Kina uvela sankcije najmoćnijim američkim nevladinim organizacijama

Kina i sad
21 komentar

Kao odgovor na zakon kojeg je Washington usvojio pružajući podršku demonstracijama i pobunjenicima u Hong Kongu, Kina je uvela sankcije za nekoliko američkih organizacija.

Peking je odlučio nametnuti embargo za nekoliko američkih nevladinih organizacija, uključujući Human Rights Watch (HRW), što je odgovor na američki zakon koji, kako bi se podržali prosvjednici u kineskoj autonomnoj regiji, zabranjuje prodaju oružja za kontrolu masa policiji Hong Konga, izvijestilo je jutros rano kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

“Osim što se SAD miješaju u unutarnje poslove Kine, spomenuti zakon je ozbiljno kršenje međunarodnog prava i temeljnih načela međunarodnih odnosa. Stoga je Kina odlučila nametnuti sankcije za nekoliko nevladinih organizacija sa sjedištem u Sjedinjenim Državama. Sankcionirane organizacije su Nacionalni demokratski institut (NDI), Međunarodni republikanski institut (IRI), Nacionalna zaklada za razvoj demokracije (NED), Human Rights Watch (HRW) i Freedom House, kojima je nametnut embargo, između ostalog, zbog podržavanja ekstremističkih i nasilnih aktivnosti u Hong Kongu“, najavila je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

„Spomenute organizacije su sankcionirane zbog potpore ekstremističkim i nasilničkim aktivnostima u Hong Kongu“, rekla je glasnogovornica Hua Chunying na  konferencija za novinare u Pekingu.

Kina je pozvala SAD da se prestane miješati u hongkonške poslove i unutarnje poslove Kine.

„Kina će poduzeti potrebne radnje u skladu sa situacijom kako bi osigurala stabilnost i prosperitet Hong Konga, te kako bi obranila nacionalni suverenitet, sigurnosne i razvojne interese“, rekla je Hua Chunying.

„Imamo dovoljno koji pokazuju su da su neke organizacije podržale antikineske vandale u Hong Kongu i potakle ih na činjenje nasilja i zločina i secesionističkih aktivnosti. Oni bi trebali preuzeti glavnu odgovornost za trenutne nemire u Hong Kongu i trebali bi ih sankcionirati i da plate za ono što su učinili“, dodala je Hua Chunying.

Glasnogovornica je dodala da je Kina obustavila mogućnost razmatranja zahtjeva američkih vojnih zrakoplova i brodova da posjete Hong Kong.

Te su mjere očito odgovor na američku intervencionističku politiku u Hong Kongu, gdje se već šest mjeseci održavaju nasilne i dobro pripremljene demonstracije.

Točno je da su u početku protesti bili usmjereni protiv zakona kojim se odobrava izručenje osumnjičenih za počinjenje zločina u Hong Kongu kontinentalnoj Kini. Iako je vlada Hong Konga gotovo odmah najavila konačno povlačenje spornog zakona, nasilje i demonstracije su se nastavili.

Peking ne sumnja da Sjedinjene Države i neke strane zemlje potiču prosvjede, što svjedoči i spomenuti prijedlog američkog zakona u kojem se daje podrška prosvjednicima.

Osim tog ad hoc zakona, tu je i zakon kojeg je odobrio američki Senat, kojim Washington traži „demokraciju i poštivanje ljudskih prava u Hong Kongu“. Ako u „Godišnjoj procjeni o stanju autonomije otoka“ rezultati budu nepovoljni po Kinu, američki zakonodavci „Azijskom divu“ prijete sankcijama.

Za Kinu je Hong Kong posebna upravna regija i suvereni je dio njezina teritorija, što znači da za Peking o tom pitanju nema mjesta raspravi sa stranim silama.

Global Times

Human Rights Watch (HRW)
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
4 godine prije

Soroš?

Laki Topalović
4 godine prije

Vrlo zanimljivo, i to udarnima. Samo da vidimo kako ti izgleda u praksi. Ok, protjerivanje s teritorija, to znam, ali ima i financijskih tokova od ovih NVO u Hong Kong, Tibet, Xinjiang i prema raznim liberalnim skupinama, čak i u Pekingu. Vrlo mudro.

nessy
4 godine prije

Goni bandu priko Yang-ce.

Šule
4 godine prije

Kome če Kina uvest sankcije tu moljakaku SAD da se dogovore o carinama kmeče u svezi Hong Konga a SAD radi polako i sigurno kao svijetski policajac…Još kad im se pridruži Japan odmah če Kina da se sijeti 2.sv. rata…

Math
4 godine prije

Sad pričekati tjedan dva i vidjet će se broj istinskih prosvjednika – kad se “prosjedovanje” prestane plaćati.

crash&burn
4 godine prije

Pa ovim Zlikovcima nikad kraja.

zoran
4 godine prije

Kazu da u Americi nema revolucije jer tamo nema Americke ambasade 😀

Nije bitno tko
4 godine prije

Nema više honorara za proengleske huligane iz Hong Konga. No money, no funny.

Sarmat
4 godine prije

Što ste samo dosad čekali?! Pa i malem Ivici je već jasno tko su i čemu služe te “nevladine” organizacije.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Sad misle ovce drzati u strahu i hladnom ratu slijedecih 50g.

istrazuj
4 godine prije

Bilo je krajnje vrijeme da ovo Rotschildovo smetljiste poznatije kao “nevladine organizacije” (sve pod cvrstom komandom CIA/MOSAD) – izbace iz svoje zemlje.
Svako normalna drzava (dakle ne ROB Rotschildovih satanista) bi ucinio isto, te najstrozije kaznio svaku protuvu – koja bi uzimajuci Rotschildove pare – belbetala o “ljudskim pravima” a za racun cionista unistavala vlastitu zemlju.

Slavonac
4 godine prije

Logicno,hoceteli jedan clanak napisati o kineskim logorima za muslimane.Unapred hvala.

puki
4 godine prije

ma kakve sankcije, ovo su sankcijice, smiješno. Navedene organizacije su zločinačke mafijaške organizacije, koje pripadaju mreži anglocionističke globalističke mafije. Kina je trebala potpuno istjerati ove organizacije iz svoje države i zabraniti im svako djelovanje. Posebno NED-u, HRW-u i Freedom Houseu. Poludržavne, poluprivatne organizacije NED i Freedom House usko surađuju sa Sorosevom zakladom Otvoreno društvo. Willima F. Engdahl kaže, ove 3 organizacije: NED, FH i Otvoreno društvo imale su svoje prste u svakoj “obojenoj revoluciji”, svakom puču i prevratu u režiji SAD-a u zadnjih 20-ak godina u svijetu. NED je umivena varijanta CIA-e, sjedište ratobornih cionističkih neokonsa, a NED je osnovao židov (tko bi drugi) Allen Weinstein 1983. Sadašnji šef NED-a, je židov Carl Gershman. Državne institucije američke vlade su među najvećim sponzorima za Freedom House. Za FH velike svote novca, također je donirao i UNDEF, – “Fond UN-a za poticanje demokracije”, kao i “Program EU za ljudska prava” iz Brisela.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.