Netanyahu je objasnio supruginu grešku na svečanosti dobrodošlice u Ukrajini

Benjamin Netanyahu
9 komentara

Jučer smo izvjestili kako se supruga premijera Benjamina Netanyahua našla se usred skandala. Naime po dolasku u Ukrajinu ponuđeni su im komadi kruha umočeni u sol, riječ je o tradicionalnoj ceremoniji kojom se dočikaju visoki dužnosnici, a sama gesta grickanja kruha i soli prenosi poruku mira. Netanyahuova suproga je bacila ponuđen kruh na pistu, što je prisililo izraelskog čelnika da se ispriča zbog pogreške.

Netanyahu, očito nesvjestan lokalnog običaja koji zahtijeva od gosta da prihvati ponudu mira grickajući komad kruha umočenu u sol, izgledao je vidno zbunjeno kad su im ponudili kruh i sol.

Na kraju je premijer shvatio ideju tradicionalnog dočeka i pojeo komad kruha dok je drugi dao svojoj supruzi Sari. No, ona očito nije posvećivala dovoljno pozornosti ceremoniji, jer je to odmah bacila na zemlju.

Je li gesta bila namjerna ili ne, teško je odrediti, ali to nije spriječilo neke Ukrajince da zahtijevaju postavljanje njenog imena na zloglasnu „ukrajinsku hit-listu – Mirotvornika”, koja nacionalističke “rodoljube” poziva da drže državne neprijatelje odgovornima za njihove prekršaje.

Dok su neki doživljavali incident kao ozbiljnu uvredu za dostojanstvo zemlje, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski opovrgnuo je to – pogotovo jer je to čak i nije bio najneugodniji trenutak dana.

Izraelskog premijera Zelenski je dočekao malom vojnom paradom gdje je služio službeni pozdrav “Slava Ukrajini”, na koji su njegove odane trupe odgovorile propisom, “Slava herojima”. Ovaj poziv široko je koristila Organizacija ukrajinski nacionalisti (OUN) i njegovo militantno krilo Ukrajinska pobunjenička vojska (UPA) tijekom Drugog svjetskog rata, dok su slijedili svoju viziju nacionalne države kroz savezništvo s nacistima i istrebljivanju Poljaka i Židova.

Netanyahu je u međuvremenu rekao da je ovaj incident sa suprugom privukao medijsku pozornost na njegov “povijesni” posjet Ukrajini, koji bi se inače jedva primijetio.

„Gospođa Netanyahu nikad nije namjeravala pokazati nepoštovanje prema Ukrajini. To je potpuna glupost “, rekao je, naglašavajući da je njegova supruga čak obukla odjeću u bojama ukrajinske zastave – a sve iz poštovanja prema državi domaćinu.

Sumnjam da bi ovaj povijesni posjet dobio ovu medijsku pozornost da nije bilo incidenta s kruhom.

Službeni posjet
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tedi
4 godine prije

Zna se tko je gazda u kuci kod Zidova.

moša
4 godine prije

Z DOM – SLAVA HEROJIMA

Mateja
4 godine prije

Naslednjič bosta v Indiji plesala ob svastiki.

Mateja
4 godine prije

jedanje slogana nacionalista iz prošlih vremena koji su sudjelovali u etničkim masakrima stvara neugodne trenutke kada morate upotrijebiti slogan da biste pozdravili stranog vođu rečenog nacionalnosti tijekom službenog posjeta. Pogledajte trenutni posjet Benjamina Netanyahua Ukrajini. Izraelskog premijera dočekao je predsjednik Volodimir Zelenski s puno dekoruma. Bilo je crvenih tepiha, zastava, svečano potpisivanje važnih dokumenata i mala vojna parada za obradu bivšeg izraelskog komandosa. I naravno, Zelenski je koristio službeni pozdrav koji je Ukrajina usvojila prošle godine, “Slava Ukrajini”, na koji su njegove odane trupe odgovorile propisu, “Slava herojima” . Razmjena je nova za ukrajinsku vojsku, ali relativno stara u sebe. TAKOĐER NA RT.COM Facebook stranici FIFA preplavila je negativne ocjene i komentari ‘Slava Ukrajini’ Potječući iz krugova nacionalista s početka 20. stoljeća koji su željeli isklesati dijelove carske Rusije i Poljske i stvoriti neovisnu Ukrajinu, svoj je procvat doživljavao kao poziv Organizacije ukrajinskih nacionalista (OUN) i njezinog militantnog krila Ukrajinske… Čitaj više »

don
4 godine prije

Što je država mlađa i luđa, lakše ju je uvrijediti. To je već postao fizikalni zakon. Mene intigira što je ovo uopće vijest .. ,ili naslućujem iz nedorečenog da se nešto kuha u USA-Izraelskim odnosima (ili se mladac Z oteo kontroli pa će još i ruse nazvati prijateljima?).

Oko
4 godine prije

Mirotvorec nije neka bzv lista za lozenje nacionalista vec oficijalni sajt SBU. Cekisti napravili tabloidni sajt gde komsija prijavi komsiju koji npr kaze “pun mi je k… ovih zapadnjaka sto se u uniformama setaju po Harkovu” I sluzba skine par fotki sa njegovog profila na VK I stavi ga pod “simpatizer separa”.
To je sto se tice ljudi pod kontrolom Kijeva a Mirotvorac uz slike I podatke svakog borca na Donbasu nakiti “ubio 100, zaklao 50, silovao 300… “.

Max
4 godine prije

Neodgojena prostakinja svi narodi poštuju kruh bez obzira na vjeru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI