fbpx

‘’Moglo bi mu se omaći da otkrije nešto’’: Biden smatra da Trumpu treba uskratiti tradicionalne obavještajne brifinge za bivše predsjednike

Joe Biden i Donald Trump

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je njegov prethodnik Donald Trump previše „nepostojan“ da bi mu se omogućio pristup poverljivim informacijama koje se tradicionalno daju bivšim predsjednicima.

Norah O’Donnell je Bidena pitala za CBS News da li bi Trump trebalo da održava povjerljive obavještajne brifinge. Predsjednik je odgovorio: „Mislim da ne.“

Pružanje Trumpu povjerljivih obavještajnih podataka bila bi loša ideja „zbog njegovog nestalnog ponašanja, nevezanog za pobunu“, dodao je Biden, misleći na upad u zgradu američkog Kapitola u Washingtonu od strane grupe Trumpovih pristalica 6. januara.

„Samo mislim da nema potrebe da on održava obavještajne brifinge. Kakvu mu vrijednost daje brifing za obavještajne podatke? Kakav uticaj on uopšte ima, osim činjenice da bi moglo da mu se omakne da nešto otkrije?

Prema New York Timesu, ovo bi bio prvi put da bivši predsjednik bude uskraćen za takve brifinge, koji se tradicionalno pružaju kao „uljudnost“ i kada predsjednik koji ih posjeduje poseže za savjetom. Brifinzi se svakodnevno održavaju za Jimmyja Cartera, Billa Clintona, Georgea W. Busha i Baraka Obamu, navodi list.

Washington Post izvjestio je da se obavještajni brifinzi tradicionalno održavaju s bivšim predsjednicima prije putovanja u inostranstvo.

Trumpa je drugi put opozvao predstavnički dom pod nadzorom demokrata, koji ga je optužio za podstrekivanje rulje da napadne Kapitol. Iako više nije na funkciji, njegovo suđenje u Senatu trebalo bi da počne ovog mjeseca.

Trumpu je prethodno izglasan opoziv 2019. godine zbog optužbi za zloupotrebu moći i ometanje Kongresa, a kasnije ga je Senat pod kontrolom republikanaca oslobodio optužbi.

Bivši predsjednik osudio je pobunu na Kapitolu i negirao bilo kakvu umješanost u nju.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Maaja
Gost
Maaja
20 dana prije

eee Filipoviću-nisi pustio 3 pjevanja a baš prate odabrani tekst…gdje si majko da me budiš…..Neka cijeli ovaj svijet….Leonard Cohen – Dance Me to the End of Love sa znakovitim prikazom ljudi pri kraju života…no procjena je tvoja i možda imaš dojam tada da ti pravim disco…no ostali puste prikladno sviranje ili pjevanje pa si mogao i ti.
…..a evo ti priloga:
…Privremeni
Sad kad je Washington DC pod vojnim stanjem, a nelegitimni predsjednik Biden navodno ima kontrolu, što dalje? U kojem su trenutku stvari ispravljene i kada javnost saznaje istinu? Biden je prikazan kako potpisuje prazne izvršne naloge. Nacionalna garda i dalje okupira DC. , savezne agencije ne poštuju nijednu Bidenovu izvršnu naredbu, a čuli smo da Pentagon odbija tranziciju. To ne može trajati u nedogled, ali može trajati do 4. ožujka, izvornog datuma inauguracije navedenog u Ustavu.
….U međuvremenu se na oglasnim pločama i alternativnim medijima intenzivno brblja o promjeni iz SAD-a kao korporacije, koja se u osnovi prodavala raznim strankama kad su Distrikt Kolumbija i Federalne rezerve osnovani 1871., 1913. i 1933. Jasno je da je Nacionalni dug primarno sredstva koja se duguju privatnim bankarima kad su smjeli tiskati američke dolare, a zatim naplaćuju kamate kad su ih posuđivali natrag u SAD-u. Postoje i izvršne naredbe koje je napisao predsjednik Trump koje dopuštaju oduzimanje imovine kada se strane sile ometaju američke izbore. Je li to razlog svih tih trupa u DC-u?
……Okrug Columbia osnovan je 1790. godine kako bi se savezne aktivnosti oslobodile neprimjerenog utjecaja države. Zakoni su mogli utjecati samo na DC koji je postavio vlastite zakone. Prema zakonu, samo Kongres nadgleda zakone koji se primjenjuju na DC. Zbog krađe izbora, pretpostavlja se da bi Kongres mogao od DC-a stvoriti neovisnu državu, grad-državu, Freeport, u kojem nitko ne bi mogao biti uhićen, a korupcija nastavljena. Dakle, hapšenja izdajnika od strane Nacionalne garde i vojne okupacije koja to zaustavlja.

Teorija da Vatikan ili kraljica potajno posjeduju SAD neutemeljena je jer bilo kakva tajna dokumentacija ne utječe na trenutne događaje. Deklaracija o neovisnosti poništila je sve zahtjeve koje je kraljica mogla imati prema kolonijama. Jednako tako i s bilo kojom zadužnicom koju bi mogao imati Vatikan, a koja bi trebala imati osnovu da bude poštovana. Predsjednik ne može prodati SAD ili bilo koji njihov dio bez potpore Kongresa, što je javni podatak. U najboljem slučaju u Riznici može postojati bilješka da se novac duguje ovoj ili onoj stranci.

No, zauzimanjem i okupacijom DC-a od strane Nacionalne garde, EO predsjednika Trumpa o stranom miješanju u izbore stupa na snagu. Bilo koji strani subjekt koji potražuje udio u SAD-u ili zahtjev za dužničkim ropstvom građana prema nacionalnom sustavu duga, bio bi ništav. Ključno je preuzimanje kontrole nad Federalnim rezervama, stranih subjekata koji imaju prste u Fed-u i profitiraju od njegovog poslovanja. Fed je osnovan aktom Kongresa 1913. godine i stoga je na snazi ​​sve dok ga vanredno stanje ne zamijeni, što se i dogodilo. Izlazeći iz ovog razdoblja ratnog stanja, Fed će biti druga cjelina.zzzzzzzzzzzz

burt
Gost
burt
20 dana prije
Reply to  Maaja

neće biti niti oružane pobune, niti građanskog rata niti uvođenja vojne uprave niti pobune vojske protiv Bidena, niti će pristalice Trumpa izazvati ustavnu krizu, niti će Nacionalna garda hapsit izabranu vlast, niti će ekstremistički elementi nasilno zauzeti institucije vlasti, od svega toga nema ništa, Trump je htio dobiti Nobelovu nagradu za mir i osvojiti drugi predsjednički mandat a kako se moglo i očekivati od toga nije bilo ništa a nije ni ometao primopredaju vlasti jer je upozoren da ako pokuša neustavna rješenja umjeto golfa na Floridi čeka ga prugasto odijelo

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
20 dana prije
Reply to  burt

Nešto mi kaže da je ista ekipa koja inače svaki dan daje štampati milijarde zelenbaća dala odštampati i barem 10 miliona poštanskih glasova za pogodite koga? A mi se u Hrvatskoj žalili da u Hercegovini mrtvi glasaju…

Maaja
Gost
Maaja
20 dana prije
Reply to  burt

da bude jasno svima-nije podržavanje(strpljivo čekam rasplet) već se pokazuje ponuda sa neta..ne čitaš baš sve-i navolju ti a o tome mislim da se baš i ne lupeta-kopirani tekst je baš znakovit na zatišje koje je nastalo…..ponavljam:
……….ali može trajati do 4. ožujka, izvornog datuma inauguracije navedenog u Ustavu.

tihobl
Gost
tihobl
19 dana prije
Reply to  burt

Volim citati tvoje najave jer uvijek bude suprotno od onoga sto napises. Nikad nista nisi pogodio pa ne vjerujem da ce ti se omaci ovaj put.

Max
Member
Famed Member
Max
19 dana prije

Biden se boji da Trump nije bistar kao on

POVEZANE VIJESTI

Izbornik