Michel Aoun: Sve dok Izrael zauzima libanonske teritorije, treba nam Hezbollah!

Michel Aoun
2 komentara

Novi libanonski predsjednik, bivši kršćanski general Michel Aoun, rekao je da sve dok postoje libanonski teritoriji koje je okupirao Izrael, Libanonu treba oružje Hezbollaha.

“Pokret islamskog pokreta otpora u Libanonu, Hezbollah, je jedan od bitnih stupova strategije obrane zemlje. Sve dok izraelski režim i dalje zauzima teritorije, i dalje ima pod svojom kontrolom libanonske prirodne resurse, treba nam oružje Hezbollaha”, izjavio je predsjednik Aoun.

Libanonski predsjednik je u intervjuu za egipatsku televiziju CBC rekao “kako sve dok libanonska vojska ne bude imala snage da se suprotstavi Izraelu, za postizanje tog cilja je potrebno postojanje Hezbollaha“.

Također je naglasio da su snage Hezbollaha, rodom uglavnom iz južnog Libanona, spremne braniti zemlju od bilo kakve izraelske ofenzive, što baš i nije slučaj s nekim libanonskim građanima, koji su od 1978. više puta podigli ruke i predali teritorij zemlje.

Libanonski predsjednik Aoun je naglasio kako je rješenje za sirijsku krizu diplomacija, te da se ona ne može riješiti vojnim sredstvima, ali je dodao kako su krizu u susjednoj zemlji uzrokovale i pomogle “inozemne sile”.

Michel Aoun je ove izjave dao iz Egipta, zemlje u koju je stigao u ponedjeljak. Libanonski predsjednik je održao sastanak sa svojim egipatskim kolegom Abdelom Fatahom Al-Sisijem, koji je pozvao na usvajanje izravnog “Plana arapskog spasa” za borbu protiv terorizma u regiji.

HezbollahMichel AounPlan arapskog spasaPredsjednik
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
7 godine prije

Mudar je, svaka čast.

Borac2
7 godine prije

On je (bivsi) General i zapovjednik libanonske vojske. Nije nikakav krscanski general jer u vojsci nema denominacija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI