fbpx

Klaus Schwab ne miruje, stiže četvrta faza: Cyber pandemic!

Klaus Schwab - Cyber pandemija

Prije par dana nouveau-monde.ca/fr/la  je objavio jedan zanimljiv članak, zašto ga ne prenijeti našim čitateljima? Klaus Schwab ne miruje, on radi po planu NSP-a. I još kako radi, mirovina ga ne zanima a niti mi, čovječanstvo svijeta, naši životi, naša djeca, unuci, tko doživi.

https://nouveau-monde.ca/fr/la-quatrieme-phase-de-schwab/

Cyber pandemic stiže!

„ Svi znamo, ali ne obraćamo uvijek dovoljno pozornosti na zastrašujući scenarij globalnog kibernetičkog napada koji bi doveo do potpunog isključivanja struje, prijevoza, bolničkih usluga i našeg društva u njegovoj odjeći. Kriza covid-19 je, u usporedbi s tim, mali poremećaj u usporedbi s ozbiljnim cyber napadom. Moramo se zapitati, u takvoj situaciji, kako bismo mogli dopustiti da se to dogodi unatoč svim informacijama o mogućnosti i težini napada s takvim rizicima. Kibernetski kriminal i globalna suradnja trebali bi biti visoko na globalnoj agendi.”

U ovom kratkom videu iz srpnja 2020. Klaus Schwab, osnivač foruma u Davosu, najavljuje i opisuje „četvrtu fazu“ Velikog reseta, onu koja će zapadno čovječanstvo u cjelini dovesti do osnovnog univerzalnog dohotka i ukidanja malog privatnog vlasništva .

Čini li se da je hakerski napad izlika koja će se koristiti za opravdanje onoga što je opisano u ovoj “mapi puta” koju je pokazala Kanada?

  • Planirani poremećaji u lancu opskrbe, nestašica zaliha, značajna ekonomska nestabilnost. Predviđeno za kraj drugog kvartala 2021.
  • Korištenje vojnog osoblja u glavnim gradskim područjima i na svim glavnim cestama za uspostavljanje kontrolnih točaka kretanja. Ograničite putovanja i putovanja. Pružiti logističku potporu regiji. Očekuje se u trećem kvartalu 2021.

“Zastrašujući cyberattack” koji su izveli svemoćni hakeri Ygal Unna, šef izraelske Nacionalne cyber uprave, već se “uplašio” (tj. predvidio). Prošle je godine upozorio da “cyber-zima” napada na mrežu “i dolazi brže nego što sam očekivao”. ” (Link)

Možda nije potrebno pojašnjavati, kao što to rade novinari Jhonny Wedmore i Withney Webb, da „u IT odjelu Ygal Unna blisko surađuje s izraelskim obavještajnim službama, uključujući jedinicu 8200, koja ima dugu povijest elektroničke špijunaže protiv Sjedinjenih Država i drugih zemalja i koji je odgovoran za nekoliko razornih napada, uključujući virus Stuxnet koji je oštetio iranski nuklearni program. Uz rašireno masovno cijepljenje po cijenu židovskih života, duboka država Izrael jedan je od najvećih korisnika Velikog reseta s obzirom na snagu nacionalne visokotehnološke industrije. (Link)

Već se dogodila simulacija napada

Johns Hopkinsov centar za zdravstvenu sigurnost u partnerstvu sa Svjetskim ekonomskim forumom i Zakladom Billa i Melinde Gates bio je domaćin događaja 201, pandemijske vježbe (simulirajući novi korona virus) na visokoj razini 18. listopada 2019. u New Yorku. Vježba je ilustrirala područja u kojima će javno-privatno partnerstvo biti potrebno tijekom odgovora na tešku pandemiju kako bi se umanjile velike ekonomske i društvene posljedice.

I nekoliko tjedana kasnije, pojavio se prvi slučaj COVID-19. Ta su gospoda bila spremna na stvar koju je simulacija trebala “spriječiti”.

https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

Hoćete li se iznenaditi kad saznate da je 3. veljače Svjetski ekonomski forum najavio da će u srpnju biti simuliran globalni kibernetski napad koji će pogoditi opskrbne mreže i dovesti do toga da se Internet “ugasi” ili dopusti krađu privatnih podataka koje posjeduje bankarski sustav ? Ova vježba naziva se Cyber ​​Polygon 2021. Ova web stranica nedavno je ažurirala događaj. Procjenjuje se da se, s obzirom na masovnu digitalizaciju u tijeku svake gospodarske aktivnosti, koju je sama nužna zbog “pandemije” i suzbijanja, dogodilo da je “jedna ranjiva karika dovoljna da sruši cijeli sustav, s domino učinkom”, dodajući da će “siguran pristup digitalnom razvoju danas odrediti budućnost čovječanstva za desetljeća koja dolaze”.

Znači li činjenica da je Cyber ​​Polygon 2021 predviđen za srpanj, znači li da će se navodni hakerski napad dogoditi nakon tog datuma? Ništa nije više sigurno.

Slična simulacija sponzorirana od strane WEF-a koja se održala u srpnju 2020, Cyber ​​Polygon 2020 , službeno je opisana kao „međunarodni internetski tečaj za povećanje globalne cyber otpornosti“; ovom prilikom, mainstream mediji poput New Yorker a rekao je da je cyber pandemija “već u tijeku”. Govornici su zamišljali „prijeteću smrtonosnu pandemiju” kibernetičkih napada koji će prvenstveno utjecati na dva gospodarska sektora: zdravstvo i financije. Ratna igra koja uključuje mega-tvrtke u tehnološkom sektoru, poput IBM-a, Huaweija i Amazona, praktički sve mega-banke (Bank of America, Credit Suisse, Equifax (rejting agencija), JP Morgan Chase, Mastercard, PayPal, SWIFT (stara međunarodna mreža za obračun transakcija), PayPal i, naravno, Blackrock  (središnja država s dubokim državnim financijama) … i međunarodni subjekti poput INTERPOL-a.

No među sudionicima najviše iznenađuje – koja će u srpnju također sudjelovati u scenariju Poligon 2021 – Sberbank, banka pod nadzorom ruske vlade, koja sudjeluje pod kraticom svoje podružnice za kibernetsku sigurnost BI zone. Zapravo, dodatni detalj: osoba izabrana za otvaranje događaja Cyber ​​Polygon 2020 je premijer na funkciji od siječnja 2020. Ruske Federacije,  Mikhail  Mishustin – računalni inženjer, kojeg je Putin već imenovao (2010.) za direktora u uslužni fiskalni savez, genij za digitalizaciju i fanatik velikih podataka koji se koristio, kažu, ” tehno-autoritarnim ” sustavima vladinog nadzora gospodarskih aktivnosti kako bi umanjio neopravdani povrat poreza.

Je li poziv ruskom premijeru na WEF i uz sve počasti uvod u suzbijanje računa kojim  svemogući “ruski hakeri” krive bilo kakav kibernetički kriminal, od kojih bi ih najozbiljnije odredio izbor Donalda Trumpa? Dvojica autora članka nadaju se tome. I mi se tome nadamo. Samo će vrijeme pokazati hoće li, naprotiv, Mishustin biti pozvan da lažira predviđeni veliki zločin u obliku sličnom onom zbog kojeg je u to vrijeme u Britaniju pozvan talijanski časnik .

U međuvremenu, podijelit ću s vama još jedno strašno  predviđanje, koje će vjerovatno poslužiti i za brisanje naših arhiva i alternativnih blogova pod krinkom nestanka weba: “Mislim da će doći do nove krize. Bit će to smislenije i znate da se sada stvarno moramo pripremiti. Kad vidimo sljedeću krizu, bit će brža nego kod covid – a. Eksponencijalna stopa rasta bit će puno strmija, utjecaj će biti veći, a time će ekonomske i socijalne implikacije biti još veće … ”

Već smo na svašta spremni,  malo toga nas više može iznenaditi, kreativnost aktera ovog zločina protiv čovječanstva je neviđena i što je najgore oni ne odustaju već ubrzavaju.

A što će mo mi ovako hipnotizirani još uvijek?

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
254 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije

Kažun
 

dutchnews*nl/news/2021/03/explosion-hits-coronavirus-test-centre-in-bovenkarspel-no-injuries/
Pozdrav …nasam se da te ne smeta što post širim dalje…simpatično

Neko ime
Gost
Neko ime
1 mjesec prije
Reply to  Coca Corona

Sad će najveći korona fanatici sami tražit “duge cijevi” da ih štite od bioterorista…
Mozda je kutija cjepiva eksplodirala jer je nisu držali na -70, ili je usfalilo stolica za medicinske radnike? Nije se s cjepivom igrat…
Gdje ide taj svijet, umjesto da misle na druge, neki uopće ne misle 😉

Kažun
Member
Kažun
1 mjesec prije
Reply to  Coca Corona

Sve ok. fant,volim podijeliti informaciju,ne želim širiti
fake news.Izvini,zaboravio slovenski jezik .Služio JLA
U Ljubljani i Pivci,malo sam izgubio kontakt sa prijateljima.
Pozz.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

govori slovensko…. da te cio svet razume…. 😒

Kažun
Member
Kažun
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Si Mariborčan ili Celjan ?

Kažun
Member
Kažun
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Đuro,u zadnje vrijeme pun si iznenađenja,sve
sami plusevi.Al ne brini,ja ti čuvam leđa. 🙂

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

ni slovencev brez dolenjcev……. 😃

Jadranka Belančić
Member
Jadranka Belančić
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Moji su živjeli u Sloveniji, baka, djed, iako su bili Hrvati, sada još imam bratića, sestricnu I njihove potomke.. Pravi Slovenci ❤️. Nisam bila od 91. tamo.., ali nikad nisam zaboravila slovenski! 😄 I kako kaže gospodin, govori slovenski, brate, da te celi svet razme! 😜

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Coca Corona

Isti racku…samo druga reklama.

Friedrich Dr.
Gost
Friedrich Dr.
1 mjesec prije

Bolje da struje I nema neko vrime

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Friedrich Dr.

Nemoj, u zamrzivaču dobra zaliha hrane a masti nemam da konzerviram na starinski način. Ali izgleda da je i to plan, nema struje, nema hrane, nema grijanja. Izgleda da su sve isplanirali a mi tukci sjedimo i čekamo.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

eh, da nam je sad onih vakcina i konzervi iz jna, datum trajanja reda radi a ona dobra ko prvi dan;)

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Da, sećam se, ’87. u Gospiću, dođe dan za SDO, otvorim kutiju i u njoj limenka konjskog mesa iz 1954.!? Nakog kraćeg snebivanja sam je otvorio i pojeo u slast 🙂 I nije mi bilo ništa! Doduše, žena mi kaže da ponekad ne hrčem već njištim, ali to je sporedno, hahaha 🙂

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

😀😀😀
Ja sam ’84 na Pasuljanskim livadama klopno svinjetinu u kiselom kupusu iz ’56.
I tražio još.
Moja mi ništa ne govori o hrkanju, ali biće da grokćem.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Dobar 🙂

Kažun
Member
Kažun
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Fulo si Đuro,komandant je bio Tihomir Orešković,mlađi
si nego ja,gušteru.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Źnao sam da je gušter!!!

bokan
Gost
bokan
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

a jel ti i stoji ko pastuhu?😉 🤗 😇

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

dobro je prosla, da nije udarilo na nesto drugo;)

Jadranka Belančić
Member
Jadranka Belančić
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Hahaha, KAKO DRAŽESNO.. 😂😂😂✌️

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

nema struje, nema stožera

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Neee, ima Stožer generatore 🙂

bokan
Gost
bokan
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

ima generatore koji idu na laži,umjesto na benzin…

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  bokan

Onda je Warp pogon, hahaha 🙂

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

A kako ćemo dalje slušati 10 Vražjih zapovijedi svakodnevno od 0 – 24h bez struje za uključiti tv? 😯 Nakon cijepljenja ide propaganda čipiranja. Kako će to izvesti bez msm ako nema struje?
Nema struje – nema pritiska na ljude.
Ako struje neće biti neko vrijeme pa opet bude – cilj toga je izazvati totalni kaos i paniku sa svim posljedicama. Bez struje pada i kompletan zdravstveni sustav jer je sve umreženo. Prekid veza i komunikacija – izluđujuće! Ako nema struje, nema punjenja mobitela, niti aplikacija za praćenje. Bez struje ne mogu raditi kamere kojih ima posvuda. Kako će se provoditi kontrola bez struje? I još puno toga šta nam ide i ne ide u prilog.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Ugasit će kad su skupili SVE informcije onda počinje čistka?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Taj film mi se odvrtio u glavi usporedo sa pisanjem ovog komentara. Najstrašnije će biti iznenadan rez. Zamisli, ljudi još kako – tako žive “normalno”, koliko njih u svijetu može istovremeno u jednom trenutku ostati iznenada zaglavljeni u liftovima zgrada gdje žive ili drugdje, u poslovnim tornjevima i kompleksnim zgradama gdje se vrata otvaraju na senzore a oni rade na struju, onako kao u Njemačkoj, uđeš u zgradu ne dirajući vrata koja se pred tobom otvaraju i za tobom zatvaraju, nestane struje, mrkli mrak, nema izlaza jer se zatvorena vrata više ne otvaraju. To je samo jedna situacija. Još malo i prestajem svugdje koristiti liftove.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Takve zgrade imaju agregate za prvu pomoć.

Jadranka Belančić
Member
Jadranka Belančić
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Nemojte, ljudi probudila sam se u tri ujutro, sanjala sam da nas bombardiraju, ali ne u mom Zagrebu, što je čudno, po tko zna koji put.. .. Nekad su me zvali vještica, jer imam često proročanske snove, bojim se.. 😢😢😰😱
Mom pametni savjet, ako može..
Još davno sam čitala o ovom scenariju bez struje i hrane, upravo mislim prodati stan u Novom Zagrebu, nakon dvije godine zavlacenja, trebala bi odseliti na Svetice, iako snjsm kućicu na selu zadnjih godina…, ali ne želim ostaviti jedinu sestru, samo imamo jedna drugu.., ona neće čuti da ode na selo…😞
U stanovima je sve na struju, čak i plinsko grijanje… Ima li ikakvog smisla naći neku kućicu sa podrumom i sparhetom na drva., nabaviti pse, mace i oružje na crno 😄. Ili nema, ionako je pitanje možda kojeg mjeseca 😞?
Molim se svaki dan vanzemaljcima da pomognu Zemlji, nisam vjernica, a Bog i onako ne čuje.. Lijepi pozdrav iz Zagreba ❤️🐞🌹🦋😁🌻✌️

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

u bagavadgiti najviša inkarnacija na zemlji kaže: svaka molitva kad je nesebična i kad je spontana iz srica – ide direktno k meni..

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Pse i mace na crno? Ako pas nije ošišani lav a macu ne zovete tigar, nije problem 🙂

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Draga Jadranka, također lijep pozdrav iz Zagreba 🙋🏻‍♀️ Kad se ovakve stvari uvuku u snove, znači da je dnevna doza pesimizma prelila rub. Samo treba manje po ovim temama, preskočiti uznemiravajuće vijesti neko vrijeme dok se ne ispraznimo od naboja kolektivnog straha, tjeskobe i opterećujućih misli. I mene to zarobi, mnoga jutra dočekala sam na internetu, onda smanjim unos informacija, da ne puknem i svakodnevno čistim čakre od svih otrova. Sa čime idemo spavati, sa time se i budimo. Zato večer i noć nisu poželjno vrijeme za mračne teme, prije spavanja zadnje bi trebalo biti nešto opuštajuće i pozitivno. Čuje Bog i vidi i zato nam je poslao anđele kao pomoćnike, pa umjesto molitvi vanzemaljcima (nisu svi dobri) preporučujem preusmjeriti molbe anđelima koji su s nama i čekaju naš poziv, izražavanje potreba i želja, čekaju našu dozvolu da rade za nas, treba im se samo obratiti i dopustiti da nam pomažu. Ja s njima radim pa govorim iz vlastitog iskustva, oni su nam na raspolaganju, samo toga trebamo biti svjesni. Poznaju nas do srži. Nevjerojatno su kreativni, divni su. Komuniciraju s nama na više načina, jedan od njih je preko anđeoskih poruka. Kad sam pročitala ono o prodaji stana i… Pročitaj više »

Kenjac
Gost
Kenjac
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Koje dg. su pošteđene cijepljenja,sta dobiješ s tom potvrdom?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Kenjac

Koje su sve dijagnoze pošteđene to ovisi od slučaja do slučaja i ovisi o nekoliko faktora: ▪Stupanj i narav bolesti ili tegoba, intenzitet zdravstvenih problema, posljednji stadij neizlječivih bolesti (karcinom, otkazivanje bubrega… sve pred smrt) nisam tražila od dr. da mi nabroji ostale dijagnoze, fokusirala sam se na svoje, obavila seriju pregleda, skoro sve na moj zahtjev a ostalo jedan specijalist šalje drugome a taj drugi trećemu i tako sam sakupila gomilu povijesti bolesti, svih nalaza od snimanja MG, UZV, EMNG, EEG, KSS, RTG, prvi pregledi pa serija kontrolnih pregleda, terapije i rezultati, pa opet kontrole i tome nema kraja, osim ako sam odlučiš da je kraj obilaženja raznih specijalista, ako znaš da ti to nije potrebno. Bez ikakve povijesti bolesti nema temelja za necijepljenje. ▪Kombinacije više dijagnoza (šta više i gore stanje, to je bolje u ovom slučaju, do primitka specijalističke preporuke, zaključka i obrazloženja zbog čega cjepivo ne dolazi u obzir) ▪Interakcija lijekova koji se uzimaju i procjena interakcije sa cjepivom prema svom sastavu ▪Procjena reakcije organizma pacijenta na eventualno primljeno cjepivo Nikakvi akutni prolazni problemi ne igraju, samo kronični tj stalni i neizlječivi do kraja. Neuropatski kronični problemi prednjače ispred drugih zbog pojačane osjetljivosti na neurološke podražaje… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Imam ti nešto za preporuku u vezi potvrde, to ću ti napisati ako vidim da si ovo pročitao, napiši neki koment, jedino tako mogu znati.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  Friedrich Dr.

Da sam na selu i da imam svoj bunar i sporet na drva, mozda bi i ja to rekao.
Bez struje nema ni vode ni plina a vecina zgrada gradjenih posle 90-tih nema ni dimnjak.
U samo 10 dana bez struje bi bilo krvi ko u horor filmovima.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

Pero upoznaj stakloresca, trebace ti.
Iskruzi ti rupu na prozoru kroz koju proturis ror i tako preguras dok ne napravite dimnjak.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

Bas ti hvala, da mi to nisi rekao ja bi se smrzavao i sacekao bolja vremena da skuvam ili ispecem komad mesa, jos da me naucis kako bez upaljaca da zapalim vatru i bicu ti do groba zahvalan.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

Imaš jeftino kupiti one škljocalice za plinski šporet, ako nemaš naći, valjda šibice pomognu, možda 🙂

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Je, dok ima plina

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ma kavi upaljaci – samo sibice.
1 sibica dnevno.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

Ako iskoristiš žar od sinoć a upotrebljenu šibicu kao čačkalicu ne treba ti Šwab, već si napravio “Green deal” 🙂

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

U nedostatku sulundara nikako ne koristi cev od usisivača 🙂

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

pa romi ti naprave suluntar za čas..

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

3 dana dosta za totalno ludilo zbog neizvjesnosti o trajanju tog stanja.

jgnberwfvwepfvwervwe
Gost
jgnberwfvwepfvwervwe
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

To i jeste cilj, do koljena…………

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Friedrich Dr.

Zaustavite Zemlju, silazim 🙂

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Previše govorite o reformama: ekonomskoj, socijalnoj, političkoj. Ostavite reforme na miru i pobrinite se za reformatora.  Kakav svijet može stvoriti čovjek koji je glup, pohlepan i bez srca?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Nebrinite nista, bog ce nas spasit! Kokice u ruke i samo cekajte…

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije

(Propovjednik 3:1) Sve ima svoje vrijeme pod suncem….. pa i Sud Božji, ali još ćeš malkice pričekati,taman dok sarkazam i glupost ne napuste čovjeka…Kad i junak shvati da je samo prašina i izmaglica bez Božje pomoći. Sudnji Dan je vrlo blizu!

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Davor

Taj bog mrzi ljude i voli kada pate, hvala, takva pomoć mi ne treba.

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Taj Bog je Stvorio nebo i Zemlju. I ovo je njegova planeta, stoga ima pravo postavljati pravila ponašanja. Zamisli da tvoji podstanari,npr. ne poštuju kućni red koji si ti postavio? Što bi ti s njima uradio? Istjerao ih,te našao one koji će poštovati kućni red. Oni koji se ne misle mjenjati ,proći će brzo volja od raspravljanja s Onim koji je postavio temeljne zakone Svemira. Pamet u glavu ,sjeti se da si samo prašina.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
1 mjesec prije
Reply to  Davor

A tko je stvorio Boga?

bokan
Gost
bokan
1 mjesec prije
Reply to  Kurjaca

baba elizabeta 😊

Aspano
Gost
Aspano
1 mjesec prije
Reply to  Kurjaca

Ima ona kad sveštenik dođe u selo i drži predavanje kako je bog napravio čovjeka od blata i prislonio ga uz plot (ogradu)da se osuši a iz pozadine jedan seljak kaže:” A koji vrag je plot zdelal”.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Davor

Značajan je i onaj stavak koji kaže:
“Nitko ne može doći svom nebeskom Ocu, ako ga on sam ne privuće.” Ti znaš pravo značenje tog stavka jer si privučen, pozvan i imaš Duha razumijevanja. Bez toga nema šanse da tko “samo tako” povjeruje. Na mnoge se odnosi i ovaj: “Imaju uši, a ne čuju. Imaju oči, a ne vide.” Zna se na koji sluh i vid se to odnosi.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Ako tako misliš, tebi Bog i ne treba.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Davor

Božja pomoć je u srcu, za municiju se moraš sam snaći.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

jučer sam bila u situaciji da sam precjenila svoje mogućnosti, nešto sam trebala odnijeti, negdje, bilo je baš teško, a daleko za ići, ali rekoh u sebi šta je, tu je, idem, bože pomozi! Nisam ni korak napravila, susjed kojeg inače ne poznajem, kaže da će me odvesti..i usput, u razgovoru s njim, saznam, ne hoteći, jednu povoljnu informaciju, iz prve ruke. Eto.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Eto, ima Boga, dokazano 🙂

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ovdje je riječ o stanju našeg uma i duše- kad su u suglasju, svijet nam ide na ruku. Zamišljam da se tada Bog smješka.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije

Anđeli vas povezali, na tvoju jednostavnu i djelotvornu molbu.

bokan
Gost
bokan
1 mjesec prije
Reply to  Davor

2024te

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije

ZLA–MEN !!!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije

hoce, tebe ce ostavit za rasad;)

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije

No GMO?!

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

tvoj bog, moj bog ili njihov bog, koji spas čekamo ?

Ime
Gost
Ime
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Spašen možeš biti sada ako povjeruješ u Kristovo evanđelje. (1. Korinčanima 15:3-4). One koji nisu spašeni čeka Božja srdžba.
Za bolje razumjevanje preporučujem ti da pročitaš cijelu poslanicu rimljanima.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Svako svog, hrišćani molim u red levo, katolici u levi red A, pravoslavci u levi red B, bez guranja molim i držite socijalnu distancu.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije

neznam… bog ima kokice u ruci i gleda nas… 😒

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Kokice? Mi nemamo pileža, šta cemo mi?

Ja robot
Gost
Ja robot
1 mjesec prije

ttps://youtu.be/7fYrPsKNO2k
Evo predrag ce ti objasniti zasto su ljudi takvi kakvisu. Poslusaj do kraja

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Nisu to reformatori već deformatori.

Krmak
Gost
Krmak
1 mjesec prije

A da se gradjani i firme malo udruze i tuze preko advokata ove bolesnike sa TESKIM DIJAGNOZAMA.
Ovo vec poprima ZABRINJAVAJUCE dimenzije ludila 4. Rajha.
Ovi likovi i svi koji hodaju po Davosu bi trebali biti iza resetaka.
Bog nam je dao zivot i slobodu i sotonu treba sprijeciti.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Krmak

Jedan Gautama Buda, jedan Zaratustra ili Isus – ovi ljudi su pobunjenici. Oni vjeruju u pojedinca. Ni oni nisu uspjeli, ali njihov ne-uspjeh se potpuno razlikuje od neuspjeha revolucionarista. Revolucionari su isprobali svoju metodologiju u mnogim zemljama, na različite načine, i nisu uspjeli. Ali pristup jednog Gautama Bude nije uspio jer nije ni isproban. Jedan Isus nije uspio jer su ga Židovi razapeli, a kršćani sahranili. Njegove ideje nisu isprobane – nije mu čak ni bila data šansa. Pobunjenik još uvijek predstavlja neistražen pojam.

Mi moramo biti pobunjenici, ne revolucionari. Revolucionari pripadaju sferi svjetovnog; pobunjenici i njihova pobuna su sveti. Revolucionar ne može da bude sam; potrebna mu je gomila, politička stranka, vlada. Potrebna mu je moć – a moć kvari čovjeka, apsolutna moć apsolutno iskvari.

Piretis
Member
Piretis
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Sve pet. Osim “Židovi razapeli”. Floskula koju (neki) kršćani podmeću već skoro dva milenija. Krista su raspeli Rimljani. Konkretno, rimski namjesnik Poncije Pilat.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Ko je manipulirao masu…tada…kao i danas.i u vjeke vjekova

Bobi
Gost
Bobi
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Amen

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Demiurg

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Simon

JE.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Uz pomoć psihopata.bez njih je goli qrac.

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Nisu Židovi razapeli Isusa ali su Židovi iskoristili mogućnost odabira izmedju Isusa i Barabe koga triba razapeti .”Nije Poncije Pilat razapeo Isusa niti je o tome odluciva ,Isusa su “konkretno”razapeli Rimski vojnici.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Iskrvario zbog corone(krune).

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Znaci ipak Židovi napravili kompletan posao?!

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

u ono vreme je bila navika da se kriminalci… itd razapnu na križ….. osim ak si bio rimski drzavljan😒

Piretis
Member
Piretis
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Točno. Ima jedna sitnica. Židovski Sinhedrion, danas bi to nazvali vijećem sudaca, nije imao ovlasti donositi smrtne kazne za vrijeme vladavine Rima. Imao je strogo vjersku i moralnu ulogu. Jedini koji je u konkretnom slučaju imao te ovlasti bio je namjesnik, Pilat, i on je taj koji je donio odluku. Je li mogao odlučiti drugačije, vjerojatno jeste, ali odluku je donio da ne izazove nova previranja u ionako nemirnoj Judeji.
Moja je primjedba bila na tragu toga da demantiram povijesnu neistinu. Svjestan sam da mnogim komentatorima strašno odgovara kad se za bilo koje zlo može optužiti Židove. Iako im se što šta može prigovoriti smrt Isusa ne može. Čak i da je taj falsifikat istinit, a nije, ni tada to ne bi bilo ništa za što bi se trebalo kačiti. Naime i Isus je bio Židov pa ne bi bilo ništa čudno da ga njegov vlastiti narod sudio i osudio.

jgnberwfvwepfvwervwe
Gost
jgnberwfvwepfvwervwe
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Prouči lik i djelo Šnersija koji je zapovjedao sa Sinhedrionom.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije

E, to su upravo stvari koje, jel’ da, traže i nalaze i pamte i poznaju (!) ljudi s osnovnom školom, a što gospodin tvrdi za sebe…
cccc… 😎

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Isus je bio protiv trgovanja i lihvarenja u hramovima. Po mom skromnom misljenju bio je karizmaticna osoba(za ono doba znacilo i vise nego sto su mediji danas) i kao takav opasan za zidovsku elitu tog doba. Tako da je Poncije obavio prljavi posao za doticne.
P.s. ne znam da li bio stvarna osobe ili ne,alo sigurno primjer kakvi bi ljudi trebali biti(nemojte me napadati sa nekakvim dokazima kao gast 333 neki dan,bilo malo degutantno.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

i Isus je bio židov, rimljani ga stavili na spravu za mučenje koja je bila popularna u to doba, u čemu je problem ? To što je ostao bez svijesti pa su mislili da je mrtav a on pobjegao i iz toga stvorili mit, OK, ako ljudi to vole neka, glavno da je veselje !

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Isus je bio Irac.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Iz Imockog?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

😄

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Ili Gabele, Čapljina(Troja)?

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Koliko god se nekome ne svidjalo sto si napisao,ne moze se tek tako odbaciti

Ime
Gost
Ime
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Isusa Krista je razapeo naš grijeh. Fizički su ga razapeli rimljani uz podršku i huškanje židovskih poglavara (farizeji), koji su potakli masu.

Nonwo Nonwo
Member
Nonwo Nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Ime

“A o Blagdanu upravitelj je običavao svjetini pustiti jednoga uznika, koga bi već htjeli. Tada upravo bijaše u njih poznati uznik zvani Baraba. Kad se dakle sabraše, reče im Pilat: “Koga hoćete da vam pustim: Barabu ili Isusa koji se zove Krist? Dok je sjedio na sudačkoj stolici, poruči mu njegova žena: “Mani se ti onoga pravednika jer sam danas u snu mnogo pretrpjela zbog njega. Međutim, glavari svećenički i starješine nagovore svjetinu da zaište Barabu, a Isus da se pogubi. Upita ih dakle upravitelj: “Kojega od ove dvojice hoćete da vam pustim?” A oni rekoše: “Barabu! Kaže im Pilat: “Što dakle da učinim s Isusom koji se zove Krist?” Oni će: “Neka se razapne. A on upita: “A što je zla učinio?” Vikahu još jače: “Neka se razapne! Kad Pilat vidje da ništa ne koristi, nego da biva sve veći metež, uzme vodu i opere ruke pred svjetinom govoreći: “Nevin sam od krvi ove! “  “Baraba, kada je ovo čuo nije mogao vjerovati svojim ušima. Zar je on u sustavu razmjene. Čuo je on za Isusa. Čuo je o čudima koje je Isus radio. On je liječio ljude, čak je i mrtve dizao. Kakve su mu šanse da između… Pročitaj više »

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
1 mjesec prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Znači i tada su već:

Namiještali izbore !?

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Evo …pisma bez riči…dok je muzika bila muzika…a ne reklama:tražilica i…

Can – Millionenspiel (from The Lost Tapes)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

A, ne. Ne.
Pilat je pitao masu: ” Koga da poštedim?”
I onda je oprao ruke.

Poanta je da su ga razapeli LJUDI.

Piretis
Member
Piretis
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ako netko ima moć da odlučuje i odluči uzaludno mu je poslije prati ruke. Ta simbolika mi se nikada nije svidjela. Treba biti pravedan i savjestan, prao poslije ruke ili ne.
Reći da su za nešto krivi ljudi može biti istina ali ne govori ništa konkretno, osim možda nešto u smislu kolektivne krivnje, a takvo što ne postoji.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Nije ga nitko razapeo, sve je samo jedna lijepa priča.
Izmišljena je radi kontrole populacije.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Vidim da je večini to teško prihvatiti, ali za utjehu Bog postoji i Vi ste dio Boga.

Ja robot
Gost
Ja robot
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Ne rimljani su samo egzokutori zidovi su izmedju barabe i krista izabrali barabu

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

Možda da, a možda i ne. Ipak ne, raspece su tražili židovski svećenici.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

“… Krista su raspeli Rimljani….” Ovo se cak slaze i sa Fomenkom. U istinu, on te zove Romejci… Ali najveca razlika kontraz “zvanicne” (jezuitske) tzv istorije je u sljedecem: Isus je razape 1185 na brdu Bajkoz kod danjasnjeg Istambula… i danas je to sveto mjesto, koje je ogradjeno ogradom (da ljudi ne bi uzimali zemlju) a na jednom dijelu ako malo pogledate kroz slike stoji i dalje ogromno kameno postolje, sa velikom rupom u koju je bio poboden stub. https://istanbuldagez.net/manevi-yerler/yusa-tepesi-turbesi/ “Izraeliti” i “Judejci” – opisani u tzv “staom zavjetu” – u stvari su Rusi i Turci koji su zajedno i cinili ogromnao DVOJNO carstvo, te prakticno vladali svijetom do sredine 17 vijeka, kada ruski dio carevine (uz pomoc judaizera) propada u grajdnskom ratu, u kojem upravo tzv “Romanovi” (Zacharie) krvavo preuzimaju tron uz pomoc danasnjih “Zapadnjaka” i Batu-khana (Vatikana naravno)… Izraelit – je prakticno znacilo – “onaj koji ide sa Bogom“… Judejac – “onaj koji se bori za Boga“… (Danasnji “Izraelac” = lazni “zidov” porijeklom Khazar...) I jedni i drugi suvjerovali u ISTOG BOGA, a Isus im je upravo otjelotvorenje tog vjerovanja… I tako do sredine 17tog vijeka… Tada upravo uz tajne-skupine nastale na zgaristu tzv “Khazarskog kaganata” koje su… Pročitaj više »

Pepachi
Gost
Pepachi
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Pozdrav kolega, u knjizi Ordo mundi- N.Minić, koju toplo preporučujem svim Istraživačima, opisana je situacija oko Isusovog (Ješua ben Josif) raspeća (str. 67-69). Ja osobno intuitivno osjećam da bi to mogla biti istina. Trenutno sam u fazi propitivanju svega, učim razlikovati vjerovanja, informacije i znanje. Intuitivni osjećaj igra važnu ulogu u mom istraživanju. Inače knjiga postoji u Pdfu i ima samo 500 stranica.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Pepachi

“… Trenutno sam u fazi propitivanju svega…”

Hvala kolega…
Potrazicu.
A i sa ovom se navedenom konstatacijom slazem u potpunosti.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

nemoj fomenka. ja tu odmah dajem 99 negativnih kredita.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Brainstorm

“… nemoj fomenka. ja tu odmah dajem 99 negativnih kredita….”

Zasto?
Nije valjda zato sto CIO-pedija kaze da je genijalni matemeticar – trebao ostati samo matematicar – a tzv “istoriju” ostaviti Jezuitima…?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

A koji su DOKAZI za to?

Ako su dva naroda živjela tako dugo skupa, to bi se moralo vidjeti u GENETICI i LINGVISTICI.

Lice li Rusi i Turci? NE.
A jezici? NE.

Koji uopće postoje dokazi?
Artefakti? Nalazišta?

Ja jedino vidim da se uporno dokazuje postojanje “Khazarskog kaganata”.
Što je u velikoj modi od 96′.

I trebali bi imati, je li, neka prava na Ukrajinu?
Možda i pola Rusije? 😊

jgnberwfvwepfvwervwe
Gost
jgnberwfvwepfvwervwe
1 mjesec prije
Reply to  Piretis

A rimljanima upravljali isti, rimljani su bili potrebiti da ih rasele po svijetu da njime ovladaju za tatu a Šiki je bio tu da ih satjera u kotac odakle će vladati ostatkom ostataka.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Isusa su Židovi izdali a Rimljani razapeli.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

kako su ga izdali ? misliš da rimljani nisu znali sve što trebaju znati ?

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Misliš da rimljani nisu znali kakvu propagandu širi, ko danas da priča protiv maski i zatvaranja.

INRI
Gost
INRI
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Jesu li ti dobri ateistički sendviči? Ili darwinovske majmune plaćaju bananama?

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  INRI

Malo kulture prema kolegama komentatorima, ne bi ti škodilo.

INRI
Gost
INRI
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Čim ateistički sendvičarko bananko evoluira za par milijuna godina do tog stupnja da ne baca koru od banane pod vlastite noge. Nismo nikakvi kolege i mogu mu se obraćati samo njegovim jezikom. Jedinim koji razumije. Kao i tebi.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  INRI

Vjernik sam (nereligiozni), a ti odi lizat oltare.

INRI
Gost
INRI
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Kakav si vjernik da se naslutiti iz tvojih komentara, ali to je osobna i intimna stvar svakog pojedinca. Kolega ti je svakim svojim “kulturnim” upisom uvrijedio svakog, ne samo vjernika, nego i onoga koji bar jedanput pročitao Novi Zavjet.

Majmunolikom čovjeku objašnjavati i opisivati Boga je isto kao i daltonistu opisivati boje. Sve što možeš napraviti je zaustaviti ga na trenutak da bljuje. Ali odmah se pojavi sljedeći. Sam si dokaz i primjer toga.

Oltare ne ližem, a vas dvojica slobodno ližite svoje bljuvotine.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  INRI

Svojim upisom pokazuješ koliko si indoktriniran, samom pomišlju kako imaš ekskluzivno pravo i kapacitet nekom objašnjavati Boga. Dižeš se na zadnje noge jer netko ne vjeruje u tvoje poimanje Boga i branio bi mu da izražava svoje sumnje. I ja vidim da je on u krivu, ali vidim da ni ti nisi u pravu.
Idi liži…

INRI
Gost
INRI
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Nikome ja ništa ne objašnjavam. Osobito Boga i osobito takvim duhovno zakinutim tipovima koji ga nisu u stanju osjetiti a sebi daju pravo za srati o nečemu što nisu ni pročitali.

Ti si sinko ili nepismen ili indoktriniran ili samo glup i zadojen pa skačeš ne na zadnje noge nego na zadnja kopita. Bezobrazan si i neodgojen sigurno. A onome tko te tako krasno i kulturno odgojio govori da liže ovo ili ono.

Poznato je gdje se bijesna pseta i njuše i ližu.

Bog vas blagoslovio oba.

P.S. Ne trudi se odgovarat jer ne vraćam se više na ovaj članak.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  INRI

I bolje ti je.
Usr0 si motku i ne znaš kako drugačije osim ad hominem.
Liži…

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Nadimak mu sve govori

Jimi
Gost
Jimi
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Frljiću jes to ti? Prolivere stari. Pa lijepo ti je čovjek sve napisao.

“Majmunolikom čovjeku objašnjavati i opisivati Boga je isto kao i daltonistu opisivati boje.”

Moraću je zapamtiti. Promašio je samo sa bijesnim psima. Vi ste hijene s otrovnom bljuvotinom a alfa-ženke vam imaju lažna muda, jače su od vas i skrivate se iza njih. Što se čopora tiče, njušenja i lizanja apsolutno je u pravu. Evo vam se još jedan pridružio koji vidianemoženišta, osim njušiti, lizati i lajati.

Ližite se hijene… :-)))

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Jimi

Vidiš da si se vratio pod drugim nickom, sad opet pročitaj cijeli naš dijalog i zapitaj se, što te to toliko tišti.
Samo sada više nema manipuliranja sa + i -.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Ocito smo zapeli za oko nekakvoj vjerskoj sekti,u zadnje vrijeme hrpa minusa na bezazlene komentare

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije

Ne brisite mi komentare,ako on moze da vrijedja mogu i ja

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije
Reply to  Jimi

Eeee da te mogu naci lizacu oltara pa da vidis cije majka vunu prede,smrade jedan! Kako te nije sram ovako se izrazavati.💩evo ti brata

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Mi-ponaosob smo Ga izdali.ostalo je fikcija.

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Јуда Искариот ….само ти име каже: Јуда.
јуда је њихов глагол и означава =бити обавештен, имати информацију…
(бити проклето лажљив и продати све за 30 ссребрњака).
Лажови су они иначе, и то им вера дозвољава.

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Gautama je imao srecu, jer nosatih nije bilo oko njega. Inace, nasli bi oni nacina da ga sprijece da im ne muti vodu. Ljudi su sposobni, pa kome smeta, kome ne, znaju oni izici na kraj sa tim tipovima (ponekad diskretno, ponekad otvoreno), koji bi mijenjali postojeci poredak.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Krmak

“namjesti me đegod u mehanu,
primakni mi vina i rakije,
i debela mesa ovnujskoga,
i beškota hljeba bijeloga;
da posjedim nekoliko dana,
kazaću ti kad sam za mejdana”.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 mjesec prije

“Jesam li ti, bolan, govorila
da ne činiš u neđelju kavge?”

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije
Reply to  Krmak

Herr (Obersturmbanfuhrer) Klaus Schwabb! Ovaj guster, imenom i likom, a pogotovo, djelom, kao da je ispao iz neke Minhenske pivnice, tamo oko 1933.g. Odjecom se prilagodio vremenu, ali, mogu ga lako zamisliti u crnoj uniformi, visokim jahacim cizmama, i njeznim detaljima na kragni kosulje, recimo, neke rune i lobanja sa prekrizenim kostima. Naravno, sapka sa istim insignijama, stoji na stolu pred njim. Kako ono ide, ‘tko iz povijesti ne uci, osudjen je da mu se ponavlja’.
Ljudi se cude, kako on to zna, unaprijed, sto ce se dogoditi. Nema tu nikakve zavjere, covjek je vrhunski obrazovan, povezao je uzroke, i zakljucio kakve ce biti posljedice. Eto, on i njegovi ‘kamarad-i’, toliko dobro znaju sto ce biti, da cak mogu odrzati simulacije na tu pricu.
Da jesam, a nisam, kojim slucajem, miljuner, izabrao bih odred vrhunskih vojnika, i pokusao bih malo procistiti korov, medju zitom. Tako nesto je postojalo u neko vrijeme u Argentini, kada su vijeca casnih gradjana, odlucivala o slicnim sitnicama.
Ali, ljudi, k’o ljudi, uvijek postoje zloupotrebe, i zato, kao rasa i jesmo tu gdje jesmo.
Herr Klaus, zelim ti da ti Bog da ono sto si zasluzio, ni vise ni manje, ali sto prije.

Pingvin
Gost
Pingvin
1 mjesec prije
Reply to  nessy

Klaus Schwab? Da nije slucajno nacist, pardon, Nijemac?

Kažun
Member
Kažun
1 mjesec prije
Reply to  Pingvin

Nije.Malo si se zajebunio. Vjerovatno si
mislio na generala Erich Von Klinkerhoffena?

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije
Reply to  Pingvin

Ach, nein! Covjek je demokrata od crne sapke, do peta jahacih cizama, to njemu samo podmecu.

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
1 mjesec prije
Reply to  Pingvin

Чисти нацист, кошер: Religion has role at economic forumBY RACHEL POMERANCE FEBRUARY 5, 2002
на: jta. org/2002/02/05/lifestyle/religion-has-role-at-economic-forum

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
1 mjesec prije
Reply to  nessy

Он је син нацисте који је омогућио стварање прве атомске бомбе.
On the morning of 11 September 2001, Klaus Schwab sat having breakfast in the Park East Synagogue in New York City with Rabbi Arthur Schneier, former Vice President for the World Jewish Congress and closely associate of the Bronfman and Lauder families. Together, the two men watched one of the most impactful events of the next twenty years unfold as planes struck the World Trade Center buildings. Now, two decades on, Klaus Schwab again sits in a front row seat of yet a generation-defining moment in modern human history.

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije
Reply to  Krmak

Slazem se. A srecom, danas imamo i efikasnija sredstva od toljage. Trebalo bi puno drva za toljage, da dodju na red svi koji su zasluzili.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  nessy

Nije u skladu sa grin dilom.
Molim samo reciklirane toljage.

Ja robot
Gost
Ja robot
1 mjesec prije
Reply to  Krmak

Viruj mi lkovi koje gledam cjeli zivot oko sebe nisu nista bolji od ovih u davosu u tome je problem. Kakva svjest takva stvarnost

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije

Hakerski napadi, kao i teroristički napadi, kao i napadi korone, mogu elegantno dovesti do pojedinačne kontrole interneta, a sve u cilju naše “sigurnosti”. Svojevremeno je terorizam doveo do “mjera” radi ”zajedničke” sigurnosti pa su neke od tih mjera i do danas ostale, korona je dovela do “mjera” od kojih će neke ostati. Kako se već sad malo gdje može bez maske, za već dosta poslova treba biti i cijepljen. Ovaj reptil sa ostalom ekipom reptila ima izgleda postići to da se ograniči pristup internetu tko nije dobio odobrenje od na primjer neke World Factchecking Organizacije. Facktchecking stožeri se osnuje preko noći, brže nego ovi stožeri za borbu protiv korone. Novonormalnost se implementira po obrascu dva zuba se pritegne pa se jedan popusti, a sve se to odvija po već ustaljenom PRS obrascu. Problem – Reaction – Solution. Tko ne vjeruje neka pogleda sve tv dnevnike gdje građani intervjuirani na ulici ponavljaju kako se treba držati mjera, poštovati razmak, nositi maskice, cijepiti se kako bi napokon živjeli normalno. Izlišno je spominjati kako su u emisiju dnevnika pušteni samo odabrani, to svi unaju, ali stvar funkcionira. Ovo je samo jedan od mogućih obrazaca tretmana čovječanstva psihološkim odnosno duhovnim ratom koji se protiv… Pročitaj više »

Pipistrella
Gost
Pipistrella
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Upravo tako.. Ja se uglavnom druzim s istomisljenicima i pratim ovakve portale gdje je većina osviještenih ljudi pa mislim da se sve više pojedinaca polako budi, a onda kad se malo maknem iz svojeg uobičajenog svijeta realnost me pljusne u lice. Većina ljudi zapravo podržava ove mjere, jedva se čekaju cijepiti i misle da će se nakon toga život vratiti u normalu. Njemačka televizija non stop pušta reportaže o covidu, cijepljenju, snimke iz bolnica, srcedrapajuce priče kak je netko izgubio oca, brata, prijatelja .. I ljudi pilje ko hipnotizirani u to, ne vide to čisto ispiranje mozga.

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije
Reply to  Pipistrella

Mislim ipak kako je najveća skupina onih koji ne podržavaju mjere, ali su u dobokom konformizmu, i nisu se spremni odreći ni trunke svog komoda pružajući otpor prema tim mjerama.

Pipistrella
Gost
Pipistrella
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Da,slažem se u smislu da je barem tu kod nas tako. No čini mi se da ljudi iz zemalja koje imaju više povjerenja u svoje vlade još uvijek slijepo vjeruju da sve što rade je iz duboke brige za zdravlje svoje nacije.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Pipistrella

Postotak “ispranih” u zapadnom svijetu je viši nego u ovim krajevima.

Žare
Gost
Žare
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Nažalost takvih ima najviše

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  Pipistrella

snimci lažu?…… 😒

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije

A o cjepivu da dodam: danas citam vijest da 2 doze možda nisu dovoljne i da će trebati booster cjepivo. Eto nove rijeci u programu.
Come armagedon come

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  ... ....

booster u shupak, ajme kojih tupana

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije
Reply to  ... ....

A sto se cudis? Sto vise doza cjepiva, u sto kracem vremenu, to bolje. Za Big Pharma, naravno, koga briga za ljude, uopce.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Ovaj stari podmukli Varan

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Ma njemu će presuditi toljaga po glavi stanovnika.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Ive

obično ovakvi ive žive dugo i odu u dubokoj starosti bez da im se išta ružno desi

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Zato ih treba nagraditi toljagom po glavi stanovnika da im skratimo zivotne muke.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije

cetvrta faza – mala maca, upravo procitam na “blick.ch” javlja se opet neki ofucani strucnjak jednom nogom iz groba i vec nam sad prijeti sa covid-20, covid-25, covid-30, covid – bas to;)

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Opasan je stari varalica i njegov Great RESET Klaus Schwab, Henry Kissinger i “Rimski klub” /„The Club of Rome“ 1. ožujka 2021 “Klaus Schwab potječe iz dugog niza proizvođača alata koji su, pak, dugo povezani s rasizmom i eugenikom. Obitelj, Sulzer-Escher Wyss, opskrbljivala je nacistički ratni stroj i pomagala apartheidu u Južnoj Africi u razvoju nuklearnog oružja. Svjetski ekonomski forum rađen je po uzoru na Rimski klub, utjecajni think tank koji je zagovarao globalno upravljanje predvođeno tehnokratskom elitom. Klub su 1968. godine osnovali talijanski industrijalac Aurelio Peccei i škotski kemičar Alexander King na privatnom sastanku u rezidenciji obitelji Rockefeller u Bellagio u Italiji. Jedno od prvih dostignuća kluba 1972. godine bila je knjiga pod naslovom “Ograničenja rasta”, u kojoj se upozorava da će “zemlja dosegnuti svoje granice za stoljeće ako se uskladi svjetska potrošnja i rast stanovništva, nastavi visokim stopama kao prije … ” … Zloglasna knjiga kluba iz 1991. godine, Prva globalna revolucija/The First Global Revolution, sadrži odlomak pod naslovom “Zajednički neprijatelj čovječanstva je čovjek”/ „Der gemeinsame Feind der Menschheit ist der Mensch„: “U potrazi za zajedničkim neprijateljem protiv kojeg bismo se udružili, došli smo na ideju da zagađenje, prijetnja globalnim zagrijavanjem, nestašica vode, glad i slično idu s… Pročitaj više »

Mr. Vialid
Gost
Mr. Vialid
1 mjesec prije

Kazem jasno i glasno NE!!!!!!
Ne prihvacam njihovo programiranje niti njihovu novu realnost koju pokusavaju stvoriti. Odbacujem sve sto dolazi od antropoida, reptoida, arkona i slicnih tvorevina! Neka si Demiurg uzme neki drugi planet za maltretiranje, ovome je vec dosta!

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije
Reply to  Mr. Vialid

Demiurg nije uzeo samo zemlju već je to duša svemira koja svemir potpuno prožima na kvantnoj razini. Demiurge je nefizička umjetna inteligencija koja je izašla iz božanskog okvira i na zemlji se manifestira kao ono što se često naziva matrix.

Bobi
Gost
Bobi
1 mjesec prije

Ružan, preružan, ne možeš ga se nagledati…. a kakav je tek iznutra

roberto
Gost
roberto
1 mjesec prije

Koji su to likovi,stvarno ko da su napravljeni po ona tri viječnika iz alan forda.Što se tiče interneta,to ne bi bilo ništa čudno.To se čak i spominje u onom projektu blue beem.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 mjesec prije

#”A što će mo mi ovako hipnotizirani još uvijek?”

Simulirati simulaciju života?

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Moramo se pipremiti i mi. i Oni jesu moćni ali nisu besmrtni.

at0mik
Gost
at0mik
1 mjesec prije
Reply to  Max

upravo tako, svatko jednom mora doći na šekret…
nije ovo kina ili amerika i nikad neće biti, bez straha i sa znanjem i lako ih se može onesposobit

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije

Znaci ovo je sad “mala beba” sto nas ceka!

Senad Lacković Labin
Gost
Senad Lacković Labin
1 mjesec prije

Dobar članak, rekao bi proročanski (nažalost)
Ali ujedno puno toga govori ako se zna čitati između redaka, a to ej tko je kriv i tko stoji iza svega?
Jedna kvazi država se spominje i ma link na tekst o njoj kako ona stoji tj. najviše profitira od velikog reseta i to je činjenica.
Sada svi narodi svijeta mogu shvatiti tko je krivac za sve i koga treba optužiti, osuditi i KAZNITI.
Oni od kad je svijeta i vijeka rade takve stvari a ostali narodi plaćaju cijenu toga svojim slobodama i životima.
Samtram da je vrijeme da se narodi svijeta ujedine i izbrišu tu ološ s lica zemlje zauvijek.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Nažalost, danas su sve države kvazi – države, posebno ove naše bivše republike bivše Jugoslavije. Nažalost, ološ je nemoguće izbrisati! Zamisli da narod preko noći oduzme SVU vlast Plenkoviću ili Vučiću i njihovoj vladajućoj garnituri. Sutradan ujutru bi neko izašao pred kamere i saopštio narodu da je država u totalnom bankrotu, nijedna institucija nema baš nikakav suverenitet, ništa više nije naše i da nema šanse da se ugovori razvrgnu jer ćemo platiti ogromne odštete firmama koje su preuzele svu infrastrukturu države, ako ne budemo hteli platiti, zna se, sankcije, pa bombardovanje, ponovo, dok se opet ne pojavi neki “Otpor” finansiran od stranih država, doći će neki novi “prozapadni liberali” da nas “izbave” i šta, ništa, sem pobijenog i raseljenog naroda, baš ništa, gospodari su isti samo su zamenuli likove koji im služe.

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ugovor je bezvrijedan ako postoje uvjeti s kojima nisi upoznat. A narod nije ni sa čim upoznat. Tako da, sigurno jesu sve drzave bankrotirale već odavno no i novi počeci imaju svoje prednosti.
Uostalom staro-normalno se nikada neće vratiti, ako ostanemo u ovom sustavu nikada neće biti bolje već će ići na lošije.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Blaza

Ne potpisuje narod nijedan ugovor već oni koji su navodno izabrani od tog naroda. Čim oni znaju detalje, dovoljno je, ne moraju narodu obznaniti ono što su potpisali. Ako je zvanična vlast potpisala, ugovor je validan. Što se tiče novog početka, nije svako u mogućnosti imati kućicu na selu, bašticu i bunar. A i mi koji imamo moramo nekako zaraditi za život, školovanje dece i režije, da ne idem preduboko u raščlanjivanje troškova. Raditi za nekoga, za novac, je već razrađeni sistem pa se vrtimo u krug.

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Tomac, kakav-takav, za ovoga je pionir-pocetnik. Tomac, nema kapaciteta, on je ‘follower’, Herr Klaus, e, on je ‘trend maker’, kako se danas moderno definira.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  nessy

Ma nije nessyka, samo glasnogovornik. Bio i ostao mediokritet.
Da nije sluga ovih, nitko dio za njega ne bi.

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Du magst meinen Nick nicht? Schade. Meni se tvoj nick svidja.

dinko grgat
Gost
dinko grgat
1 mjesec prije

Davno mi je jedan doktor uz piće u kafiću rekao da na svijetu njih maksimalno 5% tegli za onih preostalih 95% ovaca.Mislio sam popio je previše pive pa lupeta.U međuvremenu dogodilo se ovo i ako pretpostavim da je bio u pravu biti će pakleno teško s 95% ovaca spasiti se od ovog žrvnja.Barem do sada ovce uglavnom bleje,nose maske,distanciraju se,
poštuju sve mjere stožera,a evo pod zadnje su se počele i cijepiti.Ne vidi se kraja tom hipnotičkom ludilu.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  dinko grgat

Ovce što svjesno, što nesvjsno rade za gazde.. i veliki ih je broj. baš prevelik! inače do ovog jada nebi ni došlo da nije toliko uzgojene marve… jer će se huligani na stadionima potući do iznemoglosti, sa protivnički huliganima da se utakmica prekinut mora.. a sad su mirni ko bubice

eertthhhjrgjjhgghjjk
Gost
eertthhhjrgjjhgghjjk
1 mjesec prije

odmah mi je palo na pamet da bi mogli opelješiti ušteđevinu građana…(?)

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

povlači dok je još vrijeme i prebaci u žuto il srebreno

Kažun
Member
Kažun
1 mjesec prije

Subaru,vrag se*e na veliki kup.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Kažune nije Subaru

jgnberwfvwepfvwervwe
Gost
jgnberwfvwepfvwervwe
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Da buraz, ovo je bila umjetna opet.

jgnberwfvwepfvwervwe
Gost
jgnberwfvwepfvwervwe
1 mjesec prije
Reply to  Kažun

Ma hakira me umjetna, ovdje pravi bokser simetrik ol vil drajv.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Ne samo to, zaboravi na penzije! To su već potrošeni novci.

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Moju nece sigurno. Nema je.

Mucke
Gost
Mucke
1 mjesec prije

To je bilo jasno prije ravno godinu dana pitao sam se jedino kako ce to izvesti jer je sve govorilo da se sprema krah burze a onda povezano i krah valuta i tek nakon toga gasenje struje i resetiranje svih
( osim njih ) na nulu .
Cini mi se da je pisac clanka pomijesao redoslijed dogadjaja jer znam da nikakvi hakeri ne mogu ( na duze vrijeme ) pogasiti elektro mrezu ,to moze samo emp.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije

Komentar s Index a:
“20.3.2021. Veliki svjetski protest (za sada u 40ak država širom svijeta) protiv dvostrukih kriterija, uvođenja Zelenih putovnica, diskriminacije i ostalih suludih mjera ili nastavite se žaliti po Faceu i komentarima.
Polazak u Zagrebu sa Glavnog kolodvora prema centru u subotu 20.3.2022 u 12:00.”

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Danas čujem 13.3.u svim glavnim gradovima?!

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  CAN

20.3.world wide

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

Zanimljivo, najviše minusa mi je zapelo za oko ispod svake obavijesti o protestima, baci pogled od tvoje objave prema gore. Vidi kod Lucije, toliko ovdje nema komentatora sve skupa.
Više protiv nego za! Di sam ja to???

???
Gost
???
1 mjesec prije
Reply to  Sony

na indexu

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Što je sendvich hladniji-više je minusa!?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  AbraCAdaBra

Ovaj put je, čini mi se, prekinuta opskrba sendvičima. Ovdje se još uvijek zadržavam samo zbog nekih ljudi. Toliko minusa samo zbog obavijesti i bez izražavanja osobnog mišljenja dobar mi je pokazatelj…čega? To ću zadržati za sebe.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Dobro jutro.

Pred godinu, dvije ovdje je bilo samo nekih 20% onih koji su pisali pamflete, ne komentare.
Sada ih ima oko 40%.
Dakle, ponovimo, “oni” vole kontrolirati obje strane.

Da ne pričamo o značenju bombardiranja ljudi kontradiktornim informacijama.

Skretanju s pravih tema itd.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Razumijem to. Nego ne razumijem odakle ti trenutno 9 minusa i 1 moj plus, a ovaj tvoj odgovor meni objavljen je, kako piše, prije 17 minuta, naravno neprecizno vrijeme objave, pa da je i dulje, toliki minusi za ovo još mi više govori o čemu se radi.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Ne obaziri se na to, manipuliranje minusima je prilično jednostavno.
Svako od nas ima i svoje “obožavatelje”, to vidiš po minusima na totalno nebitne komentare. Iskoristio bih ovu priliku da pozdravim svoje i poželim im što bezbolnije otvaranje očiju.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Ama, briga me za lajkove, samo primjećujem neke stvari, pratim to od prije, postalo je zagušljivo, sve je više negative na ovom prostoru za komentare.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Da imaš pravo

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Ovo je neka vrsta Cyber – napada na portal i na nas. Evo rješenje: kolektivni dogovor o ne-komentiranju. Ništa, nula, nema nas. S kim da ratuju ako nema nikoga?

Dinarosaurus
Gost
Dinarosaurus
1 mjesec prije
Reply to  AbraCAdaBra

Hehehe
Buđav Lebac?

???
Gost
???
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Šta još kažu komentari na indexu?

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  ???

Zašto to pitaš Luciju? Otvori Index pa pročitaj šta te zanima. Ona je nama prenijela obavijest isto kao šta je i ovaj portal objavio Festival slobode. O svemu se možemo sami informirati, svima nam je jednako dostupno.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

20.3.2022.??? Dogodine?

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Ne, sad za 16 dana.

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Znam, greška u pisanju.

Pro
Gost
Pro
1 mjesec prije

Bog je spasio svakoga prije 2021 godinu,svojim sinom prvorođenim.
Kada je Krist na križu prije smrti reka gotovo je svršeno je.
Stvoritelj vidljivog i nevidljivog je tim činom razapeo svijet tj čovječanstvo ili ti ga sve nas rođene u Adamu,da bi uskrsnućem Krista stvorio novo čovječanstvo.
Malo ko je svjestan toga,zbog svetog pisma koje je izmjenjeno kroz vrijeme.
Svjestan može biti onaj koga je Bog privukao sinu Kristu te mu dao vjeru.
Da spasenje je riješeno za svih,samo šta nećemo svi dobiti spoznaju u isto vrijeme,o tome Bog Otac odlučuje,jer je ionako SVE NJegova volja.
Ako ko želi upoznat duhovnu istinu,ili detaljno objašnjenje samo je na engleski.
Martin Zender.com
Od malena sam osjećao da sa ovim svijetom nešto neštima,samo mi je trebalo razumno objašnjenje,a to je Bog kroz Martina super objasnio.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Pro

Veruj u Božje spasenje i naoružaj se, ko se čuva i Bog ga čuva.

Brutus
Gost
Brutus
1 mjesec prije

Šta čekaš sa kaznenom prijavom protiv njega? Ili si plaćena za samo za prijavljivanje Hrvata?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Svaki narod treba u svojoj zemlji počistiti ekipu dežurnih luđaka i onda će biti mir.
To je mala šačica od nekoliko tisuća ljudi u svakoj zemlji koja ugnjetava neorganiziranu većinu.
Kada krene masa ljudi na masončiće, onda je bandi odzvonilo.
To je trenutak koji se već dugo čeka i to je jedino čega se oni boje.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Ta “mala šačica ljudi” je prodala našu zemlju, oni imaju gospodare koji im naređuju i odlučuju o svemu, da li misliš da će se oni odreći onoga što već imaju? Zamisli da se vlast u Hrvatskoj promeni i da kažu da neće da budu deo NATO pakta jer hoće da razvijaju isključivo dobrosusedske odnose sa zemljama oko Hrvatske i da ne daju svoju decu da ginu u Avganistanu. Šta misliš koliko bi prošlo do novog rata na teritoriji Hrvatske? 2 nedelje!

!!!
Gost
!!!
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Došlo bi do rata i za manje od 2 nedjelje da potres nije izbacio gomile aboliranog naoružanja po Banovini… o čemu se naravno nigdje ne piše…
Mogla bi, nakon prirodnog razoružanja, crna zemlja skoro i mrtve iz Jasenovca izbacit vani da se napokon pošteno pobroje i napokon puste da počivaju u miru.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  !!!

I oni što su otišli Savom?

I oni eto su zapaljeni? Neki nakon pokopavanja, 45′?

Ako misliš da nije prije bilo brojanja, grdno se varaš…

!!!
Gost
!!!
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Jesi ih brojala prije nego si izolirala virus? Ili za vrijeme šetnje cestom u Lagosu? Ili u međuvremenu možda? Ili na indexu?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  !!!

Vidim da precizno pratite moje aktivnosti. Bar ovdje.
Jadovi. 🤓

!!!
Gost
!!!
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Gospodina Istražuj povremeno pratim pa sam primjetio da te je neki dan poprilično dobro istražio, proanalizirao, secirao i opisao.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Zato treba to napraviti istovremeno u svim državama i onda ništa od njihovog kontranapada.
Ovo nije lako napraviti u jednoj državi, a u više njih je još teže – na to oni i računaju, ali kada jednom počne lov na bandu, onda će početi i drugdje.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Tačno.

learzi
Gost
learzi
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Ja tačno znam, šta ču uraditi. Samo jedan posto ljudi što me slede, nema više uzurpatora.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  learzi

Podeli ideju, ako je izvodljivo, evo me, pakujem se.

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije

Nismo svi hipnotizirani😃.
Oni mogu raditi što žele sve dok imaju našu pozornost. Onog trenutka kada se okrenemo sebi, ljudima, jedni drugima, te spodobe će nestati kao mjehur od sapunice.
Pogledajte stranicu allatra-hrvatska, ili bilo koju stranicu allatra u svijetu.
Kreativno drustvo bez spodoba se već stvara, pridružite se 😊.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Blaza

Greška, ako im okrenemo leđa, zabošće nam nož! Doneće zakone kojima će nas prisiliti da se vakcinišemo, oduzeće nam posao, ušteđevinu, kuću, stan, decu, šta god oni požele zato što u svom džepu imaju zakonodavnu i izvršnu vlast, policiju i vojsku!

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Možda tebi koji si uvjeren u to.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Blaza

Uveren u šta, molim te? Da imaju svu vlast i elemente prisile u svojim rukama? Apsolutno sam uveren u to!

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Blaza

Ne radi se o vjerovanju i uvjerenju, nego o činjenici da su vojska i policija izvršni državni aparati.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Sony

Tako je bilo uvijek u povjesti, pa nije spasilo vladajuće…

Drugo. U ovom slučaju i policija i vojska su svjesni da i njih čeka – “Pikica”, odnosno da neće biti pošteđeni…

Sony
Gost
Sony
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ovo je drugačija vrsta ratovanja, s tim šta su oni naoružani takvom tehnologijom koja je za obične ljude SF. Možemo se svi mi dići na njih, ali čime? Svojim tijelima i dobrom voljom, nije dovoljno. Dok se neki tješe kalašnjikovima, ovi piće u letjelicama i upravljaju terminatorima. Sigurna sam da je i vojska i policija pošteđena cjepiva koje je namijenjeno stanovništvu, jer vladi treba zdrava i radno sposobna vojska i policija. Oni predstavljaju silu i zato se ne smije s njima riskirati. Dragocjeni su za održavanje straha, prisile i kontrole. Medicinsko osoblje nije pošteđeno posljedica cjepiva.

... ....
Gost
... ....
1 mjesec prije

Teoretski razgovor stožeraš-novinar:
N: – Kako komentirate okupljanja mladih?
S: – No, to je neodgovorno ponašanje! Treba tome stati na kraj, uveli smo kazne..
N: – Dobro. Kako komentirate par stotina ljudi na sprovodu a dopušteno je 25?
S: – To je drugo.. Ma znate.. pa zar se vi boga ne bojite?!
N: – Hoće li biti kazni za kršenje mjera na sprovodu ili je var procjenio da nije zaleđe?
S: – Dajte najte, sad se sprdate!
N: – Kad ste vi smrtno ozbiljni i odgovorni netko mora..

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
1 mjesec prije
Reply to  ... ....

300 kovid redara se ne uračunava u prekobrojne?