Mađarska proglašava da će LGBTQ aktivistima biti zabranjen pristup obrazovnim sustavima, dok u isto vrijeme institucije EU pokreću postupak o pitanju mađarskog zakona

LGBT zastava
35 komentara

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u četvrtak da će njegova zemlja zabraniti LGBT+ aktivistima pristup obrazovnim sustavima prema novom zakonu koji ograničava promicanje homoseksualnosti, usprkos pritisku koji je stizao iz institucija EU o ukidanju tog zakona.

U objavi koja je podijeljena na službenoj Facebook stranici, Orban je odgovorio na odluku Europske komisije o pitanju otvaranja istrage o zemlji zbog zakona koji zabranjuje promicanje homoseksualnosti u školama.

„Europski parlament i Europska komisija žele da LGBTQ aktiviste i organizacije pustimo u vrtiće i škole. Mađarska to ne želi,“ rekao je Orban, zauzimajući se za zakone.

Orban je bio jasan da EU neće diktirati ono kako će se ponašati njegova vlada o tom pitanju, rekavši da “briselski birokrati uopće nemaju pravo učiti Mađare kako će odgajati i obrazovati svoju djecu.”

Komentari dolaze nakon što je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen zemlji naložila da mora ukinuti zakon ili će se suočiti sa sankcijama Europske unije. Ako Mađarska nastavi odbijati zahtjeve EU-a, Komisija bi mogla pokrenuti pravni postupak protiv Mađarske ili pokušati ograničiti ili zamrznuti europska sredstva, određena za državu članicu.

Mađarska se suočila s međunarodnom kritikom zakona, čiji protivnici tvrde da nepravedno povezuje pitanja pedofilije i LGBT+. U četvrtak su skupine za ljudska prava održale prosvjed ispred zgrade mađarskog parlamenta, a Amnesty International izjavila je da je cilj zakona “izbrisati LGBTQI osobe iz javne sfere”.

LGBTmađarskaviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Sve su to bato moj proklete peeddeerrrččine.

Mikojan
2 godine prije

Orban naručio nekoliko šlepera soli iz Paške solane da pošalje EU institucijama.

jation
2 godine prije

Orban je državnik koji radi u interesu svoga naroda i njegove tradicije življenja.
Nekad se to zvalo protuprirodni blud, taj pe-de-rluj

Hr1977
2 godine prije

Dajte i nama jednog takvoga umjesto ovoga briselskog potrčka plenkišupka

Max
2 godine prije

Bezvezna hajka na suverenu državu a možda i igrokaz.

Slonica
2 godine prije

Raspudic je danas iznio zanimljivu tezu na N1 tv na kojoj se malo što može reći od nasrtaja agresivnih voditelja koji su omađijani cjepivom, prisilom ,Orbanizmom itd.

Govorio je o Lgbt ,ali fokus je na slovu T i zapravo slobodi da djeca prije 18-te odlučuju dali su u krivom tijelu i bez pristanka roditelja počinju s hormonalnom terapijom. Sve pod maskom dječjih prava.
Eu i Von der Leyen su kamilica kakav spektar dežurnih spodoba ima oko nas i koji su po potrebi epidemiolozi, zaštitnici djece, ženskih prava ,znalci u pravne norme itd.
Gdje ih samo nalaze ?

Драгогост 屋
2 godine prije

LGBT je jedan od koraka neokortičkog rata protiv čovečanstva.

Cilj je dezintegracija psihe u zlo.

postenlopov
2 godine prije

Bravo Madjari , svaka cast.

Zsphere
2 godine prije

Treba nazivati stvari onakve kakve jesu. Madjarska se nije suocila sa medjunarodnom kritikom nego se suocila sa kritikom medija i nekoliko organizacija i nekoliko korumpiranih politicara. To sve zajedno je nekoliko stotina ljudi maksimalno nekoliko hiljada. Planeta ima priblizno osam milijardi i ogromna vecina ne zna ni gdje je Madjarska.

Praetorian
2 godine prije

Madarsku kritizira cijeli zapadni elitisticki, robovlasnicki stalez oligarha i sotonista, dok vecina slobodoumnog naroda Europe ga punog srca podrzavaju i polazu nadu u to da ce se ovaj trend prosiriti po zemljama gdje zivimo

Davko
2 godine prije

Bravo Orban, svatka ti čast.

Slavko
2 godine prije

bravo Orban

Mikojan
2 godine prije

A zar misli da ih već netko ne koristi za neke korisne ciljeve? Jedino je upitna definicja “korisno”.
Za skretanje sa bitnih tema su vrlo korisni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI