Njemačka dobiva vladu, a stvaranje monstruma Sjedinjenih Europskih Država ide dalje

Jaka Europa s Njemačkom na čelu
46 komentara

U četvrtak u Berlinu je na stranačkom kongresu Martin Shulz iznova izabran za predsjednika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD).

Unatoč činjenici da je nakon izbora isključio mogućnost nastavka koalicije s demokršćanima, nakon propasti pregovora o takozvanoj Jamajka koaliciji između demokršćana, liberala i zelenih, te na pritisak predsjednika Njemačke Frank-Waltera Steinmeiera, pokrenuo proces kojim će SPD pregovarati i najvjerojatnije ući koaliciju s Angelom Merkel.

Moglo bi se reći da je to “čisto unutarnja stvar Njemačke”, ali je Shulz ponovio zlokobni plan stvaranja Sjedinjenih Europskih Država. To je za stvarne kreatore politike EU imperativ, a stvaranje “saveza ravnopravnih država” u kojem bi ekonomski i financijski centar moći bila Njemačka, a vojni Francuska je ideja koja se promiče godinama i radi se na njenoj provedbi, iako se strogo izbjegava koristiti termin Sjedinjene Europske Države.

U svom govoru Schulz se založio i za jačanje i reformu Europske unije podržavajući reformske planove francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

“Europska unija se mora do 2025. pretvoriti u Sjedinjene Europske Države”, rekao je Schulz u svom govoru, ali bi za to bilo potrebno donošenje jedinstvenog europskog ustava.

“Tko ne želi prihvatiti taj ustav, mora napustiti novi savez”, rekao je Martin Schulz.

Nakon Brexita se mislilo da će bez Velike Britanije biti teže provesti ovaj plan, no pokazalo se da sve teče puno lakše nego u društvu s Londonom.

Ako smo na trenutak posumnjali da će Brexit ubiti ideju Sjedinjenih Europskih Država, možda je vrijeme da bolje razmislimo. U stvari, čini se da je odluka Britanaca da napuste EU samo ubrzala proces stvaranja superdržave u koju će se pretvoriti EU.

Naime, britanski mediji su nakon Brexita pisali da su tadašnji ministri vanjskih poslova Francuske i Njemačke izradili “nacrt za učinkovito upravljanje pojedinim zemljama članicama”. Dakle, iako su mnogi upozoravali da je nakon Brexita eventualni raspad Europske unije “praktično nepovratan”, istina je da globalistička elita ne odustaje tako lako od svojih planova.

Nije tajna da zagovornici jačanja europskih integracija sanjaju da se na kraju stvore prave Sjedinjene Europske Države, a Velika Britanija je na tom putu uvijek bila kamen spoticanja.

Kada su ministri vanjskih poslova Francuske i Njemačke otkrili svoj plan, on je izgledao kao ultimatum, a martin Shulz je sada to i potvrdio.

“Ili ćete prihvatiti novi ustav ili nećete biti dio nove EU”, poruka Shulza je bila više nego jasna i nedvosmislena.

S već navedenim radikalnim prijedlozima će zemlje EU izgubiti pravo na svoju vojsku, kazneno pravo, sustav oporezivanja ili središnje banke, a sve te ovlasti će se prenijeti na Bruxelles.

“Kontroverzne članice će također izgubiti ono malo kontrole koje su stekle zatvaranjem granica ili uključivanjem u postupak za prijem i preseljenje izbjeglica. Kad sam pročitao tekst, ostao sam apsolutno zapanjen. Je li ovaj plan pisan prije glasanja za Brexit ili poslije? Je li on napravljen da bi se onemogućilo građanima pojedinih zemalja da glasuju o nečemu sličnom? To se vidi iz stavaka preambule dokumenta”, piše američki analitičar Michael Snyder.

Možda bi Snyder kao Amerikanac trebao manje brinuti o svemu ovome. Međutim, to i jest bolest nas Europljana, koji se probudimo kada za bilo kakav učinkovit odgovor bude kasno.

Kako opširno piše britanski Express, referendum o ustavu nove superdržave je bio tema u ljeto 2016. godine, ali je trebalo pričekati na rezultate izbora u Francuskoj i Njemačkoj. Nakon nevjerojatnog političkog trika s Macronom i sada s Angelom Merkel i Martinom Shulzom više nema prepreka.

“Naše zemlje dijele zajedničku sudbinu i zajedničke vrijednosti, što će dovesti do još tješnjeg povezivanja i zajedništva među našim građanima. Stoga ćemo se zalagati za političko zajedništvo u Europi i pozvati ostale Europljane da sudjeluju u ovom pothvatu. Naravno, bilo bi potpuno nerealno očekivati da podupiratelji europskih integracija odstupe bez borbe. Uostalom, što su očekivali da uradimo? Da dignemo ruke i priznamo da su Britanci u pravu i da je Europska unija neuspjeh? Ne, to se nikada neće dogoditi”, stoji u dokumentu francuskog i njemačkog ministra vanjskih poslova, kojeg je u lipnju 2016. objavio Express.

Što će se dogoditi s Velikom Britanijom? To je potpuno nevažno. Britancima skupo mogu platiti izbor na Brexitu, a mogu ići svojim putem, tamo gdje im je mjesto, u nekakvu vrstu “personalne unije” sa Sjedinjenim Državama.

Kako je Europa ušla u razdoblje “nezapamćene političke kriza”, što je eufemizam za strah elite od uspona na vlast narodnih i suverenističkih pokreta, “rješenje” najavljeno rješenje je jačanje europskih integracija, sve do stvaranja Sjedinjenih Europskih Država, federacije zemalja kojima će upravljati Njemačka i Francuska.

Međutim, nije sigurno da će sve ići željenim smjerom. Takozvane političke elite “elita” očajnički pokušavaju spasiti europski projekt za kojeg mnogi smatraju da je na “umoru”. Na primjer, mnogi događaje u Europi uspoređuju s kolapsom Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Dakle, oni koji zagovaraju jače europske integracije, ne samo da punom parom rade u tom smjeru, nego su javno obznanili konačni cilj. Ranije je njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila kako je posebno važno da nakon Velike Britanije nijedna druga članica više ne napusti Europsku uniju i da druge članice EU trebaju spriječiti avanturističke zemlje da krenu istim putem kao i Velika Britanija.

Sada je Martin Shulz rekao kako nije važno tko će usvojiti novi ustav, a tko ne, jer narodi koji ga odbiju mogu nastaviti svojim putem, ali izvan “europske superdržave“.

Elita koja stvarno upravlja Europskom unijom uopće ne brine o volji naroda, što je poznata činjenica. Umjesto referenduma o ovom ili onom važnom pitanju, jedino što će se pitati narode EU će biti jesu li ili nisu za ustav koji omogućava stvaranje Sjedinjenih Europskih Država, što znači gubitak vojnog i monetarnog suvereniteta, objedinjavanja kaznenog prava i sustava oporezivanja u okviru ove Frankenstein države, a sve središnje banke bi trebale stati pod krov Europske središnje banke u Frankfurtu.

Apsurd je da u vrijeme “demokracije” EU postaje najnedemokratskija politička institucija u cijelom zapadnom svijetu.

Jedini je izlaz da što više naroda, prije nego ih iz buduće EU protjera političar “kalibra” Martina Shulza, sami napuste ovu tvorevinu, jer nema sumnje da ćemo svjedočiti velikom poticaju jačanja europskih integracija. Njemačka i Francuska su u središtu ovog projekta, a ostale europske političke elite će im se vjerojatno pridružiti. Ne sve, posebno ne vođe zemalja istoka Europe, ali većina da.

Ne zaboravite da ovo nije bila samo jedna od nevažnih izjava Martina Shulza na stranačkoj konvenciji. San o Sjedinjenim Europskim Državama je itekako živ, a ako su zagovornici jačanja europskih integracija zacrtali svoj put, mi ćemo uskoro vidjeti kako njihov san postaje stvarnost.

U svemu tome, što dobiva Hrvatska? Ništa, čak i manje od toga. Uostalom naši “političari” imaju pametnijeg posla. Spisak gluposti o kojima raspravljaju je predugačak i nije vrijedan spomena, ali račun za posljedice propalih i podaničkih politika neće platiti nitko u Saboru, na Pantovčaku ili Banskim dvorima, nego mi.

Sjedinjenih Europskih Država
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

Mi na balkanu morati cemo kad tad jedni drugima pogledati u oci i priznati da nam nisu bas uvijek i bas svuda za sve krivi drugi .Napisano u tekstu jest vise manje tocno ali prebaciti odgovornost ne cinjenja balkanskih naroda da im bude bolje na EU . ameriku , politicare ili vanjske ili unutarnje neprijatelje jest neozbiljno .Mi imamo mnogo dublji problem , on je sustinski a to je nivo svijesti a iz kojeg opet proizilazi ne mogucnosti stvaranja preduvjeta iz kojih ce se kristalizirati humanije i pravicnije drustvo .Tek postizanjem viseg stupnja svijesnosti na individualnom nivou mogu se steci uslovi za stvaranje zajednice u kojoj ce ljudi zivjeti dostojno covjeka .

apolo
6 godine prije

Vec sada u EU se zivi dosta lose. Ako budu SED-e bicemo sretni ako na stolu bude kruha. Dosta je bilo eksperimentisanja.

Rokokoko
6 godine prije

Mi koji ne zelimo biti dio Sjedinjenih Europskih Drzava,izaci cemo iz vase ekskluzivne zajednice,ali cemo sa sobom uzeti i nase banke,telekome i ostale privredne subjekte koje cemo nacionalizirati
skupa sam trzistem bez kojeg cete ostati.

Kocki
6 godine prije

Bice to sjedineno evropsko rasulo

stefano
6 godine prije

Maršale napisano vrlo inteligentno, uglavnom bez podjebavanja stvarno se slažem ali bi ti postavio pitanje , dali ti misliš da njemci , englezi , francuzi, španjolci, portugalci, norvežani i dr, imaju podignut nivo svijesti za razliku od balkanaca ili je tu nešto drugo u pitanju.

jura
6 godine prije

““Europska unija se mora do 2015. pretvoriti u Sjedinjene Europske Države”, rekao je Schulz” – da 2015? kreten od novinara

Koks_83
6 godine prije

@jura slova 1 i 2 su vrlo blizu na tastaturi, i mislim da je autor teksta mislio 2025, a ti radije odi na drugi portal i tamo budi nekulturan, jer na ovom portalu su kulturni ljudi

Ana
6 godine prije

Sve ove vatre koje tinjaju, pa se tu i tamo rasplamsaju- a mislim doslovno na prolijevanje krvi, -vrlo skoro ce se spojiti, i Europski kontinent ce eksplodirati kako nikada do sada nije/ Mi cemo bogu (namjerno malim jer gospodina bas i ne cijenim puno)pod noge. Elitistickim manijacima nece preostati nista drugo nego da aktiviraju svemirske brodove koje drze u pripravi. U ameriku? Ma nemoj? Sredstva za postizanje ciljeva koja postanu nepotrebna brzo nestaju…

ILMOSTRO
6 godine prije

Sve ide prema scenariju iz 1984. Nevjerojatno kako je Orwell to dobro predvidio.

Nagard
6 godine prije

Sjedinjene europske drzave pa to je najveca budalastina tj gospodari lutaka stvaraju sveee da lakse upravljaju a sto se tice balkana to je proslost zemlje balkanske ce ostati prazne nema potrebe da se mrznja stvara na kraju krajeva na zemlji je bog novac i to je jedina istina ostalo su sarene laze

nekoime
6 godine prije

IV Reich?

Vlastimir
6 godine prije

To su Šulcove želje,ali dali će se ostvariti.Da li će to dozvoliti Istočni blok – Poljska,Češka,Slovačka i Mađarska

Jole
6 godine prije

Vrhušku iz EK i njene šefove nitko ner bira na izborima,nego ih se postavlja od istih onih koji žele ukinuti suverenitete naroda i država kako bi ih stavili pod diktaturu.Ne može to proći.

Nil1
6 godine prije

Njemci su sposobni da vode ekonomiju i financije.. jednostavno imaju genetiku za to.. A to vidim po svom stanu, autu, putovanjima po svijetu….. sposobni su svakom pruzit dostojanstvo ljudsko… I hvala im za to.. Bog ih blagoslovio.. Pozdrav iz Frankfurta

vlado
6 godine prije

Dobra prilika za Hrvatsku da izadje iz ralja…

Aaaa
6 godine prije

Mislim da bi SED čak bio dobar za Hrvatsku…. ionako ne znamo upravljati sami sobom. Nalikujemo na psa lutalicu koji izgubljen trčkara okolo i gleda da ga netko pogleda, pomazi i baci mu kost.

Guest
6 godine prije

Dodjite u Brisel i pogledajte da ovo vec u mislima svih EU zaposlenika je vec tako….Njemacka i Francuska su dominantne u svim segmentima gdje je u pitanju velika lova i moc odlucivanja je u njihovim rukama.

Skeptik
6 godine prije

Ujedinjana europa je nesto sto jedino ima smisla. Suverenitet miikrodrzavica je povijesno dokazano nemoguc a njihov vijek trajanja jednak duljini slozene recenice povijesnih udzbenika. I na kraju iskreno ali bas iskreno duboko sumnjam da nase vlasti zadnjih 25 godina iskljucivo razmisljaju o dobrobiti i suverenitetu vlastitog naroda.

alan ford
6 godine prije

Schulz je Sorosev plaćenik, jedan od 200 i nešto Sorosevih plaćenika u europskom parlamentu, čija imaena je nedavno provalio wikileaks, ato su objavili mnogi nezavisni portali. Hrvatski zastupnici Picula, Biljana Borzan, i još nekolicina iz SPD-a i HNS-a su također na toj listi Sorosevih ljudi. Schulz je bijedna ljiga, čovjek bez ikakve karizmde, tipični stranački apartčik, koji je 20 godina vjerno služio globalističkim banditima u Briselu. Njemačka je od 1945. od kada je stvorena ova poslijertan SR Njemačka, okupirana kolonija Wshingtona, Londona i Tel Aviva, a svi njemački političar iz glavnih stranaka su samo pudlice gospodara Njemačke iz “duboke države” u SAD-u. Znate kakav je bio navodni televizijski “dvoboj” dvoje kandidata za kancelara; Merkelice i Schulza, prije 2 mjeseca uoči njmačkih izbora, To vam je bilo kao ćaskanje dvoje istomišljenika uz kavicu, Koji se u svem,zu slažu: oboje podržavaju dalju centralizaciju EU, oboje podržavaju i dalje dovlačenje migranata sa Bliskog… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Sve ovo nakon propasti Jamajka koalicije, je bio igrokaz za javnost. Dakle, Schulz je prije 2 mjeseca nakon izbora odmah objavio, da SPD neće opet u veliku koaliciju i da ide u oporbu, jer tako želi velika većina birača i članova SPD-a. Kvaka je bila u tome, da je 1) Schulz sa tom odlukom spašavao sebe da ostane na mjesti presjednika SPD-a i 2)- u tom trenutku su on i svi ostači vjerovali da će se brzo sasataviti vladajuća kolaivija “Jamajka: CDU-CSU+Zeleni+FDP (liberali),. Međutim, prekidom pregovora, čelnik FDP-a Ch sve ih je iznenadio i očito pokvario unaprijed pripremljenu plan. Tako su se sada našli u problemima. Posebno razočarani bili su Sorisevi Zeleni, koji su bili tako požudni da budu u vladajučoj koaliciji. Nakon propasti Jamajka-koalicije, glavni Merkeličini mediji napali su Lindera i FDP, i čak im predbacili da su postaali desno-nacionalistički kao AFD. A najdalje je otišao njemački hazarski novinar… Čitaj više »

Skeptik
6 godine prije

Koja je alternativa ujedinjenoj europi? Sto to bolje donosi razjedinjena europa? Tisuce ocajnika na dnevnoj bazi zeli se dokopati te bujedne europe. Riskiraju zivote da bi cistili zahode i posluzivali mcdonaldse umjesto da ostanu u svojim suverenim drzavama. Grci i spanjolci bjeze u Njemacku. Nije njihove vlasti unistio Soros vec bijedna pohlepa politicara stoga ta isprazna destrukcija ideje europske unije je besmislena. Svi ovdje nemaju niti jedan suvisli zivotni argument da postoji samo zrnce bolje mjesto za zivot od podrucja EU. A na kraju krajeva to je potpuno individualna odluka i to je najveci problem jer danas nema potrwbe da se bunite vani na ulici. Slobodni ste izabrati gdje zelite zivjeti. Ops ali nitko ne bjezi u te suverene zemlje a pitam se zasto?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.