Musk poslao poruku bojkotu reklamiranja X

Elon Musk
12 komentara

Svako ko pokuša da izvrši pritisak na X (bivši Twitter) putem reklama “nek se jebe”, rekao je u srijedu vlasnik platforme, tehnološki milijarder Elon Musk.

Kolumnista New York Timesa Andrew Ross Sorkin upitao je Maska na samitu DealBook u srijedu da li je njegov nedavni put u Izrael bio “turneja izvinjenja” potaknuta optužbama o antisemitizmu na X zbog kojih su mnogi veliki oglašivači napustili platformu.

“Nadam se da će prestati. Ne oglašavajte se”, odgovorio je Musk, na Sorkinov šok. “Ako će me neko pokušati ucijeniti reklamom, ucijeniti me novcem? Idi jebi se.”

“Idi. Jebi. Se. Je li to jasno? Nadam se da jeste”, dodao je. “Tako se osjećam. Ne oglašavajte se.”

Musk je prošle godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara, protiveći se cenzuri platforme. Od tada ga je rebrendirao u X, otpustio veliki dio osoblja i ukinuo zabranu mnogih naloga u ime promoviranja slobode govora.

Ranije ovog mjeseca, nekoliko velikih korporacija povuklo je svoje oglase sa X-a, nakon izvještaja zagovaračke grupe Media Matters for America (MMFA) koji je tvrdio da ih platforma prikazuje pored ” pronacističkih” i “antisemitskih” sadržaja.

X je odgovorio objavljivanjem analize koja pokazuje da je Media Matters manipulisao algoritmima lažnim nalozima kako bi lažirao svoje tvrdnje. Musk je podnio tužbu protiv operacije povezane s demokratama.

Musk je u ponedjeljak posjetio Izrael i sastao se s premijerom Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom Isaacom Herzogom. Netanyahu je predavao Musku o “kultu smrti” Hamasa, dok je Herzog insistirao da X mora da se obračuna sa “mržnjom Jevreja”. Musk je također posjetio Kfar Azu, naselje u blizini Gaze koje je Hamas napao 7. oktobra, i prikazan mu je 44-minutni film koji je Izrael snimio kako bi prikazao zločine palestinske militantne grupe.

Nakon što je Netanyahu uporedio vojne aktivnosti Izraela u Gazi s onim što su saveznici imali s Njemačkom i Japanom u Drugom svjetskom ratu, Musk se složio s potrebom za “uklanjanjem terorista i onih koji su namjeravali da ubiju”, ali je rekao da bi Izrael trebao “pomoći tim to ostaje, što se dogodilo u Njemačkoj i Japanu.”

Hamas je u utorak objavio javni poziv Musku da posjeti Gazu, u interesu “objektivnosti i kredibiliteta”. Tehnološki mogul je odgovorio na X da “trenutno izgleda malo opasno.”

bojkotelon muskSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Savijest
4 mjeseci prije

Djaba ti milijarde i svoje misljenje kad te izraelski mosad privede u izrael i kaze sto imas kazati inace ce ti onako kao u nesrecama poceti ginuti djeca,a mogao bi i ti.Kazes sto god traze od teba,pa i ono sto do jucer nisi mislio.

Sparkling
4 mjeseci prije

Ljudi razmislite o Elonu Musku i njegovom usponu prije nego napišete ijednu rečenicu.
Taj isti EM je samo još jedan u nizu istih onih koje je stvorila duboka država Am. Za sada služi svrsi a oni odlučuju kad je došao dan da je potrošen.
Više ni ne skrivaju piramidu odlučivanja o životu i smrti svih onih koji im se usprotive.
Ne gledajte što se događa sada, nego što će se dogoditi za nekoliko godina.
Lp

Max
4 mjeseci prije

Neka se jebe i on skupa s njima.

Mahatma
4 mjeseci prije

Izgleda da ga nisu baš oduševili židovi u nedavnoj posjeti Izraelu.

tuf
4 mjeseci prije

Baš se pokazao kukavicom. Čim su cionističke multinacionalke zaprijetile njegovom poslovnom carstvu – eto njega, podvijenog repa, na seansi Gospodaru. Kao u ‘najboljoj’ komunističkoj maniri kada je bio imperativ bezrezervno klanjati se vrhuški tako i kolektivni zapad nije ni svjestan kako je smiješan dok bez razmišljanja i kičme, na koljenima i umjetnim suzama obavlja obrede kakvima se dvolično smiju gledajući ih u sjevernokorejskim okvirima.

crodaemonx
4 mjeseci prije

“pomoći tim to ostaje, što se dogodilo u Njemačkoj i Japanu.”

a… ?

Мунгос
4 mjeseci prije

Делује као да је ово пробни балон за његову предизборну кампању.
Мени изгледа као да је храбро прднуо пред сорошоидним пандуром.

Red Dog
4 mjeseci prije

Elone,
mi te volimo!

tabula
4 mjeseci prije

U većini stvari se slažem s njim. I nije ph.izda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI