Nakon Britanije, čini se da i Bavarska odustaje od obaveznog cijepljenja medicinskog osoblja

Bavarska odustaje od obaveznog cjepiva za medicinsko osoblje
20 komentara

Bavarska za sada ne želi provoditi uvjet cijepljenja medicinskog osoblja u ustanovama, koji bi trebao stupiti na snagu sredinom ožujka. On je za to da se ovdje postupi “velikodušno”, “što de facto predstavlja obustavu sprovođenja”, rekao je čelnik CSU-a i premijer Bavarske Markus Söder u ponedjeljak nakon sastanka izvršnog odbora CSU-a u Münchenu. “Za koliko mjeseci će se onda vidjeti”, dodao je, barem u početku neko vrijeme, “da bi cijela stvar bila razumna.”

Takozvana obveza cijepljenja u objektu, koja bi zapravo trebala stupiti na snagu od 15. ožujka, ugrađena je u Zakon o zaštiti od zaraza. Konkretno, stoji da do 15. ožujka zaposlenici poslodavcu moraju dostaviti dokaz o cijepljenju ili oporavku, odnosno potvrdu da se ne mogu cijepiti. Ako se dokaz ne dostavi, mora se obavijestiti zdravstveni odjel. To može, ako se unatoč naknadnom zahtjevu ne predoče dokaz u roku, može izdati zabranu ulaska ili rada u klinici ili ustanovi.

Provedba obveznog cijepljenja za medicinsko osoblje nedavno je predmet rasprave. Na primjer, u intervjuu za F.A.Z., čelnik Diakonie Ulrich Lilie optužio je saveznu vladu i države za nedostatak profesionalizma u provedbi – iako se zalaže za tu obvezu. Sam Söder je u razgovoru za F.A.S. zahtijevao da se ispita odgoda obveze djelomičnog cijepljenja. “Jer inače prijeti preopterećenje zdravstvenog sustava odlaskom medicinskog osoblja zbog obveze cijepljenja.”

Kako je nekoliko medija jednoglasno izvijestilo u ponedjeljak, Söder također planira ublažiti čitav niz ograničenja za Coronu. Na primjer, restoranima će se ubuduće dopustiti da se ponovno otvaraju bez vremenskih ograničenja, a policijski sat – trenutno i dalje u 22 sata. – treba podići.

Odluke o tome mogle bi doći već u utorak u vladi. “Imamo samo jednu trećinu popunjenosti kreveta intenzivne njege koliko smo imali u usporedbi s četvrtim valom Delte”, rekao je Söder u ponedjeljak za ZDF-ov Morgenmagazin. – A to je ključna stvar. Ograničenja su ispravna, rekao je, kada je zdravstveni sustav izrazito opterećen. “Ali to trenutno nije slučaj s Omikronom.”

Na sportska i kulturna događanja u Slobodnoj državi u skoroj budućnosti, prema informacijama, bit će dopušten još veći broj gledatelja. U skladu s tim, na sportskim natjecanjima ponovno će biti dopušteno gledateljstvo do 50 posto. Na stadionima i na velikim sportskim događanjima granica je trenutno 25 posto. Osim toga, prema Söderu, tada će vrijediti maksimalno ograničenje od 15.000 gledatelja. Trenutni limit je 10.000.

Za kulturna događanja ponovno će se dopustiti iskorištenost kapaciteta do 75 posto; trenutni maksimum je 50 posto. Međutim, u oba područja, pravilo 2-G-plus i zahtjev za maskom FFP2 ostaju na snazi.

U budućnosti bi usluge vezane uz tijelo poput frizera ili salona za nokte ponovno bile dostupne posjetiteljima s negativnim PCR testom. Prema informacijama Söder je najavio da bi ovdje ponovno trebalo vrijediti pravilo 3-G. To znači da će necijepljene osobe ili osobe koje nemaju dokaz o oporavku ponovno moći koristiti usluge. Trenutačno ovdje još uvijek vrijedi pravilo 2-G.

Söder se već tijekom vikenda izjasnio za opuštanje. “Dosljedna upotreba FFP2 maski omogućuje povlačenje ograničenja kontakta”, napisao je Söder na Facebooku u nedjelju. “Za to savezna vlada mora predstaviti plan korak po korak.” Preduvjet je, rekao je, da ambulante ne budu preopterećene.

IZVOR: themunicheye.com

BavarskaBritanijacjepivovakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
2 godine prije

Znaci samo medicinskog osoblja a onaj baustelac koji zna samo za kramp i lopatu znaci njega treba bosti do 8 doze.

tihobl
2 godine prije

Bavarska ce postati turisticki raj kad policijski cas pomjeri sa 22 na 22:30.

čajnik
2 godine prije

Toplo- hladno. Povuci- potegni. Goti nisu nimalo društveno snalažljiviji od Balkanaca. Čak naprotiv.

Slučajno
2 godine prije

Dok ima žuje i tekmi nek nas bodu i s petom i s desetom. Samo da možemo grupno ispič..rat suca i igrače i trenera. A nakon tekme još u nekom opskurnom kafiču stresti par žuja i zaključiti našu pobjedu nad protivnikom.
IQ od broja cipela a onda vi ovdje pišite o nekom organiziranom otporu.
Kao što ja sve to znam, tako i oni koji sve ovo provode znaju još i više.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Svi nesto odustaju uskoro ali nikako da osustanu a u meduvremwnu i dalje bockaju kao goblene…

Armagedon
2 godine prije

Igraju se, cijepljenjem se prima tehnologija koja je potrebna za 4. ind. revoluciju, digitalni novac, itd.itd.
Ovo popuštanje u nekim državama, sve je to privremeno.
Pročitajte što govori AGENDA-absolute zero.
SVE U SVEMU ČEKAJU NAS OPAKA VREMENA.

Jednostavno receno
2 godine prije

Odlično si razumio, trenutni uvjet da se zaposliš kao doktor je da imaš dvije ruke i dvije noge. Takvo je stane u javnim ustanovama, liste čekanja počinju stizati balkanske države. Prije partiya medicinska sestra nije smjela dati vakcinu al sada je možeš primiti i u konteneru koji stoju na baušteli gdje radnici čuvaju alat, a dobijaš je od nekoga tko je obučen u bijelo kao medicinski radnici. Al ne bitno je to šta primaš i od koga bitno je da možeš dva mj. biti slobodan, (da ne bunim pravilo je tri mjeseca al dobijaš app tek nakon druge doze i dva tjedna poslije druge doze, a datum na appu je od primitka prve doze tako da kada izračunaš to ti je 2mj.)

ledeno doba
2 godine prije

samozvani bavarski šerif, (za koga mislim da je kriptić) Soeder, se postepeno povlači… jer zna da će biti belaja…

Od početka plandemije je bio najveći hardlajner, koji je uvijek prvi uvodio nasjtrožije mjere.. iako je sve to bilo pušiona, a baš je Bavrska imala najviše mrtvih i takozvanih zaraženih…

odvratni i bahati Soeder je na zadnjim izborima u rujnu, doživio najgori rezultat u povijesti bavarske stranke CSU svih vremana. Pod njegovom palicom stranka je osvojila jedva 30% glasova. A od 1945. ta je stranka koja je neprekidno na vlasti , u Bavarskoj, skoro uvijek osvajala preko 50%, u doba Straussa i preko 60% glasova.

I inače, još proljetos je procurilo u javnost. da mu je žena trgovala s maskma..sa svojom firmom

drago
2 godine prije

Omikron je test kako bi tebao djelovati na cjepljene zato se siri veoma lako ali dovoljno za
imuosistem koji je oslabljen vakcinom.
Mjere ce djelomicno ukinuti dok se ljudi malo opuste. Tada na jesen pustiti ce novi puno jaci
oblik koji ce potamaniti cjepljene i necjepljene. Imati ce novi dobar izgovor za nova cjepljenja
i njihove planove.

Max
2 godine prije

Taktička pobjeda,

Hattori Hanzo
2 godine prije

Logično dvije greske u tekstu.Policijski sat ne postoji,oni to zovu policijski sat za ugostitelje koji smiju raditi do 22 sata i posjeta salonima za njegu i frizetima ce biti moguca uz negativan antigen test,ne PCR.

ledeno doba
2 godine prije

inače ovaj napuhani žabac svake godine na feštama karnevala se rado prerušava i šminka, ponekad i kao žena (očito potajne homo sklonosti)

augsburger-allgemeine.de/bayern/Bildergalerie-Die-verrueckten-Faschingskostueme-des-Markus-Soeder-id44025491.html

Hypatia
2 godine prije

Očitno nočejo, da bi ženske sčvekale vso resnico in bi lahko posneli film Zvesti vrtnar 2.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI