Najviši diplomata EU bi podržao fašiste u Španiji 1930-ih

Josep Borrell
53 komentara

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku, Josep Borrell, vjerovatno bi podržao fašistički puč u Španiji 1930-ih, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin govoreći u srijedu na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Izjava ruskog lidera uslijedila je kao odgovor na Borrela koji opisuje Rusiju kao “fašističku” državu. “On samo grize jezik, on je veliki specijalista u toj oblasti”, rekao je Putin, napominjući da su Borrelovi nedavni pozivi na vojnu pobjedu nad Moskvom na bojnom polju “čudni” koji dolaze od najvišeg diplomate EU.

Putin je nastavio sa pitanjem na čiju bi stranu Borel stao da je živio u Španiji 1930-ih i vidio znakove puča generala Franka. “Da li bi uzeo oružje i na čijoj bi strani bio? Demokratski izabrana vlada Španije ili pučisti?” pitao je Putin. “Po mom mišljenju, on bi bio na strani pučistima, jer danas podržava iste te pučististe u Ukrajini”, dodao je, napominjući da je primarni izvor moći Kijeva danas oružani udar koji podržava Zapad 2014.

“On ih podržava i tada bi sigurno bio na strani nacista. To je ko je na strani nacista”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je dodao da Moskva već dugo ukazuje na neonacističke elemente kijevskog režima, ali je često čuo odgovor da mnoge zemlje, uključujući Rusiju, imaju i neonaciste.

„Da, imamo ih. Ali ni Rusija ni bilo koja druga civilizirana država ne promovira naciste ili radikalne nacionaliste u status nacionalnih heroja. To je razlika. A Ukrajina upravo to radi”, rekao je on.

Putin je izjavio da bi Borel, da je imao ikakvu ideju ko su zapravo Bandera i Šuhevič – nacisti koji su pogubili Ruse, Jevreje i Poljake – shvatio da pravi fašizam prosperira u Ukrajini, a ne u Rusiji.

“Trebalo bi mu dati priliku da pogleda stvarnosti u oči i onda možemo da ga slušamo. Ako ima i kap savjesti, mora da donese prave zaključke”, rekao je ruski predsjednik.

Borelovi komentari o Rusiji izazvali su i odgovor bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, koji je izjavio da se “odvratne opaske” komesara EU o tome da je Rusija fašistička država nikada ne smiju zaboraviti i da diplomata treba trajno biti na listi “kreature koja se ne rukuje”, bez prava na pomilovanje.”

euJosep BorellPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vendetta
1 godina prije

Apsolutno se slazem da su Rusi agresori u Ukrajini. To ce zanijekati samo Srbi i ljubitelji lazne geopolitike. Rusi su agresori i tocka. ALI!!!

Isti ti rusi trebaju da naprave jos zlocina i zlocina da bi uopce prismrdili po zlocinima jednoj Belgiji, da ne pricam sa Nizozemce, Spanjolce, Germane, Anglosase i na kraju Ameriku. Stoga svaki negativan komentar na Ruse je samo ogroman cin licemjerja stanovnika EU.

Svakako na planeti a ja mislim da niti u 1000 okolnih univerzuma ne postoji gluplji narod nego stanovnici zapadne europe posebno germani. Upravo kod njih je ova propaganda najjaca. Pa su jako brzi u osudi Rusa ali zaboravljaju na mnoge druge stvari.

Kaze jedan da treba Ruse izolirat. Na moje pitanje da li isto treba napraviti zidovima, amerima, ili europskim kolonizatorima naravno poceo je zamuckivat i davati neke argumente koji ni nemaju veze s temom……..

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Sve NAZISTE i FASHISTE kao i njihoive simpatizere treba bez milosti potamaniti.

Berni
1 godina prije

Predlažem da Borel i njemu slični zagovornici rata europe protiv Rusije, svojim primjerom pokažu kako se ratuje na prvoj liniji odnosno da uzmu oružje u ruke i od sebe u Ukrajini naprave heroje koji će izginuti u interesu okultne oligarhije…!!!

Max
1 godina prije

Precizno rečeno.

Nena
1 godina prije

Vrana vrani oči ne vadi..

x12
1 godina prije

Sigurno mu je djed bio u fasistima.

onajnaglu...Dalton
1 godina prije

Este tío está loco.
(Ovaj tip je lud.)
Šta bi reka jedan bivši momak moje babe…

P.S.
Španjolski premijer Pedro Sanchez je pozva ljude da ne nose kravatu, šta je raspizdilo hrvatsku vladu…
Hrvati nemaju pojma da je nastao šnajderski sukob i da bi premijer Sunce moga uvest embargo na male trokutaste šešire s resama i kitnjaste prsluke.
I kastanjete također…

Tupko Glupko
1 godina prije

Dobro, gdje pronalaze svu ovu gerijatriju za ključne pozicije?
Pa ovaj ima 75 godina!

Ima ovdje i osobne osvete Borella kada je bio verbalno ponižen u Moskvi od Lavrova par tjedana prije početka rata u Ukrajini.

Da ne duljim ovdje, potražite na netu tekst “Blamaža Europske unije u Moskvi”.

hiber
1 godina prije

Mozda čovjek jednostavno podržava pobjednike. Inače, Rusima je upravo pukla fronta prema Kupiansku. Svježe novopridišle Čecene ubacili su prema Bakhmutu, a sada im je Izjum pred odsjecanjem. Rezerve im idu kroz Krim a Ukrainci im prošli kao kroz sir područje sa čistokrvnim “Rusima”. Inače, Ukrainci vode Hersonsu ofanzivu sa 25.000:25.000 (jedan na jedan) sa podjednakim gubicima, a očito se našao višak za proboj na sjeveru.

1 godina prije

Zar najviši diplomat eu nije fašista ? Pa to je uslov za posao !

goran
1 godina prije

ipak nismo pobili sve one naciste za vrijeme 2 svj rata,provukli se i sada opet pokušavaju isto

Vojni analitičar
1 godina prije

S obzirom kakva je bila alternativa tih 30-godina u Španjolskoj, svatko normalan bi podržao Franca i falangiste.

1 godina prije

ma vidite li vi malo ovu vijest……………………..
Četvrtak, 8. rujna 2022. – 17:33
Ažuriranje (1331ET) : Kraljevska obitelj objavila je priopćenje da je kraljica Elizabeta II, britanski monarh s najdužim stažem, umrla u 96. godini. 

” Kraljica je umrla u miru u Balmoralu danas poslijepodne .
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
za pretpostaviti je da će se portal oglasiti kao i komentatori

da_se_zna_istina
1 godina prije

Ne znam kako je bilo sa protestantima, ali rimokatolici i pravoslavni su bili na strani Franca u tom ratu.
Bile su postrojbe “bijelih” Rusa na strani antkomunista (bilo je i drugih, ali boljševici ustvari nisu Rusi, oni su prezirali pravoslavno Rusko carstvo, oni su izdajnici Rusije).
Rumunjska Legija sv.Mihaela kasnije nazvana Željezna garda koju je vodio Codreanu bila je spremna poslati svoje dragovoljce u Španjolsku.
Irski katolici su bili tamo.

Naravno da su bili i tamo oni s druge ateističko-liberalno-komunističke strane, kojima je odgovarala revolucija.
Takvi ne pripadaju mojem svjetonazoru, ali ipak ću reć da ne bi bilo zabune, sada u svijetu vlada strana protiv koje su se Franco i antikomunisti borili, ne glumite vi koji ste na drugoj strani da pripadate nekoj progonjenoj manjini, vaši antifašisti su svugdje na vlasti.

da_se_zna_istina
1 godina prije

Putin, zaštitnik boljševika i crvene petokrake će ovaj rat izgubiti, što je dobro za Rusiju
jer će onda ona se pročistiti i pokajati zbog izdaje mučenika cara Nikolaja,
i onda će, ako Bog da, doći ruski pravoslavni car na vlast i tada će se sve mjenjati,
ne samo u Rusiji, nego u cijeloj Europi.

da_se_zna_istina
1 godina prije

Koja je ovo manipulacija s naslovom, ali na koji su se upecali dežurni antifašisti.
Dakle Putin i neki EU službenik, oba antifašisti, međusobno jedan drugog optužuju da je ovaj drugi fašist.
A naši vrli komentatori zaključili kako je taj iz EU rekao da bi se borio za Franca.
Da je to stvarno rekao, dobio bi nogu u roku odmah u antifašističkoj EU.

Partizan
1 godina prije

Fašizam i nacizam cvjeta u EU! Svakom izjavom ova i ovakva bagra kao neandertalac s slike dokazuju to.

gigi pinna
1 godina prije

Ajde Putko, je.o te Borrell – sramotite se oko Izyuma, uz toliku nadmoć, a ovi Ukri čak i bez avijacije.

Perun
1 godina prije

Josep Borrell…glupava politicka luda ne budala , ako bih rekao da je budala bio bi to kompliment za tog seronju od politikanta ne politicara ,Josep Borrellne spada u tu kategoriju,potkapcitiran je …

Sloboda narodima
1 godina prije

Ruska imperija, Sovjetski Savez, to je prostor ruske civilizacije, mogu živjeti u jednoj državi ili u više manjih svejedno, oni koji pokušaju dio teritorije te civilizacije predati drugoj zapadnoj civilizaciji, kao danas u Ukrajini postaju neprijatelji i stranci na teritoriji ruske civilizacije, neminovno će biti uništeni kao i Napoleon i Nijemci. Ko podržava zapadni imperijalizam pljačku i neprekidno osvajanje novih teritorija je otpadnik od svog roda, sluga osvajača

Bruno
1 godina prije

Inače se slažem sa Putinom, ali u ovome ne. Na strani Franka bio bi svatko normalan. On je spasio Španjolsku i to zna svatko tko ima samo malo mozga u glavi. Putin sliči Francu u mnogo čemu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI