Netanyahu odbacuje rezoluciju UN-a o prekidu vatre, kaže da taoci koji su još u Gazi moraju biti vraćeni ili će se bombardiranja nastaviti

Netanyahu - rat u Gazi
33 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kaže da nema dogovora o kompromisu o prekidu vatre koji je predložilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN), što je izazvalo novi sukob između Izraela i Sjedinjenih Država.

Osim ako Hamas ne oslobodi sve izraelske taoce koji su još u Gazi, Netanyahu kaže da neće pristati ni na kakav predloženi prekid vatre, bez obzira na stav koji SAD zauzmu po tom pitanju.

Prvi put u povijesti, SAD se suzdržao pri glasovanju o rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a o prekidu vatre, što mnogi kažu da znači da Bidenov režim okreće leđa Izraelu.

Kongres je, u međuvremenu, upravo usvojio zakon o ogromnoj potrošnji koji uključuje 14 milijardi dolara dodatne američke pomoći Izraelu, kao i uskraćivanje financiranja UNRWA-i, palestinskom ogranku UN-a za pomoć.

Netanyahu ne odobrava kompromitirani dogovor o taocima i zahtjev da Izrael odmah povuče sve trupe iz Gaze kako je predložio UN. Činjenica da su se SAD suzdržale od glasovanja “svjedoči štetu nanesenu rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a”, rekao je Netanyahu.

Glasnogovornik State Departmenta odbacuje Netanyahuove tvrdnje

U izjavi je Matthew Miller, glasnogovornik američkog State Departmenta, proturječio Netanyahuovim tvrdnjama. Prema Milleru, Hamas je svoj odgovor na prijedlog Izraela pripremio prije glasanja u UN-u.

Ono što Netanyahu govori je “netočno u gotovo svakom pogledu i nepošteno prema taocima i njihovim obiteljima”, dodao je Miller.

Kako bi pokazao svoje negodovanje, Netanyahu je zaprijetio da će otkazati planirani posjet višeg izraelskog izaslanstva Washingtonu u slučaju da SAD ne uloži veto na rezoluciju UN-a. Kad su se SAD suzdržale, Netanyahu je otkazao posjet kojemu su trebali prisustvovati izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost Tzachi Hanegbi i ministar strateških poslova Ron Dermer.

Posjet je zakazan u svrhu rasprave o tome kako bi Izrael mogao izbjeći provođenje sveobuhvatne kopnene invazije na Rafah, posljednje preostalo uporište u Pojasu Gaze gdje sada u šatorima žive stotine tisuća palestinskih izbjeglica.

Otkazano putovanje sugerira da Netanyahu u potpunosti namjerava pokrenuti kopnenu invaziju na Gazu, bez obzira na to što UN ili bilo tko drugi kaže. Analitičari kažu da suzdržanost SAD-a označava prvu “točku empirijskih podataka” da savezništvo između SAD-a i Izraela slabi.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant ipak se ovaj tjedan sastao s američkim ministrom obrane Lloydom Austinom i Pentagonom kako bi molio za više oružja i streljiva iz američkih zaliha. Austin je otvorio taj sastanak nečim što ni Gallant ni njegov šef Netanyahu nisu htjeli čuti.

“Danas je u Gazi broj civilnih žrtava prevelik, a količina humanitarne pomoći premala”, rekao je Austin.

Unatoč višemjesečnom izraženom protivljenju Netanyahuovim akcijama u Gazi, Bidenov režim nastavio je osiguravati Izraelu stalnu opskrbu oružjem i streljivom, koje je cionistička država iskoristila da ubije oko 32.000 ljudi u Gazi, većinom žena i djece.

Nakon sastanka između Gallanta i Austina, još jedan američki dužnosnik izjavio je kako se nada da će pregovori dovesti do oslobađanja oko 130 talaca za koje Izrael tvrdi da se još uvijek drže u Gazi.

Austin je Gallantu rekao da bi Izrael trebao pronaći “alternativu punoj i možda preuranjenoj vojnoj operaciji” u Rafi kako bi izbjegao višak civilnih žrtava. Bidenov režim je naglasio da podržava izraelsku vojnu akciju u Rafi samo dok se ne radi o kopnenom napadu punih razmjera.

gazaHamasIZRAELNetanyahuPalestinaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
28 dana prije

Suditi ovom ratnom zlocincu i izvesti ga na vjesala.

Grdi
28 dana prije

Ovaj ce zavrsiti kao ratni zlocinac ……

Schwarze Hunderte
28 dana prije

Pametno 🙄 …. Rat će se nastaviti do 😉 😁

R M
28 dana prije

Benjamin je pravo zlato, cionističko i CIA-ističko, ne vredi to komentarisati. Nego pre neki dan sretnem na ulici bivšeg kolegu, otišao je pre godinu u penziju, težak antivaxer, pod.ebavali smo ove vaksere non stop. I pita: “Kako ide tamo vaxinacija?” Ja kažem: Slabo nešto, izgleda da su se ovi pokajali, a i da ih je malo i sramota što su se vaxovali uopšte. On će: Jbg, pokazalo se da smo bili u pravu

Metabaron
28 dana prije

Ovo cudoviste na slici dobro zna da ce ostati na vlasti dokle god traje “rat protiv Hamasa” pa samo mora odrzavati postojece stanje do americkih “izbora” kad na vlast dolazi Trump koji ce ga u svemu i dalje podrzavati ….

Max
28 dana prije

Potpuno je povampiren.

držnedaj
28 dana prije

Sad jasno vidimo odakle potiče nacizam i ostale antiljudske pii.zdarije

Dax
28 dana prije

Ista stvar, tako su Japanci pred drugi svjetski rat odbacivali rezoluciju lige naroda (preteču UN-a) i nastavljali okupaciju Mandžurije i rat sa Kinom, sve što se kasnije dogodilo učili smo iz povjesti.

žile29
28 dana prije

Ovo židovsko govno pa stvarno zasluži vješala

Tupko
28 dana prije

Osuđen bi da je Srbin u skraćenom postupku, ali nije pa može šta hoće.

FELIX
28 dana prije

RESOLUCIJA UN O PREKIDU VATRE NE NE VODI KA MIRU NEGO KAPITULACIJI ISRAELA I POBEDU HAMASA ( CAK I ZA NEKE HRVATE JE HAMASTERORISTICKA ORGANIZACIJA ), VODI SAMO K TOME DA SE HAMAS SPASE UNISTENJA., NIKO NE PLACE ZA ISRAELSKIM TAOCIMA DA SE OSLOBODE, MISLIM DA ISRAEL IMA BAREM PRAVO DA SE BRANI, NE ZABORAVITE DA UJDNO BRANI I EVROPU KOJA VEC MALO TRPI OD STRANE MUSLIOMANSKIH EMIGRANATA KOJI SU I SADA PRIHVACAJU IAKO TO NISU DOSTA NJIH VEC IMA ZADATKE KAKO POSTUPATI SA NEVERNICIMA U EUROPI I SVI ZNAJU POVIK ALAH U AKBAR. TAKO JE ISRAEL NEKA VRSTA STITA ZA EVROPU.

Lucija, prva
28 dana prije

There she weaves by night and day A magic web with colours gay. She has heard a whisper say, A curse is on her if she stay        To look down to Camelot. She knows not what the curse may be, And so she weaveth steadily, And little other care hath she,        The Lady of Shalott. And moving thro’ a mirror clear That hangs before her all the year, Shadows of the world appear. There she sees the highway near        Winding down to Camelot: There the river eddy whirls, And there the surly village-churls, And the red cloaks of market girls,        Pass onward from Shalott. ——- His broad clear brow in sunlight glow’d; On burnish’d hooves his war-horse trode; From underneath his helmet flow’d His coal-black curls as on he rode,        As he rode down to Camelot. From the bank and from the river He flash’d… Čitaj više »

Tonto
28 dana prije

Treba streljati ovaj smrad cio hazarski koji ubija nedužne Palestince, žene i djecu.
Oteli su svetu Palestinsku zemlju sada ih i ubijaju i neće stati dok ih sve ne pobiju kao zečeve, ta stoka hazarska nosato ušata.
ALi koe se Palestinci mogu žaliti, nikome zato jer stoka cio hazarska printa novac, posjeduje sve banke i medije.
FREEDOM FOR PALESTINE

Tonto
28 dana prije

“Vidimo iz iskustva, da je mrznja prema narodima za Židova nacelo odrzanja.“

Baruch de Spinoza, Židovski filozof

“Židovski ce narod sam predstavljati svojega mesiju. Židovi ce svoju vlast protegnuti nad cijelim svijetom onda, kada im uspije procistiti sve ljudske rase, kada odstrane granice i monarhije, kada ostvare svjetsku republiku.“

Židov Baruch Levi, prijatelj Karla Marxa

Tusam rodjenja
28 dana prije

Jedan od boljih ucenika Americke demonkracije, kao i oni koji su ga podrzali, smece….

Tonto
27 dana prije

A da li znate da je ovo smeće od čovjeka ako se uopće može tako nazvati svoga sina zbrinuo na Floridi da slučajno neki morao pušku u ruke a sada po tzv. državi izrael regrutiraju i ortodoksne za u rat a oni to ne žele.
Govno i smrad hazarski treba ga na kolac.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI