Između Seoula i Pyongyanga napetosti su i dalje visoke. Točnije, Sjeverna i Južna Koreja su i dalje tehnički u ratu, iako je sukob, koji je trajao od 1950. do 1953. završio mirovnim sporazumom.

Kim Jong UnSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jure
2 godine prije

“Navodno su zabranjeni i piercinzi, bojanje kose, kao i majice sa sloganima i porukama.”
Navodno bi netko trebao biti novinar…

Mlata
2 godine prije

Recimo da sam ja đak prvak i neka mi neko objasni gde greši ovaj predsednik! Pročitao text, osvrnuo se oko sebe, pročitao par članaka od jutros i sad se pitam

Slonica
2 godine prije

Mislim da su traperice općenito zabranjene, ne samo uske.
Američki student Otto Warbrier je skidanje plakata platio životom.
Možda bezazlena igra skupo košta.

2 godine prije

Jedini list koji je to objavio je južno korejski Dejli NK-a ostali novinski listovu su ili preneli njihovu ili nisu mogli da potvrde…
Najverovatnije se radi o lažnoj vesti.

2 godine prije zadnji put uredio Dragačevac
pozitivan pesimista
2 godine prije

ma, da se mene pita, svi bi vi meni redom pod petokraku.
u plave mantile i gumene cizme, pa bilo ljeto – bila zima;)

happy trigger
2 godine prije

Živio vrhovni vođa Maršal Kim ..,da nije zabranjena pornografija odavno bi emigrirao u Sjevernu Koreju….travica legalana prilike za šverc koliko hočeš i partija da ti čuva leđa

abopl
2 godine prije

Ako se vi pozivate na izvjestaje zapadnih medija, jadni vi…………….

Драгогост
2 godine prije

Lično je ubio tetka bacačem plamena, ali je se ispostavilo da je tetak otporan na vatru, i ostao živ.

2 godine prije zadnji put uredio Гавран
istražujk
2 godine prije

Kako mogu zabraniti vlasti traperice ako ih nikad nije ni bilo?
Ako ih nitko ne uvozi onda ih ni nema a za sverc je najbolje metak u tijelo.
Zar nije svuda zabranjena kontrabanda?
Western propaganda.
A sto je s onim
Kim streljao nekog frajera s topom?
Prema izjavi nekog koji je trazio azil u J.K.

Драгогост
2 godine prije

Mučenička zemlja koja od 1950. trpi udare svetskog poretka. Sa njima se sprdamo a do neba kukamo kada Bil Gejts hoće samo malo da nas modifikuje.

Fran
2 godine prije

Bolje bi bilo novinaru da napise reportazu od USranim zlocinima u Koreji i kako Sjeverna Koreja stenje i ne moze biti normalna drzava uslijed USranih sankcija

Davor drugi
2 godine prije

Ne treba se toliko brinuti dok god je maršal jedini debeli s.korejac.

Zvrk
2 godine prije

Te frizure fudbalerke su uvreda modi i zdravom razumu. Naprosto je nevjerojatno da to je ikako moglo biti popularno. Moja puna podrška u uklanjanju te dlakave nakupine koju neki zovu frizurom.

Stara kuka
2 godine prije

Uske traperice koje mogu izazvati probleme s testisima, ai cirkulacijom (da ne spominjem kako pederski izgledaju), odvratni i po zdravlje rizični pirsinzi, bojenje kose (a vjerojatno se misli na u zadnje vrijeme jako popularno bojanje neprirodnim užasno ružnim bojama) i fubalerke o kojima ne treba ni trošiti riječi. A i na majicama se stvarno može vijdeti sve i svašta.

Ne znam da li je to zbog suzbijanja zapadnog utjecaja, ali definitivno takve utjecaje treba suzbijati. Pogotovo stoga što su navedeni “modni izričaji” ugalavnom karakteristični za ljude “progresivnih usmjerenja” koji promoviraju i nameću i daleko bolesnije i opasnije utjecaje nego ovi nabrojani.

Uostalom neka se svatko zapita želi li baš ovakvog dečka ili curu ili da li bi baš želio da mu djeca ovako izgledaju:

comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Alen
2 godine prije

Heh podsjeti me kako smo nekad pjevali , to je ta dzins generacija 😀😀😀 , i vidi zbilja kako završišmo …

Brkan
2 godine prije

Mislim da su u pravu oni komentatori koji sumnjaju u ovu vijest, koja je najvjerojatnije lazna. Ako bi ovo bila istina, moguce je da bi to mogla biti neka pravila koja se odnose samo na sacicu, ali zaista sacicu, stranaca koji nekim razlogom posjete Sj. Koreju, ali da li je i to provjereno? U Sjevernoj Koreji nema butika i trgovina sa odjecom kao na “zapadu”, prakticno nema trzista, svu robu uvozi drzava, a gradjani nemaju novca. Njihova placa u novcu je dovoljna za pokrice troskova prijevoza i sitnih troskova, a ostalo dobivaju u bonovima. No, nije vazno sto pise u clanku, to je ionako glupost. Po meni je ovo skolski primjer danasnje propagande. Neki bezvezni portal u Juznoj Koreji, za koji nitko nikada nije cuo, objavi clanak sa laznom informacijom, to se odmah copy-paste prenese na druge portale i evo, odjednom cijeli svijet zna sto je zlocesti Kim Jong uradio.… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Brkan
The Beatles
2 godine prije

Ah nema farmerki, nema coca cole.. propadošmo

македонец🇲🇰
2 godine prije

kimi je lik numero uno u svjetu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 lud je za sve pare 🤣🤣🤣🤣🤣🍻🍻🍻🍻🍻

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI