Nacionalna akademija znanosti stavila zabranu Bidenovoj savjetnici za klimu zbog kršenja etike

Jane Lubchenco
51 komentar

Nacionalna akademija znanosti (NAZ) sankcionirala je ključnu savjetnicu Bidenovog režima nakon što je otkriveno da je prekršila njezinu etičku politiku.

Jane Lubchenco, zamjenica direktora za klimu i okoliš u Uredu za znanost i tehnološku politiku Bijele kuće, navodno je uredila objavljeni rad za koji je kasnije utvrđeno da sadrži brojne tehničke pogreške. Također je izravno radila s uključenim znanstvenicima, od kojih je jedan njezin šogor.

Sljedećih pet godina Lubchenco je dobila zabranu pristupu NAZ-u zbog nedoličnog istraživačkog ponašanja. Njezino sumnjivo ponašanje u području klimatske “znanosti” dovelo je u pitanje valjanost mnogih drugih studija i projekata na kojima je radila ili kojima je sudjelovala tijekom godina.

“Koliko je studija i projekata citiralo njezin rad, opravdavajući više bespovratnih sredstava i vodeći politike???” upitala je jedna zabrinuta osoba na Twitteru.

Predstavnici GOP-a pozivaju Bidenov režim da preispita položaj Lubchenco

Lubchenco je navodno prekršila odjeljak 3 Kodeksa ponašanja NAZ-a, koji kaže da će “članovi NAZ-a izbjegavati one štetne istraživačke prakse koje jasno krše temeljna načela istraživanja.”

“Članovi bi trebali biti pošteni i objektivni recenzenti, održavati povjerljivost kada se to od njih zatraži, odmah krenuti ispravljati literaturu kada se otkriju pogreške u vlastitom radu, uključiti sve zaslužne autore u publikacije i dati odgovarajuće priznanje prethodnom radu u citatima” citira taj odjeljak.

Kao odgovor na svoje sankcije, Lubchenco je izjavila da ih prihvaća, nazvavši to “pogreškom u prosudbi” s njezine strane “u uređivanju rada čiji su autori neki od mojih istraživačkih suradnika, pogreška zbog koje sam javno izrazila svoje žaljenje.”

Podbačaj o pitanju znanosti Lubchenco toliko je zabrinjavajući da su tri predstavnika GOP-a, Frank Lucas iz Oklahome, Stephanie Bice također iz Oklahome i Jay Obernolte iz Kalifornije, zajedno napisali otvoreno pismo još u veljači pozivajući Bijelu kuću da “razmotri hoće li vodeća uloga Lubchenco u naporima administracije za znanstveni integritet potkopavati povjerenje javnosti u buduće političke odluke.”

“Kao urednik u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), dr. Lubchenco pokazao je jasno nepoštovanje pravila namijenjenih sprječavanju sukoba interesa u objavljivanju recenziranih studija”, navodi se u pismu.

“Sada dr. Lubchenco igra vodeću ulogu u razvoju i nadgledanju najboljih praksi ove uprave za znanstveni integritet. Njezino kršenje jednog od temeljnih načela znanstvenog integriteta čini njezinu trenutnu vodeću ulogu vrlo zabrinjavajućom.”

Usred svih kontroverzi, Lubchenco je još uvijek u svojoj ulozi i tvita na Twitteru o “prijelazu” na takozvanu “zelenu” energiju koju ona i Bidenov režim guraju kako bi se pozabavili “globalnim zagrijavanjem” i “klimatskim promjenama”.

“Dugo se čekalo”, hvalila se 12. kolovoza o prolasku Bidenovog režima za “našu najveću klimatsku investiciju ikada”, citirajući nacionalnu savjetnicu Bijele kuće za klimu Ginu McCarthy. “Sada možemo biti još bolji.”

Razina korupcije koja prožima Bidenov režim jednostavno je bez presedana. Nema šanse da je 80 milijuna Amerikanaca navodno glasovalo za postavljanje ove olupine predsjedništva.

“Nakon što su klimatski znanstvenici sa Sveučilišta u Kentu i drugi uhvaćeni u lažiranju povijesnih klimatskih podataka kako bi izgledalo kao da nikada u prošlosti nije bilo toplijih temperatura, ništa im se nije dogodilo”, napisao je komentator na Infowarsu o tome kako institucionalizirana klimatska prijevara obično prolazi nekažnjeno.

“Radili su u dogovoru s NOAA, američkom znanstvenom agencijom koja je također uhvaćena u brisanju povijesnih klimatskih podataka i zamijenila ih lažnim podacima 2015. Mediji i vlade učinili su sve što su mogli da to zataškaju i da priča nestane. Njihove su podatke koristili UN i čelnici poput Obame kako bi progurali Pariški klimatski sporazum.”

BidenKlimatski znanstveniciLubchencoSavjetnica
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
1 godina prije

“Znanstveni rad”…. “Znanost” koja je u službi organizacije života robova, odavna nije znanost. Tzv. “znanstveni radovi” se naručuju i uređuju prema potrebi politike, da bi se u javnosti koristili kao “dokaz” i potreba za donošenje raznih zakona, mjera i za određivanje trenda sustava. Naravno, SVI ti “radovi znanstvenika” koje naručuje i plaća politika su lažni (čak i djelomična laž je LAŽ)… pa smo sada već u situaciji da ništa, nikada više, neće biti ISTINA, jednostavno zato što se novi “znanstveni radovi” temelje na onima koji su prihvaćeni i etablirani, i nitko se od tzv znanstvenika ne želi i neće upuštati u dokazivanje suprotnog i ispravljati “krivu drinu”, ako to ne odgovara sustavu i njegovoj politici, jer bi u tom slučaju odmah bio demoniziran i izopćen iz te nakaradne zajednice. Želite znati istinu? ….možete se istini samo približiti, ako ste stekli dovoljno znanja do kojega ste došli dugotrajnim intuitivnim, logičkim, kritičkim… Čitaj više »

Rimtutituki
1 godina prije

Svaki put gledam prezimena ove usa administracije,sve ukraina,galizia,polska,od kada oni ovo sranje pripremaju.

Fallout Boy
1 godina prije

Pa onaj avion Air force one od starog ispusti u jednom letu CO2 u atmosferu koliko 10 auta u 10 godina, a tu se kao brine za klimu, ajde molim te, pa samo to je čvrst dokaz da je sve laž, sva ta klimatska agenda i to “globalno zatopljenje”. Samo aktivnost Sunca i priroda mjenjaju klimu na Zemlji i nitko više, čovjek nikako. Ovi toplinski valovi ljeti i tople zime su samo posljedica jače aktivnosti Sunca, nikakvo “globalno zatopljenje”. Sunce je nekad jače aktivno, nekad slabije i to utječe na klimu na Zemlji, upravo je Sunce u kambriju promjenilo klimu na Zemlji jer je tad bilo slabije aktivno pa je nastalo ledeno doba (Ice age), dakle Sunce i nitko više

Vojni analitičar
1 godina prije

Neki dan sam pročitao podatak koji više nego išta govori o stručnosti i znanstveničkoj etici ovih zelenih plaćenika koji guraju tzv. “obnovljive izvore energije”. Pročitao sam dakle, da je u Škotskoj u zadnjih nekoliko godina porušeno preko 14 milijuna stabala da bi se napravilo mjesta za vjetroparkove, odnosno vjetrenjače koje će eto proizvoditi “čistu energiju” i neće emitirati ugljični dioksid. Naravno samo kad ima dovoljno vjetra.

1 godina prije

U bivšem unipolarnom svijetu zapadnjaci su gurali šta su htjeli , rijetko ko je dovodio u pitanje njihove agende potkrepljene kvazinaukom , no sad kad je to prošlost ostaje im samo da se guše u vlastitim govnima i da istu sprovode isključivo na svom stanovništvu..

lisac
1 godina prije

Daj se makni s ovog portala, manijače!

Darko
1 godina prije

Uhititi, suditi i streljati za zločine protiv čovječnosti.. Par tisuća štakora pohvatati i riješiti svijet zla..

Mel Gipson
1 godina prije

Sve lažljivci i prevaranti!

Max
1 godina prije

To je plaćenica.

Lucija, prva
1 godina prije

Ovaj tekst govorimo tome da su znanstvenici uhvatili ovu korumpiranu “znanstvenicu” u laži.

A o čemu govore komentari?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI