Nešto se događa – Izraelsku diplomatkinju izbacili sa Sumita Afričke unije…

Izbačena sa sumita
71 komentar

Izraelska diplomatkinja izbačena je danas sa summita Afričke unije, jer nije imala ispravnu akreditaciju, tvrdi Južnoafrička Republika.

“Izrael s negodovanjem gleda na incident u kojem je zamjenica direktora za Afriku, veleposlanica Sharon Bar-Li, izbačena sa summita AU-a usprkos činjenici da je bila akreditirana kao promatrač i imala iskaznicu za ulazak”, priopćilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Ebba Kalondo, glasnogovornica predsjedavajućeg povjerenstva Afričke unije, rekla je da je Bar-Li bio onemogućen pristup jer nije propisno akreditirana veleposlanica u Etiopiji, tj. dužnosnica koju se na tom summitu očekivalo.

Izrael je za incident okrivio Južnoafričku Republiku i Alžir, dvije ključne zemlje u bloku 55 država, tvrdeći da Afričku uniju kao taoca drže ove dvije zemlje te da ih pokreće “mržnja”.

“Pozivamo zemlje Afrike da se suprotstave potezima koji štete samoj Afričkoj uniji i cijelom kontinentu”, dodaje u priopćenju izraelsko ministarstvo.

Južnoafrička Republika odbacuje sve optužbe i tvrdi da se zemlje nisu složile oko izraelske molbe za status promatrača na summitu te da nije stvar u njima ili Alžiru, već se radi o pitanju načela.

Sve ovo već pišu mainstream mediji, kojima nedostaje sekund da ove dvije države optuže za antisemitizam. To će sigurno u učiniti sutra ili prekosutra, jer se već govore kako ove dvije zemlje podupiru Palestinu i Palestince.

Stvari su ipak malo drukčije. Alžir i Južnoafrička Republika imaju tjesnu suradnju s Rusijom, koja im prodaje oružje i čiji brodovi slobodno uplovljavaju u luke Alžira i Južne Afričke Republike.

Ako niste znali, dok pišemo ovaj članak, ruska krstarica se već nalazi u luci Južnoafričke Republike.

Izrael, SAD i njegovu europski priljepci, polako ali sigurno gube kontrolu nad Afrikom koja svakodnevno uspostavlja blisku suradnju s Rusijom i Kinom.

Ipak nije sve onako kako nam mainstream mediji serviraju, a što će biti sutra, vrlo brzo ćemo saznati.

Pogledajte kako su dočekani Rusi u Africi, pa ćete naći odgovor na ovo izbacivanje:

Dolazak ruske fregate u Južnoafričku republiku:

Afrička unijaIZRAELJAR
Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Krenulo je.

NOVI STARI
1 godina prije

zna se Koga treba smiriti???!!!!”

Ico
1 godina prije

Sovjetski Savez se prema prijateljskom Egiptu odnosio s “figom” u džepu! Putin ne bi smio ponoviti praksu Sovjetskog Saveza prema prijateljima Rusije, inače će ih izgubiti.

Komplicirano
1 godina prije

IZRAEL=onaj koji se hrve sa Bogom ,,,izabrani narod koji je odbacio Spasitelja,,,koji je progonio svoje izraelce koji su prihvatili Spasitelja,,kojemu je usprkos tome oprosteno kao onima koji ne znaju sta cine,,,koji su rasprseni po svijetu kao kazna za odbacivanje,,,koji se i dalje uporno “hrvaju”sa Bogom,,,koji ce ustoliciti antikrista to sami rabini tvrde i gledaju na to kao nesto dobro,,,,naposljetku,kao oni koji zadaju veliku bol Gospodinu dok On trpi njihov neposluh,,,i gledat ce na Onoga kojeg su proboli,,,i da,da se ne uznemire nasi “izraelci”odmah da kazem da sam Ga i ja probo,,,,òoooooo koliko puta,,,i zao mi je,i ne uspijevam da Ga ne probadam jos uvijek,a volim Ga vise no vlastiti zivot,,,,,,,e moj Izraele,,tvoja propast je u tebi,ne izvana,,,,,,haleluijah dodji Gospodine

tatamata
1 godina prije

sad ce nam kolegu hibera uvatiti rabies,,, ,

međed
1 godina prije

Živjela Palestina!

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Ušla je na izlaz…

1 godina prije

Da, mislim da je osećaj redakcije dobar: poslednjih nedelja se vrši neverovatan pritisak na afričke države da odustanu od saradnje sa Rusijom, koliko se sećam neke od država su oterale francusku vojsku i sklopile ugovor sa Vagnerom. Nešto se definitivno kuva… i to veliko. Kada sam pre korone pisao o predstojećoj podeli sveta to je mnogima zvučalo suludo, ni danas to nije baš očigledno – bar dok ne uvuku i Kinu. Ali ako sam u pravu kako će izgledati borba za “nedefinisane teritorije”? ——————— Prvo sam mislio da će SAD odabrati Južnu Ameriku za početak svoje zvanične ekspanzije, logično bi bilo da prvo srede stanje u “svom dvorištu” ali je već tada Rusija pokazivala želju da se aktivno uključi u uspostavljanje novih pravila igre (tada u Siriji). U takvoj situaciji, ako bi SAD krenule na Južnu Ameriku ostavila bi Afriku “na izvolte” Rusiji. Sa druge strane, kad pogledamo kartu sveta,… Čitaj više »

tatamata
1 godina prije

doduse , ovo je sve u svemu poucno , naucili su kako to izgleda kad ruse izbacuju

tihobl
1 godina prije

Украјински генералштаб припремио је и предао британским обавештајним службама МИ6 план војне операције у Придњестровљу, чија је сврха заузимање огромних арсенала у селу Колбасна. Они су под заштитом руске групе трупа у ПМР.

Лондон би наводно требало да примора молдавске власти да дају прећутни пристанак на ову операцију, која ће Оружаним снагама Украјине омогућити да добију муницију која јој је толико потребна за наставак рата.
/Украјински ТГ канал „Резидент“ позивајући се на извор у канцеларији Зеленског/

gargamel
1 godina prije

Nema šanse, ovo zlo je i preživelo rimsko carstvo, neki holokuist, dan danas upravljaju centrima moći, ( ja još neznam šta je to ), osim ako nije Ja merika u pitanju. Ben Gurion je bio glavni u stvaranju ovog zla, na teritoriji koja im nikada nije pripadala.Ista stvar i sa mnogim područjima, posebno Balkan, tu se šatro natežu ko je bio tad i sad. Upućujem na arhivsku dokumentaciju, iz arhiva Beča, ” Serbien an de Adria ” , mnogo interesantnih bilješki i podataka. Posebno o brojevima stanovništva po vjeroispovjesti , koga interesuje neka traži.

Tupko Glupko
1 godina prije

Izgubili su oni i Latinsku Ameriku, ne samo Afriku, a i Azija je većinski na ruskoj strani, izuzevši onih nekoliko (polu)otočnih NATO vazala i simpatizera.

dulebg
1 godina prije

Ko ne sluša Jevreje naravno da je antisemita, a lako može biti i nacista.

Tupko Glupko
1 godina prije

“Pozivamo zemlje Afrike da se suprotstave potezima koji štete samoj Afričkoj uniji i cijelom kontinentu”, dodaje u priopćenju izraelsko ministarstvo.

Ovo je neuvijena prijetnja cijeloj Africi.

tihobl
1 godina prije

У оквиру десетог пакета санкција, ЕУ ће увести ограничења на испоруку бидеа, тоалета и водокотлића Русији.

 О томе пише ЕУобсервер уз линк до документа.

tihobl
1 godina prije

Власти Летоније предаће Украјини аутомобиле заплењене од пијаних возача.

tihobl
1 godina prije

Круг љубитеља балона из америчког Северног Илиноиса пријавио је губитак 10. фебруара у региону Аљаске једног свог уређаја вредног око 12 долара.

У области где је истовремено изгубљен балон , “неидентификовани летећи објекат” оборио је ловац Ф-22 Раптор ракетом за 400.000 долара.

tihobl
1 godina prije

Кијевске власти не планирају да повлаче трупе из Бахмута, упркос огромним губицима.

„Бахмут ће бити задржан, а они који се жале на високу цену и жртве не треба да забораве да ће, ако се повучемо, други град постати нови Бахмут“, рекао је данас украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба.

goran
1 godina prije

jadni izraelci nakon što su jebali cijelu afriku i bliski istok zadnjih 70g sad se ljute što se stvaraju savezi u kojima oni neče biti ikada pozvani.
uostalom izraelci šta se bunite jasno je ko dan da ste saveznici amerike,pa ako jeste onda se njih držite i ne zabadajte nos tamo gdje mu nije mjesto da ne bi dobili po njemu.

So baby talk to me
1 godina prije

Neće ni crnci više da ih trpe

tihobl
1 godina prije

Херсонска област, Томина Балка
Забележена је војска која говори енглески језик без обележја. Крећу се војним џиповима у малим колонама. Иду са преводиоцима. Сви са оружјем, без новинара

tihobl
1 godina prije

15 оштећених немачких самоходних хаубица за Оружане снаге Украјине накупило се у близини границе са Словачком

Немачка је изградила центар за поправку немачког оружја намењеног Кијеву у близини словачког града Михаловце у близини украјинске границе.

Али Словачка већ недељама задржава возила због нерешених правних питања, укључујући увозне дажбине, пише Бизнис Инсајдер.

tihobl
1 godina prije

Украјина очекује да ће добити позив у НАТО већ у јуну ове године на самиту у Виљнусу – председник Врховне раде Стефанчук

tihobl
1 godina prije

Русија прави уступке.
Ово нико није очекивао од Путина.

“Одлучио сам да прихватим предлог госпође Бербок и да преокренем своју политику, у поноћ 19. фебруара 2023. је дато наређење да се сви окрену за 360 степени, изјавио је Владимир Путин.

tihobl
1 godina prije

Руска Федерација је повећала производњу хиперсоничног ракетног система „Кинжал“, рекао је шеф Ростеха Сергеј Чемезов.

„У почетку није било потребе за таквом количином. Сада се повећавамо“, Чемезов.

nessy
1 godina prije

Izrael je kao i inace, u pravu. Pa bar su oni primjer demokracije i ljudskih prava.
Za vrijeme apartheida, S.A. je aktivno podrzavala Izrael. Stvari su se promjenile, nakon dolaska Mandele, i danas su konacno na pravoj strani, podrzavaju palestince. Da je etike i morala predstavnici te odmetnute drzave bili bi izbaceni iz svake medjunarodne organizacije. Ameri pricaju o ‘odmetnutim drzavama’? A sto je drzava koja provodi apartheid, ne dozvoljava kontrolu komisije za nuk. energiju, ne priznaje medjunarodni sud za ratne zlocine, ima nuklearno naoruzanje, terorizira ljude koje su izbacili sa njihove zemlje? Zlocin na zlocin. A kada ih netko prozove, pocinje evergreen o holokaustu. Pa, do kada? Potrosili su svoj moralni kredit prije cca 50 godina. A Arapi su prica za sebe. Ima ih baremo 20 puta vise, ali nisu u stanju dogovoriti se oko najosnovnijih stvari, pa ih Izrael kara. Zasto i ne bi, kad mogu.

tihobl
1 godina prije

Захарова:

“Ако немачка министарка спољних послова Аналена Бербок не научи макар један школски предмет, онда нема могућности да се под њеном влашћу дугорочно обезбеди безбедност Немачке”.

Мунгос
1 godina prije

Неће их оптужити за антисемитизам.
Зато што су Израелчани већ свесни да су почели да јавно смарају, зато ће се овај инцидент заташкати под паролом „Не таласај….“.
Ова Бар-Ли (чудно ретко Израелско име), није имала храбрости да резигнирано одбије своје избацивање, па да се онда провери да ли онај из парламентарног обезбеђења са снимка има снаге да је изнесе из сале.
Нешто слично као што су Иван Пернар или Војислав Шешељ ингениозно применили својевремено.

Vojni analitičar
1 godina prije

E ovo je znak za uzbunu. Krenulo je s jednom diplomatkinjom, a na kraju će izbaciti šest milijuna izraelskih diplomata.

torn
1 godina prije

Zar ne primjecujete kako se onaj komentator-glumac-skretnicar koji se pravi kao veliki anti-semita koji pise o vladavini Hazara ne pojavljuje na temu koja je nepovoljna za Izrael?

Keki
1 godina prije

MAJKA RUSIJA I MAMA AFRIKA.

Keki
1 godina prije

Nije bila na koja je najavljena. Odlično su se afrikanci postavili.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI