Zelena revolucija uništava njemačko gospodarstvo dok se ekonomsko krvoproliće nastavlja

Njemacko gospodarstvo - Ekonomija
23 komentara

Što više Njemačka pokušava ukinuti ugljik, to je njeno gospodarstvo sve gore.

Tvrtke u Njemačkoj se gase ili bježe drugdje. Cijene energije su vrtoglave i trenutno su među najvišima u svijetu. Ukratko, sve to “zeleno” biće koje se Nijemcima gura u grla ubija njih i njihovu zemlju.

Jedan od posljednjih poslodavaca koji je napustio Njemačku je dobavljač automobilske industrije IHI, koji je upravo najavio zatvaranje svoje tvornice u Erfurter Kreuzu, Thüringen. Otprilike 300 ljudi zbog toga ostaje bez posla u regiji koja je već i ovako u velikim mukama.

Za 12 do 15 mjeseci više neće postojati proizvođač turbopunjača, što je trend koji se širi i na druge tvrtke.

Ovo posebno zatvaranje izravan je odraz njemačke zelene politike koja je usmjerena na eliminaciju motora s unutarnjim izgaranjem, s turbopunjačima kao opremom za te vrste automobila. Sve je to dio masovnog pomaka prema “čistoj” električnoj energiji.

“Posljednjih mjeseci nekoliko je dobavljača automobila moralo zatvoriti svoja vrata ili pokrenuti stečaj”, izvijestio je jedan medij. “Ovaj razvoj pokazuje nestabilne izazove s kojima se industrija suočava.”

Njemačka gospodarska kičma erodira

Mala i srednja poduzeća, izumiru u Njemačkoj zbog zelene tranzicije. Uzgred, mala i srednja poduzeća već dugo služe kao okosnica njemačkog gospodarstva.

Indeks poslovne klime, važan barometar raspoloženja u malim i srednjim poduzećima, u veljači je pao na alarmantno nisku razinu od minus 1,4 boda, prenose mediji.

“Ovo je najniža razina od financijske krize prije 15 godina. Istraživanje oko 1250 tvrtki koje je proveo Creditreform Wirtschaftsforschung pokazuje da većina ispitanika predviđa sumornu budućnost za sektor malih i srednjih poduzeća.”

Ono što je stvarno tužno je to što nema gotovo nikakve šanse da se Njemačka oporavi od svega ovoga. Ulazeći u treću godinu eskalacije krize, njemačko gospodarstvo nastavlja svoju silaznu putanju bez vidljivog kraja.

Njemačka vladajuća socijalističko-zelena koalicijska vlada odbija preuzeti bilo kakvu odgovornost za krizu, umjesto toga okrivljujući razne druge stvari kao što su rat u Ukrajini, slabu građevinsku i industrijsku proizvodnju te “nejasne ekonomske politike”.

Zatim imamo nedavno zatvaranje posljednje njemačke nuklearne elektrane. Njemačka vlada lagala je narodu da te elektrane više nisu potrebne, nedugo nakon što su stručnjaci došli do zaključka da su one još uvijek prijeko potrebne.

Elektrane na ugljen također su na udaru u Njemačkoj, koja će ostaviti samo solarne panele i turbine na vjetar za napajanje onoga što je nekoć bila gospodarska sila Europe.

“Za 10 godina ili manje, devet desetina stanovništva napustit će zemlju jer je vlada uništila gospodarstvo kako bi ‘spasila Zemlju'”, spekulirao je jedan komentator o tome što će biti s Njemačkom ako ne promijeni smjer, i to brzo.

“Zemlja će biti otvorena kriminalnim skupinama i stranim osvajačima koji žele okupirati teritorij. Njemačka nacija će prestati postojati.”

Drugi je izravno upozorio Nijemce da moraju odmah napustiti svaki aspekt zelene ideologije i ponovno prihvatiti zemaljska goriva poput nafte i plina jer je “to jedini način da spasite svoju zemlju od uništenja koje ste sami nanijeli”.

“Možda se njemačko gospodarstvo treba srušiti kako bi oni naučili lekciju”, predložio je drugi o pristupu “tvrđe ljubavi”. “Zdrav razum i korištenje mozga gubi se na zelenilu.”

“Zelena” agenda je prijevara osmišljena da bankrotira i uništi ciljane nacije.

EkonomijagospodarstvonjemačkaZelena agenda
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
12 dana prije

Al’ su izvozali građane ko’ male majmune. Sve zbog ‘alarmantnih’ 0.04% CO2 u atmosferi. Sa udjelom čovjeka od 3%. No prodavali su oni Nijemcima foru da će sve to biti dobro za gospodarstvo, kao, samo da pokrenemo ‘zelenu ekonomiju’ , biti će tisuća bilijuna novčanica i bilijuna otvorenih radnih mjesta zbog kojih će trebati uvoziti migraciju iz drugih galaksija. A na kraju čak ni to – prestigli ih Kinezi u proizvodnji solarnih ploča. Prestigli ih Kinezi u proizvodnji električnih automobila. Da prestigli, evo poplave na tržištu. Financijski povoljniji, kvalitativno ne zaostaju i već najavljuju naprednije proizvode od europskih (ponajviše na području kapaciteta i trajnosti baterija). Švabo nema odgovora u obliku naprednijeg, konkurentnijeg proizvoda. Pa mu samo ostaju restrikcije, izolacija tržišta, prekid slobodnog protoka roba. Ali ta batina ima dva kraja i Švabo može očekivati da će njegov proizvod sve teže prolaziti recipročne filtere na tržištima koje je sam krenuo kočiti.… Čitaj više »

Josip
12 dana prije

Nijemci umlatite toljagama Solca i Ursulu ako zelite opstati.

Max
12 dana prije

To i jest cilj.

nekoime
12 dana prije

Osvetiše se Židovi Švabama…

nekoime
12 dana prije

Fritz ostavlja tvornicu, rim tim tagi dim,
seli u Nigeriju, rim tim tagi dim,
traži posao, rim tim tagi dim,…

tihobl
12 dana prije

Dosao svabo za zenom i bebom i kupio imanje kod Prnjavora. Doveo 10 rasnih konja.
Kaze da zeli da mu sin odrasta u normalnoj atmosferi.

Jomla
12 dana prije

Njemačka je već mrtva, politički, ekonomski, demografski, vojno… al’ stari aparati još funkcioniraju i održavaju privid života, jbg… 😛 😛
P.S: Niti su Sulc i društvo glupani, niti su UvdL i društvo budaletine (čast izuzecima 😛 ), samo rade što im se kaže. A to nije ni izgovor, ni opravdanje, jbg… 😛 😛

Jomla
12 dana prije

Odoh ja na validaciju zbog gl00pana i b00daletina, jbg… 😛 😛

Ico
12 dana prije

Evo Morales: “Zelena agenda je zelena kao američki dolar”!

Ico
12 dana prije

” Ljevičari su ZLO: Umno su potkapacitirani, nestručni, lijenčine i neradnici su! To je pokazala historija.

Bruno
12 dana prije

Ma neće. Pa Analena je genij. Ona će to sve dovesti u red. Zajedno sa nesretnikom Radmanom). Dva najjača uma u EU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI