Mama obećava da će se oduprijeti obaveznom nošenju maske u školi

Djeca-Skola-Covid
9 komentara

Majka iz Virgnije optužena je da je prijetila članovima školskog odbora zbog naredbe za obavezne maske u školi.

Aktivisti pozivaju na hapšenje majke iz Virginije nakon što je izgleda prijetila članovima školskog odbora „napunjenim oružjem“ zbog naredbe za maske. Policija je reagovala rekavši da povećava svoje prisustvo u javnim školama Page okruga u Lurayu u Virginiji.

Majka, identifikovana kao Amelia King, našla se u tfokusu na društvenim mrežama nakon što je video snimak njenih komentara počeo da se širi. Na snimku sa sastanka školskog odbora u četvrtak uveče, King se može vidjeti kako izražava prigovor na uvođenje maski za učenike, pri čemu ona kaže da njena djeca neće sarađivati. Kako se približava kraju svog govora, ona kaže da njena djeca neće nositi maske i ako se naredba sprovede, donijet će „svo oružje“.

„Ne naredbi za maske. Moja djeca neće doći u školu u ponedjeljak sa maskom. Donijet ću svoje oružje, napunjeno i spremno“, rekla je ona.

Kada je King obavještena da je prekoračila svoja tri minuta za govor, ona odgovara: „Vidimo se u ponedjeljak“.

Guverner Ralph Northam, demokrata, uveo je obavezne maske u školama u Virginiji prije kraja svog mandata. Guverner koji je nedavno položio zakletvu, republikanac Glenn Youngkin, naredio je ukidanje naredbe u cijeloj državi od 24. januara.

Školska nadzornica Page okruga Antonia Fox i predsjednica školskog odbora Megan Gordon objavile su u petak zajedničku izjavu u kojoj se navodi da se takve prijetnje roditelja neće „tolerisati” i da su u kontaktu sa policijom.

Policija Luraya saopštila je u petak da je već bila u kontaktu sa King, rekavši da ih je ona kontaktirala nakon što je njena izjava izazvala „uzbunu javnosti“. Takođe je poslala imejl školskom odboru nakon svog pojavljivanja, izvinjavajući se zbog načina na koji je „frazirala“ izjavu, objašnjavajući da govori „figurativno“.

„Izjava koja je data apsolutno je izazvala uzbunu javnosti, roditelj koji je dao izjavu je to shvatio i odmah kontaktirao policiju da se izvini jer izjava nije bila zamišljena onako kako je percipirana“, napisala je policija, dodajući kasnije da King „ sarađuje” sa vlastima.

Kingina izvinjenja i objašnjenja nisu ugušila talas kritika, a neki su pozvali FBI da je uhapsi i vlasti da sklone njenu djecu iz njenog starateljstva.

DjecamaskeOružjeŠkola
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Sta taj FBI radi? Zar jos hvataju sestojanuarske teroriste? Zar ce dopustiti pojedinim roditeljima da odredjuju svojoj djeci krsenje pravila?

B7ranko Spehar
2 godine prije

Oduzet joj djecu i dati pedofilima na usvajanje samo neka obecaju da će imat maske.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Sad je ovo manje strasno od onoga sto sam najavljivao vezano uz logore i giljotine?

Jimmy
2 godine prije

Go mama! cekaj ih vani i jednog po jednog skidaj!

Max
2 godine prije

Tako i treba.

Jadranka S.
2 godine prije

Ovo je jos jedan u nizu primjera kako roditelji ne znaju pricati / zastititi svoje dijete i svako dijete (i daju povoda sustavu zla da im oduzimaju djecu sto i je cilj monstrumskim psihopatama) i da pojacaju svima pritisak/kontrolu za nesmetano suljanje do cilja/ostvarenje bolesnog monstrumskog psihopatskog plana na stetu svakoga, ZIVOTA samog.

Sustav je nevidljiva paukova mreza koju vide probudeni / svijesnost probudenih postaje kolektivna svijest i sustav nestaje sam od sebe / kreira se nova stvarnost / novi svijet u miru i blagostanju.

Tek kada se pojedinac probudi/svjesno spozna da je svijesnost, vidi/zna sve i spontano voden intuicijom postaje rijesenje i u svakoj situaciji spontano govori ne dovodeci nikoga u opasnost i ispravno djeluje.

abc
2 godine prije

Bravo mama. Nadam se da ce joj se pridružiti što više roditelja. Samo puška lječi covid-kriminalce.

pirat sa kariba
2 godine prije

mami prvo treba kalasnjikov ,i onda je upitno hoce li uspjeti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI