80 % Japanaca protivi se organiziranju Olimpijskih igara u Tokiju zbog straha od Covida-19

Olimpijske igre
17 komentara

Velika većina stanovnika Japana vjeruje da bi Olimpijske igre u Tokiju trebalo otkazati ili odgoditi, jer zabrinutost za Covid-19 nastavlja rasti u zemlji nakon još jednog nedavnog porasta zaraženih.

Prema dvjema anketama koje su posljednjih dana provele japanska novinska agencija Kyodo i Tokyo Broadcasting System (TBS), 80 posto lokalnog stanovništva kritiziralo je zamisao da ovog ljeta Japan bude domaćin Igara.

Unatoč stalnim uvjeravanjima i obvezama organizatora događaja da će se Igre održati kako je planirano, Japanci i dalje izražavaju bojazan da sigurnosne mjere neće biti dovoljno dobre za zaštitu lokalnog stanovništva od nove epidemije Covida-19.

Očekuje se da će ovo ljeto Olimpijskim igrama prisustvovati više od 15.000 sportaša i trenera, kao i tisuće dužnosnika, novinara i drugog osoblja vezanog uz Igre.

Otkriće nove verzije Covida-19, koja je također pronađena u Japanu, što je prouzrokovalo zabranu dolaska stranaca, samo je pojačalo strahove oko predstojećeg događaja.

Prošli je tjedan nacionalna vlada proglasila izvanredno stanje usred sve većih slučajeva Covida-19, a premijer YoshihideSuga izrazio je uvjerenje da će se Olimpijske igre održati kako je planirano.

Međutim, više od 80 posto ispitanih stanovnika nije dijelilo njegov optimizam, rekavši da bi Igre trebalo odgoditi ili otkazati zbog straha od koronavirusa.

Istraživanje koje je proveo TBS pokazalo je da je 81 posto stanovnika bilo protiv domaćinstva Igara, a samo 13 posto podržalo je ideju o organiziranju događaja prema planu.

U Kyodovoj anketi 80,1 posto ispitanika izjavilo je da bi Olimpijske igre trebalo otkazati ili odgoditi.

Glavni sportski spektakl, koji je zbog pandemije odgođen za godinu dana, trebao bi se održati od 23. srpnja do 08. kolovoza u japanskom glavnom gradu Tokiju.

COVID-19JapanTBS
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sirius
3 godine prije

Protivim se i ja bacanju novca na nepotrebno. Pogotovo kad cujem da neki sportas zaradi novca u par sati koji ne mogu 4 radnika zaraditi da rade od vrtica do penzije.

Dokurčilomi
3 godine prije

Japanci su uvijek bili pametni, disciplinirani, pošteni i časni jedino nikako da se oslobode američke čizme koja ih koči u svemu a njihove vrijednosti sputava.

Smrt fašizmu
3 godine prije

Šta Kolinda kaže?!

Emiliano Zapata
3 godine prije

KRAJ SVEGA, a ne samo OI (jer se nitko ne bori)…

Venator
3 godine prije

Japanci su u strahu otkad su ih napali nuklearnim bombama. Postepeno su izgubili identitet i misle da moraju slušati gospodara.

Joe
3 godine prije

Ne trebaju se plašiti. Nemće biti olimpijskih igara još godinama.

Vendetta
3 godine prije

Nekad veliki narod danas obicni sluge svojih konkvistadora, ako se pobune desit ce se Hiroshima, Fukushima, Nakituminajaši i ko zna sta vec ko i svima drugima

Stara kuka
3 godine prije

Objektivno olimpijske igre kakve su postale zadnjih 30-ak godina bi ionako trebalo ukinuti jer su od sporta napravile karikaturu. Ne bi ustvari bilo nikakva šteta da kompletan profesionalni sport nestane skupa sa svim zlom što predstavlja i koje propagira.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI