fbpx

Liberalizam – Totalitarna ideologija kojoj se treba oduprijeti

liberalizam komunizam nacifasizam
179 komentara
1,459

Kada se govori o totalitarizmu, politička znanost u Europi i zapadnom svijetu priznaje samo komunizam i nacifašizam. Komunizam, kao ideologija, sveden je na navodnu superiornost klase i društva, fašizam naglašava superiornost države, nacije i vođe, dok njegova nacistička verzija svemu dodaje arijevsku rasu. Ovo bi bilo pojednostavljeno tumačenje totalitarizma u kojem je pojedinac sveden na nulu, njegova su prava dokinuta ograničena i ”vrijedi” koliko doprinosi izgradnji društva temeljenog na jednoj ili drugoj ideologiji.

Današnja politička znanost s pravom tvrdi da se ove ideologije protive liberalnoj ideologiji, za koju mnogi tvrde da čak ni ne postoji. Prema tom tumačenju, liberalizam nije ideologija u pravom smislu te riječi, nego teorija na kojoj se gradi društvo u kojem je pojedinac iznad svega i u kojem može ostvariti sva svoja prava.

Liberalizam se, dakle, bori protiv totalitarizma, komunizma i fašizma, koje je sveo pod isti nazivnik. No, pri tome pojam “totalitarizam” otkriva svoju povezanost s liberalnom ideologijom i svatko tko koristi riječ “totalitarizam” je liberal.

Na prvi pogled, slika je sasvim jasna i ne ostavlja prostora za nesporazum. Komunizam je jedan totalitarizam, nacifašizam je drugi, a liberalizam je njihova antiteza, negira oba i pojedinca stavlja iznad njih.

Ako se ovdje zaustavimo, onda ćemo tvrditi da su u modernoj povijesti postojala samo dva totalitarizma, nacifašizam i komunizam, s njihovim različitim varijantama, što je službeni stav cjelokupne političke elite Zapada.

Poslovni centar u Moskvi
FOTO. Ilustracija Poslovni centar

Ali liberalizam, koji se kao politička teorija pojavio prije druge dvije i traje dulje od njih, ne naziva se ”totalitarizmom”, tako da izraz “treći totalitarizam” nema smisla.

Međutim, pojam “treći totalitarizam” je prisutan u kontekstu filozofije koja tvrdi da se individualna svijest formira isključivo na temelju kolektivne svijesti. Drugim riječima, totalitarna priroda bilo kojeg društva, čak i individualističkog i liberalnog, ne može se poreći.

Stoga je sama činjenica da je pojedinac najviša vrijednost i mjera svih stvari, što je bit liberalizma, oblik totalitarnog utjecaja i ideološke indukcije. Pojedinac je društveni koncept. Bez društva,  izolirani čovjek ne zna je li ili nije pojedinac, i je li individualizam najveća vrijednost. Pojedinac uči da je on pojedinac samo u društvu u kojem dominira liberalna ideologija i ima svoju funkciju u društvenom okruženju. Stoga, čak i onaj tko negira društvenu stvarnost i afirmira pojedinca, također ima društvenu prirodu.

Slijedom toga, liberalizam je totalitarna ideologija koja kroz klasične metode propagande naglašava da je pojedinac najviša vrijednost.

U tom smislu se totalitarni karakter liberalizma i znanstveno dokazuje. Pojam “treći totalitarizam” dobiva logiku i koherentnost, i nije više skandalozni paradoks. Iz toga je nastalo niz socioloških pojmova, poput “osamljene mase” i drugih.

Liberalno društvo, te države koje se grade na ovoj ideologiji, koje za sebe tvrde da su najbolje od svih mogućih svjetova, iako tvrdi da se protivi društvima nacifašizma i komunizma, samo je postalo masovno, standardizirano i stereotipno društvo.

Što više ljudi želi biti nešto posebno, jedinstveno u kontekstu liberalne paradigme, to više sliče svima ostalima. Ono što liberalizam donosi sa sobom je upravo standardizacija i homogenizacija svijeta, uniformnost koja uništava sve oblike različitosti i diferencijacije.

U tom smislu pojedinac postaje sinonim za totalitarizam, ali na mikrorazini.  Pojedinac je mikro-totalitarizam koji na individualnoj i subindividualnoj razini projicira represivni aparat na kojem se gradi totalitarizam. Današnji prikriveni totalitarizam se prepoznaje u totalitarnoj državi koja potiskuje slobodu građana tako što im nameće svoju točku gledišta. Pojedinac je stoga koncept, projekcija uništavanja i nasilja totalitarnog društva na najnižoj razini. Želje i kreativna snaga pojedinca stalno se negiraju.

Prije svega, postmodernisti smatraju da društveni totalitarizam, nacifašizam i komunizam, jednostavno nastaje iz krute totalitarne hijerarhijske strukture racionalnog pojedinca. Tako koncept liberalnog totalitarizma kao “trećeg totalitarizma” dobiva smisao i postaje potpuno legitiman.

Dakle, liberalizam je totalitarna i nasilna ideologija, sredstvo izravne i neizravne političke represije, koje pritisak provodi kroz obrazovanje i žestokom propagandom, koji si proglasio netotalitarnim, skrivajući pri tom svoju istinsku prirodu. Dakle, koncept trećeg totalitarizma potpuno je u skladu s prirodom liberalizma kao političkog koncepta.

Politička teorija ne želi prihvatiti ovu istinu, jer bi nam ona omogućila da vidimo punu sliku koja objedinjuje sve tri političke teorije, liberalizam, komunizam i nacifašizam. Sve tri su totalitarne, iako svaka svoj način.

Svaka od tri ideologije ima svog neprijatelja. Biološki rasizam nacista je neprijatelja identificirao u niže vrijednim rasama koje fizički treba iskorijeniti. Komunizam je imao klasnog neprijatelja kojeg je trebalo razvlastiti i preodgojiti, ako je moguće. Međutim, ništa manje okrutan nije kulturološki i kolonijalni civilizacijski liberalni rasizam.

Treći, liberalni totalitarizam je danas najopasniji, jer se na temelju ove ideologije grade društva i institucije, vlada narodima i želi se vladati svijetom. Stoga je borba protiv njega glavna zadaća. Stoga je neophodno govoriti o totalitarizmu koji je prisutan svugdje oko nas. Otpor trećem totalitarizmu ne može pružiti pojedinac, jer je on njegov proizvod. Razornoj ideologiji liberalizma se može suprotstaviti samo narod. Srećom, neki su narodi u svijetu to prepoznali i toga su svjesni. Oni ne žele biti bezlično krdo pojedinaca koji će navodno činiti ”slobodno društvo”.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
179 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

spominjati i stavljati komunizam u isti kos i porediti sa nacifasizmom i liberalizmom i totalitarizmom je cista glupost to stalno rade neki gosti na televizijskim emisijama cim spomenu hitlera odma spomenu i staljina i porede da su isto zlo sto je cista laz . komunizam je smetao sto nisu davali… Pročitaj više »

Branko
Gost
Branko
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Komunizam širi antikulturu,devijantan i razvratan nacin zivota. Komunizam=liberalizam. Komunizam kao i kapitalizam osmislili su Jevreji. Karl Marx je bio jevrej. I Putin je nedavno priznao da je 85% prve sovjetske vlade cinili Jevreji. Jedina prava ideologija je Nacional socijalisticka. Ono sto su nacionalsocijalisti izgradili za 6 godina (1933-1939) sve komunističke… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  Branko

Tebi nije jasno da je i Šiklgruber i njegov projekt rajha ispao iz istog gnjezda……..

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  Branko

@Branko- Ako je mržnja prema jednoj rasi (židovima) mjerilo uspjeha onda si apsolutno u pravu. Onda stoji i uspjeh u izgradnji posebno na području Auschwitz-Birkenau kompleksa.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Piretis

Piretis, nema mrznje protiv jednog naroda. Poslusaj Hitlerov govor u kojem kaze da mu je zao sto se mnogi nisu filtrirali odnosno klasificirali da li su multikulti cionisti ili normalni zidovi. Imao je 150.000 zidova u vojsci, nekoliko generala i visokopozicioniranih. Nije sve kako smo ucili u skoli…

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Pero

Pedro u Vrapcu bi mozda tvoja teorija i prosla?

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  raspe

Vjerojatno treba i njega “klasificirati” i “filtrirati”

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Branko

Branko jedino što su nacisti učinili je konačan pad “bijele” europske civilizacije. Nacizam odnosno SS bio je prožet razvratom i pederlukom. Počni od samog Hitlera, te narko-transvestita Goeringa i satirijasta Bormanna, pa nastavi dalje. Treba reći i da su zaustavili strelovit razvoj SSSr-a i vratili ga skoro na početak. Hitlerovi… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Koba

KOBA, daj sad i ti. Kakvim je to pedrlukom bio prožet SS? Jesi li pri sebi? Muška homoseksualnost je bila u vrijeme hitlerizma kažnjiva čak i smrću. Zaboravljaš da je genocid nad gejevima bio jedan od nepriznatih genocida. Danas se zna, da su u periodu 1941 do 1945 oko 100… Pročitaj više »

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  zlatan

Pretpostavljam da je Koba mislio na SA odrede koji su bili poznati po takvim orgijama, ako je suditi po povijesnim zapisima koji su nam ostali…Ima jedna zanimljivost u vezi Reichsfuhrera osobno. H.Himmler i Theodor Eicke su se planirali riješiti Heydricha još u ranim danima dolaska nacizma na vlast, tako da… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

NELSONE, znam za te navodne gejovske-situacije u dijelu SA odreda. No, kao svaki odrasli čovjek znam i to, da je to može bit i izmišljotina nacističkog vrha. Jer, kao što su kršćanski fanatici tvrdili da su Židovi jeli malu djecu kršćana, tako je i Hitler odredio da te pedere (tobožnje)… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  zlatan

Zlajo pederizam kao i pedofilizam spada u grupu psihičkih oboljenje, tj poremećaja seksualnog nagona, ma đto koji potplaćeni newage psihijatar rekao. On, kao takav, bio je kažnjiv u skoro svim državama toga vremena. Njemački pederi su za rata imali povlašteni položaj u logorima u odnosu na židove ili zarobljene sovjetske… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Koba

KOBA, eto, zbog takvih militantnih likova koji naškrabaju sve i svašta nisam duže čitao, a posebno ne komentirao na ovome portalu. Nisam znao da si stručnjak za seksualne sklonosti, pa ti odajem priznanje da o tome znaš više od onih koji su ponešto studirali i posebno od onih koji su… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  zlatan

Vidim da si se prepoznao, no nije bilo ad hominem. Kažem ti degeneracija kao i npr. pedofilija, nekrofilija i mnoge druge psihičke i fizičke malformacije, pojavljuju se i u životinjskom svijetu. Na kraju krajeva i čovjek je samo životinja tj. dio prirode i njenih zakona. O fakultetima i velikim “stručnjacima”… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Koba

KOBA, KOBAA, daj sinko dobro pročitaj šta si napisao. Da su neki Židovi u Varšavskome ili bilo kojem getu u ratu imali švedski stol, jesi li siguran u to? Muka mi dođe od takvih razmišljanja. Kakvi su to bili privilegirani likovi u konc-logorima smrti u nacističkome ludilu? Čitam li ja… Pročitaj više »

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  zlatan

I partizani su streljali tvoje ljubimce pedere ako nisi znao. Ali ti ionako znas samo ono sta se tebi dopada. Zapravo ono sto znas je potpuno isrivljena slika sveta. Verovatno obozavas Pabla Picassa.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Ivan

IVANE, to uopće nije istina, lažeš.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Branko

Za Židove su imali stajalište da su sposobni samo za izrabljivanje drugih i za razaranje, pa ih treba uništiti (antisemitizam). Slavene su smatrali kao nesposobne za bilo kakvo stvaralaštvo i koristili ih kao radnu snagu. Vi ste gospon Branek verovatno Nemac ?Odabrani sto bi rekel moj priatel Otpisani.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  Branko

E ako me sad nije šlogiralo………!

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Branko

BRANKO, tvoji nacisti u Njemačkoj 1933-1939 godine, nisu izgradili ama baš NIŠTA, osim šta su se naoružavali. Iza sebe su ostavili stotine milijuna uništenih života….a tzv.komunizam? Hm, pa eto, na današnji dan 4.10.1957.godine, prije točno 70 godina, tadašnji SSSR je lansirao prvi satelit u orbitu, čime je počelo novo doba… Pročitaj više »

Branko
Gost
Branko
3 godine prije
Reply to  zlatan

“Hm, pa eto, na današnji dan 4.10.1957.godine, prije točno 70 godina, tadašnji SSSR je lansirao prvi satelit u orbitu, čime je počelo novo doba čovječanstva.” Znači li ti ista ime Wernher von Braun??? Sva danasnje tehnologija je zaceta za vrijeme nacionalsocijalizma. Hitler je najvise ulagao u nauku i arhitekturu. Ne… Pročitaj više »

Branko
Gost
Branko
3 godine prije
Reply to  Branko

Pa u Rusiji ni dan danas ne postoje autoceste, nesto malo oko Moskve hahahahahha jakog li komunizma.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Branko

BRANKO, vidim da ne razlikuješ današnju Rusiju od SSSR-a, znači polupismen si. Sigurno da nema auto-cesta u npr.Tađikistanu, ali Rusija ili Ukrajina ih imaju. Glede Rusije, i Ukrajine, Bjelorusije, oni su imali većinom polu auto-ceste već od šezdesetih godina. Samo obzirom na ogromno prostranstvo te zemlje, to se nije moglo… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Branko

Branko Wernher von Braun izvučen je u USA operacijom “paperclip” i sigurno nije mogao uticati na razvoj sovjetske raketne industrije, no neki zarobljeni inženjeri zasigurno jesu. Sve njemačke tehnologije, za koje ti misliš da su začete za vrijeme nacizma, nastale su još za weimarske republike. Tehnologija kojom je njemačka raspolagala… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Branko

BRANKO, znam tko je bio von Braun. Ali znaš li tko je bio Konstantin Ciolkovskij? Ili otac sovjetskog svemirskog programa Sergej Karaljov? Sigurno ne znaš. Prvu auto-cestu izgradili su u Italiji 1924, od Milana do Lago di Como. U Njemačkoj prva auto-cesta bila je od Kolna do Bonna, već 1930.… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Naravno da nacifašizam i komunizam ne mogu biti isto. Ali, to je mantra Bruxellesa, kojim sami i svom ”liberalizmu” daju legitimitet.Srećom, ništa nije vječno.

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  17 novembar

100 000 000 ljudskih duša…moj sedamnaesti novembru…koji dio od tih sto miliona pobijenih nisi ubrao???

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

Kojih 100mil ćaća toliko, i preko, je mogla pobiti samo katolička crkva.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Stavljati komunizam u istu recenicu komunizam i nacizam mogu samo oni koji opravdavaju i simpatiziraju fasizme. Kapitalizam je donio mantru kontra socijalizma i komunizma, izmisljanje zlocina. Pogledajmo objektivno koliko je SFRJ napredovala u svojih 45 godina postojanja! I kao drzavna zajednica i kao drustvo pojedinaca. Rat je bio da se… Pročitaj više »

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  Koča Popović

nešto gluplje od tvoje prve rečenice u životu nisam pročitao….pokušaj se pročitati i onda dobro razmisliti o sebi. stvarno sam dobronamjeran.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

ćaćane, ništa gluplje od svih tvojih rečenica nisam odavno pročitao.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Koča Popović

KOČO, ja stalno kažem gdje god mogu, da je ta priča o izjednačavanju nacifašizma i tzv.komunizma, samo da se ocrni komunistička ideja, a nekako rehabilitira nacistička.
Usput, a zašto ne osuditi kolonijalizam?

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije

Nešto sam drugačijeg mišljenja. Ako je pojedinac bit liberalizma onda je teško očekivati da će zajednica rušiti tu pojavu. Jedino pojedinac, koji je i najveća žrtva tog svjetonazora, može i mora djelovati na promjeni iste. Postiji odlična knjiga sveučilišnog prof. Zlatka Miliše “Šok današnjice” koja ukazuje na problem ali nudi… Pročitaj više »

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  Piretis

…radi se o pojedincu koji ruši zajednicu a ne obrnuto ( i to u stalnom procesu)…..a pojedinac je naravno bit liberalizma isto koliko i komunizma…nije istina sve što napišu.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Sve tri izma su čedo istog tvorca koji se sa nama igra ko mi sa svinjama na svinjokolju ili ovcama na kurbanbajramu…….

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

Liberalizam je samo drugačiji oblik okupacije naroda,u odnosu na komunizam i fašizam.LIBERALIZAM JE EKONOMSKA OKUPACIJA NARODA A ONDA SLEDI I SVAKA DRUGA.

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  Vlastimir

….više kao duhovna okupacija….liberalizam je zapravo oslobađanje od ideje Boga….poslije slijedi svaka druga…kao posljedica….

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

@samo ćaća- Pogodio si suštinu ali je to neka druga, šira priča. Osim liberalizna koji je prikriveni ateizam i komunizam se dokazao sa neprikrivenim pristupom. Nacizam je bio negiranje svega ljudskog, gotovo povratak kanibalizmu, uživanju u mučenju i iživljavanje nad neistomišljenicima.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Piretis

“Nacizam je bio negiranje svega ljudskog, gotovo povratak kanibalizmu, uživanju u mučenju i iživljavanje nad neistomišljenicima.” Molim te se ispljuskaj…

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Piretis

PIRETISE, ateizam nije nikakav problem, ali vjerski fanatizam je itekakav problem. I to skoro uvijek monoteistički, taj totalitarni vjerski fanatizam. Zar u mnogim islamskim zemljama nije na sceni islamski totalitarizam? Po meni gori od mnogih totalitarizama….. Prihvaćam kada neki autori pišu o islamskom fašizmu u nekim dijelovima islamnskog dijela Svijeta.… Pročitaj više »

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Piretis

”Nijedna od poznatih formi fašizma nije neutralna u odnosu na religiju, već svaki fašizam organski uključuje vjersko opredjeljenje među obvezujuća obilježja poželjnog i prihvatljivog pripadnika fašistički konstituirane zajednice. Istina je da se pojedine forme fašizma razlikuju po stupnju otvorenosti tog opredjeljenja. Najrigidniji oblik u toj dimenziji predstavlja španjolski frankizam: katolicizam… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Osoba C

OSOBO C, hvala na pojašnjenju koje je tako jasno i čitko. Znao sam i ja to, ali ne bi znao tako precizno sročiti.

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije
Reply to  Vlastimir

Daj malo pojasni…

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  PeroDD

Neda mi se. Izadji iz skolskih klupa i trazi…

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

“Biološki rasizam nacista je neprijatelja identificirao u niže vrijednim rasama koje fizički treba iskorijeniti. ” Koji je ovo neznalica napisao? Nacional socijalizam nije apsolutno niti jedan narod ili rasu gledao kao nizu. Vec da svaka treba biti za sebe i odrzavati svoj narod, kulturu, tradiciju. Ukratko… I bio je protiv… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Pero

Pero, tako ti Boga, uzmi Mein Kampf, mislim III poglavlje Slavensko pitanje. Nemoj se ovako blamirati

Branko
Gost
Branko
3 godine prije

Laki Topalović koji Mein Kampf? Onaj koji su tiskali pobjednici poslije Drugog svjetskog rata ili onaj pravi Mein Kampf koji je tiskan do 1945

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Branko

Strašno, još i s teorijama da Mein Kampf nije Mein Kampf. Kako vele Srbi: ”Odi, bre, pa se leči”

raspe
Gost
raspe
3 godine prije

Zastrasujuce je kako neki razmisljaju.A ti neki bi vrlo lako nasli i opravdanje za onoga bolesnika iz Las Vegasa.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
3 godine prije
Reply to  Branko

Branko, odi na dnevno.hr, svega ti. Tamo je virtualno Vrapče za takve ko ti.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  Branko

Pero i Branko, e pa da mi je vidjeti gdje ste vi ubrali ove ideje !!!!!!

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Branko

Ovo mi je nesto poznato.
Svi lazu,samo je Trump u pravu.

Branko
Gost
Branko
3 godine prije
Reply to  Pero

Pa to su ti polupismeni idioti koji govore protiv kapitalizma i Amerike, a njihove teze i obrazovanje uzimaju kao istinite. Hitler nikada nije htio rat. Rat mu je objavila jevrejska bankarska klika kad je istjerao iz zemlje njihove banke i spriječio sirenje njihove paganske antikulture(danasnje kulture). Kennedy je rekao da… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije
Reply to  Branko

Opet ovaj, Šiklgruber je kreacija istih onih protiv kojih se kao borio……….

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  bbbb

b, uzalud mu pričaš, on se sad nahranio ovim govorima iz, pazi sad 19.7.1940., kad je Hitler, pardon Šiklgruber, rasturao po Europi… E moj Branko, trebao si staviti neki govor iz kasnijeg razdoblja 🙂
Branko, da ti nisi slučajno Skejo??
Znači ipak je istina, Hitler se nije ubio u bunkeru…..

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

P.Nelsone@ ..Skejo? Jel ‘ to ona maljovina sa Adijevim brčićima ???

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije

Tadmur, Skejo je Hitler… Pronašli su nacisti eliksir života, zar to nisi znao? 😉

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Pero

Ili čitaš Dnevno.NDHr i ”političke genije ” poput Đure Perice i sličnih? Cit. : Germanski narodi su superiorni u odnosu na sve ostale, posebno u odnosu na Židove i Slavene, ali i u odnosu na romanske nacije. Slaveni su bezumna masa koja nije sposobna vladati sobom i sve što su… Pročitaj više »

Branko
Gost
Branko
3 godine prije
Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Branko

Psihologija coveka je cudo. Jednom kada mu nesto udje u glavu tesko je posle ispraviti. Ako mu dokaze stavis pred oci, radije ce okrenuti glavu i ponavljati ono sto je cuo ranije. To dobro znaju kreatori NWO i dobro koriste.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Branko

BRANKO, pogleda sam i poslušao tu govoranciju tvoga idola Hitlera. Čovjek sa pola grama morske soli u glavi to ne može slušati duže od pola minute. Takve ispraznosti koje su izlazile iz Hilerove gubice, može slušati samo poremećena osoba. Nisu u pitanju samo laži koje je Hitler govorio, to je… Pročitaj više »

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije

vaše će buđenje, dragi Laki, jednoga dana, ako taj dan ikada dođe biti potresno.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

Jesl ti jarane neki otac ili samo ritam muzke?

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  raspe

otac lolo, otac….bio samo tata ali je to neke na portalu prilično uzrujalo …i onda se ja kompromisno vratim svojim vlajskim korjenima.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Pero

Da ponovimo. Dakle , prema tvojoj tvrdnji, (jer je ovo vrijedno pamćenja i znak da u Hrvatskoj, ako se ne varam, nešto zaista nije u redu i da hitno treba provesti proces denacifikacije naroda: cit ”Nacional socijalizam nije apsolutno niti jedan narod ili rasu gledao kao nizu. Vec da svaka… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

A ja kazem da hrvatskom narodu treba hitno budjenje jer je dovoljno spavanja 70 godina. Kakve aneksije Austrije? 99,7% ljudi je glasalo da se spoje nazad. Napad na Poljsku? Cista provokacija sa strane placene poljske tadasnje vlade, engleske i vladajuce elite. Poljaci su ubijali desetke tisuca njemaca u oduzetom teritoriju… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Pero

I reci Bogu hvala da su im rusi umarsirali moze samo reci neznalica. Pa koliko su Staljin i Lenjin poubijali krscana? Ali da, mi pricamo samo o mogucoj promoviranoj brojci odredjenog naroda sa strane rezimskih medija…

tabula
Gost
tabula
3 godine prije
Reply to  Pero

Nitko normalan neće reči da Staljin i ostali diktatori (da ih ne nabrajam) nisu zločinci, jer su, uglavnom, ubijali SVOJ narod, za razliku od dobrih i poštenih (zapadnih) “demokratskih” vođa, koji ne ubijaju svoj narod, ali zato, van svojih državnih granica ubijaju koga stignu. Kad se malo pogledaju određene statistike… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  tabula

TABULA, i Hitler je ubijao svoj narod. Možda mu se “omaklo” kada je poveo rat i MILIJUNE njemačkih muškaraca poslao u rat. I smrt, SMRT…..

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Ajde Laki nemoj i više dražiti majke ti!!!Za njih postoji dijagnoza.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije

Gospodine Laki,svatko normalan osudjuje nacizam i NDH.A za bolesnike se samo mozemo nadat da ce ozdravit.I usput ako je to uopce vazno,ja sam Hrvat.

Joe
Gost
Joe
3 godine prije
Reply to  Pero

Tako je druže Pero! Nacisti su sve narode i rase gledali kao sebi ravnopravne, te ih miroljubivo upitali hoće li se sami zatvoriti u koncentracione logore. Naravno, tamo su morali biti kako ne bi došlo do “nasilnog miješanja” sa jadnim Nijemcima, koji su sve vrijeme samo željeli ljubav i mir.… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Joe

Nije me stid i necu sanjanjati milijune mucenih…kako vec ide dalje recenica. Nemojte me krivi shvatiti, zao mi je svakog mrtvog prije, za vrijeme i poslije rata. Izdoktrinirani ste. I ja sam imao odlican iz povijesti i uzimao nauceno zdravo za gotovo. Vidim da ste svi jako pametni, a siroki… Pročitaj više »

Joe
Gost
Joe
3 godine prije
Reply to  Pero

Dovoljno sam ja gradiva i literature pročitao, i nimalo ne uzimam zdravo za gotovo sve što mi se servira. Drugi svjetski rat nije bio prije tisuću godina, pa da je moguće tako sustavno izdoktrinirati cijeli svijet kao što vi tvrdite. Do prije par godina je bilo još dosta živih ljudi… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Pero

Vi gospon Pero skupa s gospon Branekom verovatno zalite za dimnjacarskim danima.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  raspe

Zao mi je, ne znam kakvi su to dimjacarski dani

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Pero

PERO, ima još i gore od toga. Nacisti npr.crne Afrikance uopće nisu smatrali ljudima, već nešto na pola između ljudi i majmuna. Ok, to su u Evropi neki “znanstvenici” mislili i prije Hitlera, već u 19-tom stoljeću. Tako da tvoja tvrdnja da su oni volili sve narode, na kojim si… Pročitaj više »

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  zlatan

Gde li procitas sve te imbecilarije? Bice da se napusis hasisa pa imas halucinacije?

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  zlatan

…i u Venecueli su prije dvije godine pojeli sve životinje iz zoloških vrtova..kažu

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

S tim da su na Zapadu liberali ”pojeli” ljevicu se slažem. Iako, tko iole ima malo znanja o političkim znanostima, zna da su to dvije potpuno oprečne ideologije. Što se nacifašizma tiče, u vojnom smislu je dobio što je zaslužio. Čak i malo, koliko je trebao biti ”isplaćen”.

Pitalac
Gost
Pitalac
3 godine prije

Uklonili su mu veliki dio ‘promotora’ na sigurno. Znamo svi gdje,

Branko
Gost
Branko
3 godine prije

Adolf Hitler je vidio Krizarski rat za Europu. U tome nisu uvestvovali samo Njemci vec svi narodi Europe,ali evo videa koji dokazuje pravu istinu:.... istina Ce na kraju pobjediti. Smrt kapitalizmu! Smrt Komunizmu!

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  Branko

@Branko- Tako otvorenu podršku naci-fašizmu odavno nisam vidio. Možda sam sam kriv jer ne posjećujem takve portale. Adolf je vodio križarski rat? Smrt kapitalizmu? Pa nacizam je bio najkapitalističkija ideologija u povijesti.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Piretis

Da piretis, nisi čuo za Teutonce, Drang nach Osten, i ostale pizdarije. Nije hitler prvi s tim idejama.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Koba

KOBA, posve točno. Ideju da Germani, tj.Nijemci imaju pravo zavladati slavenskim istokom Evrope i uništiti Slavene, ta se ideja rodila u nekim ludim glavama u njemačkim zemljama još početkom ili tijekom 19-tog stoljeća. Prije nego je Njemačka uopće postojala. Kao što znamo, Njemačka nastaje tek (!) 1871 godine.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Branko

@ Branko..stidi se svojih godina ( ma koliko da ih imaš) .. znaš li ti panjino kakve pogrome su tvoji ** krstaši ** napravili ruskom narodu …??sad ćeš ti meni reći da je to laž?Falsifikat , je li možda…

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

TADMURE, još više zla su napravili ukrajinskome i posebno bjeloruskome narodu, nego ruskome. Samo zato jer je tadašnja sovjetska Ukrajina i Bjelorusija bila posve okupirana, a Rusija srećom, samo dijelom. Ali, da su dobili rat, slistili bi nacisti sva tri naroda sa slavenskog istoka Evrope. Jasno, i drugi Slavenu su… Pročitaj više »

Joe
Gost
Joe
3 godine prije
Reply to  Branko

Pa naravno, nacisti su bili križari koji su herojski branili Europu od najezde zlih nižih naroda, Slavena, Roma, Židova… Kao svjedočanstvo njihovog herojstva ostale su kosti nevinih ljudi i djece, rasute po cijelom starom kontinentu.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Branko

Ovakvom evolucijom, mogli bi dočekati i beatifikaciju pokojnog Adolfa.
Ipak i on je bio žrtva komunizma.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Osoba C

OSOBO C, ako znamo da je Vatikan nakon WW2, mnogim nacifašističkim zločincima pomogao da se domognu tada jako desno orijentiranih zemalja Latinske Amerike (Argentine, Brazila), ne bi me čudilo da se netko u tome ljigavom vatikanskome okružju dosjeti beatifikacije Hitlera. Jasno, ovo je moj cinizam, ali ja ipak znam nekog… Pročitaj više »

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  zlatan

A @Pero je lijepo rekao da je tražio, čitao, uspoređivao i donosio zaključke. Vi dragi prijatelju očito niste tražili, čitali, uspoređivali i zato donosite krive zaključke. Još kad bi nam @Pero naveo izvore sa kojih se napio tolikim neindoktriniranim znanjem, gdje bi nam bio kraj. A Vama pozdrav, nije Vas… Pročitaj više »

Joe
Gost
Joe
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Kad bi to bile samo besmislice prijatelju, ovo što oni pričaju je puno opasnije od pukih besmislica kakve se daju pročitati. Opravdavanje, čak i otvoreno podržavanje jedne zločinačke ideologije koja je odnijela milijune u smrt je itekako opasna rabota, a povijest nas je naučila da je mase lako izmanipulirati.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Joe

@Joe
Potpuno ste u pravu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

No, da presjećemo ovu temu, koliko je ljudi uopće svjesno da je liberalizam isto totalitarizam? Ili komentiramo samo naslov?

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije

Ja mislim da sve drustvene ideologije mogu da budu totalitarne ali i ne moraju. U sustini svaka drustvena ideologija funkcionise dobro ukoliko “vladajuca elita” uvazava interese svih segmenata drustva. Problem nastaje kad dio drustvene zajednice koji se identifikuje vladajucom ideologijom (“vladajuca elita”), opijen mocu koju joj “njihov sistem” nudi, pocne… Pročitaj više »

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  Anarho

Ideologija odnosno drustveni sistem koji se vremenom mijenjao u sustini je svaki osmisljen kako bi vladao vecinom i drustvu kojem vlada donjeo napredak, blagostanje i sigurnost. On moze funkcionirati samo dok ga vecina i podrzava. A da bi ga vecina podrzavala potrebno je zadovoljavati interese vecine. Naravno, zadovoljiti interes vecine… Pročitaj više »

Joe
Gost
Joe
3 godine prije

Ja mislim da je osnovni problem u tome što se šire mase u datom trenutku počnu poistovjećivati sa vladajućom elitom, privaćajući njihove interese kao vlastite. Sad na koji način se to dešava, možda kroz masovnu indoktrinaciju, manje je bitno jer je krajnji rezultat isti. To može biti jako opasno, ako… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Od propasti atlantide pa do dana danasnjeg covjecanstvo ima samo jedan i glavni problem iz kojeg proizilaze svi drugi a taj je ne mogucnost prihvacanja , odnosno apsorbiranja kozmickih zakona . Jeda od tih zakona jest npr savjest koja doduse postoji ali potpuno intaktna duboko u ljudskoj podsvijesti. Upravo zbog… Pročitaj više »

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Osnovni problem bi bilo ljudsko neznanje. Kozmički zakoni djeluju bez obzira da li ih čovjek prihvaća. Savjest funkcionira paralelno sa ostalim ljudskim željama i uvjerenjima. Mržnja manifestirana u ime ideologije ponekad ima prioritet nad savješću. Kaste su prirodne kao što su recimo prirodni spolovi ili druge grupacije. Druga je stvar… Pročitaj više »

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije

Liberalizam je sjeme razdora-anarhije i vodi u propast. Ideju liberalizma u današnjem obliku su posijali upravo oni koji imaju najveće namjere za kontrolom, porobljavanjem i eksploatacijom većine ljudi na planetu. Kako vidimo ideja individualne slobode kreće već u porodici (osnovnoj ćeliji društva) , gdje muž nema više uloge glave obitelji… Pročitaj više »

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  otpisani

otpisani,
individualna sloboda već postoji, zove se slobodna volja.

logo
Gost
logo
3 godine prije
Reply to  otpisani

otpisani tvoj komentat je jedini pravi ne mogu vjervati kada nam je ponudjena jedina tema o kojoj danas ima smisla razgovarati o sadasnjsti koju zivimo i u kojoj vlada sistem orwela koji nas odvodi u ropstvi i nestanak ono o ustasama i partizanima o hitleru i staljinu ne mogu vjerovati… Pročitaj više »

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  logo

Kada je nastajao komunizam kao ideal u kome bi svi ljudi složno radili i živjeli i kao društvo napredovali, bila je to maštarija potlačenih robova kapitalističkog društva u ekspanziji. Da bi se takva ideja mogla sprovesti u djelo trebalo je to učiniti kroz prvi korak a to je socijalistička revolucija… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  otpisani

Imam jedno filozofsko pitanje: a tko je taj Stvoritelj? Mislim na njegovo ime i prezime, adresu stanovanja i tako to. OTPISANI, kako ću to doznati?

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  zlatan

Zlatane “filozofe” O Stvoriteljima sam već više puta pisao i za mene oni nisu filozofija već opaka stvarnost. Za adresu nisam siguran jer ih ima više, ali bi mogli biti na adresi – Pustinja u Nevadi, Oblast 51 USA. Mislim da su tamo od 1955, ali zadnjih 20-ak godina mogli… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  otpisani

OTPISANI, nemam titulu filozofa, ali eto, gdje su ti stvoritelji u Sibiru? Možda u Akademgorodoku? Znaš li gdje i što je to Akademgorodok? Akademičeskij gorodk !

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  otpisani

Jednom davno kada sam bio mlad cuo sam od starijih da su zene najstetnije u Nevadi ,a najtuznije u Maliju.To je jedino sto znam o toj Nevadi.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  otpisani

Ko ti je kriv moj druze otpisani sto si se rodio prekasno.Do 19.stoljeca su bile tvoje idealne godine.A sad te, moras priznat, definitivno vrime prigazilo.Nema veze,neces jos dugo patit.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  raspe

Eh, moj raspe palikućo! …nije mene “vrime prigazilo”, vrime je uvijek isto (izmjenjuju se proljeća i jeseni dan i dalje ima 24 sata, zimi pada snijeg a ljeti prži zvizdan) Nije mene ništa pregazilo, ja samo promatram i zaključujem i shodno svojim zaključcima uređujem svoj život i dijelim svoje iskustvo… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  otpisani

Aha,taka san te u zivac.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  raspe

Ma nisi me taka u živac, već me podsjećaš na dvorsku ludu koja niš korisno na dvoru ne čini, a spreman si na nepodopštine, ometanje i bockanje gostiju na dvoru, ali eto još si tu jer ne diraš kralja, a kralja tvoji nestašluk zabavlja, doduše ponekad si zabavan i dvorjanima,… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  otpisani

Pizan ja moj otpisani puno vise nego sta ti mislis.Ali kako na primjer tebe uvjeriti da mi nismo posijani od vanzemaljca.Ja to pokusavam kroz humor.I to je to.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  raspe

Ne moreš me razuvjeriti, zato ča san ja u pravu, no kada bi ponudija neko bolje objašnjenje možda bi se čak i zamislija…

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  otpisani

Bravo otpisani,drago mi je cut da si u pravu i da si medju argonautima nasa svoje predke.
Nadam se da nisi umisan u Sajentologiju.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  raspe

Bravo raspe, hahahaaaa

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  otpisani

OTPISANI, pa gledano na tako uzak način, ja i patrijarhalizam vidim kao jedan gnjusni i teški totalitarizam. Što on i jest. I da, patrijarhalizam je najviše štetan muškarcima….dovoljno se podsjetiti da pet puta više muškaraca umire nasilnom smrću,, pa do toga da su muškarci podložniji bolestima i žive kraće 5… Pročitaj više »

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  zlatan

Zlatane liberalni, pa znaš li ti zašto muškarci umiru prije od žena?? Neznaš ha?
Pa muškarci ti umiru prije, zato što su oženjeni za ženu a žene žive dulje jer nisu oženjene za ženu 😉

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  otpisani

OTPISANI, glupost na kvadrat. Ne znam koliko je tome kriva priroda muškaraca, nisam medicinski znanstvenik, ali znam da se u patrijarhalnome okruženju gledalo i još se gleda, na muškarca koji nije nasilnik, ne loče, ne puši, ne prežderava se i ne vježba tijelo, kao na anti-muškraca. Znači nikakvo čudo da… Pročitaj više »

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  zlatan

Jebiga zlatane, smisao za avanturu ti je jači od smisla za humor.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  zlatan

ajaj zlatane, smisao za humor ti nije jača strana (malu šalu si ocijenio kao “glupost na kvadrat”) 🙁

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  zlatan

Vidis li moj zlatane s kim imas posla.Uvalilo te u minus.A to ti naravno puno govori o nivou svjesti nasih muzjaka.

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

opasno se desnicari bude i brane ideje nacizma a znamo kakvu su ulogu imali za vrijeme okupacije prema svom narodu i sada bi radili isto digli desnu ruku u vis i ulizivali se do besvjesti okupatorima pod parolom nek je meni dobro a druge ko

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Sebicne ideje,maloumnih jadnika.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

branko i pera potpuno ste u pravu :), rusi su napali njemacku i dosli skoro do berlina , medjutim temperatura je tih dana bila plus 45 C tako da su se crvenoj armiji pocele topiti cijevi kacusa i tenkova , tada su ss divizije wermachta u kratkim hlacicama ss jugenda… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

a mozda i na iskustvo 🙂

posmatrac
Gost
posmatrac
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Tako je, ipak je on budala svaki dan…

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  posmatrac

kad covjek umre njemu nije tesko , tesko je svima oko njega , isto je i kad je covjek budala , ova dva hitlerovca su najbolji primjer 🙂

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Tako je..imamo Isilovce na portalu,kurdistance,azov ekipu evo stigla i nacistička žgadija.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

atomski s desna:)

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Hahah…to druže Konstantinoviču!!! Odkad ovo nisam čuo ” atomski ….:))))

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

ŽUKOVE, koja odlična skaska-::)). (Skaska, priča na ruskom, a može i BESJEDA, također na rusko. I mi smo govorili besjeda, ili u Dalmaciji BESIDA).

stefan
Gost
stefan
3 godine prije

Kako su se komunjare odmah uzjebale kada im je Branko pokazao da povijest nije sva onakva kakovu su učili u školi. Za mnoge će buđenje biti bolno mada Branko mislim da je Adolf kreacije tamne strane tj druga strana iste medalje

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  stefan

@stefan- Nije Branko nikom ništa pokazao (pa ni komunistima ako ima takvih) jer to što on piše ne da nije povijest nego je potpuna neistina. On pokušava Hitlera prikazati kao križara a taj isti (u knjizi “Hitler s Table Talk”) je pozvao njemački narod da “budu jedini koji su izliječeni… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Piretis

PRETIS, točno je da taj Branko pokušava Hitlera prikazati kao križara. Ali, ali……svi smo zaboravili da su križari bili zločinci na ne znam koju potenciju. Krvoločni zločinci !!!

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  stefan

Znas onaj vic, zasto se Bosanac tri puta smeje kad mu ispricaju stos? Prvi put kada ga cuje, drugi put kad mu objasne a treci kada ga shvati. Ovi “komunisti” se smeju samo jednopm- kad im se vic isprica. Jer ne dozvoljavaju da im se ista objasnjava a nece ga… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Ivan

čini se da nisu kada vas dva drugara puna životnih mudrosti nakon par čašica.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije

Korumpirano društvo proizvodi i promovira korumpirane ideologije, poput svih gore navedenih. Idealno društvo njeguje, održava i provodi visoke moralno-etičke standarde. Poput onih koji su navedeni u svetim spisima ozbiljnih religija. Tako primjerice, u slučaju kršćanstva, uspjeti može samo ono društvo koje se drži pravila, preporuka i principa svog duhovnog učitelja… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Hari1

ja samo znam da je socijalisticka ako hoces i komunisticka Jugoslavija odnosno SR Hrvatska bila 100 puta blize isusu nego li ove danasnje dzamaharije nastale njenim raspadom , ove danasnje dzmaharije su blize isisu nego isusu.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Uglavnom se slažem ali mislim da je džamahirija loše upotrebljen pojam.
Libijska džamahirija pod Gadafijem bila je prilično dobro uređena država.

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Georgij Žukov
Oprosti na ispravku, ali nije isto komunizam i socijalizam. Komunizam je ideal-cilj, a socijalizam je “alat” i “prijevozno sredstvo” kako stići do tog cilja… (SFRJ je bila napredna socijalistička zemlja), ostalo potpisujem.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Hari, ček’ malo, ti misliš na NDH???

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije

Hari, ne, ne, ne, Žukov se jasno referirao na SFRJ odnosno SRH, nigdje nije spominjao NDH, a ti si požurio to izjednačiti, što jednostavno normalna osoba ne može nikako poistovjetiti… Veliš odgovor je “dovoljno općenit”??? Pa tvoji svi odgovori i razmišljanja su općeniti…Znači jeftino si pokušao progurati tezu o jednakosti… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

HARI 1, zar Isus nije rekao: tko nije s nama taj je protiv nas? Jako miroljubivo…..

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  zlatan

@Hari1 uz dužno poštovanje Vašim stavovima koji me uvijek natjeraju da ih pročitam dva puta, kad su vezani uz duhovnost, iako sam sa onim svjetovnim više u korelaciji, ipak ste malo selektivni. Pa i Isusa bi mogli uzeti kao ljevičara, ipak on je rekao: ”Ljubi bližnjega svoga…..”. Ni Biblija nije… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Osoba C

OSOBO C, znam ja sve to, i ne dovodim u pitanje Isusovu dobru stranu, ili zašto ne, Budhinu. Ali svi imamo pravo sve uzeti sa rezervom i ako treba, kritizirati.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Nadam se da svevisnji radi na najnovijem zavjetu. Mislim da nam je potreban i da bi trebao uskoro izaci iz tiska.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Hari, a kaj tebe taj Isus pali ili kaj? Pa hebo ga vrag, pa nije ovo glas koncila…Ne razmem kakvu buš plaću imal kod tog Isusa…Al’ dobro, daj mu reci da je naporan i da prije svega sredi tamo svoje u Nazaretu…

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Osoba C

@Hari1 Ugodno mi je komunicirati s Vama iako se naši pogledi donekle razlikuju, a i ostalim ljudima koji su ostali na ovoj temi. Kasno sam stigao pa kad sam vidio što se sve ovdje nagruvalo, ovo mi dođe kao relaksacija sa osobama vrijednim komunikacije. Zato sam si i dozvolio malo… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Ja se ispricavam ali vam moram reci da me vase ” portal ime ” neodoljivo podsjeca na ,nekad slavni Dvojni Ce.I mislim (dakle jesam ) da humora treba obavezno biti na ovom portalu.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  raspe

Malo stariji među nama će se sjetiti kviza gdje je od tri osobe trebalo pogoditi onu pravu.
Odatle to. Inače Osoba C u stvari predstavlja nešto nebitno.
Humora svakako, iako su neki smrtno ozbiljni. 🙂

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  Osoba C

@Osoba C, pozdrav prijatelju. 🙂 Sjećam se jako dobro (možda malo pretjerujem) “Kviskoteke”. Mnogi naši poznati kvizaši su stasali na tom kvizu, pa tako i nedavno preminuli Mirko Miočić.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

@Pizistrat Nelson
🙂

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Hari1

Dobro je pope ,molim te,oladi malo.Sad si bre naso da reklamiras Isusa.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  raspe

Naravno ovo se odnosi na Harija Mata Harija.Mir s tobom.

koks
Gost
koks
3 godine prije

Hahahaha, žuki kralju, sa ovin o isusu i isisu si mi olakša noćnu smjenu! Svaka čast, cijenin!!!

Rastko
Gost
Rastko
3 godine prije

Ево још једне критике либерализма, са једне стране која у тексту није поменута.

https://www.academia.edu/34750592/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9B%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0

ivo
Gost
ivo
3 godine prije

sve mogu razumjeti ali krscanstvo i kapitalizam zajedno nikad prije ce deva proci kroz iglene usi nego bogatas u carstvo nebesko pa ko je tu lud

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  ivo

Ivo
Pa možda onaj koji vjeruje u to “carstvo nebesko” kakvoga prezentiraju na vjeronauku…

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Naravno da su sloboda i jednakost iz perspektive ruskog feudalnog podaničkog mentaliteta totalitarni. Pristojnost i uvazavanje su kod nasilnika i primitivaca uvijek smatrani slabošću. Ruski mentalitet je stvoren u okolnostima nedostatne slobode i razvijao se u autoritarnim uvjetima. Stoga se mogu razumjeti ovakvi članci.

tabula
Gost
tabula
3 godine prije

Nacifašizam smo evidentno imali, imali smo i neke “socijalizme”, koje sada potpuno pogrešno nazivaju komunizmima, liberalizam doživljavamo (i nekako preživljavamo) i sa postojanjem ovih totalitarizama se mogu složiti, ali da smo nekad i negdje u svijetu imali ili imamo komunizam, je potpuna neistina. Neka mi pisac ovog članka ili bilo… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  tabula

Ako dosad nisi uspija zakljucit da komunizam nije za HOMO SAPIENSA,sanse za uspjeh su ti gotovo jednake nuli.

tabula
Gost
tabula
3 godine prije
Reply to  raspe

Ti si vjerojatno jedan od onih koji ne vjeruje ni da je čovjek bio na mjesecu. Kako hodati po mjesecu, a da ne padne s mjeseca na zemlju (planetu)?

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  tabula

Gospodine tabula rasa, ne grdno se varate, Cvrsto vjerujem da su ljudi bili na mjesecu.Zakleti sam nekonspirativac.Ali bilo kakva veza izmedju ljudi i komunizma nije moguca. Ne zbog komunizma, nego ljudi.

tabula
Gost
tabula
3 godine prije
Reply to  raspe

Kao što svojevremeno reče poštovani Voltaire: “Iako se ne slažem s vašim mišljenjem, branio bih do smrti vaše pravo da ga iznosite.” Međutim, imam jednu malu primjedbu, iznijeli ste neku tvrdnju, ali bez ikakvog argumenta. A imam za vas i jednu pitalicu: Koja je razlika između Komunizma i American dreama?… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  tabula

KOMUNIZAM: Ideja savršenoga, besklasnoga društva potpune jednakosti ljudi. Politička ideologija utemeljena na ukidanju privatnoga vlasništva i na uspostavi zajedničkoga vlasništva nad sredstvima za proizvodnju. Politički pokret (komunistički pokret) koji obuhvaća ukupnost komunističkih stranaka (često u njihovom nazivlju i: “partija”), organizacija i skupina u svijetu. Politički sustav totalitarne jednostranačke vlasti. Pa… Pročitaj više »

tabula
Gost
tabula
3 godine prije
Reply to  raspe

Tebi, na žalost, ni bager ne može otvoriti oči. Govoriš o besklasnom društvu i potpunoj jednakosti ljudi, a onda u općem neznanju ubacuješ tu i neke ideologije, partije, političke pokrete, totalitarnu jednostranačku vlast i kojekakve druge gluposti. Dakle, kada proizvodne snage, priozvodni odnosi i svijest ljudi itd. itd. bude na… Pročitaj više »

Marshal
Gost
Marshal
3 godine prije

Nevezano za ovo, al zanimljivo da portal Logicno i niko sa portala nije preispitao dogadjaj u Las Vegasu, ocito svi slijepo vjerujemo mainstream medijima… na youtube-u sad kruze snimci gdje se vidi da je bilo vise pocinitelja, najmanje 2… sta vi mislite o tome?

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Marshal

Umirovljeni računovođa, bez da je itko primjetio, u kratkom vremenu na 32-gi kat prometnog hotela unio toliko oružja i ispucao toliko streljiva. Ne da mi se raditi izračune, ali morao je unijeti veliki teret. Pucao vrlo precizno, na koncertu country glazbe, a ne neke druge. Ima još nekih nejasnih stvari,… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Marshal

Je bilo ih je dvoje.Samo sto je Bartul radio svoj poso.Cistio je prozore.To je kako ja vidim.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije
Reply to  raspe

Šteta što inspektor Brok ne radi na tom slučaju.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije

Nebrini samo cekaj i vidit ces kako ce se konspirativci uvatit na jesku ( mamac,za one koji ne pripadaju mom plemenu).

koks
Gost
koks
3 godine prije

Kolega iz Gaćeleza, mudro si zapazija, jos je i drug Tito smatra da je SSSR isto sta i zapad, samo sta je razlika da su sssr bili drzavni, a zapad privatni kapitalizam! Iz tog razloga je trazija trecu soluciju, koja bi mozda i uspila da nije bilo rovarenja izvanka i… Pročitaj više »

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  koks

koks
Bravo !!

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

Zašto ispod fotke u sredini članka, baš nigdje ne piše da je to u pitanju Moskva? Novi poslovni centar grada izgrađen na lijevoj obali rijeke Moskve, zapadno od hotela “Ukrajina”. U ovo novo postsovjetsko doba. Zamislite koliko se toga tamo srušilo da bi iznikli ti neboderi?

stefan
Gost
stefan
3 godine prije

Zlatane lijepo si ti opisao to patrijarhalno društvo mada znaš ja bi bolje popio koju rakiju ili dobar gemišt nego hodao po tom tvom štriku, kada ionako znam da ću otići prije žene a i čemu se čuvati

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  stefan

STEFANE, i ja pijem vino, ali samo decilitar dnevno. Bevandu, znači sa običnom vodom. Rakiju samo ako me ponude ako dođem negdje u goste, inače ni u kojem slučaju. Pa eto, starije sam govedo, ali vježbam tako neke stvari cijeli život. Onako, više egzotične. Neću prestati dok budem živ. Ipak… Pročitaj više »

stefan
Gost
stefan
3 godine prije

Zlatane poznam čovjeka ima 82 godine ,viđamo se na utakmicama lokaknog kluba i koliko taj može popiti vina ili rakije za svoje godine stvar fascinantna , mada nije lokalni pijanac. Kada ga pitam kako zdravlje kaže nije loše samo da mi je barem pet godina manje.

radnik
Gost
radnik
3 godine prije

Ovaj portal je otisao na kvasinu. Brisem bookmark.

ivo
Gost
ivo
3 godine prije

komunizam je utopij nece ljudi da rade i to je to kapitalizam treba presvuci ali nista od toga dok su reketasi glavni igraci kamata ili english interest je najvece zlo na ovoj planeti

POVEZANE VIJESTI

Izbornik