Moskva: “Neprijateljski korak zemalja koje su stale uz London neće proći bez odgovora”

Moskva - religija
63 komentara

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije je izrazilo snažan prosvjed u vezi s odlukom nekoliko zemalja članica EU i NATO pakta da protjeraju ruske diplomate.

Ovaj korak u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova smatraju neprijateljskim, a ne kao reakciju na izazove, uzroke i da se pronađu oni koji su odgovorni za trovanje bivšeg pukovnika obavještajne agencije GRU i njegove kćeri u Salisburyu.

“Ovo je provokativna gesta zloglasne solidarnosti s Londonom zemalja koje su vjerovale na riječ vlastima Velike Britanije u takozvanom “slučaju Skripal” i nitko se nije potrudio razumjeti okolnosti incidenta, a nastavlja se napadačka linija do eskalacije situacije”, navodi se u priopćenju objavljenom danas na službenoj  stranici ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Optužbe Rusije za trovanje Skripala je rusko Ministarstvo vanjskih poslova nazvalo “čistkom”, još jednom naglasivši kako Velika Britanija nije dala nikakve dokaze o krivnji Moskve. Dakle, ne objašnjavajući incident i odustajanjem od zajedničke istrage vlada Velike Britanije de facto prosuđuje na temelju i ima pristran i licemjeran stav, naglasio je ministarstvo.

Osim toga, izjava pojašnjava kako ruska strana nema nikakvih podataka o incidentu u Salisburyu.

Međutim, kao što je navedeno u Ministarstvu vanjskih poslova, sada ima objektivne i sveobuhvatne podatke o britanskim saveznicima koji slijepo slijede načelo euroatlantskog jedinstva nauštrb zdravog razuma, normi civiliziranog međudržavnog dijaloga i načela međunarodnog prava.

“Neophodno je da ovaj neprijateljski korak skupine zemalja ne prođe bez odgovora i mi ćemo reagirati na njega”, poručila je Moskva.

NATOSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
6 godine prije

Za Plenkovića sam ipak onako potajice mislio da je pametniji ali ovim potezom on ne misli na Hrvatsku već samo na sebe i svoju odstupnicu u Briselu. Predsjednica Grabar-Kitarović je ipak mudrije postupila pozvavši predsjednika RF g. Putina u službeni posijet Hrvatskoj. Ne znam zašto neki smatraju taj potez nepromišljenim, nismo bili u nikakvom, a nismo ni sada u sukobu sa Rusijom. Imali smo previše štete od nepotrebnog sudjelovanja u sankcijama prema Rusiji da bi se to nastavilo.
Dok naravno Britanci, Njemci i svi ostali normalno posluju sa Rusijom, naivci smo bili, naivci ostali.

MilanCZ
6 godine prije

Cekamo brifing koji je najavljen za četvrtak u Ruskoj i odgovor Marije Zacharove koja je izjavila da imaju jako velike adute i dokaze o nekim stvarima,da bi semoglo ja ko dobro u Britaniji,nekim zemljama EU zatresti stolica.Treba sacekati sto ce biti na tom brifingu,koji dokazi da bi se onda moglo pretpostavljati kud sve to ide,kojim smjerom,ovako samo mozemo nagađati,nista drugo.Ocito Ruske službe imaju itekako raznih dokaza kojie neizvlace iz ladice ali kad je potrebno,ponekad je i to potrebno pokazati,tko sa cim raspolaze.

dox
6 godine prije

“Izražavamo duboko žaljenje što je hrvatska strana, slijedeći u kolosijeku blokovske solidarnosti pojedinačne zemlje EU-a i NATO-a, donijela žurnu i loše smišljenu odluku, čije će posljedice negativno odjeknuti za daljnji razvoj naših bilateralnih odnosa, uključujući njihov trgovinsko-gospodarski dio”, priopćilo je rusko veleposlanstvo.

Bruno
6 godine prije

Ulozi u igri se dižu, neprijatelji Rusije sve itekako dobro razumiju. Rusija će na ovo morati odgovariti odlučnije. Najbolje bi bilo smanjiti izvoz plina u Europu i podići cijenu. To bi značilo određeni gubitak za Rusiju, djelomični gubitak lukrativnog europskog tržišta na kojem Rusija zarađuje veliki novac, ali ne ide drukčije. U Kini se može kompenzirati sve šta se u Europi izgubi. Povlačenja više nema, zna to sigurno i Putin. Zatim, Rusija se mora braniti aktivnije, potencirati probleme koje su USA i EU stvorili sami. Pogotovo sa izbjeglicama i terorizmom. Nekoliko gadnih terorističkih udara i Europa je otišla kvragu. Amerika se može igrati sa Rusijom, ali Europa stvarno ne može. Rusija sada mora prijeći u fazu aktivne obrane. Budu li stalno u defenzivi kad – tad naći će se pred zidom.

palermo
6 godine prije

Cijela je predstava i pokrenuta kako bi se zatrovali odnosi sa Rusijom, zato zio-naziji i priželjkuju odgovor Moskve. Mene više smeta što su Rusi doživjeli tolike tragedije u zadnje vrijeme najviše zbog svoje nesposobnosti i aljkavosti – počevši od pustih avio nesreća (pogibija vojnog orkestra, pa ispadanje zlatnih poluga, pa pad transportnog zrakoplova u Siriji), pa sve do zadnje tragedije u Sibiru.
Ne znam zašto uporno stavljate u isti koš Rusiju i Iran sa Kinom – dobili su zeleno svjetlo za gradnju Mosta za Pelješenje, kada oni otvaraju vojne baze po svijetu, to nikome na Zapadu ne smeta… Ekonomskisu moćniji od Rusije, pa zato “zapadni partneri” se ne žele toliko sa njima kačiti.
Sada će se i sa Iranom, na radost Hazara, pogoršati odnosi dolaskom ovog retarda Boltona, koji je čak nedavno bio gost na konvenciji Mudžahedina u Americi, inače terorističkoj organizaciji koja se bori protiv iranske države.

Duki
6 godine prije

Vlado,trebaš pustiti kobilu da se još malo rita(prije krepavanja) pa je onda dokrajčiti, ne vojno, dovoljni su plin+ruski depoziti u GB bankama i da onda vidiš što je imperij na staklenim nogama !
Poslušajte Galloway-a od prekjučer na you-tube-u????

Ive
6 godine prije

U cijeloj ovoj situaciji sa navodnim trovanjem ne treba iskljuciti ni Rusko Kineski napad n Petro Dollar.
Rat izmedju Rusije i SAD se trenutno vodi svim raspolozivim orujima, SAD se osijeca ugrozeno, gubi moc i pozicije, biti ce sutra tek blijeda slika onoga sto je bila jucerm posebno nakon sto pocme unutarnji rat izmedju juznih i sjevernih drzava.
UK je u tome tek odigrala ulogu psa na lancu koji nervozno laje po nalogu straijeg brata.

rover70
6 godine prije

Zahvaljujući ljudskom šljamu koji vlada Hrvatskom, nalazimo se u sličnoj poziciji kao i 41. “Legitimna vlada” gura nas u sukob koji niti je moralan niti će dobro završiti po naš mali narod. Agresija na Rusku federaciju definitivno nije aktivnost koju podržavam i samo se nadam da nećemo opet morati birati strane kao 41.

NSU
6 godine prije

Po ko zna koji put se ograđujem od svega što radi vlada i predsjednica RH i ruskom narodu se izvinjavam u svoje i u ime moje obitelji!

MilanCZ
6 godine prije

Danas se u Kemerovu u Rusiji gdje je bio požar u hypermarketu,okupilo par tisuca prosvjednika.Vec se pocele po Rusiji javljati nevladine neke organizacije,bivali kandidt za predsjednika Grudinin da treba organizirati masovni protesti i neposlusnost sadasnoj vladi kao solidarnost toj poginoloj djeci .Kao sto sam vec spominjao a nije na odmet da jos jednom spomenem,da sve je to necija rezija oko pozara,iskopcavanje alarmnog sistema,vrata sa ciljem realizaicje protesta po cjeloj rusiji,priprema rezisera svega toga da pred nogometno prvenstvo u Rusiji dođe do građanskog rata.Danas na taj skup u Kemerovo odletio je ruski predsjednik Putin da smiri situaciju.Pitanje koliko su ostali spremni na cjelom prostoru rezirati sve to u malo jacem obimu i mogucim skukobima sa policijom itd..Znaci,kao sto se prosle godine vec nazacilo od obavjestajnih sluzbi u Rusiji,da bi moglo doci do nereda,do realizaicje svega toga,pomalo se to kristalizira i sada je red na sve te sluzbe da sasjeku u korenu… Čitaj više »

davor
6 godine prije

“Zloglasna solidarnost.” Savršen opis. Solidarnost s politikom Britanije je ravno solidarnosti sa Sotonom, nema poslije kajanja ili nismo znali.

Gost povremeni
6 godine prije

Što god eksplozivno Rusija objavi u četvrtak,bojim se da ce MSM zapada to dočekati na nož sa optužbama tipa: Pogledajte samo sa kakvim se lažima Putin služi!!
I sve u tom tonu…još ce se natjecati tko će smisliti veću i težu uvredu na Putinov račun…već viđeno dosada…

Adriana
6 godine prije

Ne bi bilo iznenađenje da zaustave Brexit i bratski se toplo izgrle. Brexit je najpozitivnije što je Britanija učinila u dosadašnjem postojanju.

Sinisa
6 godine prije

Nesto novo…Bugarska povlaci ambasadora iz Moskve !?

Stephen
6 godine prije

Gospodo Rusi narod u Hrvata je preko 70% uz vas, ali nažalost naša vlada nije uz Hrvatski narod !!??XX.

Ivo Lola
6 godine prije

Ovim potezom je aktualna hrvatska vlada samo potvrdila opravdane sumnje da Hrvatska nije suverena država, da smo vazali, da smo sluge. Ovim činom aktualna hrvatska vlada se posrala na grobove svih poginulih branitelja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI