Njemačka izvršila nacionalizaciju Ruskih naftnih rafinerija – istom metodom kojom je Hitler oduzimao imovinu Židovima!

Njemacka nacionalizacija ruske nafte
188 komentara

Ova kratka ali šokantna vijest dolazi iz Njemačke. U potpunom očaju pred energetskom krizom koja dolazi, Njemačka ne preza od ničega. Tako su jučer objavili da su „privremeno“ preuzeli kontrolu nad Ruskim rafinerijama u zemlji, čime su defakto izvršili nacionalizaciju imovine, tipičnu za komanditne ekonomije kao što su komunizam ili nacizam. Također, možemo se prisjetiti Njemačke povijesti, kad je Hitler na isti način „privremeno“ oduzimao i nacionalizirao židovske banke i tvornice. Ovoga puta, drugo je opravdanje, i druge su žrtve, ali metoda je ista.

Kako javlja CNN Business, Njemačka vlada preuzela je kontrolu nad trima rafinerijama nafte u ruskom vlasništvu kako bi osigurala opskrbu benzinom, dizelom i zrakoplovnim gorivom.

Njemačko ministarstvo gospodarstva objavilo je u petak da je privremeno preuzelo podružnice ruskog naftnog diva Rosnefta u zemlji. Rosneft Deutschland i RN Refining & Marketing čine oko 12 % njemačkih kapaciteta za preradu nafte, navodi se u priopćenju ministarstva.

Taj je potez osmišljen kako bi se “suprotstavio prijetnji sigurnosti opskrbe energijom”, dodaje se.

Europa je upletena u gorak energetski sukob s Rusijom otkako je Moskva napala Ukrajinu krajem veljače, a njezin uvoz ruske nafte i prirodnog plina naglo je pao.

Njemačka savezna mrežna agencija, koja regulira njezinu industriju plina i električne energije, kontrolirat će Rosneftove udjele u tri rafinerije: PCK Schwedt, u blizini Berlina, MiRo, u blizini Heidelberga, i Bayernoil u Bavarskoj.

Rafinerija Schwedt posebno je važna za energetske potrebe Njemačke, prerađujući oko 220.000 barela sirove nafte dnevno. Odgovoran je za opskrbu oko 90 % goriva za Berlin, navodi Reuters.

U svibnju je Europska unija pristala zabraniti 90 % uvoza ruske nafte do kraja godine kako bi ugušila vitalni izvor financiranja za rat Moskve u Ukrajini.

Rusija isporučuje sirovu naftu u rafineriju Schwedt naftovodom Družba. Njemačko ministarstvo gospodarstva priopćilo je da će pokušati pronaći alternativne rute opskrbe.

Shell (SHLX), koji posjeduje 37,5 % udjela u Schwedtu, rekao je u petak za CNN Business da na njega “ne utječe” preuzimanje.

“[Shell] će nastaviti ispunjavati svoje ugovorne obveze u skladu s vlastitim dionicama”, rekao je glasnogovornik tvrtke za CNN Business.

Shell je dodao da ne može špekulirati o tome kako će Schwedt nastaviti poslovati.

Izvor: edition.cnn.com

NacionalizacijanjemačkaRafinerijerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
188 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rade
1 godina prije

Ako ovo nije razlog za par Sarmata,e onda ne znam.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Oh Boze ! Ta Njemci poput Iztocnih Susjeda , pored politicara , kakove izabiraju , neprijatelja uopce ne trebaju !!! Dovoljni su , sami , sebima ! Ne razumijem .. Toliko talentirani narodi a s druge strane , nevjerojatno glupi za sagledat buducnost .. Zao mi ih .. Iskrjeno !

Enigma
1 godina prije

A da nije Hitler suradjivao sa cio zido bankama-bankarima i njihovim naftnim kartelima? Moze biti da danas ruska i nemacka “vlada” zajedno suradjuju u pozadini, dok pred narodima putem mas medija glume suprotstavljenost, a sve pod dirigentskom palicom globalista-cio centralnih bankara i masona kojima je neophodan globalni ekonomski kolaps i deindustrijalizacija koja uporedo sa digitalizacijom treba da dovede do nametanja tzv. temeljnog dohodka i bezgotovinskog novca kao “rjesenja” za masu nezaposlenih kada mnoga radna mjesta budu, usled orkestrirane krize, pozatvarana. Kako se njemacka “vlada” nije dosjetila nacionalizovati cio zidovske banke na tlu Njemacke, nego eto nacionalizuje ruske rafinerije…

Sam
1 godina prije

Da li je sada jasno onim skepticima koji tvrde da su svi zajedno,o cemu se radi i gdje se nalazimo?
Jesu li informacije dobili od Putina ili su odustali od zivota pa onako rezignirano i mazohisticki kazu da su svi isti i da je to plan?
Ili su oni takvi analiticari kakvih na Zemlji nema?
Rat na iznajmljenom teritoriju Ukrajine izmedju kabale,elita,Zapada ili kako god protiv Rusije i uopce ljudskog roda.
Cilj je iscrpiti ruse,iskoristiti Ukrajinu i kada ona vise ne bude mogla,ulaze ameri i ostale njihove sluge i tada nece ni najveci skeptici i “analiticari” imati dilemu o cemu se radi.
Ptevelika je ovo stvar da sr onako povrsno komentarise da su svi zajedno.
I neozbiljna.

Opel
1 godina prije

Nijemci su zaustaviti turbine.

Adriana
1 godina prije

Bitno je imati “know-how”. Ima toga kod Švaba još, od davnih kreativaca i prošlog stoljeća.

Josip
1 godina prije

Čim se onaj usranac Sholtz dokopao vlasti evo ti fašizma i pljačke u NJemačkoj.. Još samo da počnu odvoditi u koncentracijske logore..

komšija
1 godina prije

Iza svega su američki čivuti-hazari,naj bogatiji,a bogatstvo su stekli jedino na špekulacijama.To je zlo koje se mora trajno rešiti.

danjan
1 godina prije

smrad švapski a kao drugo njega nije izabra narod nego njegova parija jeben ga zakikanog…

pero
1 godina prije

Ursula von der Hitler!

Osam Šezdeset
1 godina prije

Predlažem mašoj vazalskoj vladi, ljuiteljima Zelenskog i sužnjima “pregresivnog” zapada, da jednako tako nacionaliziraju Mol po njemačkom modelu.

tata mata
1 godina prije

gdju su sad oni ,kojim je privatno vlasnistvo i demokratija sveto ,,,kako se odjednom “postenjacine” pretvaraju u kurvu i pokazuju svoje pravo lice

Nekoime
1 godina prije

Rusi bi, zauzvrat, mogli privremeno preuzeti kontrolu nad Istočnom Njemačkom i Istočnim Berlinom. Samo privremeno.

Japanac
1 godina prije

Privatna svojina je svetinja kaže zapad. Osim kada nije….

Krim
1 godina prije

Iako to Putin ne zeli reći- RAT JE !!!
neki tudje tvornice granatiraju, nein nacionaliziraju 😞

Ali dokle vise pateticno prebaceivanje krivnje na cijeli svijet da bi se opravdalo putinovo ludilo?

Siniša
1 godina prije

I mi smo u SrBskoj nacionalizovali SBER banku, možda prvi u Evropi.
Elem…upozorili su ih Rusi da to ne čine mada rusko preseravanje sa “mekom silom” smatram za izključivo odgovornim za sva dešavanja.
Premijer Indije je pogrešio, mislim naravno da jeste u pravu što je rekao da nije vrijeme za rat ali je apsolutno bio vakat za brzu i efikasnu vojnu akciju.
Rusi se ponaeaju nenormalno.

držnedaj
1 godina prije

Njemačka i Japan su 2 puta dobili po tintari i sad su najveće kabaline sluge na svjetu…!!
Da, te dvije zemlje svjetski osvajači na oku drže strogo pod svojom čizmom i kontrolom!!!
..a i tamo su naveće nato-terora baze na svjetu za teške operacije..

yalge
1 godina prije

Rusi prolazu kroz isti put kao nekad Zhidovi.

SIRIUS
1 godina prije

Jako puno Nijemaca ima dojam da su im oteli vladu i da ih guraju u smjeru za koji su mislili da više nikad neče. Doduše i jako puno Nijemaca iz straha i konformizma poslušno prati naredbe nekolicine prodanih politićara. Kovid fašizam se pretvara u nacizam. Što nije čudno s obzirom da su likovi poput Švaba i Soroša djeca nacista. Igramo se vatrom!
Berlin je danas grad koji umjesto Njemačkih predstavlja Amerićke interese koji oni koriste kako bi gurali obojene revolucije i pogoršavali odnose Evrope i Rusije.
Pa čak i da AFD tamo preuzme vlast mislim da bi bilo jako teško smanjiti utjecaj globalistićke politike u Njemačkoj… pogotovo u slučaju di večina ljudi NATO i dalje smatra potrebnim.

jewstone
1 godina prije

Da brkato prase dugo zivi, on bi bio progonio zidove prije 100 godina a danas Ruse.

Padin
1 godina prije

Kakvi li pislanici EU tamo sede? Sve radi Layen da sje.e EU. Radi li za Meriksnce? Pa nemaju svi naci gene…

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Vuk dlaku mijenja, al’ lud nikada.

Stipe
1 godina prije

Kakav im je efekat nacionalizacije rafinerija kada neće imati šta rainirat?

njhuz
1 godina prije

zapadne vrijednosti :))))) lazi, popljackaj i vristi da je drugi kriv za to sta si ga opljackao.

mrdo
1 godina prije

Njemačka nema naravno nikakve koristi od otetih rafinerija, ali cilj krađe je pogoršavanje odnosa sa Rusijom. Ko ima korist od toga? Američki kapitalisti, naravno. 

Njemački politikanti, koji su pod kontrolom US kapitalista, moraju da slušaju naređenja iz Vašingtona jer je njemačka pod američkom čizmom. Logično i jednostavno za shvatiti.

mrdo
1 godina prije

Da se ponovim: Drug Lukašenko 👍 ———————– “Ugovori su već sklopljeni. Ukrajina će nestati, a SAD raspiruju rat na Kosovu” Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da SAD guraju Evropu u rat sa Rusijom na teritoriji Ukrajine i da Vašington raspiruje rat na Kosovu. “SAD guraju Evropu u vojnu konfrontaciju sa Rusijom na teritoriji Ukrajine. Oni ne kriju svoje planove. Ugovori su već sklopljeni za naredne godine. Odnosno, Ukrajina će biti uništena do temelja. A cilj je oslabiti Rusiju i uništiti Belorusiju”, rekao je Lukašenko u govoru na patriotskom forumu posvećenom Danu narodnog jedinstva, prenosi Sputnjik. On je dodao da u svim tim akcijama postoji još jedan cilj – Evropa. “Amerika je jedina zemlja koja ima koristi od toga što se ovde dešava: da se Evropa postavi na svoje mesto i uklone konkurenti (B92) ———————– Ja bih rekao da je američkim kapitalistima u stvari Evropa primarni cilj za uništenje, a… Čitaj više »

Selena
1 godina prije

,,…I zar to nije velika pobeda zapada da obrazuje stručne kadrove (britansko-ruska škola)  uz pomoć para od prodaje oružija Ukrajini, oružija kojim ubijaju naše vojnike. Uz pomoć para onih koji priznaju istopolnu ljubav; uz pomoć para onih koji podržavaju marširanje SS divizija; uz pomoć para onih koji uništavaju spomenike našim vojnicima; uz pomoć para onih koji se slažu sa prekrajanjem istorije; uz pomoć para onih koji se slažu i podržavaju marš SS divizija u Pribaltici…To je njihova pobeda, i to bez kapi krvi. Sve za pare…To je pobeda onih koji podržavaju  hemijsku kastraciju dece i pedofiliju, pravdajući je. To je pobeda onih koji dozvoljavaju zvanično sprovođenje demonstracija zoofila. To je pobeda onih koji sažaljevaju pedofile, a ne žale decu koja su poginula u Donbasu za proteklih osam godina. Znajući sve ovo, analizirajući sve ovo, zar ne shvatamo da demokratija, liberalizam, tolerancija, multikulturalizam…da je sve to mit, opsena. Bernad Šo je… Čitaj više »

Selena
1 godina prije

,,Specijalna operacija je završena. Počinje rat sa NATO paktom.” TVPlaneta. emisija ,,60 minuta”” 09.2022.

bruegel the elder
1 godina prije

Bravo za Šolca,nek samo sluša Buck Fidena i dalje 🙂

viking
1 godina prije

Na zapadu ništa novo.

Zvone
1 godina prije

Njemci ne mogu iz svoje kože. Jednom naci uvek naci.

irina
1 godina prije

Obit će im se o glavi, garant! I neka!

Mila
1 godina prije

…a znamo kako je Vođa sa brčićima završio: BRD i DDR, uz ogromna razaranja pre toga. Ali, koga briga?

Historia magistra vitae est (ali ne i u ovom slučaju)!

Gridi
1 godina prije

Osim toga izjavio scholz hoce izgraditi naj bolju – naj jacu vojsku u europi !! ……. DW – *Germany: Armed forces must be ‘best-equipped in Europe,’ Scholz says* ….. ajde sada, tko nije cuo za tu pjesmu jos od ranije ?? …… uzivajte Danke Deutchaland ….

Max
1 godina prije

Otimačina tuđe imovine.

Meštar
1 godina prije

Hoće li Rusija obeštetit Ukrajinu što joj je okupirala 20% teritorija

Zorule
1 godina prije

dobro, sad su nacionalizirali te rafinerije i što će sada sa njima? Jesu te rafinerije bile pune nafte pa sad imaju dosta za zimu? Ili je misle rasprodati u sekundarne sirovine i time plaćati skupi plin na slobodnom tržištu?

hiber
1 godina prije

Cijena nafte i dalje pada na ispod 90$. Cijena plina od vrhunca 1.9. pada sa 3.000 eura na 1.800 danas. Skladista su puna tako da nema razloga za daljnje skupljanje pričuva. Uz to Kina je dekretom prepolovila LNG potrošnju tako da se sav plin slijeva u Europu. Dakle, cijene ce i dalje padati. Zaključimo, Putler je plinski gubitnik. Nema gdje sa plinom. U Kinu unatoč reklamama izvozi simbolične količine 50-60 milijardi m3. Više izvozi u Tursku gdje Sultan čarolijom ruski plin pretvara u turski i slaze lovu preprodajom. Dakle, osim Putlera najveći gubitnici su Nijemci jer im je Putler naglo povećao cijenu plina ratom u Ukraini. Posljedica je da takav plin nitko neće kupovati, pogotovi Kinezi kojima ruski plin služi kao rezerva. A s obzirom da Putler jedino zna izvoziti plin, ostaje mu da gradi plinovode. Prvo u Kinu, a zatim valjda u Afriku. Da se Afrikanci ne smrznu.🤣🤣🤣

tin
1 godina prije

Hiber bi metnuo sve Ruse u gas chamber

Nepristrani
1 godina prije

Dug račun – čista ljubav!

Zvonimir Levačić Ševa

Krle
1 godina prije

Siguran sam da Putin neće znati odgovoriti. 😉 😀 😀

Jomla
1 godina prije

Kako ono u Bibliji piše:
Oko za oko
Pasta za zube!
😛 😛

Suze Roni
1 godina prije

Ovako bi RH trebala oduzeti kontrolu Njemcima nad kompanijom Hrvatski Telekom.

Bongo
1 godina prije

Nitko ne prica o premlacivanju Roberta Valdeca, naseg poznatog neovisnog novinara. Premlatili su ga ocito simpatizeri i placenici iz hrvatskog ogranka Zelenskog, jer je Valdec objektivno govorio o Banderasima i sta su radili od 2014, te jer mu je zena Ruskinja. Gdje su sada udruge za ljudska prava, udruge novinara, placena piskarala i janjicari za zlocinacke ciljeve

SIRIUS
1 godina prije

offtopic: Elon Skum je jučer objavio da je od sada 19/08/2022 Starlink sustav aktivan na svim kontinentima, čak i Antarktiku. Čuli ste da je Starlink korišten kako bi stvorio prednost Ukrajinskoj vojsci? Ni to im ne pomaže… a valjda od toga prave mogu imat koristi samo operativci cie za svoje potrebe.. I NASSA ima tolko objava unazad par mjeseci da boli glava. Svakojakih, i logičnih i psy-op logičnih. Ali di god se okreneš kataklizma kataklizma sa dozom katastrofizma. Il je galaktički val, il je prekobicavanje magnetnih polova il je ledeno doba, il je super-baklja sa Sunca. Niko ne zna točni kad, al ili za godinu dvije ili za koje stoljeće, niko ne kaže A MOŽDA NIKAD… Mislim, moguče da smo u nekom ciklusu od 12 ili 15 ili 20 tisuća godina baš na kraju. To mi je i sumnjivo, nema niko od ovih zapravo provjerenu informaciju, svi do zakljućka dolaze… Čitaj više »

Rimtutituki
1 godina prije

Sve su to mali potezi,gasprom Deutschland, armenija pod zastitom usa, slanje oruzja cipru juce protiv Turske itd,sve su to koraci prema 3ww.os pocetka se ide na to jer usa ima plan sa ruskim bogatstvima da drzi monopol svijeta js 30-50godina. Procijenili su da im je zadnji pogodan trenutak za udar na ruse i kinu,i udarice .Screenshots ovo pa procitaj polovinom 2023.

Nije važno
1 godina prije

Ostadoh bez riječi, kako bi rekli oni što ne znaju govoriti! Dakle, povijest se ponavlja, a mi nismo ništa naučili!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI