Koronavirus: Donald Trump obustavlja američko financiranje Svjetske zdravstvene organizacije

Donald Trump kažnjava WHO
67 komentara

Predsjednik Trump je svoju odluku o prekidu financiranja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), opravdao njenim  “lošim upravljanjem” tijekom epidemije Covid-19.

Odluka o ukidanju financiranja je donesena u utorak 14. travnja. Nakon što je redovno kritizirao Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) zbog lošeg upravljanja svjetskom krizom uzrokovanom koronavirusom, predsjednik Trump je iz Bijele kuće najavio zamrzavanje američkog doprinosa, naglašavajući da se radi o kazni.

Zamrzavanje, rekao je, ostat će na snazi ​​do zaključenja “istrage za ispitivanje uloge WHO-a u pogrešnom upravljanju i prikrivanju širenja koronavirusa”. “Da je WHO obavio svoj posao i poslao medicinske stručnjake u Kinu, kako bi objektivno proučili situaciju na terenu, epidemija bi mogla biti zadržana na izvoru s vrlo malo mrtvih”, naglasio je Donald Trump.

Predsjednik Sjedinjenih Država govori s potpuno drugačijim tonom nego 24. siječnja na svom Twitter računu: “Kina je vrlo naporno radila na suzbijanju koronavirusa. Sjedinjene Države izuzetno cijene njihove napore i njihovu transparentnost. Sve će funkcionirati dobro”, te nastavio: “U ime američkog naroda, želim zahvaliti predsjedniku Xi.”

Šef države već je najavio zamrzavanje tjedan dana ranije, prije nego što se brzo vratio svojim primjedbama. “Svjetska zdravstvena organizacija prima ogromne svote novca od Sjedinjenih Država. Većinu njihovog novca, mi plaćamo. Kritizirali su moju zabranu putovanja [za strance iz Kine] u vrijeme dok sam to činio. I nisu bili u pravu. Pogriješili su u mnogim stvarima. Odavno su imali puno informacija i nisu se usredotočili na Kinu. To moramo pogledati. Dakle, pogledajmo to”, rekao je Donald Trump 7. travnja.

Sankcionirajući WHO na ovaj način, Donald Trump igra na tradicionalne kritike Republikanske stranke prema multilateralnim organizacijama. Proračunski planovi, koje Kongres rutinski ignorira, redovito su smanjivali godišnji doprinos Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Richard Haass, predsjednik Vijeća za vanjske odnose, američki think-tank specijaliziran za međunarodne odnose, komentirao je američku odluku. “WHO je nefunkcionalna agencija”, rekao je na svom Twitter računu, “samo zato što velike sile, uključujući Sjedinjene Države, dopuštaju da bude tako” i “njezini neuspjesi ne objašnjavaju loše rezultate”, završava Haass.

Donald TrumpkaznaSADwho
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
4 godine prije

Treba obustaviti i financiranje svih ostalih “svjetskih” organizacija. Sve su to legla uhljeba. Niš koristi!

shumadinac
4 godine prije

Tramp promenio mišljenje? Ma nemoj?!?
Ovo je ogromna kriza sa strašnim posledicama i neko mora bude proglašen krivim. Stanovništvo će “tražiti krv”, svi to znaju i svi nameštaju figure kako njima odgovara. Ako su Demokrate do sada optuživale Trampa za krajnje gluposti sada imaju mnogo bolju šansu i Tramp pokušava nekako da se izvuče.
Potpuno je tačno da je WHO nefunkcionalna agencija, kao i UN i praktično sve međunarodne organizacije. I tako će uvek biti ako zavise od toga da li je Tramp ili bilo ko drugi “ustao na levu nogu”…

Frenky
4 godine prije

Budimo iskreni Trump samo pokušava skrenuti fokus američke i svjetske javnosti s svojih krajnje neučinkovitih mjera protiv “kineskog” virusa na nekog drugog.
Ps. Ako je u pravu znači li to da su Hrvatska i sve ostale zemlje koje su slušale preporuke WHO-a prevarene te da mogu tražiti odštetu? 😉

habanero
4 godine prije

Tek jedna od produženih ruku konzorcija – jedne svjetske vlade koja ima svoju agendu, a stoji iza trenutnog cirkusa te posjeduje naprednu tehnologiju sto četrdeset godina u budućnost od ove naše.

Z.A.
4 godine prije

Da bi sa sebe sprali odgovornost mora se naci krivac . Barem krivaca ne manjka .

Son of Alerik
4 godine prije

Lako je za američko financiranje WHO-a. Umjesto države, uskočit će Bill Gates i WHO neće imati problema s financiranjem. Ovdje je u pitanju utjecaj WHO-a na svijet, a tog utjecaja se Gates želi domoći.
Trump bi morao razmisliti o tomu. Ili će demontirati WHO pa je onda prepustiti igračima iz nadzemlja, ili će spriječiti upad ovih sa strane i zadržati međunarodni utjecaj WHO.
Trump jest kriv za stanje u SAD-u. Ali ne zbog toga što nije reagirao na vrijeme u vezi s koronakrizom, nego što jest reagirao na način na kojeg su ga navukli njegovi protivnici. Da se držao svoje prvotne strategije, mogao je iskoristiti situaciju zastoja svijeta kao i Kina. Broj mrtvih bi bio isti ili manji. Ovako je pridonio uništenju proizvodno-distribucijskih lanaca, radi čega s jedne strane poljoprivredni proizvođači zaoravaju svoj urod, a robe nema u prodaji.

Pdn😎
4 godine prije

😯🙈

Pdn😎
4 godine prije

😯🙁 a svašta WHOare YOU 😂😂

bumbar
4 godine prije

Nad-nacionalne organizacije su Svjetska Vlada koja samo nije još formalno proglašena. Ako pogledamo tko su najveći donatori tzv. Svjetske Zdravstvene Organizacije, pri samom vrhu nalaze se: Gates Foundation, GAVI Alliance, National Philanthropic Trust,
Bloomberg… koji doniraju više od Europske Komisije.
Želimo li preživjeti, treba demontirati ovu gustu mrežu psihopatske hobotnice koja je svojim krakovima obujmila cijeli svijet.

protiv WHO
4 godine prije

kopp-verlag.de/a/die-medizinmafia

amazon.de/Ein-medizinischer-Insider-packt-Dokumentarroman/dp/3932576721

amazon.com/Medical-Mafia-R-Gordon-Hepworth/dp/1931768447

Emiliano Zapata
4 godine prije

Sadasnji glavni sekretar WHO je pravnik koji je vec imao problema s zakonom, a ona prije njega je imala godisnji proracun za hotele, putovanja, restorane itd. 200mil. $, sto iznosi vise nego se odvajalo sve skupa za borbu protiv Sars, Ebole, Mentalne bolesti i jos jednu al se nemogu sjetit koje..

Milko
4 godine prije

Još jedan od dokaza da amerikancima nije stalo za međunarodni Svijet i nije im mjesto u tom civiliziranom Svijetu. Sigurno ne služi na korist uzvišenom naranđastom Palpatineu i deep stateu Darth Sidiusu pa ukidaju sve Ugovore koji im me služe njihoboj izuzetnosti.

Zvrk
4 godine prije

To je i leglo niškoristi koji su se dobro umrežili s kabalom pa su nagrađeni na te položaje.
Evo ovaj čelnik WHO-a, doktor Tevodros je iz Etiopije gdje je bio prije toga ministar zdravstva pa unutarnjih poslova. Već za njegova ministrovanja se govorilo o velikoj korupciji. Prikrivao je malverzacije sa cjepivima koji su bili netestirani na etiopskoj populaciji kao i pronevjeru poveće količine novca u vezi izgradnje brane na graničnom području sa Sudanom. Sve u svemu, vrlo mutna osoba za koju su čak balkanski političari pošteniji.

istrazuj
4 godine prije

“Donald Trump obustavlja američko financiranje Svjetske zdravstvene organizacije…” . Ovo je NAJBOLJI POTEZ – koji je Trump do sada napravio!!!!!!!!!! Nadam se da ce tu KRIMINALNU organizaciju – konacno ne samo raspustiti – nego svu onu stoku “renomiranih istrazivaca” iz te kriminalne organizacije WHO – konacno i OSUDIDI na sudovima! Naime, evo vec 10 godina se procesuiraju probisvjeti i korumpirana bagra sa najvisih pozicija iz te kriminalne organizacije WHO – ali ocito je jedno: 1. Gates, Rockefeler, Rotschild i ostala bratija – koja daje vise od pola para toj kriminalnoj “svjetskoj naucnoj ustanovi WHO” (druga pola je od SAD) – ucinili su SVE da se procesi oooodugovlace!… 2. Ista satanisticka bagra – olicena u ovim kriminalnim familijama – takodjer je u ovih 10 godina preuzela totalnu kontrolu na “naucnim institucijama” i korumpiranim “vladama” drzava… Naravno kontrola masovnih medija – jeste POTPUNA! Upravo ZATO – malo ih se sjeca da je… Čitaj više »

Patriot
4 godine prije

Neće im to puno značiti jer Big Pharma i kabala upucava milijarde u WHO. Trump smjesta iz svog tima treba ukloniti Faucija i Brix. Dok se to ne desi ne vjerujem da u ratu sa WHO.

Venator
4 godine prije

Jedan od znakova da im ponestaje sredstava?

hiber
4 godine prije

Sve kako sam rekao ranije. WHO je imala i prije propuste, a funkcionalna je upravo kao i međunarodna zajednica. Dakle ako je i ukinu, u normalnim uvjetima nešto bi je trebalo zamjeniti. S obzirom da se o ničemu ne mogu dogovoriti ništa funkcionalno neće nastati. Međutim, prava meta je Kina, iako treba biti prava budala vjerovati diktatoru, a ne vlastitim agencijama. Međutim narcisoidu će uvijek imponirati diktatori, i on bi želio imati desetak doživotnih mandata. U svakom slučaju počinje relokacija proizvodnje, a zajedno sa njom i pad standarda i nadnica u zapadnim zemljama.

hiber
4 godine prije

Nešto si pobrkao Mladene. Vijest se o virusu pojavila na Novu 2020. Kineska partija u početku je virusne zviždače proglasila neprijateljima naroda. Dok se zaštićeni virus širio i pretvarao u epidemiju, zvišdači su proganjani i zatvarani. WHO nije poslao neovisnu komisiju u Wuhan nego je VJEROVAO Xiju na riječ. Također, do pred samo zatvaranje Wuhana WHO je držao obavijest da nije utvrđen prijenos sa čovjeka na čovjeka, iako je imao dojavu iz Tajvana (koji NISU VJEROVALI Xiju kao ni HongKong i Singapur) da virus prelazi sa čovjeka na čovjeka, i to već na samom početku epidemije. Kad je epidemija zaštićenog virusa eksplodirala 5.000.000 izbjeglica iz Wuhana je otišlo prije zatvaranja 23.01. I nakon zatvaranja odvijao se međunarodni zračni promet. Trump je, na početku vjerovao svojim službama pa je zatvorio zračni prostor sa Kinom i to 31.01.,30.01. WHO je izdala Objavu međunarodnog izvanrednog stanja koje je predstavljalo preporuku svim zemljama da… Čitaj više »

"kineziski WHO virus"
4 godine prije

bild.de/politik/ausland/politik-ausland/china-unter-verdacht-kam-das-virus-aus-dem-labor-von-wuhan-70067966.bild.html

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI