Macron razmišlja o zabrani društvenih medija

Macron - zabrana drustvenih mreza
24 komentara

Francusku su zahvatili široki građanski nemiri nakon što je policija ubila tinejdžera

Francuski čelnik Emmanuel Macron rekao je u utorak gradonačelnicima da bi njegova vlada mogla razmotriti kontrolu pristupa društvenim medijima diljem Francuske “kada stvari izmaknu kontroli”. Njegovi su komentari uslijedili nakon višednevnih nereda u zemlji nakon što je policija prošlog tjedna ustrijelila tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla u predgrađu Pariza.

“Moramo razmisliti o korištenju ovih [društvenih] mreža od strane mladih”, rekao je Macron skupini od oko 250 gradonačelnika čije su općine bile pogođene nasiljem, navodi The Guardian, pozivajući se na video francuske televizije BFM TV . “Kada stvari izmaknu kontroli, možda ćemo ih morati regulirati ili prekinuti”.

Macron je dodao kako vjeruje da je ovo “prava rasprava koju moramo voditi trijezne pameti”. Macron je prošlog tjedna rekao da su društvene mreže igrale “značajnu ulogu” u nemirima diljem zemlje. Neimenovani francuski dužnosnik rekao je u petak novinskoj agenciji AP da su osobni podaci policajca, koji je ustrijelio 17-godišnjeg dječaka, procurili na internet. Francuski predsjednik također je pozvao različite društvene mreže neka pokažu “osjećaj odgovornosti” kada je riječ o moderiranju sadržaja na svojim platformama te neka uklone objave koje bi mogle poticati nasilje.

Ministri su se u petak sastali s predstavnicima TikToka i Snapchata – a ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti nakon toga je predložio da bi se mogle pokrenuti zakonske mjere za kažnjavanje korisnika društvenih medija koji sudjeluju u nezakonitim radnjama. Kritičari su, međutim, rekli da bi bilo kakva obustava društvenih medija predstavljala ograničenje slobode govora. “Prekinuti društvene mreže? Kao Kina, Iran, Sjeverna Koreja”? Napisao je Olivier Marleix iz političke stranke Les Républicains. “Čak i ako je to provokacija da se odvuče pozornost, to se tako ne radi”.

U srijedu je anonimni dužnosnik iz ureda digitalnog ministra Jean-Noela Barrota povukao Macronovu izjavu u komentarima za Politico: “Predsjednik je rekao da je to tehnički moguće, ali ne i da se razmatra. Ništa se ne smije načelno isključiti.”

Macronova vlada suočena je s raširenim nemirima i pljačkama od smrti tinejdžera tijekom policijskog zaustavljanja 27. lipnja, što je rasplamsalo napetosti rasizma i policijske brutalnosti diljem zemlje. Oko 4000 ljudi uhićeno je od petka nadalje, prema podacima objavljenim u utorak. Čini se da je nasilje od tada nestalo, a tijekom noći je prijavljeno samo 17 uhićenja povezanih s nasiljem. Macron je također predložio kažnjavanje mladih koji sudjeluju u neredima.

Društvene mrežefrancuskaKontrolamacronprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
9 mjeseci prije

Francuzi razmišljaju o zabrani Macrona.

Max
9 mjeseci prije

Cenzura kao uvod u diktaturu.

Dragačevac
9 mjeseci prije

I treba zabraniti društvene mreže, možda tada proradi mozak bolje i umesto da sede za telefonom i besciljno skroluju satima besmislene postove im nešto pametno padne na pamet ili urade nešto produktivno.

Ivek
9 mjeseci prije

Uvoze oni tu sirotinju u taj fašistički sistem, ali kad sirotinja to skuži, a oni su temperamentni, a integracija ne uspije i u većem broju se pobune bit će vraga.

FATIH
9 mjeseci prije

SOTONINA SLUGA.

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Nemre se to više zabranit … Tih apps I socijalnih grupa sada ima već toliko da bi cijeli dan trebalo , samo to pobrojati dok su neke apps već toliko dobro urađene da slobodno mogu uć u domenu — vrhunskih obavještajnih alata … No što macaroni zna .. Daj mu babu , baba – ciku i njemu – fino ….

9 mjeseci prije

Hehe da recimo arapi pozovu na gašenje društveni mreza čitav zapad bi ih prozvao za gušenje ljudskih prava..
Mada to je nekad bilo , nema zapad više resursa da drma svijetom sad su im problemi s ” ljudskim pravima ” u vlastitoj kući…Neka..Krepajte..

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Ništa od toga.
Jednostavno nema zakona po kojima bi to napravili.

Stela
9 mjeseci prije

Razmišlja o svemu osim o tome da da ostavku.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“…francuski ekstremni desničar (naravno, ovu kvalifikaciju uzimamo s rezervom, poučeni koronom), Žan Mesiha, inicirao je uspešnu, ali kontroverznu kampanju prikupljanja sredstava za porodicu policajaca optuženog za ubistvo dostavljača pice marokansko-alžirskom poreklu.
Vrlo brzo je objavio da se obustavlja kampanju u kojoj je prikupljeno 1.636.240 evra.

„BFM TV“ navodi da je Mesiha pod pritiskom najavio obustavljanje svoje kampanje i odustajanje od namere da podnese tužbu zbog klevete protiv Naelove porodice.

Porodica ubijenog Naela podnela je tužbu navodeći da je grupno finansiranje porodice okrivljenog policajca zasnovano na tome da bi se žrtva kriminalizovala i obezbedila podrška javnosti za policajca koji je prenosio AP.

…neposredno pre nego što ga je Mesiha potvrdio da obustavlja kampanju, protiv njega je poslanik iz redova francuskih socijalista Artur Delaporte iz Kalvadosa podneo tužbu, osporavajući kampanju pravni leg.

Mesiha, rođen u Egiptu, žestoki kritičar migracije iz Afrike,…”

goran
9 mjeseci prije

macron ti češ biti prvi političar kojeg če vlastiti narod dokrajčit,dokrajčili su luja dokrajčit če i tebe i sve poslušnike oko tebe

Dokurčilomi
9 mjeseci prije

Živjela demokracija, ukidaj sva prava.

sebastian
9 mjeseci prije

Kako je krenulo trebati će im ljudima zabraniti govoriti i pisati.Čudo da se već nije javio neki njihov naučnik koji će utvrditi da široj populaciji treba zabraniti korištenje interneta zbog povećane emisije CO2.

Perun
9 mjeseci prije

Macron razmišlja o zabrani društvenih medija a Francuski narod razmišlja o zabrani društvenih i političkih aktivnosti Macrona ( čitaj babino unuče)…macron treba da se sjaši sa grbače Francuske države i grbače Francuske nacije …lik je slučaj za psihijatriju , treba ga hospitalizirati i lobotomizirati pod hitno ako to ne pomogne eutanazija po kraćem postupku …….P.S..cijela euRopska unija smrdi od njegovih blesavih političkih incidenata i excesa bez presedana …..SFSN..

Keki
9 mjeseci prije

Nek on malo ponovi povijest, što se događalo kad narod krene na zlobne vladare.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI