Nema više ‘beskonačnih’ plaćanja Zelenskom

Trump
14 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da će prestati da predaje desetine milijardi dolara ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom, obećavši da će se situacija u Ukrajini “srediti” ako bude ponovo izabran ove godine.

“Mislim da je Zelenski možda najveći prodavač od svih političara koji je ikada živio”, rekao je Trump svojim pristalicama na ‘Narodnoj konvenciji’, konzervativnoj konferenciji koju je Turning Point Action održao u subotu u Michiganu.

“Svaki put kada dođe u našu zemlju, ode sa 60 milijardi dolara”, rekao je Tramp o ukrajinskom lideru. “Dakle, evo ljepote. Upravo je otišao prije četiri dana sa 60 milijardi dolara, vratio se kući i najavljuje da mu treba još 60 milijardi dolara ili to nikad ne završi.”

SAD i druge zemlje G7 u četvrtak su najavile zajam od 50 milijardi dolara za Ukrajinu, koji će biti podržan prihodima od oko 300 milijardi dolara zamrznute ruske imovine. Iako Zelenski nije tražio “još 60 milijardi dolara” nakon što je napustio skup G7 u Italiji, on je više puta prekorio svoje zapadne pristalice što nisu predali dovoljne količine gotovine i oružja, i intenzivno je lobirao kod republikanskih poslanika u Washingtonu da odobre vojsku od 61 milijardu dolara paket pomoći u aprilu.

“To ću riješiti prije preuzimanja Bijele kuće”, rekao je Trump okupljenima u Michigenu. “Kao novoizabrani predsjednik, to ću riješiti.” Tramp je potom ponovio, kao što je to učinio u brojnim prilikama od 2022. godine, da se sukob u Ukrajini “nikada ne bi dogodio” da je on bio predsednik.

Trump je više puta tvrdio da politika otvorene vojne podrške Ukrajini Joea Bidena vodi SAD prema “trećem svjetskom ratu” i obećao je da će okončati sukob “za 24 sata” ako pobijedi Bajdena u ovom Novembarski predsednički izbori.

Tramp nikada nije u potpunosti elaborirao kako bi to uradio, osim što je naterao Zelenskog da pregovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali nedavni izveštaji Bloomberga i Washington Posta sugerišu da bi on iskoristio ogromnu vojnu pomoć SAD-a Kijevu kako bi izvršio pritisak na Zelenskog. prihvatajući gubitak dijela ukrajinske teritorije prije sukoba.

Međutim, Trump nije lobirao kod svojih saveznika u Kongresu da blokiraju paket pomoći od 61 milijardu dolara u aprilu, te je tada rekao da će podržati pozajmljivanje, a ne darivanje novca Zelenskom u budućnosti.

Bijela kućaTrumpZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
4 mjeseci prije

Vojno industrijski lobi u Am. se pita prije nego se neke odluke donesu u kongresu. Tako da i ako Tramp dođe u ovalni ured, nikakve tektonske promjene se neće dogoditi.
Samo nas trebaju brinuti nekakve “akcije” lažnih zastava da se na neki način Tramp primora da nastavi politikom koju vode Am. vojni lobiji.
Daleko je još kraj godine, i svašta bi se moglo dogoditi u Ukraini pa i šire.
Lp

City
4 mjeseci prije

Javlja se Bloomberg i pise da je summit u Svicarskoj pokazao jalavost Zelenskog, ja bi nadodao i njegovih NATO financera

nepoželjni
4 mjeseci prije

U “demokratskom” svijetu moraju postojati Kurta i Murta, da stvari budu drugačije a opet iste…

ime
4 mjeseci prije

imam bruklinski most za prodat. javite se.

tihobl
4 mjeseci prije

Portal se dohvatio Trampa kao bolja opcija hahahah pa kako vam on moze biti utjeha neka kada svi znamo da je i zesci protivnik Rusa od Bidena. . Pratim svako malo Trampova slika na naslovnici kao lakse vam je malo jel.

Josip
4 mjeseci prije

Zelenski je nistarija koju treba zatuci kao psa zbog milijun ubijenih ljudi na obje strane uzrokovano njegovom gladu za zapadnim tetosenjem i lovom loju im potkrada. To je najvece ljudsko smece u novijoj povijesti sto na zalost priglupi Ukrajinci ne vide i ne shvacaju..

Max
4 mjeseci prije

Žuti ga je pročitao.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Pa fali im Afganistan za pranje novca i otimačinu iz Budžeta.

Pogledati pod Afgan papers

tango
4 mjeseci prije

Sto si ljubomoran goljufaru,krades drzavu a sjest ces u predsjednicku fotelju,poserem vam se na tzv.DEMOKRADIJU,tacnije pljackokraciju.

Gad
4 mjeseci prije

Plaćat ćeš i ti dalje, ja ti kažem.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI