Netanyahu traži zemlje spremne prihvatiti Palestince raseljene iz Gaze

Netanyahu - Unistenje Gaze
113 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu raspravljao je o poslijeratnim planovima i bavio se pitanjem pronalaženja zemalja voljnih “apsorbirati” Palestince iz Gaze tijekom nedavnog sastanka stranke Likud. Naglasio je važnost osnivanja tima za olakšavanje dobrovoljnog useljavanja, navodeći da se u svijetu već razmatraju mogućnosti za takva kretanja.

Premijer je sugerirao da treba identificirati zemlje koje su spremne prihvatiti Palestince, a to pitanje ima strateški značaj za poslijeratno razdoblje. Ova je izjava u skladu sa sličnim pozivima utjecajnih osoba unutar stranke Likud. Bivši ministar znanosti Danny Danon, član Likuda, javno je zagovarao da zapadne zemlje razmotre prihvat izbjeglica iz Gaze.

Prošlog tjedna, Netanyahuov zahtjev američkom predsjedniku Joeu Bidenu za pomoć u preseljenju stanovnika Gaze u Egipat izazvao je međunarodni interes i kontroverzu.

Netanyahu je, tražeći potencijalne načine rješavanja humanitarnog utjecaja sukoba, navodno pitao mogu li SAD izvršiti pritisak na Egipat da prihvati dio stanovništva Gaze tijekom tekućih neprijateljstava.

Iako bi se prijedlog mogao promatrati kao pragmatičan pokušaj ublažavanja strašnih humanitarnih uvjeta u Gazi, on je pokrenuo pitanja o motivima iza takvog poteza i implikacijama za pogođeno stanovništvo.

Bidenov odgovor na Netanyahuov zahtjev pokazao je da Kairo ne smatra preseljenje stanovnika Gaze u Egipat održivom opcijom.

Razlozi koji stoje iza nevoljkosti Egipta nisu izričito navedeni, ali izvješća sugeriraju da bi takav potez mogao zategnuti odnose Egipta i Izraela, posebno ako se raseljeni Palestinci usmjere prema Sinajskom poluotoku.

Neimenovani izraelski dužnosnik kategorički je odbio zahtjev, rekavši: “Tvrdnja da Izrael pokušava izgurati stanovnike Gaze u Egipat je lažna.”

Egipat je prethodno upozorio i Izrael i SAD da ne dopuste raseljenim Palestincima iz Gaze da uđu na Sinajski poluotok. U ovom upozorenju naglašeno je da bi takav scenarij mogao dovesti do prekida odnosa između Egipta i Izraela.

Izrael i SAD u sukobu oko toga tko će preuzeti kontrolu nad Gazom nakon što Hamas nestane

Dok međunarodni pritisak raste za rezoluciju, SAD je zagovarao restrukturiranje Palestinske uprave (PA) koja bi preuzela kontrolu nad Gazom ako Hamas bude uspješno uklonjen s vlasti.

Stajalište SAD-a naglašava potrebu da PA provede antikorupcijske reforme i promiče slobodu izražavanja i civilno društvo.

Međutim, Netanyahu je izrazio skepticizam o podobnosti PA za upravljanje Gazom, navodeći njeno odbijanje da osudi terorizam Hamasa i svoju financijsku potporu obiteljima zatvorenih palestinskih terorista i napadača.

Razlike u pristupu između SAD-a i Izraela u pogledu postkonfliktnog upravljanja Gazom naglašavaju izazove pronalaženja konsenzusa.

Martin Indyk, bivši američki veleposlanik na Bliskom istoku, istaknuo je različite stavove, navodeći da PA ostaje jedina održiva opcija za rješenje “pod palestinskom vlašću na način koji povezuje upravljanje Zapadnom obalom s Gazom”.

Ipak, Netanyahu odbija ovu ideju, odražavajući otpor unutar svojih koalicijskih partnera oživljavanju uloge PA u upravljanju Gazom.

Nedavne izjave izraelskog savjetnika za nacionalnu sigurnost Tzachija Hanegbija upućuju na potencijalno ublažavanje otpora Tel Aviva PA-i koja kontrolira Gazu nakon sukoba. Međutim, kasnija izjava visokog izraelskog dužnosnika nastojala je pojasniti da su Hanegbijevi komentari “pogrešno shvaćeni” i ponovio da odluka PA o Gazi nakon sukoba nije izvediva opcija.

gazaIZRAELNetanyahuPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
113 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fuuuuj
3 mjeseci prije

Covjek uredno sprovodi genocid i etnicko ciscenje sa javnim pozivom da ono sto prezivjelo rastjera neko udomi, pod izgovorom borbe protiv onih koje su finansirali da im daju povoda za formiranje konclogora u Gazi dok cijeli svijet mirno gleda a zemlje pod cionistickom kontrolom uredno lazu kroz svoje podanicke medije dajuci agresivnu podrsku za ubijanje djece i zena.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Evo, Njemačka će se prva javiti da primi Palestince.

Podsjećam, njemački kancelar Scholz je deset dana prije početka bombardiranja Gaze od Izraela posjetio Tel Aviv, odrzao tiskovnu konferenciju sa Netanyahuom, obećao solidarnost sa Izraelom, izjavio da će zaštiti zidovske institucije u Njemačkoj izrekavši da je zidovski zivot u Njemačkoj dar. Još je upozorio da strane aktere da se ne miješaju u sukob.

U Njemačkoj inače ima 5,5 milijuna Muslimana, tj. čine 6,6% stanovništva Njemačke.
Sa druge strane, Zidova u Njemačkoj ima 118.000, tj. čine 0,14% Njemačke.
Omjer 46:1.

Da, Scholz će definitivno odlučiti sa svojom semafor koalicijom definitivno o primanju velikog broja palestinskih izbjeglica u Njemačku.

Koja
3 mjeseci prije

Neka me jeza..’vata! Pročitah naslov i odmah pomislio na pust Balkan! Observatorijusa ne vata jeza, on nije na Balkanu i ne treba se plašiti opustele Slavonije, Like

Dosta
3 mjeseci prije

Od samog pocetka je bilo jasno sto je izraelsko americka namjera u svezi sa Palestincima.Pobit ih sto vise,a ostatak raseliti po cijelom svijetu,a mozda ostavit par hiljada u izraelu da ih drze kao zivotinje u zooloskom vrtu i pokazuju svjetskim medijima “evo kako Palestinci zive u izraelu”.

Nenad
3 mjeseci prije

… prije će da traži za svoju hazarsku GAMAD jer im vrijeme istječe ….

alexosijek
3 mjeseci prije

Mislim kako je pravi sukob za Bibija i Izrael tek počeo – napadaju ga sa 7 strana trenutno. Iz Libanona je Hezbolah intenzivirao napade na sjeverni dio, Izrael je izmjesti oko 10000 civila …na Zapadnoj obali su izazvali otpor Palestinaca zbog agresivne krađe imovine Palestinaca od strane izraelskih naseljenika, naravno ubojstva i maltretiranja također. Hezbollah bi mogao sa svojih pozicija ugroziti i izraelske luke u Mediteranu – sam Izrael nema dovoljno vojne snage za napad na Libanon. Jedino ako bi se Ameri uključili, što čisto sumnjam (iako sa Blinkenom, Bidenom i Sullivanom nikad ne znaš) – onda bi eventualno mogli krenuti vojno na sjeveru?! Bajka – da, vjerojatno!! Dakle, Izrael trpi štete sa 7 stana: dvije na Zapadnoj obali, Gaza, Libanon, Sirija, Irak i naravno – jemenski Huti. Huti su, u stvari, napravili veliki show i stvarno realno prouzročili štetu. Piše se kako zapadni brodovi nemaju prolaz, ali kineski i… Čitaj više »

Гавран
3 mjeseci prije

Nedržavotvorni narod, koji je 2000 godina živeo parazitski u tuđim državama, razmišlja na kratke rokove, bez državne i ljudske mudrosti, i bez trunke humanosti. Svetske promene idu u takvom smeru da će se sami Jevreji seliti iz “obećane zemlje”. U ostalom pokušaj osvajanja Ukrajine i defakto osvajanje Argentine su pravljenje rezervne “obećane zemlje”. . Upravo je cenjeni novinar i jedan od tvoraca pokreta MI, S. Ljepojević reekao da je porodica Ilona Maska Srpskog porekla iz Šipova BiH. Da kao takav ima lične veze sa nekim Srpskim sportistima. Naravno dodaje da je Ilon. M. persanalizovani projekat duboke države, kao i Bil G. . Na dužnost je stupio Kineski satelit koji krade druge satelite. Pomera ih dubljr u kosmos gde su neupotrebljivi. . Oko 1000 Ukra je poginulo u jednom danu, kada je njih 6000. pod okriljem magle pokušali da uđu u Avdeevku. “Украјинци кренули ка Авдејевки у групама са три стране.… Čitaj više »

Vox
3 mjeseci prije

Cudi me da ne zamoli NATO da Palestince smjeste u Sarajevo, Tuzlu i Zenicu ili dole oko Klintonova spomenika na Kosovu. Domaci muslimani na Balkanu ce topla srca uraditi sve sta od njih NATO zatrazi i biti ce sretni.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

A želi li itko vas prihvatit 🤔 ?

xyz
3 mjeseci prije

Cjeli svet ne sme ni da pisne….. A islamske države se ponašaju egoistički, posvađano i bez zajedničke strategije.

tatamata
3 mjeseci prije

sto ,zar amerokenjci nisu digli ruku ?

gigi pinna
3 mjeseci prije

Hamas neće nestati, Izraelci imaju ogromne gubitke koje kriju od svoje rasističke javnosti, a probat će na silu, ako i kada uspiju krenuti u ofanzivu na jug Pojasa Gaze ljude naprosto izbaciti u Egipat. A onda će rat eskalirati…
Žele uvući Hezbollah u rat, a cilj im je ponoviti Dahiyu, jer na fronti ne mogu Hezbama ništa.
Europa je gotova i civilizacijski i ekonomski…

Perun
3 mjeseci prije

i ovaj put jevreji su popusili ….kao i ko zna koji put ….isto kao i palestinci ….moje misljenje je da tamo u tom podrucju stanovnike treba nauciti da beru cvece i da se mole ,,bogu” a ne da se kolju i ubijaju ko hijene …to je ono sto svi oni nazivaju ,,sveta zemlja” koliko je sveta to je tek upitno…moraliziranje u ovom sukobu ne tice se nas Balkanaca ….to je suvisno i nepotrebno moraliziranje …neka se mlate valjda ce doci do pameti kada se poubijaju … onaj tko ne zna za kompromise nije ni vrijedan Bozije Milosti….oni su genetski otpad

onaj najglu...Dalton
3 mjeseci prije

Arapi mogu izgubiti sto puta, Izrael samo jednom…

Rusija je uputila službeni zahtjev za uspostavom terenske bolnice u južnoj Gazi za pomoć u liječenju ranjenih. Izrael je to odbio.
Umjesto toga, Izrael je htio uvjeriti Rusiju da pomogne u raseljavanju stanovnika Gaze u Egipat, pružanjem medicinskih i humanitarnih usluga na egipatskoj strani granice. I da izvrši pritisak na Egipat da prihvati Palestince iz Gaze na Sinaj. Rusija je to odbila.

P.S.
Čestitamo!!
Abdul-Fattah Khalil El-Sisi je i treći put zaredom postao predsjednik Egipta.
Osvojio je 89,6% glasova.
Da je bilo 90% glasova, e to bi već bilo sumnjivo…

Ivan Bgd
3 mjeseci prije

Monstrum: primite palestince ili mi onda nismo odgovorni sto cemo ih sve pobiti…

Janko
3 mjeseci prije

u kućama i na zemlji protjeranih Srba iz Hrvatske našlo bi se mjesta za Palestince

Max
3 mjeseci prije

Etničko čišćenje i genocid.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Pa eto Izrael bi trebao biti prvi na popisu koji će ih i najviše primiti.

Miro
3 mjeseci prije

Pa jel to nije bio rat Izraela protiv tzv Hamasa a ne Palestinskog naroda?

Od kad je Jevreja od tad je i genocida.
Samo pročitajte kakve su genocide radili u Starom Zavetu.
Nema gorih monstruma do Jevreja.

Sardelino
3 mjeseci prije

Cionisti niti etničkim čišćenjem i genocidom ne uspijevaju izbaciti Palestince iz gaze. Palestinci i nakon ove ogromne žrtve koju danonoćno podnose ne žele napustiti svoju domovinu. Da su to htjeli odavno su mogli probiti granicu prema Egiptu i pobjeći.U tome ih nitko ne bi mogao spriječiti. Biraju smrt a ne odlazak jer ako odu onda je to zauvjek. Preživjelim muškarcima koji su ostali bez svoje obitelji ( žrtve su većinom djeca i žene) ne preostaje ništa drugo nego da se priključe Hamasu.Statistički im je daleko veća mogućnost da će duže preživjeti kao borac Hamasa nego kao civil.

Fluke
3 mjeseci prije

Neće ovi ratovi još dugo potrajat… Ukrajina je izgubila rat, a Netanyahu je potpisao smrtnu presudu Izraelu. Izrael je taj koji više neće postojat na nijednoj mapi. Ovo će biti povijesno desetljeće u kojemu će se izbaciti iz službe kompletna globalistička gamad. Spavači koji misle drugačije naći će se na krivoj strani, opet, a i zasluženo. Uopće više nije bitno što vi spavači mislite jer ste sve malobrojniji i malobrojniji svakim danom koji prolazi. Cjepivo vas je možda koštalo zdravlja (nadam se da nije), ali ovog puta će vas koštati duše. Neznanje je jedno (neki od nas su imali sreće da su čuli za agendu prije nego što su se cjepili), ali bahatost i oholost je sasvim drugo i za to zaslužujete izgubiti sve. Ne želim nikomu zlo, ali za neke stvari se moraju snositi posljedice. Tko nema duše i ponosi se sa tim i živi takvim životom zaslužuje proživjeti… Čitaj više »

KomisarX
3 mjeseci prije

To je bilo ipak Samo pitanje vremena, kad če tamo krenuti nemiosrdna borba za opstanak. Izrael ima 10 miljona, palestinaca ima više od 5 miljona. A susjedstvo 30-40 miljona stanovnika na teritoriju oko veličine Hrvatske. A tamo ima najviše pustinja, nema dovoljno vode, zemlje za poljoprivredu i ostalih resursa i životnog prostora. A imaju ljudi 3-4 a možda i više djece. Ukratko, tamo nema mijesta za sve…

Karma
3 mjeseci prije

Bolesni cionisticki manijaci. Prokleti Izrael i bog sotona njihov
Slava Palestini

Ico
3 mjeseci prije

Vatikan treba prihvatiti sve Palestince, koji uspiju pobjeći od židovskog genocida.

R M
3 mjeseci prije

Interesantno to oko izbeglica, zapravo vrlo čudno. Do pre nekog vremena nije se to dešavalo. Bilo je i decenijama ranije ratova, pa nije bilo egzodusa, pogotovu ne u Evropu. Ove već mnogobrojne primljene izbeglice su prešle 10-15 granica da se umuvaju u Evropu. Pri tom zemlje kroz koje prolaze su većinom muslimanske i većinom u njima ne besni rat, logično bi bilo da ih oni prime. Dolaze ovde radno i ratno sposobni, većinom. Prave velike probleme lokalnom stanovništvu. Meni nije jasno šta oni ovde rade u Srbiji? Ustvari mi je jasno da vlast ima perfidan dil sa globalistima. Ova tzv “migrantska” kriza je počela još pre tzv “covid19”. Živim u malo zabačenijem delu Srbije, ali sve vreme brinem kad će i nama uvaliti te migrante. Evo konačno će se to desiti. Napustena kasarna bivše JNA, koja je na pola puta od mog sela do najbliže varošice se sad uveliko preuredjuje… Čitaj više »

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

Znao sam. Na samom početku etničkog čišćenja, izraelske agresije na civile Gaze, rekoh garant je plan da Palestince prebace u Evropu.

Izrael se stabilizira, a Evropa dodatno destabilizira. 

Fino je ratni zločinac Kisindžer rekao da je pogubno biti kuja i podanik Americi. 

Par primjera: 

“Države” nastale od ostataka prave države, Titove Jugoslavije, kada su se “osamostalile”, postale ovisne kolonije, u stvari, same su sebi anulirale budućnost. Pogubile se.

Drugi primjer – bivša Ukrajina. Najbogatija i najprosperitetnija članica SSSR bila, pa se 90ih “osamostalila”, to jeste pala pod američku komandu, pa američki Nuland, “Fck the EU”, državni udar 2014, i sada vidimo rezultate njihove borbe za “samostalnost” – uništena tvorevina bez budućnosti. Isto, dakle, kao i xYU “države”.

Trebali još primjera?

duki
3 mjeseci prije

Ovaj Adolf sve više dokazuje svoju genocidnost!! Malu su bombe i plamen,pravljenje sada ide protjerivanje!
Ali Bibi , možda će ti biti lakše otvoriti 2 Auswitza i 2-3 Treblinke da se ne umaraš ! Ne moraš se truditi da dokažeš da si najveća zvijer 21 .stoljeća !! Nećeš dugo smeće !!!

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Jesam rekla da namjeravaju prebaciti Palestince u EU?

E, sad. Sad možemo potvrditi da je Erdo bio u pravu kada je usporedio Netanjahua i Hitlera.
Ovako je Hitler tražio gdje premjestiti Židove. Održana je i sjednica Lige naroda. Nitko ih nije htio primiti osim jedne male srednjoameričke države.

Predlagan je Madagaskar.

Ostalo znamo. Kako je završilo.

dona
3 mjeseci prije

đubre cionističko treba tebe raseliti , oteli ste im zemlju pa bi ih sada raseljavali, bando zločinačka

goran
3 mjeseci prije

ja ne mogu vjerovati svojim očima o čemu ovaj idiot netanayhu priča.
pa da li on čuje samog sebe kad otvori tu labrnju zvana usta?
pa tebe treba uhitit ko i cijelu vladu izraela i predsjednika i sve generale i poslati vas u haag na sudjenje za genocid koji radite nad palestincima već 70 g.
vi niste nikakav božlji narod,jer da jeste onda bi osjećali ljubav prema palestincima a ne mržnju.
a otac sve zloće i mržnje je sam sotona.
vaš bog je očito pali andjeo lucifer svjetlonoša.

Mali Mjesec
3 mjeseci prije

Baš pravi ćifut.

Mane
3 mjeseci prije

Ponudili su Egipcanima da im isplate ceo spoljni dug ukoliko prihvate stanovnike gaze. obzirom koliki su egipatski gubici usljed smanjenog protoka brodova kroz suecki kanal možda i prihvate,mada sumnjam

Samo U Prolazu
3 mjeseci prije

Ako ovo nije etnicko ciscenje onda ne znam sto je. “Svijete” stidi se!

Ggg
3 mjeseci prije

Nek idu tamo gdje ih vole i podržavaju . Nek ih upoznaju pa će shvatiti Izrael

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI