Musk odgovorio na kritike zbog Medvedeva na Twitteru

Elon Musk - Twitter
0
0

Izvršni direktor Twittera odbio je cenzurirati bivšeg ruskog predsjednika i umjesto toga sugerirao da korisnici sami odluče žele li to učiniti

Izvršni direktor Twittera Elon Musk odbacio je pozive da se obračuna s računom bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva nakon što je ovaj objavio post u kojem je izjavio da će Ukrajina na kraju nestati s karte svijeta. Jedan korisnik pitao je milijardera zašto je dopustio da se “ruski lideri vrate na platformu” i zašto se nije pridržavao zapadnih sankcija dok je prilagao Medvedevljev tweet. Bivši ruski predsjednik tvrdio je da će Ukrajina prije ili kasnije nestati jer to ne treba ni svjetskoj zajednici ni vlastitim građanima.

“Sve su vijesti donekle propaganda. Neka ljudi sami odluče”, odgovorio je Musk u nedjelju. Kasnije je tweetao da platforma društvenih medija “neće promovirati niti ograničavati račune ruskih dužnosnika, ali ćemo se brzo pozabaviti svim pokušajima lažiranja sustava”.

“Loš je potez baviti se cenzurom samo zato što to drugi čine. Pustiti naš medij neka bude slobodan kada njihov nije, pokazuje snagu,” dodao je.

U travnju 2022., nakon što je Moskva započela svoju vojnu kampanju protiv Ukrajine, Twitter je uveo ograničenja za ručke povezane s ruskom državom, uključujući službeni račun u Kremlju.

U to je vrijeme platforma društvenih medija izjavila da “neće proširivati niti preporučivati vladine račune koji pripadaju državama koje ograničavaju pristup besplatnim informacijama i sudjeluju u oružanim međudržavnim sukobima”.

Rusija je blokirala Twitter početkom ožujka 2022. nakon što je nacionalni nadzornik medija, Roskomnadzor, optužio platformu za širenje dezinformacija o sukobu u Ukrajini.

MedvedevMusk
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI