Moguće ‘novogodišnje’ primirje u Pojasu Gaze nije na vidiku

Izrael i Palestina
5 komentara

Alexander Ben Zvi istaknuo je da “neće biti pitanja ako Hamas odluči položiti oružje”

Ne očekuje se moguće ‘novogodišnje’ primirje između Izraela i radikalnog pokreta Hamas, rekao je u subotu za TASS izraelski veleposlanik u Rusiji Alexander Ben Zvi.

“Ne, ne mislim tako, jer imamo dva cilja, koja uvijek ponavljam. Oni se odnose na uništenje Hamasovih terorističkih struktura i oslobađanje svih naših talaca”, rekao je.

“To su dva cilja koja moramo postići”, nastavio je Zvi. “Osim toga, ni mi ni Hamas ne slavimo Božić u ovo doba godine. Slavimo Novu godinu u rujnu. Sve u svemu, to nije razlog za obustavu vojnih operacija.”

Izraelski diplomat je istaknuo da “ne bi bilo pitanja ako Hamas odluči položiti oružje”.

“Međutim, u ovom trenutku ne vidim takvu perspektivu”, rekao je Zvi dodajući da neke strane pribjegavaju pokušajima “koji vode prekidu vatre umjesto primirju”.

“Riječ primirje ovdje ne pristaje. Razgovara se o prekidu vatre ili privremenoj obustavi borbenih operacija, što ne očekujem u ovoj fazi”, dodao je veleposlanik.

Napetosti su se ponovno rasplamsale na Bliskom istoku 7. listopada nakon što su militanti iz radikalne palestinske skupine Hamas sa sjedištem u Pojasu Gaze pokrenuli iznenadni upad na izraelski teritorij, ubivši mnoge stanovnike izraelskih kibuca koji žive blizu granice s Gazom i oteli više od 200 Izraelaca.

Hamas je opisao svoj napad kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al-Aqsa na Brdu hrama u starom gradu Jeruzalema. Izrael je proglasio potpunu blokadu Pojasa Gaze i započeo bombardiranje enklave i nekih područja u Libanonu i Siriji, kao i kopnenu operaciju protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Sukobi se bilježe i na Zapadnoj obali.

gazaHamasIZRAELPalestinaprimirje
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Totalni rat

Darko
4 mjeseci prije

Židovi su za uvijek izgubili svoj prijetvorni status žrtve i pokazali su cijelom svijetu kakove su genocidne životinje. Valjda sada svi konačno shvaćamo zašto je to smeće od ljudskog roda Hitler tamanio?

FELIX
4 mjeseci prije

NIJE ZIDOVE SAMO HITLER TAMANIO I HRVATI SU MU BOMOGLI KOLIKO SU MOGLI ZAJEDNO SU PRAVILI USLUGU SATANI, KOME ZIDOVI SMETAJU NA PUTU ZA POTPUNU VLAST NA ZEMLJI, AKO NECE BITI VISE ONIH KOJI SLEDUJU BOGU ON CE SLAVITI POBEDU. PITANJE JE NA KRAJU KO CE POBEDITI, SATUNI IAKO SE TRUDI, DA UNISTI ZIDOVE VEC PAR HILJADA GODINA MU TO JOS NIJE USPELO IAKO IMA DOBRE POMAGACE NE SAMO HITLERA I HRVATA NEGO CAK MU MNOGI ZIDOVI POMOGNU, TO SU BANKARI, MARKS SOROS I IMA JIH JOS TAKVIH KOJI SU ZAMENILI BOGA ZA NOVAC I SLAVE SATANA I NJEGOVE PRAZNIKE KAO NAPRIMER HALOVIN.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI