fbpx

Neofeudalni unipolarni svijet – Koliko je važno slomiti istočne i slavenske narode?

Neofeudalni unipolarni svijet - Koliko je važno slomiti istočne i slavenske narode? 1

U svijetu posljednjih deset godina svjedočimo promjenama koje se odvijaju brzinom kao nikada ranije u povijesti. Za pad “željezne zavjese” je trebalo 45 godina. Ranije su raspadi carstava bili procesi koji su se odvijali stoljećima.

U trećem mileniju se međunarodni vojni i politički procesi mogu svesti na izjavu da su resursi planete Zemlje bogati, ali ograničeni. Stoga svjedočimo grčevitom i militarističkom pokušaju za očuvanjem hegemonizma i drugim povijesnim pokušajima monopolizacije, koji nisu uvijek vojni, ali zbog toga nisu ništa manje opasni. Točnije, pokušava se nametnuti određeni model međunarodnih odnosa, dok je na drugoj strani sve više zemalja koje odbijaju uspostavu novog svjetskog poretka.

U ovom procesu je nekoliko lokalnih centara u kojima se pokušavaju donijeti globalne odluke. Prvi je financijski bazen koji upravlja Banka Engleske. Velika Britanija je financijska metropola, a “British Commonwealth”, kojeg uz “centar” čine Kanada, Australija, Novi Zeland i drugi, područje je regionalne kontrole.
Odnos između Velike Britanije i Sjedinjenih Država je zasebna unutarnja priča. U smislu geopolitičkog vodstva su u XX stoljeću ova dva područja praktički zamijenila mjesta. No, kao model društva su uspostavili sustav “kastinske demokracije”, vješto prikriven velom iluzije participativne liberalne demokracije. SAD imaju nuklearni arsenal, snažnu flotu, moderno i vrlo skupo zrakoplovstvo i izvoze politički i ekonomski liberalizam. Kontroliraju svjetske financijske tokove i trgovinu plemenitim metalima.

Prava “Velika Britanija”, odnosno, Velika Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland, kritički ovise o postojećem svjetskom financijskom sustavu. Radi očuvanja ovog modela, “predatori” su spremni poduzeti najstrašnije vojne i političke mjere.

Nakon Drugog svjetskog rata je  uloga “svjetskog žandara” dodijeljena američkoj državi. Pogledamo li proces nastanka nacionalnih država u Europi, ništa od toga ne primjećujemo u Sjedinjenim Američkim Državama. Nacionalni romantizam u Amerikanaca su većinom izmišljene priče o oslobođenju od britanske krune. Najveći doseg nacionalnog romantizma su izmišljotine o osvajanju zapadnog dijela kontinenta i bitka za Alamo, kada su SAD kao neovisni politički entitet već postojale. Kada govorimo o Americi, treba reći istinu da je to umjetna tvorevina, zemlja koja postoji kao ugovor između utjecajnih financijskih obitelji koje zbog privida demokracije odabiru koga angažirati među “demokratima” i “republikancima”.

Zbog rezultata dva svjetska rata u XX stoljeću i kasnijem slomu Sovjetskog saveza, dvojac SAD-Velika Britanija u međunarodnim političkim procesima postaju apsolutno dominantna sila. Sjedinjene Države igraju ulogu u kojoj su na jednoj strani neupitna vojna sila, a na drugoj predstavljaju kulturni “standard za svijet u razvoju”.

Kina još nije u potpunosti vratila status kojeg je imala kao jedna od najstarijih država na svijetu, jer je u XX stoljeću doživjela niz preobrazbi. Bivše carstvo je u jednom trenutku bilo pretvoreno u koloniju tehnološki naprednijeg “kolektivnog Zapada”, ali je Kina uspjela promijeniti taj status, oslanjajući se i na sovjetsku pomoć. Kasnije je američka uprava uspjela zabiti klin između dvije crvene metropole, a tijekom procesa raspada Sovjetskog Saveza je Kina koristila “razvijeni Zapad” za vlastiti gospodarski i geopolitički proboj.

Iako ose činilo da će Kina tisuću godina biti velika tvornica zapadnih zemalja i multinacionalnih korporacija, vodstvo u Pekingu je imalo drugačiju viziju vlastite budućnosti. Vjerujući u dobro organizirane ljudske resurse i klasičnu industrijsku ekonomiju Kina postaje samodostatno gospodarstvo i ulazi u novu fazu razvoja, koja podrazumijeva vojni i proboj u međunarodnoj političkoj areni.

Kina ima trgovinski suficit u trgovini s SAD-om

Snaga Kine leži u ogromnoj etnički i ideološki homogenoj populaciji, resursima i posjedovanju nuklearnog oružja. Kulturni utjecaj Kine u jugoistočnoj Aziji je vrlo značajan. Peking se kladi na vlastite ljudske resurse i vjeruje u pobjedu u tehnološkoj utrci. Država je od deklarativne izgradnje komunizma prešla na “hibridni socijalistički sustav”. Kina je danas zagovornik globalizacija, ali ne one kakvu poznajemo na Zapadu. Naime, Kini nije važna samo potrošnja, nego se rejting u društvu stječe ili gubi zbog “dobrog” ili “lošeg” ponašanja u odnosu na sustav.
Sudeći prema onome što se događa u Europi, geopolitičkoj koloniji Sjedinjenih Država i Velike Britanije, nezavisnost je europskih zemalja je izgubljena zbog pobjede angloameričke koalicije krajem Drugog svjetskog rata. Paradoks je da se jedino Vatikan pokušava oduprijeti, imajući određeni zasebni status, “švicarsku gardu” i kome su odani potomci propale francuske njemačke aristokracije. No, Vatikan nije država u pravom smislu riječ i na globalnoj razini može imati ograničeni politički utjecaj u zemljama s rimokatoličkom većinom.

Jedino bi Njemačka potencijalno mogla biti nezavisna zemlja, međutim, sudeći prema društvenim i političkim procesima u toj zemlji, ona brzo izumire. Nijemci u Njemačkoj se više ne reproduciraju i zemlja bilježi negativni demografski rast. Stanovništvo brzo stari i radna mjesta ili socijalne pogodnosti koriste “doseljenici” iz Turske, Azije i Afrike, koji su tamo već podigli drugu generaciju i na redu je treća. Puno toga sugerira da ova zemlja ima malo izgleda da približno ostane ono što je bila prije nekoliko desetljeća.

Ipak, Europa u odnosu na SAD ima svoje prednosti. To su znanstveni potencijal i naslijeđena kultura. One mogu nestati samo općom degradacijom koje sa sobom nosi stihijski razvoj potrošačkog društva i u bliskoj povijesnoj perspektivi bi ove prednosti mogle biti anulirane.
Posljednja povijesna nada Europe u tom smislu je istočna Europa, ali je ona danas politički ovisna o Washingtonu. To nije slučajno, ali o tome nešto kasnije.
Sjeverna Europa je zona utjecaja Ujedinjenog Kraljevstva u kojoj se vrlo brzo miješa stanovništvo. U istočnoj i jugoistočnoj Europi pada broj stanovnika zbog niskog nataliteta i emigracije. Na području Zapadne Europe imamo “punu globalizaciju”, sa svim negativnim posljedicama ovog procesa po takozvanu “razvijenu Europu”.

Na Rusiju se nakon raspada Sovjetskog Saveza gledalo samo kao na teritorij ideološke i ekonomske kolonizacije koji će ovisiti o Europi. Tijekom ’90-ih se  ideološka i ekonomska kolonizacija provodila uz suglasnost ruske elite. Međutim, po “tradiciji” Ruska Federacija u vanjskoj politici uvijek bila puno neovisnija od kontinentalne Europe, da ne spominjemo istočni dio ove ogromne zemlje.

Jaka Europa s Njemačkom na čelu

SAD, Velika Britanija i ostatak “anglosaksonskog svijeta” u Rusiji danas vide “geopolitički poticaj”, katalizator za vlastiti opstanak i probitak. Sve priče o Rusiji su zapravo opravdanje za širenje područja utjecaja i jačanja vojne sile, po potrebi i izazivanja hibridnih ratova.

Korištenje Rusije kao “geopolitičke točke potpore” služi za obnavljanje moći izgubljene tijekom proteklog desetljeća i pol.

Tražiti i dobiti konsenzus Moskve oko ovog pitanja je besmisleno, posebno od dolaska na vlast Vladimira Putina. Stoga je puno praktičnije ili nužno bilo proglasiti još jednu kampanju protiv Rusije, koja zapravo traje od kolovoza 2008. godine. Od gruzijske avanture se pokušava formirati čvršći “unipolarni svijet”, a Rusija je “nasilnik od kojeg se po svaku cijenu treba braniti”. Glavna briga organizatora ove strategije je nije dopustiti da “stimulator” ne postane prava konkurencija, jer će im omesti planove globalizacije.

Međutim, čini se da se to već dogodilo, ne samo u vojnoj sferi, već i međunarodnoj areni u kojoj se procesi ne mogu rješavati bez suglasnosti Moskve. Svijet ide dalje, unatoč svim proturječjima. Zemlja je još uvijek bogata resursima, ali su oni ograničeni. Za globalističku elitu u Londonu i Washingtonu se ljudski resursi ne smatraju nikakvim bogatstvom, već se koriste samo kao sredstvo za rješavanje problema.

Rusija i Kina će moći ojačati svoje pozicije samo ako prestankom integracije u “međunarodni sustav” po uvjetima “centra imperije”. Stoga i razvijaju vlastiti model, za liberalne parlamentarne demokracije “autokratski”,  koji je usmjeren na razvoj ljudskih potencijala, poboljšanje kvalitete života ljudi, ali i samog broja građana, što je najsigurnije jamstvo neovisnosti, a neovisnost je jamstvo trajnog opstanka.

Nije potrebno biti geopolitički genij i primijetiti da živimo u vremenu “zaraćenih kraljevstva” u kojem jača, kao i obično, proždiru slaba. To više nije konsenzus, već kriza pri prelasku na novi model međunarodnih odnosa. Samo se unutarnje snažna društva i dalje mogu nadati neovisnosti. Odustajanjem od vlastitog suvereniteta se odlazi na “smetlište povijesti”.

Političke “elite” mnogih zemalja su svojim narodima pripremile ovakav kraj.  Međutim, prije nego konačnog i završnog udarca, moraju biti iskorišteni, inače cijeli projekt ne bi imao nikakvog smisla.

“Istočno i slavensko pitanje”

EU Rusija

U početku smo spomenuli istočno i  slavensko pitanje, koje je slijedilo prvom. Dovoljno je pogledati kronologiju procesa kojeg je pokrenuo projekt Perestrojka 1985. i shvatiti tko je odabran za žrtvovanje.

Prva faza je bila pobjeda “demokracije” u istočnoj Europi, koja nije pogodila samo na Poljsku, Češku, Slovačku i Bugarsku, već i Moskvu i rusku državu. Osim toga, kao posljedica političkih promjena koje su se dogodile, likvidirana je Čehoslovačka i zapadni Slaveni su podijeljeni u angloameričke “feude”.

Druga faza je bila komadanje Sovjetskog Saveza, a istočni Slaveni su podijeljeni u tri zasebne države – Rusiju, Ukrajinu i Bjelorusiju. Katastrofalni demografski procesi kojima svjedočimo danas u Ukrajini su izravna posljedica kolapsa i načina na koji je proveden bivše države.

Naravno, tu je treća faza, koja se izravno tiče nas i rata organiziranog izvana u državi južnih Slavena, bivšoj Jugoslaviji.
Zemlja je ratom podijeljena na šest republika, dio aktivnog stanovništva je istrijebljen i sve je završilo s bombardiranjem Srbije od strane NATO pakta.

Četvrti korak je “popravljanje grešaka” ili dovršetak posla. U ovaj dio plana spada državni udar 2014. godini u Ukrajini, samo kako bi se stvorio sukob između Male Rusije i Velike Rusije. Za nositelje  ukrajinske nacionalne misli su izabrani stanovnici Galicije i zapadne Ukrajine i sukob je mogao početi.

U slučaju bivše Jugoslavije i Sovjetskog Saveza postoji analogija i “geopolitička rana” stalno mora krvariti, dok se istovremeno smanjuje ukupni potencijal prethodno jedinstvenog teritorija. Ovo je prava geopolitika, a priče za javnost se stvaraju samo kako bi se dolijevalo ulje na vatru i spriječilo bilo kakvo povezivanje srodnih i bliskih naroda. To nikako ne mora biti državna zajednica i politički sustav u kakvom smo nekada živjeli, ali je za opstanak u povijesnom smislu nužna uža suradnja, a ne sukobi koji se i danas potiču izvana i rijetko dolaze “odozdo”.

Ukupni rezultati za proteklih nekoliko desetljeća su da su se Sovjetski Savez, Jugoslavija i Čehoslovačka raspali, zapadni Slaveni su za razliku od istočnih i južnih prošli nešto bolje, ali se proces se nastavlja. Hibridni sukob je poprimio kronični oblik. Zajedničko svima je pad broja stanovnika, bilo zbog sukoba, kao posljedica negativnog rasta i migracije.

Reći da je 1985. Pokrenuta “antislavenska geopolitička kampanja” nije daleko od istine. Glavni smjer zapadne geopolitike u istočnoj Europi je stvoriti sukob između Ukrajine i Poljske s Rusijom. Međutim, paralelno s tim se stvorio i sukob između Poljaka i Ukrajinaca, koji nije ništa manje ozbiljan od saveza Varšave i prevratničke političke elite u Kijevu protiv Moskve.
Na Balkanu su svi procesi otpora gotovo slomljeni, a Srbija i Hrvatska, koje su bile kičma bivše federacije, doslovno nestaju.

Uspjeh ili konačni povijesni poraz Slavena se nalazi se u trokutu Rusije s njenim resursima, Ukrajine, unutar koje tinja povijesna Malorusija, te Poljske koja je članica NATO pakta.

Ukrajina - Rusija

Turska je također zemlja NATO saveza i paradoksalno je da Rusija ima puno bolje odnose s Turskom od odnosa s Poljskom.
Na Poljsku kao nacionalnu državu se vrši sustavni pritisak iz Europske unije, jer je Bruxellesu cilj likvidacija nacionalnih država u Europi. Sudeći po slabljenju u degradaciji većine zemalja, projekt suprotstavljanja Slavenima, što je samo dio šireg globalizacijskog plana, stvarno funkcionira.
Ovo nije slučajno, jer se zapadni i sjeverni narodi uglavnom dragovoljno odriču identiteta, iako se i tamo počinje buditi otpor stanovništva, dok na istoku to ide puno teže. Konceptualni zadatak je slabljenje, degradacija i likvidacija nacionalnih država. Svih bez iznimke. Postupno i stvarno. Stvarni patriotizam mora naslijediti pseudonacionalizam.

Kako bi se to izbjeglo, potrebno je prepoznati sve političke akcije koje se poduzimaju u svrhu manipulacije. Njihov pravi smisao je uvijek isti – diskreditirati i stvoriti sukob, zatim oslabiti obje strane. Čak i unutar jedne etničke skupine. Radikalno se potiču razni suprotstavljeni polovi.
Dakle, ako bolje pogledamo na London i Washington i njihove partnere, tu je sve jasno. Oni žele završiti izgradnju unipolarnog svijeta neofeudalnog tipa.
To ne znači da se on pokušava uspostaviti u cijeloj planeti i svih 7,5 milijardi ljudi. Za stratege ovog projekta, što je više ljudi, to je manja je njihova vrijednost. Sjeverna Afrika i Južna Amerika su politički predvidljivi, ostaje samo “dovršiti procese” u Euroaziji.

Međutim, na tom putu treba slomiti “fundamentalistički Iran”, stvoriti “liberalnu i amerikaniziranu Rusiju” i obuzdati “Veliku Kinu”.
Rusija u ovom procesu prolazi kroz neku vrstu “Hladnog rata 2”, koji za cilj ima stvoriti oporbu, izazvati stagnaciju u kojoj će se obećati “vrijeme brzih promjena”, a rezultat bi bio propala država. Do sada nisu zapaženi nikakvi pomaci u tom smislu. Postoje taktičke akcije, ali bez konkretnih rezultata. No, hibridni rat se nastavlja. On se ne vodi toliko protiv državne uprave i određenih ljudi, nego jednostavno zbog toga što se ne smije odustati, jer se time pod znak pitanja dovodi čitav plan uspostave neofeudalizma ili neokolonizacije, nazovite to kako hoćete.

U širem kontekstu, prva faza je ovladati  slabijim Slavenima i natjerati ih da se bore jedni protiv drugih. Druga geopolitička faza je stvaranje “novog Afganistana”. Treća faza je nametanje liberalizma odozgo u kojoj bi proces bio povezan s radikalizmom ulice.

Polarizacija mora ići dalje. Zajednički potezi? Konsolidacija Slavena, usprkos lupetanju političkih klauna i ratnih zločinaca, barem iz Rusije, koja bi trebala biti centar panslavizma. Svaki rat voli pobjedu, ali ne voli trajanje.

Jaka unutarnja i suverenistička politika je magnet koji privlači simpatije susjeda, ali i naroda diljem svijeta. Nove generacije trebaju prihvatiti idealni model državnosti i boriti se za suverenitet.

U ovom procesu je najvažnije biti strpljiv i oprezan. Svaka pogreška počinjena danas nas skupo može koštati u budućnosti. Ostaje samo pitanje koliko je svijesti ostalo u slavenskim i drugim narodima o nužnosti prepoznavanja akcija koje se poduzimaju u svrhu manipulacije i onih čiji je jedini cilj diskreditirati i stvoriti sukob među narodima, polarizirati društva, a sve s ciljem uspostave neofeudalnog unipolarnog svijeta?

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
57 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Gost
Ana
3 godine prije

Citajuci mnoge “hrvatske” portale, ocito je koliko je nestrpljivosti da se zaradi petokolonaska bjedna nadnica, sve u cilju koji autor clanka izuzetno dobro analizira. Svaki dan clanak o tome kako je ono sto je ostalo od Hrvatske( vjerojatno je tako i u Srbiji dok je Bosna i Hercegovina odavno duh… Pročitaj više »

Churko
Gost
Churko
3 godine prije
Reply to  Ana

Evo, u interesu svih naroda i cijele Evropeali i svijetskog mira je raskid ljubavi EU sa SAD i ulaz Evropskih drzava u Euroazijsku uniju, Rusija, Kina, Indija Evropske i male Azijske drzave. Takva unija bi sadrzavala trziste od preko 50% svijetske populacije, imala bi samodrzive resurse, znanstvni i privredni potencijal.… Pročitaj više »

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  Ana

Ana, spominješ katolibane , pa me povuklo da smatraš crkvu igračem za narod što je kilometrima daleko od stvarnosti.Crkva u hrvata je samo jedna od zainteresiranih strana kako si želi osigurati visoko mjesto u utjecaju na sve tokove , a da još i bude plačena za to.Gledajući u natrag ista… Pročitaj više »

Mak
Gost
Mak
3 godine prije
Reply to  Ana

Jedino ko je pružao otpor i Hitleru i njima su Rusi i Srbi koliko su mogli! Toliko o tim moćnim Slovenima, koji su radije podrepne muhe Germanima, zajedno sa velikim Grcima! Poyyy

Mak
Gost
Mak
3 godine prije
Reply to  Mak

Devedesetih su svi skočili mahati svojim trobojčicama, da bi se danas žalili kako im je nafta skupa, skupi im stanovi, nevaljaju “švicarci”! Šta se ljudi brinete, sad imate za koga navijati, kad vam reprezentacije počnu igrati, i protiv “susjeda”! Kad pogledaš komentare ispod ovih članaka, koji se reklamiraju na logicno.com,… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mak

@Mak, Daj mi molim te nadji od sati i sati Hitlerovih govora na Youtube, jedan koji pogrdno prica o Slavenima i link. Hvala.

Tomaskomvelt
Gost
Tomaskomvelt
3 godine prije
Reply to  Pero

U mein kampf-u
Detaljno o tome .

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Tomaskomvelt

Znao sam…. Nazalost, danasnji Mein Kampf je daleko od pisanog originala. Dakle upit i dalje stoji.

odjebitrola
Gost
odjebitrola
3 godine prije
Reply to  Pero

Pa..što se tiče Hitlera i odnosa prema Slavenima, nije potrebno puno tražiti po “njegovim” (itekako možete nači vrlo brzo original Mein Kampfa, koji NIKAKO nije samo Hitlerov tekst, nego je tu bilo puno autora, sve samih ljubitelja prirode, po modelu nacizma, dakako) govorima ili tekstovima (ali možete slobodno tražiti po… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  odjebitrola

Da sam ja trol je samo vase misljenje, a takvih ima ko i guzica, koliko hocete. Ovo je zivi dokaz tko se javio komentirati: “…sve samih ljubitelja prirode, po modelu nacizma naravno.” Toliko o spominjanju trola.

Mak
Gost
Mak
3 godine prije
Reply to  Tomaskomvelt

Upisao je 27 miliona Rusa u zemlju istočne Evrope, od toga samo 8,5 mil. vojnika! Nije nigdje više trebao zapisivati! Zapisao je isto i 6 mil. Poljaka, oko 1,7 mil. na prostoru Jugoslavije(90% Srba), nije dirao samo podrepaše tipa Slovenci, Bugari, Rumuni, Grci,…………………………………………………………………………………………. i ostale mušice!

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Mak

Da, i ja sam ucio povijest u skoli i tada nisam imao internet. Danas imam internet i interesira me malo vise od ucenog u skoli. http://www.fpp.co.uk/History/General/Potsdam180745.html

odjebitrola
Gost
odjebitrola
3 godine prije
Reply to  Mak

Dobro Mak, za razliku od trolova, vi zaslužujete nekakav komentar. Tu biste morali upisati i najmanje 15 miljona Kineza, i još nekoliko miljona Korejaca, a dakako, i za to im večna slava, i hiljade i hiljade i hiljade partizana i partizanki komunista, ilegalaca.. pod vodstvom JB Tita, mežu njima Slovenaca,… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  odjebitrola

Sta ce babilonac nego lagati i slaviti svoga. Nisam ti ja kriv sto si posvadjan sam sa sobom.

Mak
Gost
Mak
3 godine prije
Reply to  odjebitrola

@odjebitrola Da da svih onih koji su ’41 sjedili udobno u svojim kućama i rabotali sitne stvari do 43 i bitke kod Kurska, a ove što su lili krv od 41 i njihove potomke, nazivati pogrdnim imenima! Lijep Vam antifašizam! baš me zanima šta su to “Bosanci” uradili, tragovi im… Pročitaj više »

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Pero

PERO, jest Hića taj tvoj mili lik, obožavao je Slavene. Toliko da ih je želio satratu s alica zemlje. Do 1949 godine, da je slučjno dobio rat.

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  zlatan

Partizanska povijest

Churko
Gost
Churko
3 godine prije

Jako dobra analiza, koja bi se mogla detaljno napisati na desetinama tisuca stranica ili u nekoliko tomova. Svijet jos zasada vodi USA-anglosaxonska pohlepa i zelja za dominacijom. No treba uzeti u obzir da su svuda ugavnom napeti ili lazno dobri dnosi sa prvim susjedima. Recimo Francuzi i Englezi nikada ne… Pročitaj više »

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije
Reply to  Churko

Kosmopolitizam i humanizam ne donose zaradu! I to je to

Churko
Gost
Churko
3 godine prije
Reply to  Majk Majers

Neoliberalni kapitalizm je sve podredio profitu, a iskljucio socijalni faktor i drustveno korisnija, koja ima najvise sanse da opstane? Koja je firma po tebi drustveno korisnija? A. zaposljava 50 radnika, osvaruje dobit od 1 milion. B. zaposljava 75 radnika, dobit 200 tisuca. C. zaposljava 3 sluzbenika robotizirana ostvaruje dobit 3… Pročitaj više »

White patriarch
Gost
White patriarch
3 godine prije
Reply to  Churko

Ma koji j…ni kozmopolitizam, pa upravo to nam forsiraju Židovske elite sve ove godine, upravo zato u Londonu danas misliš da si u Pakistanu, a u Parizu da si u Sudanu. Tko je običan narod ikad pitao da li žele taj “kozmopolitizam”? Da li žele da im se naselili desetak… Pročitaj više »

tuptup
Gost
tuptup
3 godine prije

konacno jedan iskren post u vezi licemjerja tzv humanista. svi su humanisti dok im prvi susjed nije arap ili im kcer ne dovede afrikanera doma.

tak
Gost
tak
3 godine prije
Reply to  tuptup

afrikaner je bijelac, afrikanac je crnac

Churko
Gost
Churko
3 godine prije

Ti koji su se naselili iz… i zadrzali svoje tradicionalne vrijednosti i religiju nisu kozmopoliti. Tocno u Londonu imas i trecu i cetvrtu generaciju doseljenika iz… koji ne govore Engleski, koji neznaju sto su to svijetske kulturoloske vrijednosti, koji nemaju pojma tko je bio Ghete, William Shakespeare, ili Law N.… Pročitaj više »

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije

Vidis, narodi mogu bit u zajednistvu van politike. Postoje dva nacina kako odrzat zajednistvo-cizmom(politikom) ili otvorenom svijesti. Preferiram ovo drugo.Pravo zajednistvo moze postojat jedino mimo politike, nastalo na budjenju ne nacionalne svijesti (jer nacionalizam je opasan, bez obzira na sve), vec svijesti o pripadnosti. Bilo da je rijec o plemenskoj… Pročitaj više »

Bakraić
Gost
Bakraić
3 godine prije

Babiću majstore. Super. Idemo dalje u rasvjetljavanje neokolonijalizma trulog, terorističkog i pokvarenog zapdanog velikog kapitala

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
3 godine prije

Mogu da rade sta god hoce ali Srbe i Ruse nece slomiti pogotovo ne Srbe,jer i pored totalnog pritiska na Srbe jos ne postoji porodica koja ne slavi svoju slavu,to rade i starlete iz rijaliti i sve i jedan Srbin i Srpkinja se pokloni na dan kucne slave?

Rijecanin
Gost
Rijecanin
3 godine prije
Reply to  Baba Vanga

Jedino Srbima uveli porez na nekretnine a Hrvatima “samo” pojačali komunalnu naknadu.
Istambulsku ratificirale i jedna i druga. O bankama da i ne pričamo. I jedne i druge slomili 2000.

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
3 godine prije
Reply to  Rijecanin

Rijecanin
Pa dobro pitaj Ivana Pernara,a i vidimo izbacivanje ljudi na ulice Ovrh?

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
3 godine prije
Reply to  Baba Vanga

To je običaj uz predhriscanekog vremena kada su se štovala kućna božanstva koja su onda zamjenili sveci. Po bibliji mrtvaci nemaju svijesti i zato im se nitko u bibliji ne moli. Vjerovanje u besmrtnost duše je paganski element u hriscanstvu. Srbija kao i Hrvatska izumire a ni Rusija ne stoji… Pročitaj više »

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
3 godine prije
Reply to  NAPOLEON

Napoleon Grijesis Srbi su heben narod i izdrzace sve ovo,povjest ti govori da je tako ,a vrijeme pred nama takodje i sjetices se ovoga sto sam napisao,zamisli samo Hitlera i Srbi opstali da ne pisem da su ostali iz bivse Juge samo vazali i nesmiju ni na wc otici a… Pročitaj više »

cicos
Gost
cicos
3 godine prije
Reply to  Baba Vanga

Zlo je u tome sto su sebi srbi natovarili na vrat AV i ostale yayare. Zbog takvih se vec odavno ne osjecam srbinom. Zato i jesam na ovom portalu jer ima dosta ljudi kojima nije vazno koje si vjere i nacionalnosti , ljudi kojima je jasno ko je ubacivao kost… Pročitaj više »

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  cicos

@cicos bravo. Samo na taj način možemo naprijed. I unatoč tome što je to i u članku navedeno opet vidimo ovdje pojedince koji misle da nisu podpali pod utjecaj zapadnih huškača, a ovdje podrivaju slavensko zajedništvo.

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  NAPOLEON

@NAPOLEON- Mislim da je @Baba V. kad kaže “kućna slava” prije svega mislio na držanje tradicije. A to je sasvim OK i drži ljude na okupu. Što se tiče paganskih elemenata u kršćanstvu tu si, nažalost, potpuno u pravu. Ako bismo izbacili sve nekršćansko iz kršćanstva od današnjeg ne bi… Pročitaj više »

DeProggy
Gost
DeProggy
3 godine prije
Reply to  Baba Vanga

nažalost djaba Srbi slave slavu….Šiptari će da ih pokupuju i pojedu mic po mic; voleo bih jako da se varam 🙁

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  Baba Vanga

Dragi moj , pa vi ste već odavno slomljeni, pusti ruse sa njihovim brigama, a ako je slava ono što te čini srbinom onda neka ti je na veselje.U hrvatskoj se sada slobodno pjeva “ustani bane”, odjednom svi postali vjernici, ali ne da su nas slomili već su nas progutali… Pročitaj više »

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Slaveni neće nikad biti slomljeni, iz razloga koji prevazilaze običnu geopolitiku. Uz to, sa neminovnim i upravo prisutnim slabljenjem osovine zla (UK, USA) smanjivati će se pritisak na slavenske države i one će pomalo opet kretati svojim prirodnim putem. Izuzetak može biti Hrvatska, u kojoj nije problem samo vazalsko-izdajnička vlast,… Pročitaj više »

viktor
Member
viktor
3 godine prije
Reply to  Ivo

Iz tvojih usta u Bozje ushi.

prika
Gost
prika
3 godine prije
Reply to  Ivo

@Ivo
pa nece vecina hrvata u zajednicu sa rusijom i ostalim slavenskim zemljama a razlog je za to i exyu drzava.
vecina hrvata zeli eu i zajednicu sa njemcima i ostalim. tako i slovenci.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  prika

o tome i pričam, @prika. Usput, ex-yu država nije razlog za to vec posljedica.. A Slovence, uz dužno poštovanje, smatram više germanima nego slavenima, bez ikakvih negativnih konotacija. Totalno drugi mentalitet, disciplina, radne navike, osjećajnost. Jednostavno germanizirani su kroz stoljeća i preuzeli drugu kulturu, a povijesno ne znam, da li… Pročitaj više »

Perer
Gost
Perer
3 godine prije
Reply to  Ivo

Slovenci su naj homogenija nacija od svih juznih Slavena

Zare
Gost
Zare
3 godine prije
Reply to  Ivo

Slovenci jesu nekad bili od istog plemena kao Slovaki onda su ih Mađari Huni razbili na pola. Ima mnogo slicnosti između Slo i Slo ne samo zastava i ime 🙂 nego i jezik kad dođes tamo nekako mozes da ih razumijes

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Nisi pogriješio ni slovo !!!

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Iz feudalizma nikad nismo ni izašli tako da ovo sada nije refeudalizacija. Istočni narodi su slomljeni i porobljenih umova i tijela sa virtualom i kreditnim novcem koji sanjaju svoje “dinastije” a ne kuže da je to samo za odabrane, koje budale.

Ana
Gost
Ana
3 godine prije
Baba
Gost
Baba
3 godine prije
Reply to  Ana

Hvala na linku!

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Ana

Tako je Ana, ja to pričam već godinama. Odlazak Nemačke na “rusku stranu” je najgora noćna mora Vašingtona jer je dobitna kombinacija i za Nemački i za Rusiju a direktna šteta za SAD. Kad se tome doda da će Nemačka “da povede” i dobar deo Evrope onda je to za… Pročitaj više »

Antinwo
Gost
Antinwo
3 godine prije

Stop svemu tome kaže VELIKA RUSIJA!SMRT neoliberalnom fašizmu

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Ništa od panslavizma, to je nemoguće, nažalost, zbog ipak prevelikih razlika. Kad je bilo moguće, davno u 17 i 18 stoljeću tada Rusija nije bila zainteresirana.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Iako ima više izjava sa kojima se ne slažem ovo je IZUZETAN tekst. Ja bih samo dodao jedan detalj – Brexit. Strašno me podseća od samog početka na odvajanje švajcarskog franka od eura neposredno pre eurovog “slobodnog pada”. Izgleda da “anglosvet” sprema vrlo loš scenario za Evropu u celini, ne… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

Zanimljivo stivo, kao da citam Vodjine 20 minutne govore…a ucili me da je bio Antikrist

Kile
Gost
Kile
3 godine prije

Odličan članak, vrhunski

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

Svašta……od kada je to Kina etnički i ideološki homogena? Piše u članku. Hm, u Kini živi 57 naroda. Sami etnički većinski narod Han ili kako ih mi posve netočno zovemo Kinezi, ima ih 91,5%. Između sebe su jako složen pojam. Jedan narod , ali mnogo jezika. Kinez-Hanovac iz Pekinga i… Pročitaj više »

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
3 godine prije

Bravo, Babiću!!!

Nena
Gost
Nena
3 godine prije

Izvrsna analiza, hvala! A da nije možda zbog ovog teksta bio zabranjen pristup portalu!!?

antinwo
Gost
antinwo
3 godine prije

gazimo nwo .smrt nwo-u

perun
Gost
perun
3 godine prije
Reply to  antinwo

Slaveni su velika i homogena struktura naroda .Postovani gospodin Babic dao je prikaz stanja i odnosa snaga na geopolitickoj sceni .Od dana kada sam dosao na ovaj svijet i cuo prve rijeci matere i cace pa do trenutka kad pisem ovaj tekst ,razmisljam i disem i pisem kao Slaven.Istina je… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik