Kina će se pobrinuti za obnovu Sirije

Kina će rekonstruirati Siriju
22 komentara

Kineska vlada je izrazila namjeru da proširi suradnju u svim područjima sa Sirijom, žrtvom šest godina vanjske agresije i terorizma.

“Kina i Sirija su dva vrlo komplementarna gospodarstva “, rekao je tijekom foruma tvrtki iz obiju zemalja Yin Zonghua, potpredsjednik Vijeća za inozemnu trgovinu Kine, koje djeluje u okviru vlade.

Yin Zonghua je rekao da kineske kompanije namjeravaju u ulagati u Siriji u infrastrukturu, naftu i plin, hranu i laku industriju, te da žele doprinijeti obnovi i razvoju arapske zemlje.

Više od stotinu kineskih kompanija je sudjelovalo na sastanku kojem je cilj bio povećati obujam trgovine između dviju zemalja, koja je u 2010., godini koja prethodila početku sukoba, dosegla 2,48 milijardi dolara.

Kina ne samo da nastoji ojačati gospodarske veze sa Sirijom, nego želi ojačati svoje veze s Damskom i u drugim područjima, uključujući vojnu obuku i jačanje drugih odnosa u vojnoj sferi.

I Kina i Rusija su odbacili sankcije protiv Damaska, koje su nanijele ozbiljnu štetu gospodarstvu Sirije. Umjesto prisilnih mjera, dvije zemlje inzistiraju na potrebi rješenja krize u arapskoj zemlji kroz pregovore.

U tom smislu je sirijski predsjednik Bashar Al-Assad u nekoliko navrata izjavio da je ekonomska blokada Zapada protiv Sirije opasnija po zemlju od aktivnosti terorističkih skupina.


 

rekonstrukcija
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Moze….i tuta Bugarin samo ako ima dovoljno Rusima za pikslu.

Michael Collins
6 godine prije

A da se potrudite i pomognete u oslobađanju Sirije? Vi biste da dobijete najunosnije ugovore zbog toga što ste tu i tamo ulagali veto u UN-u (koji vas btw ništa ne košta , jer to nije onaj presudni budući su Rusi uvijek bili sirijski zaštitnici.
I Hrvatska je imala 2010. trgovinske razmjene i direktna ulaganja u Siriju vrijednu milijarde USD.

davor
6 godine prije

Sa Rusima su Ameri probali i sankcije i terorizam pa ne ide ni jedno ni drugo

čitatelj portala
6 godine prije

Normalno da će Siriju obnavljati Rusija i Kina. Te dvije zemlje su najviše pomogle sirijskoj vladi. Pa barem i ulaganjem veta u Vijeću sigurnosti. Po informacijama zadnjih nekoliko dana nazire se kraj ratu u Siriji. Odlične vijesti!

Georgij Žukov
6 godine prije

Kinezi mogu u obnovu ako im Rusi daju odobrenje , to bi po meni bilo jedino logicno s obzirom na ono sto ja znam o ratu u Siriji , odnosno cinjenica da je Rusija direktnim i nedvosmislenim vojnim udarom po kozojebima spaslila vojnika Assada ,ne znam za kineze ali siguran sam samo u jedno ,danasnje balkanske prcije koje su nekad obrtale milijarde dolara na bliskom istoku nece zaraditi jednog dolara u siriji , i to je ok s obzirom koji su stupanj licemjera pokazale u sirijskom ratu , zaradili su mafijasi koji vladaju ovim kvislinskim tvorevinama……. ali narod ja ne zalim , otpor stoko !

jale
6 godine prije

Zamislite se nad tim, Vi evroljupci!!! Vi i vaša evroljubljena Evropa je nabila sankcije jedinoj arapskoj državi koja se fizički usprotivila islamskom radikalizmu i terorizmu. Nabili ste sankcije sirijskoj djeci dok ih s druge strane kolju džihadisti. Sankcije kojima su sirijskoj djeci uskraćene vakcine i osnovni ljekovi. Ne džabe, bili bi ih oni platili pošteno i pravim novcem, a ne lažnim od kredita i evrofondova. To ste vi humani evroljupci. Licemjerna banda nesposobnjakovića i neradnika, notornih blebetala s kupljenim diplomama, otupljenih emocija od koke, ekstazija i lošeg rock ‘n’ rolla. Propašćete bolno, rapidno i proporcionalno patnjama sirijske djece.

Andrej
6 godine prije

Dobro, usvojeno! Kina će obnoviti Siriju, ali još se ne zna tko će obnoviti Balkan, obzirom, da je sada i javno objavljeno ono što je bilo prije i razumnima jasno, da je poslovna živost Agrokora ravna živosti strvine, te da se prelazi na brutalno trganje mesa, kože i kostiju; nemilosrdni prizor koji ste mogli gledati u emisijama tipa “Opstanak”.
Često se pronađem, dok prelazim preko opisa raznih užasa koje prenosi portal Logično, u onoj mučnoj sceni iz filma Ničija zemlja, kada jedan od aktera bosanskog rata svih protiv svih, čitajući novine u rovu, zgranuto zaključuje kako se veliko sranje događa, eto, baš u Ruandi.
Čovjek se osjeća glupo, još gluplje mu djeluje vlastiti komentar, ali eto, valjda se ne može iz svoje kože, pa i ja velim: “Auu, stvarno je sranje u Ruandi”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI