Najbogatiji čovjek Azije izjavio da će digitalizacija udvostručiti prihode u Indiji

Digitalizacija
6 komentara

Milijarder i poslovni magnat Mukesh Ambani vjeruje da će Indija do 2040. postati treće najveće gospodarstvo na svijetu, jer će digitalna transformacija povećati prihode u zemlji.

Indija je na putu da postane “glavno digitalno društvo,” rekao je naftni i telekomunikacijski tajkun tijekom ”Fuel for India” 2020, virtualnog događaja kojeg je organizirao Facebook. Američki tehnološki div jedan je od najvećih stranih ulagača u indijsko gospodarstvo, posebno u digitalni ogranak Ambanijevog konglomerata, Reliance Industries.

“Čvrsto vjerujem da će u sljedeća dva desetljeća Indija postati jedna od tri najbolje ekonomije na svijetu”, rekao je indijski milijarder pridruživši se izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu na mrežnom sastanku. Također je predvidio da će se, zbog digitalnog razvoja, prihod po glavi stanovnika u zemlji povećati sa sadašnjih razina od 1.800 do 2.000 pa sve do 5.000 dolara.

Ambani vjeruje da on i Zuckerberg doprinose ovoj transformaciji, s tim da njegova platforma Jio i Facebookov WhatsApp uživaju pretplatničku bazu koja broji više stotina milijuna korisnika. U međuvremenu, maloprodajna usluga tvrtke Reliance, Jio Mart, malim trgovinama daje “priliku za digitalizaciju i izjednačavanje s bilo kim na svijetu.” Te platforme, uključujući nedavno pokrenuta plaćanja putem WhatsAppa, donose digitalnu povezanost i digitalnu interaktivnost, govori 63-godišnji poduzetnik.

„S našim platformama i alatima koje ćemo pružiti malim poduzećima i pojedinačnim potrošačima, vjerujem da ćemo Indiju dovesti do gospodarstva koje će zarađivati do 5 bilijuna dolara i da ćemo dovesti do ravnopravnijeg rasta Indije, s jednakim rastom čak i na dnu piramide”, nastavio je Ambani.

Facebook je proveo godine pretvarajući WhatsApp u unosan posao i već dugo pokušava implementirati mogućnost plaćanja putem WhatsAppa, koja bi bila potpuno operativna na jednom od najvećih tržišta. Tehnički div prošlog je mjeseca od indijskih vlasti dobio odobrenje za uvođenje ove mogućnosti. Zuckerberg se nada da će jednostavnost plaćanja biti “velika stvar za trgovinu u cjelini.”

Facebook se natječe s ostalim američkim teškašima za ogromno indijsko tržište. Mjesecima nakon što je Facebook uložio 5,7 milijardi dolara za 9,99 posto udjela u Jio Platforme, Google je najavio da će u tvrtku uložiti 4,5 milijardi dolara. Početkom 2020. godine izvršni direktor Amazona Jeff Bezos najavio je da njegova tvrtka želi uložiti milijardu dolara za digitalizaciju malog i srednjeg poduzetništva u Indiji.

IndijaMukesh Ambani
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
notw
3 godine prije

Svatko ce biti bogatiji iz ovih zemalja koje su zaostajale.
I vrijeme da se ukine monopol na bogastvo zapadu.

Svi smo mi ljudi
3 godine prije

Ne vjeruj filantropima ni kada darove nose

tongo
3 godine prije

Pun mi je k* zapad ovo, zapad ono, zapad najbolji, zapadne vrijednosti, zapadni ratovi, zapadne sankcije, zapadna osvajanja, zapadne lazi, zapadne novine, toliko mi se smucio da se radujem neizbjeznoj propasti tog istog dekadentnog zapada.

Umpah Pah
3 godine prije

Nitko nezna Mukeshovu muku !

KUKU !

davor
3 godine prije

Auuu….kakva se ovdje pljačka sprema.Indijci privatno imaju 1/4 svjetskog zlata a klošari im blokirali novac u bankama 😂

Bosanac
3 godine prije

EMP, pencilin za digitalizaciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI