Kongresmen i bivši član CIA kaže da osporavanje izbornih rezultata pomaže američkim neprijateljima da ukradu izbore!

Biden i Trump izbori
8 komentara

Nakon forsiraja lažnih priča o „ruskom miješanju“ i rada za agenciju koja se miješa u izbore, bivši agent CIA, kongresmen Will Hurd, misli da bi GOP trebalo da prihvati pobjedu Joe Bidena ili rizikuju da pomognu američkim „neprijateljima“.

Desetak republikanskih senatora sprema se da se usprotivi potvrdi Izbornog koledža pobjede Joea Bidena u novembru, osim ako se ne održi „hitna 10-dnevna revizija“ u brojnim ključnim državama koje je osvojio Biden. Potez podržavaju i brojni republikanski predstavnici u Domu.

Međutim, postoji suparnička frakcija republikanaca koja želi da iza sebe ostavi navode o demokratskim prevarama i vrati se poslu kao i obično pod upravom Bidena. Odlazeći predstavnik iz Teksasa Will Hurd jedan je od njih, i u subotu je iznio novi argument protiv preispitivanja izbora.

„Kada sam bio na tajnom zadatku u CIA, iz prve ruke sam vidio kako naši neprijatelji kradu izbore i pokušavaju da se umiješaju u naše“, tvitovao je. „Izabrani zvaničnici koji nastavljaju da siju sumnju u javnosti radi sitne političke koristi idu na ruku našim neprijateljima.“

Što se tiče toga ko su ti „neprijatelji“, Hurd je vjerovatno mislio na pouzdani stari bauk „Ruse“. Tokom Trumpove četiri godine na vlasti, Hurd je više puta tvrdio da se Moskva miješala u izbore 2016. godine, uprkos tome što za te tvrdnje bukvalno nema dokaza.

„Ovo je iskreno jedan od najsmješnijih megavirusnih tvitova koje sam ikada vidio na Twitteru“, tvitovao je novinar Glenn Greenwald. U naknadnom tvitu Greenwald se našalio da je Hurd „morao biti u drugom dijelu CIA“ u odnosu na bivšeg direktora Jamesa Woolseyja, koji je 2018. rekao da se njegova agencija umiješala u evropske izbore tokom hladnog rata „Kako bi se izbjeglo da komunisti preuzmu vlast“, ​​i nastavlja da se petlja u izborne rezultate, ali „samo iz vrlo dobre namjere“.

Hurdu su se rugali sa svih strana. Prvo zbog osude miješanja u izbore agencije poznate po miješanju u izbore.

A onda zbog hvalisanja svojim tajnim statusom.

Kongres će se sastati u srijedu kako bi potvrdio glasanje Izbornog koledža i, kako se taj dan bliži, podjele u Republikanskoj stranci se šire. Na strani sa Hurdom stoji republikanac iz Jute Mitt Romney, predani član kampa “Nikad Trump” koji je ove nedjelje tvrdio da preispitivanje Bidenove pobjede „opasno prijeti našoj Demokratskoj Republici“.

Pored GOP senatora koji planiraju da učine upravo to, mnoštvo republikanskih zvaničnika odbacilo je pozive za prihvatanje, dok je jedan zvaničnik GOP u Teksasu predložio da „Romneya treba predstaviti našem prijatelju gospodinu Giljotini“. GOP je u Arizoni sumirao podjelu sa pro-Trampovom stranom u petak, tvitujući: „Kako se završava 2020. godina, imajte na umu da se nikada više nećemo vratiti na zabavu Romneya, Flakea i McCainaa.“

U srijedu je u Vašingtonu zakazan pro-Trampov protest. Predsjednik Tramp je ohrabrio pristalice da prisustvuju, obećavajući da će „to biti divlje“.

američki izboriDonald Trumpjoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
david
3 godine prije

Koji cirkus u Americi.
Americka vlada je naredila njujorskoj burzi da delistira tri kineske kompanije.
Mnogi investitori su paniciri pa su dionice pale.

Danas su javili iz NYSE da se te tri kompanije nece delistirati
pa su odmah dionice porasle.

Ovo sve skupa ukazuje da Amerika nije pravna drzava nego da je kriminalna, pljackaska.

Sad bi trebali raditi pravnici pa da povedu Class Action protiv Bijele Kuce….nazalost americki pravnici su najvece ajkule.

Izgubio sam nesto novca na americkoj burzi na jednoj kompaniji, Nikola.
Izgleda da je bila prevara pa su se poceli javljati mnogi pravnici da im dadem sve podatke, da ce oni pokrenuti class action.

Nisam im htio uzvratiti.
Lopovi iz uprave Nikola, lopovi njihovi pravnici.

Svi se zelu napljackati, svi su nezasitni.
Milion puta gori nego anticki Rim.

3 godine prije zadnji put uredio david
Istražuj
3 godine prije

“…bivši agent CIA, kongresmen Will Hurd, misli da bi GOP trebalo da prihvati pobjedu Joe Bidena ili rizikuju da pomognu američkim „neprijateljima“….” Ovakve gluposti moze provaliti samo “bivsi agent CIA” – i to tesko korumpirana svinja… Stvari postaju samo sve ocitije i ocitije… I to samo jos oni idiotizirani “pripadnici” LGBT…ZTSRK, kojekakvi “ljevicari” (bez mozga) i poneki djed i baka koji “informacije” dobijaju od CNN (ili N1) – mogu prihvatiti kao “cinjenicu”… Siguran sam da cak niti ona stoka oko Soroseve Antifa i BLM – ne vjeruje da je pedofil Biden “pobijedio” na ovim nejverovatno lose pokradenim “izborima u SAD”… Sta se to desilo da su isti oni koji stoje iza lazne “pLandemije”, iza svakog rata i “revolucije”, te iza svih nastampanih papirica zvanih “novac” – ovako lose organizirali prevaru…? Jedino to mi se nikako ne uklapa… Cak je i zlokobno – da je prevara toliko ocita, a da iza… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Herc
3 godine prije

Čim završe izbori za 2 senatora u Georgiji nadajmo se povoljno za R ,ona dva š upka guverner i sekretar odmah podnijeti ostavku zbog curenja u javnost običnog tel poziva i razgovora u kojemu nema ništa posebno osim Trump pitanja što se događa u peach državi .
Georgija je vazda bila R dok dvoje korumpiranih pderčina nje došlo na čelo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI