Njemačka pomaže Izraelu u razvoju njegovih “nepostojećih” nuklearnih snaga

Njemačka podmornica prodana Izraelu
28 komentara

Izrael posjeduje ilegalno nuklearno oružje, kršeći sve međunarodne ugovore, a Njemačka ipak to podržava isporukama naoružanja vojsci izraelskog režima, piše dr. Hans-Jürgen Klose.

“Mi, Nijemci, ne samo da smo izmučeni zbog Drugog svjetskog rata i vječnog osjećaja krivnje pod sloganom “Never Forget”, nego smo i sponzor Izraela u ilegalnom nuklearnom naoružavanju. Kako stvari izgledale u praktičnom životu, podržavamo Izrael”, rekao je dr. Hans-Jürgen Klose.

Njemački stručnjak je komentirao aferu u Izraelu u kojoj se otkrilo da je odvjetnik i rođak izraelskog premijera Davida Shimron optužen u slučaju davanja mita kako bi se osiguralo da Izrael stekne njemačko-izraelsko oružje. Shimron je predstavljao skupinu Izraelaca, među kojima su David Sharan, bivši zapovjednik izraelske mornarice Eliezer Marom, bivši Netanyahuov odvjetnik Isaac Molho i drugi, koji su u skandalu oko njemačkih podmornica u Izraelu zastupali interese kompanije Thyssen Krupp iz Kiela. Davida Shimron je za “lobiranje” u Izraelu primio oko 10 milijuna eura, a policija u Izraelu istražuje slučaj prijevare, pranje novca i podmićivanje od ukupno 2 milijarde dolara.

O cijelom slučaju u Izraelu je prije dva dana opširno pisao list Haaretz, ali njemačkog stručnjaka ne zanima toliko korupcija u Tel Avivu koliko pomoć Njemačke u naoružavanju Izraela podmornicama koje ne bi trebale lansirati nuklearne projektile, jer i Izrael “službeno nema”.

Još od kraja ’90-ih, Savezna Republika Njemačka je isporučila podmornice i sada korvete Izraelu. Počevši od Schröderove,  vlade, do Kohla i Angele Merkel, sve su ove akcije pravedno ukinute. 2012. prve podmornice proizvedene u Njemačkoj za Izrael bile su opremljene nuklearnim oružjem. Naravno, nuklearnim oružjem koji službeno ne postoji, jer Tel Aviv nije podvrgnut nuklearnoj kontroli i službeno “nije nuklearna država”, pojašnjava dr. Hans-Jürgen Klose.

Nemoguće je da njemačke vlasti i tajne službe ne znaju za nuklearni potencijal Izraela i nuklearno oružje izraelskog režima, što je desetljećima javna tajna. Stoga se može reći da Berlin sudjeluje u ilegalnoj proliferaciji nuklearnog naoružanja, za što bi trebao biti kažnjen sankcijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Naravno, to bi tako bilo da je u pitanju bilo koja zemlja u svijetu, ali ne i u slučaju Izraela.

Berlin je Izraelu isporučio podmornice klase “Dolphin” i moglo bi se reći da tu nema ništa sporno. Međutim, dr. Hans-Jürgen Klose podsjeća kako su  podmornice izgrađene prema izraelskom zahtjevu u smislu dizajna, ali su izgrađene s njemačkim patentima u Njemačkoj.

“Savezna vlada Njemačke je posljednju kupnju odobrila 20. listopada 2017. godine. Gotovo je neugodno reći da se projekti izraelskih oružja subvencioniraju stotinama milijuna eura njemačkih poreznih obveznika. Gdje je ovdje osjećaj za pravdu? Šaljemo naše vojnike s nefunkcionalnom opremom da se bore za strane interese u svim zemljama, jer proračun za obranu nije dovoljan, a Izrael dobiva novac Nijemaca. Ne morate pripadati Alternativi za Njemačku da bi vrištali od bijesa. Ali čak ni AFD ne govori ništa, jer su za otvaranje ovog pitanja usvojene sve ustavne zabrane”, za Contra Magazin zaključuje dr. Hans-Jürgen Klose.

Haaretz / Contra Magazin

Dugogodišnja povijest međunarodnog imuniteta za zločine izraelskog režima

Nitko na svijetu ne smije vidjeti nuklearni arsenal Izraela

Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
5 godine prije

Kupleraj.

velebit
5 godine prije

Što nije pisao o francuzima koji su im dali materijal za prvu nuklearnu bombu i
tehnologiju za nuklearnu centralu i obogaćivanje urana.

trumba
5 godine prije

Njemačka nema ni svoj ustav, već kvazi set mjerila pisanih pod utjecajem Saveznika nakon WW2 1949, koje su nazvali Basic Law (Grundgesetz). Neki idu čak tako daleko da interpretiraju da je Njemačka još zapravo pod okupacijom Saveznika ili pod ograničenjima od istih budući da izbjegava provoditi samostalne odluke – tako da je Njemačka praktički kao kastrirani magarac kojemu je jedina svrha stvaranje ekonomske vrijednosti (€€€€€€).

Ja naprotiv, uopće ne dijelim takva stajališta, jer posljednjih 30 godina Njemačke vanjske i unutrašnje politike to odlučno demantira.
Hmm…čudno, zašto me nos svrbi nakon posljednje rečenice?

Weteran
5 godine prije

Nema tu nejasnoća?
Nemačka pravi vrhunske dizel-elektro podmornice.
Ovu temu treba gledati iz drugog, zanimljivijeg, ugla: Kako i zašto Jevreji kupuju oružje(podmornice) od Nemaca?
Ali, rekao pametan čovek:
– Lord Palmerston: ”Ne postoji večiti neprijatelj, niti večiti saveznik, samo večiti interes.

odisea
5 godine prije

Ja se pribojavam da pošto je Izrael država nebeskog naroda koji se nije mješao sa ostalima, vjerovatno im je i DNA specifična,pa bi samo oni bili podložni nekom virusu kiji čita i napada samo tu DNA.
Bolje što se mi ostali miješamo DNA nam je raznolikija-

don
5 godine prije

Da nije bilo nacističke Njemačke,danas ne bi ni postojala cionistička država Izrael,Koja j stvorena zahvaljujući holokaustu te manipulacijom broja ubijenih evropskih židova,a sve za ciljeve stvaranja velikog izraela iz Bibliskih granica.Današnji ratovi na Bliskom Istoku vode se za ciljeve stvaranja takvog Izraela i svi resursi tzv Zapadnih zemalja bili oni finansiski,intelektualni,propagandni usmjereni ka tom cilju.A sveti rat koji Cionisti pripremaju već duži period uz pomoć NATO saveza je odgođen zahvaljujući Rusiji,Siriji,Iranu,Hezbolahu i ostalim.

Marko S.
5 godine prije

Izrael ne ugrozava nikoga a opkoljen je narodima koji bi ga rado uništili. Izrael stoji na braniku moderne uljudbe i civilizacije kojoj prijeti uništenje od barbarskog bezumlja.

Nesto smrdi
5 godine prije

“njemacka je uredjena drzava i zato svi mladi idu tamo”, “u njemackoj se ovo nebi dogodilo” ,”a sta si ti mislio? Pa nije ti ovo njemacka…”, Mislim da se hitler okrece u grobu ko svrdlo busilice, vec je izbusio sanduk i putuje prema sredistu zemlje..

bbbb
5 godine prije

Koja švabenland, pa nema toga samo interesa odabanih još od kad je švabija bila franačka.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Podmornice klase “Delfin” su projektirane tijekom 1991. g. Vlada Helmuta Kola je optužena za pomaganje Iraku u razvijanju kemijskog oružja, pa je, da bi smirila Izrael, njemu ponudila da mu na svoj trošak donira dvije nove podmornice, dok bi treću platio Izrael. Time bi profitirala i njemačka brodogradilišta koja su tada bila bez posla.
Ugovorom iz 2006. g. četvrtu i petu podmornicu klase “Delfin”, Izrael financira dvije trećine vrijednosti ukupnog projekta, dok njemačka vlada financira preostali dio od procijenjene vrijednosti od oko milijarde eura.
Izrael I Njemačka su tijekom 2009. i 2010. negirali ugovor i narudžbu treće podmornice. Tijekom, 2011. g. Izrael je naručio treću podmornicu, za oko milijardu dolara.
Nabavom još tri (usavršene, nazvane klasa ”Delfin 2”) po neslužbenim informacijama, Izrael je iz projektila AGM-142 razvio krstareću raketu sa nuklearnom bojevom glavom, koja se ispaljuje iz torpednih cijevi.
Izrael, po ustaljenom običaju, negira takve informacije.

anti-sistem
5 godine prije

Kad Iran i Koreja prave nuklearno oružje cijeli je svijet protiv njih. A kad Izrael i Saudijska Arabija rade isto to i “usput” rade genocid nad Palestincima i Jemencima onda ih Zapad podržava.

njonjo
5 godine prije

A ,šta reć?

barba tonći
5 godine prije

Američka pomoć Izraelu godišnje iznosi nešto oko 3,5 milijardi dolara + Njemačka koja im je do sad uplatila nešo više od 90 milijardi dolara i naravno još plaća.

picasso
5 godine prije

pa nacisticka nemacka je pomogla zioniste da dobiju drzavu samo posle 3 godine posle drugog rata, to je normalno kad j sam hitler im u sebe jevrejske krvi u sebi, kad mu je babu silovao jedan bagati zionista rotchild u austriji, hitler nije bio ubijen nego su mu zionisti otvorili put u argentinu i tamo je umro od prirodne smrti. sve u svemu bilo je dogovoreno da se ubiju jevreji zauzvrat drzave izrael

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.