‘’Moglo bi mu se omaći da otkrije nešto’’: Biden smatra da Trumpu treba uskratiti tradicionalne obavještajne brifinge za bivše predsjednike

Joe Biden i Donald Trump
6 komentara

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je njegov prethodnik Donald Trump previše „nepostojan“ da bi mu se omogućio pristup poverljivim informacijama koje se tradicionalno daju bivšim predsjednicima.

Norah O’Donnell je Bidena pitala za CBS News da li bi Trump trebalo da održava povjerljive obavještajne brifinge. Predsjednik je odgovorio: „Mislim da ne.“

Pružanje Trumpu povjerljivih obavještajnih podataka bila bi loša ideja „zbog njegovog nestalnog ponašanja, nevezanog za pobunu“, dodao je Biden, misleći na upad u zgradu američkog Kapitola u Washingtonu od strane grupe Trumpovih pristalica 6. januara.

„Samo mislim da nema potrebe da on održava obavještajne brifinge. Kakvu mu vrijednost daje brifing za obavještajne podatke? Kakav uticaj on uopšte ima, osim činjenice da bi moglo da mu se omakne da nešto otkrije?

Prema New York Timesu, ovo bi bio prvi put da bivši predsjednik bude uskraćen za takve brifinge, koji se tradicionalno pružaju kao „uljudnost“ i kada predsjednik koji ih posjeduje poseže za savjetom. Brifinzi se svakodnevno održavaju za Jimmyja Cartera, Billa Clintona, Georgea W. Busha i Baraka Obamu, navodi list.

Washington Post izvjestio je da se obavještajni brifinzi tradicionalno održavaju s bivšim predsjednicima prije putovanja u inostranstvo.

Trumpa je drugi put opozvao predstavnički dom pod nadzorom demokrata, koji ga je optužio za podstrekivanje rulje da napadne Kapitol. Iako više nije na funkciji, njegovo suđenje u Senatu trebalo bi da počne ovog mjeseca.

Trumpu je prethodno izglasan opoziv 2019. godine zbog optužbi za zloupotrebu moći i ometanje Kongresa, a kasnije ga je Senat pod kontrolom republikanaca oslobodio optužbi.

Bivši predsjednik osudio je pobunu na Kapitolu i negirao bilo kakvu umješanost u nju.

BidenDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maaja
3 godine prije

eee Filipoviću-nisi pustio 3 pjevanja a baš prate odabrani tekst…gdje si majko da me budiš…..Neka cijeli ovaj svijet….Leonard Cohen – Dance Me to the End of Love sa znakovitim prikazom ljudi pri kraju života…no procjena je tvoja i možda imaš dojam tada da ti pravim disco…no ostali puste prikladno sviranje ili pjevanje pa si mogao i ti. …..a evo ti priloga: …Privremeni Sad kad je Washington DC pod vojnim stanjem, a nelegitimni predsjednik Biden navodno ima kontrolu, što dalje? U kojem su trenutku stvari ispravljene i kada javnost saznaje istinu? Biden je prikazan kako potpisuje prazne izvršne naloge. Nacionalna garda i dalje okupira DC. , savezne agencije ne poštuju nijednu Bidenovu izvršnu naredbu, a čuli smo da Pentagon odbija tranziciju. To ne može trajati u nedogled, ali može trajati do 4. ožujka, izvornog datuma inauguracije navedenog u Ustavu. ….U međuvremenu se na oglasnim pločama i alternativnim medijima intenzivno brblja o… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Biden se boji da Trump nije bistar kao on

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI