fbpx

Dugogodišnja povijest međunarodnog imuniteta za zločine izraelskog režima

Izrael

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je sankcioniralo Sjevernu Koreju zbog razvoja nuklearnog oružja, a ranije je zbog navodnih vojnog nuklearnog programa pod teškim pritiskom bio i Iran. Vjerojatno bi se isto dogodilo da sličnim putem krenu Ekvador ili Alžir, možda čak i Meksiko ili Katar, iako glase za američke partnere. Ako to i jesu, nisu u dovoljnoj mjeri da se igraju s takvim stvarima kao što je razvoj oružja za masovno uništenje.

Jedina zemlja na svijetu koja bez ikakvih sankcija istovremeno posjeduje nuklearno oružje, koja je legalizirala režim apartheida i provela genocid i etničko čišćenje cijelog jednog naroda je Izrael.

Mala samoproglašena bliskoistočna državica od nešto manje od 9 milijuna stanovnika, smještena na jugoistočnoj obali Sredozemnog mora, službeno manja od pola Hrvatske, jedina je zemlja za koju ne vrijedi međunarodno pravo i za koju ne postoje sankcije.

Podsjetimo, “Grupa 5 + 1” je 2015. godine potpisala je Sveobuhvatni zajednički plan djelovanja s Iranom u vezi programa nuklearne energije u Islamskoj Republici.

Ovaj sporazum je utvrdio da Iran mora ispuniti niz zahtjeva unutar okvira svog suverenog projekta nuklearnog razvoja, među kojima i pitanje obogaćivanja urana, broja centrifuga u uporabi i dozvoliti inspekcije svojih objekata službenicima Međunarodne organizacije za atomsku energiju (IAEA), koja će potvrditi da se iranski objekti koriste kako je predviđeno i u civilne svrhe. Nikakav daljnji napredak ne može biti učinjen u aktivnostima iranskih  postrojenja za obogaćivanje urana u Natanzu, Fordowu ili reaktoru Arak. Iran će se nastaviti pridržavati prakse istraživanja i razvoja, uključujući praksu obogaćivanja koja nisu usmjerena akumulaciji obogaćenog urana s ciljem proizvodnje nuklearnog oružja.

“Grupa 5 + 1” je zauzvrat obećala postupno ukidanje svih ekonomskih i financijskih sankcija, između ostalog i onih koje je odredio UN, druge multilateralne organizacije, kao i one koje su zemlje protiv Irana uvele jednostrano.

O nuklearnim pitanjima neće biti novih sankcija Vijeća sigurnosti, niti Europske unije i američke administracije, koja će se, djelujući u skladu s odgovarajućim funkcijama predsjednika i Kongresa, suzdržati od nametanja novih sankcija Iranu zbog nuklearne energije.

Uspostavit će se i financijski kanal koji će, pomoću iranskih prihoda od nafte, olakšati “humanitarnu trgovinu” za unutarnje potrebe Irana. “Humanitarna trgovina”, navedena u nuklearnom sporazumu, definirat će se kao transakcija koje uključuje hranu i poljoprivredne proizvode, lijekove, medicinske proizvode i medicinske troškove koji su nastali u inozemstvu.

Iran je ispunio svaku od točaka navedenu u nuklearnom sporazumu, što su potvrdili Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Njemačka, ali ne i američka vlada, koja je odbacila sva izvješća poslana od strane Međunarodne organizacije za atomsku energiju i nakon inauguracije nove američke uprave, na čelu s milijarderom Donald Trump, je pokrenula politiku sukoba s Iranom, rekavši kako, unatoč tome što drugi članovi “Grupe 5 + 1” tvrde suprotno, “Iran ne ispunjava gore navedene uvjete iz nuklearnog sporazuma”.

Na kraju ovim suludih američkih navoda,  Trumpova uprava Iranu šalje ultimatum sa zahtjevima koji nisu bili dio sporazuma potpisanog u srpnju 2015. godine, a cilj im je stvaranje uvjeta na Bliskom istoku za trajnu destabilizaciju regije, vršenje pritiska na Iran sve do svrgavanja vlade u Teheranu, a primarni cilj Bijele kuće je zaštititi svog velikog saveznika i koplje svih hegemonističkih politika Washingtona na Bliskom istoku – Izrael.

Izrael i njegovo nuklearno oružje

Cionistički entitet kojeg SAD štite pod svaku cijenu. Gazeći međunarodno pravo, intenziviranjem ratova i agresija na Bliskom istoku zbog kojih su iskrvarili narodi Iraka, Sirije i Jemena, destabilizirajući Libanon, potičući represiju protiv Bahreinaca i braneći sramotu okupaciju Palestine. Izrael je omiljeno dijete imperijalizma, što nas dovodi do logičnog zaključka da je zapadni imperijalizam vjeran saveznik cionizma i zajedno tvore lice i naličje prijetećeg i opasnog zločinačkog udruženja, ovaj put na državnoj razini.

Izrael ovaj faktor koristi u svim njegovim dimenzijama, licemjerno  utječe na SAD i njegove saveznike da svoju vanjsku politiku prilagode interesima cionističkog entiteta i postavljaju zahtjeve drugim zemljama u području nuklearnih programa.

Kada je riječ o zemljama u kojima su duboko ukorijenjeni pojmovi suvereniteta, kao što je Iran, američki pritisci se intenziviraju, provode se razni  scenariji napada na političkoj, diplomatskoj, vojnoj i komunikacijskoj razini, pruža se podrška terorističkim skupinama koje planiraju destabilizirati ciljani narod, dok se u ovom slučaju iranskom narodu nikada nije oprostio 1979. i izlazak iz sfere zapadnog i izraelskog geopolitičkog utjecaja nakon pobjede Islamske revolucije.

Izrael je uvijek pokušavao i uspijevao držati u tajnosti proizvodnju i pohranu svog oružja za masovno uništenje, uglavnom zato što nije potpisala Ugovor o nuklearnoj proliferaciji koji ne dopušta inspekciju njegovih nuklearnih postrojenja u Dimoni, u pustinji Negev u južnoj Palestinu, okupiranoj od strane izraelske vojske.

Posjedovanje nuklearnog oružja proizvedenog u tim objektima službeno nikada nije priznato. No, laž je izašla na vidjelo kada su to potvrdili nuklearni znanstvenici koji su radili u izraelskim objektima i osudili su proizvodnju nuklearnog oružja u tim objektima.

Tako je Mordechai Vanunu u intervjuu za The Sunday Times 1986. govorio o najbolje čuvanoj tajni židovske države, pokazujući nesporne fotografije o postojanju nuklearnog oružja i naglašavajući probleme ne samo s pitanjem oružja, nego i nuklearne strategije Izraela protiv glavnih neprijatelja, mjesta prema kojima su usmjereni nuklearni projektili. Vanunu je tada rekao kako je uvjeren da Izrael posjeduje 300 nuklearnih bojevih glava i može izgraditi još 115.

Mordechai Vanunu, marokanski državljanin po rođenju i Židov, kasnije preobraćen na kršćanstvo, zbog otkrića tajnog izraelskom nuklearnog programa je otet u talijanskom glavnom gradu Rimu, od strane agenata Mossada, odveden u Izrael gdje je osuđen na 18 godina zatvora.

On je otkrio svu laž slijepe politike saveznika Izraela, posebice Washingtona, kada govorimo o nuklearnim sposobnostima židovske države, otkrivajući svu podršku i spregu kolonijalističkih i rasističkih sila i opasnog režima koji posjeduje oružje za masovno uništenje.

Doista, nitko više od izraelskog režima, uspostavljenog na okupiranoj Palestini, ne predstavlja veću opasnost za zemlje u regiji i općenito u svijetu, što samo pokazuje dvostruke standarde kada se kritiziraju Sjeverna Koreja, Iran ili druge zemlje koje na temelju svoje suverene odluke napreduje u razvoju svojih nuklearnih programa. Ako za Sjevernu Koreju možemo priznati da je već postala vojna nuklearna sila, što je s Iranom, za kojeg nitko ne može pronaći trunke dokaza da je tako i cijeli svijet mora vjerovati crtežima Benjamina Netanyahua ili izjavama Donalda Trumpa na Twitteru, koje će, jednom ako budu objavljene, dokazati tipične simptome podvojene osobnosti ili neke druge psihopatologije.

No, to su puno manji problemi, jer nema mogućnosti napretka na putu mira dok izraelski režim ima nuklearno oružje. Ova “država” mora proći proces denuklearizacije i biti pod nadzorom Međunarodne organizacije za atomsku energiju i, prije svega, okončati okupaciju Palestine. Bez toga će se svaki je pokušaj uspostave mira u regiji uvijek sukobiti s hegemonističkim  težnjama Zapada i njegovom tvorevinom na Bliskom istoku – takozvanom “Državom Izrael”.

Program da ima i datum rođenja, 1952. godine, kada je uz potporu Sjedinjenih Država i Francuske stvorena Komisija za atomsku energiju Izraela, pod vodstvom njemačkog židovskog znanstvenika Ernesta Davida Bergmanna, koji je pobjegao u London 1933. Bergmann je za vrijeme Drugog svjetskog rata radio za američku, britansku i francusku vojsku i surađivao s njihovim nuklearnim znanstvenicima o vojnim pitanjima, čime je stvoren savez za budući izraelski nuklearni program. Nakon što se Bergmann iz rata vratio u Palestinu, koje  1946. godine i dalje bila pod britanskom vlašću, zdušno je radio na cionističkom projektu i pripremao uspostavu željenog tijela i centra nuklearnog vojnog razvoja, koji će početi s radom dan nakon proglašenja izraelskog entiteta u svibnju 1948.

Bliska veza između Bergmanna i njegovog tima s francuskim znanstvenicima je osigurala ne samo potrebna znanja, nego i transfer tehnologije i vrijednih podataka koji će omogućiti Izraelu da izgradi vlastitu nuklearnu elektranu Dimona s bazom za proizvodnju plutonija i obogaćenog urana već 1963. godine. Samo nekoliko godina je trebalo da se proizvede prvo od prvog 300 ili 400 nuklearnih oružja Izraela.

Sve ovo sa sobom povlači i razvoj raketnog programa, izgradnju infrastrukture za skladištenje, transport i lansiranje nuklearnog oružja. Stvoren je nuklearni arsenal u području u kojem izraelski režim predstavlja koplje zapadnih interesa na Bliskom istoku.

Izrael i danas uporno šuti i provodi politiku strateške tišine glede proizvodnje i skladištenja njegovog nuklearnog oružja. S druge strane je najglasniji protivnik civilnog nuklearnog programa Irana, zemlju koju smatra svojim “glavnim neprijateljem u regiji” i boji se mogućnosti da iranska nacija ostvari bilo kakav napredak u izgradnji nuklearnog oružja, sve to usprkos tvrdnjama iranskih političkih i vjerskih vođa da im nije cilj proizvesti nuklearno oružje.

Čak i kada bi bilo suprotno, bilo kakav napredak u tom smislu uspješno koči izraelski bliski savez sa Sjedinjenim Državama i američka strana u Vijeću sigurnosti će uvijek uložiti veto na bilo kakav pokušaj od strane Irana da pristupi ne samo tom oružju, nego da razvija i svoj konvencionalni obrambeni program. Izrael na ovu podršku može računati i iz Francuske i Velike Britanije, stalnih članica Vijeća sigurnosti, koje su očigledan primjer dvostrukih standarda Zapada.

Podređenost Washingtona, Pariza i Londona cionističkom lobiju u svakoj od tih zemalja je toliko velika da utječe na kurs njihovih politika u inozemstvu. Ovo je potpuno otkriveno kada je tijekom 2015. godine deklasificirano niz dokumenata američkog Nacionalnog sigurnosnog arhiva, koji otkrivaju međunarodnu povijest projekta proizvodnje nuklearnog oružja, podatke  Centra za proučavanje neproliferaciju Instituta u Middleburyu i Instituta za međunarodne studije u Montereyu, navodeći kako je u planu koji je uključivao Francusku “ta zemlja trebala biti primarni inozemni dobavljač reaktora i srodne tehnologije, Norveška treba osigurati tešku vodu, a Sjedinjene Države su trebale poslužiti kao kamuflaža za cijeli projekt, pogotovo kako sakriti izraelski projekt Dimona”.

Izrael na svim razinama svoje vanjske politike uživa apsolutnu nekažnjivost.  Krši međunarodno pravo, napada zemlje i njihove narode, ilegalno okupira teritorij Palestinaca, podržava terorističke organizacije koje napadaju sirijski i irački narod. Podržava kriminalne režime u njihovim napadima na narode Jemena i Bahreina. Potiče procese destabilizacije u Libanonu, bojeći se sve veće političke i vojne moći koju je stekao Hezbollah. Posjeduje oružje za masovno uništenje i ima taj luksuz da slobodno kritizira druge zbog razvoja njihovih nuklearnih projekata, čak i kada nisu u vojne svrhe.

Alu upravo Izrael predstavlja najstrašniju prijetnju miru na Bliskom istoku i cijelom svijetu, a to čini jer ga štite sile poput Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije. Stoga svi napori Washingtona da potkopa nuklearni sporazum daju i suprotan učinak i sve više otkriva duboko licemjerje Washingtona i njegov prezir prema zemljama koje drže do svog suvereniteta i dostojanstva i njima neće trgovati bez obzira na broj megatona nuklearnog potencijala židovske države, koja se suočava sa sve više problema i strahova, jer je vojni i politički vrh u Tel Avivu, bez obzira podršku Zapada,  svjestan vlastitih granica.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
43 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Kanncer
Gost
Kanncer
2 godine prije

Količina komentara na ovu temu i hrabrost autora da pokuša raskrinkati globalnu židovsku zavjeru pokazuje da će uvijek bez obzira na tehnologiju postojati oni kojima je sve dopušteno i oni kojima je sva zabranjeno…

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Tako je to Babiću kad si zaštičen od progona po zakonu kojeg ti pišeš, od sudstva koje ti biraš i “obrazuješ” za zanat, od političara koji su tvoji papagaji, od financijskog sustava u kojem si ti bog, od korporativne strukture koja je sva u tvojim rukama, od policijske, obavještajne i… Pročitaj više »

Imam
Gost
Imam
2 godine prije

Molim vas da poslusate milosevicev govor iz 2000g I shvatit ce te da se ovaj clanak odnosi na milosevicev govor

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ovo je kratko u povijesnim okvirima. Oni prave zulum “tek” 70 godina. Ružno je i to, ali je to ipak 70 godina. A već gube dah. Ovaj Bliski istok nije nalik onome iz 2012.-2013. , kada je Irak bio propala država, a sad je ipak neki klinac. Iran je bio… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Dakle, ipak, dajmo malo optimizma. Da se irak raspao na tri države, što je htio Biden i da je pala Sirija, onda ok, imali bi razloga za slavlje. Ovako mi se više čini da se boje, nego što se “herojski brane”, i to u jdinim borbama protiv Palestinaca s praćkama… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Laki pojam izrael je puno veci od same teritorije izraela i njegovih 9 miliona stanovnika kad oni pod svojom defacto kontrolom imaju milijarde ljudi cije vlasti su spremne da povedu u ratove svoje stanovnike u ime izraela…
Izrael je vrlo velika , jaka i mocna sila to nije teorija zavjere…

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Sad u stvari polako pocinjemo da shvatamo na sta se odnosi “veliki ” izrael.. Noseni predhodnim iskustvom unistavanja.i svjesni obecanja od znaju oni koga ovaj put su do velikog izraela dosli skrivajuci se iza pax-ova britanica i americana dok je cijelo to vrijeme u stvari vladala skrivena pax judeica.. Finale… Pročitaj više »

Sardelino
Gost
Sardelino
2 godine prije

No, sve je to jasno. Nema odgovora na pitanje koji je to mehanizam koji jednoj maloj I u realnim okvirima minornoj zemlji daje dalekosežnu moć da određuje smjer globalne politke na uzavrelom pijesku bliskog I još nešto šireg istoka. Znamo čija se “m…da” drže u šaci ali neznamo čija je… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  Sardelino

@Sardelino, odgovor su financije. Novac. Dolar. Koji za sobom povlaci sve ostalo (mediji, izbori, formiranje javnog mnijenja, ovisnost proracuna o vojnim konfliktima, mito, korumpirani politicari, sudstvo, policija, tajne sluzbe itd.) Sve se to financira dolarima. Novac je najvece zlo u rukama gramzivog gospodara, ljudi su jeftina roba, progutat ce sva… Pročitaj više »

Sardelino
Gost
Sardelino
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Tupko I vrlo malo Glupko.Šala. Ma naravno, slažem se u potpunosti. Ali netko mora voditi cijelu stvar. Sinhronizirati sve resurse u ostvarenju cilja stvaranja što većeg izraela I što većeg bezbolnijeg okoliša po izrael.Tvrditi da iza svega stoji “elita”, AIPAK, cionisti svake fele, duboka USA država, nečista savjest europskih zemalja… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Sardelino

Sardelino, ja cu pokisati da ti odgovorim iz hriscanske perapektive , na pitanje sta Jevrejima omogucava da imaju takvu moc. Ne mora se niko sloziti sa mnom, samo cu iznjeti vidjenje, pa ako nista moze se promisliti o njemu. Za pocetak, da bi se shvatilo, treba pomenuti dva momenta iz… Pročitaj više »

wasbewill
Gost
wasbewill
2 godine prije
Reply to  Savio

Savio svaka čast na objašnjenju. Također u našim islamskim učenjima identično. Povratkom Isusa a.s. će prestati ova agonija ratova i nereda, ali do tad imaju da se odigraju još neki ključni događaji, nažalost i WW3. Naši stručnjaci procjenjuju da bi se Isus mogao vratiti za nekih 25-30 god ako događaji… Pročitaj više »

Marko S.
Gost
Marko S.
2 godine prije
Reply to  wasbewill

Ono sto je u kršćanskoj eskatologiji antikrist, u islamskoj to je Al Mahdi. Zapravo, islam i Vatikan su glavna motorna snaga koja radi da se ova figura/osoba pojavi. To se kolokvijalno naziva Novi Svjetski Poredak, stvaranjem svjetske vlade putem UNa na koju će na kraju da zasjedne ovaj Sotonin namjesnik… Pročitaj više »

wasbewill
Gost
wasbewill
2 godine prije
Reply to  Marko S.

Ti polupa sve i svašta. Kad hoćeš da izučavaš nešto onda uzmeš u obzir sve izvore iz PRVE RUKE, jer je to u tvom interesu da budeš na istini. Nije tačno da je Mehdi u islamskoj tradiciji spasitelj, već Isus a.s. Mehdi će biti snaga koja će se suprostaviti Antihristu… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  wasbewill

Mnogo slicnih stvari ima. Zaboravio sam da pomenem jos jednu cinjenicu. U knjizi otkrovenja, pominje se cuveni broj zvjeri, 666 i zig zvjeri. Zasto bas 666, ne zna se pouzdano, iako ima raznih teorija. Ali ono sto je zanimljivo, jeste da Otkrovenje govori da ce svi koji prihvate Antihrista, morati… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije
Reply to  Savio

Kada je toliko blagodati došlo na svijet njihovu (Židovskom) protivljenju, koliko će tek blagodati doći na svijet kada oni (Židovi) uzvjeruju.(Ap. Pavle u N.Z.). Bog je dakle Zidovima zaklonio um da ne uzvjeruju – da bi neznabošci dobili priliku. Dakle, još je vrijeme za zebe i mene da uzvjerujemo i… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Zoran

Ja njih ne mrzim, nisam nacista, uvijek me nervirala ta druga krajnost, nacizam. Kako bi mrzio narod kroz koga su dosli Mojsije, Avram, Bogorodica, i na kraju sam Gospod Isus Hrostos? Jedan od najvecih srpskih teologa, Sveti vladika Nikolaj Velimirovic je pisao veoma ostre tekstove protiv Jevreja, pripisivao im je… Pročitaj više »

wasbewill
Gost
wasbewill
2 godine prije
Reply to  Savio

To je jako zanimljivo jer se i u Kur’anu spominje zvijer od koje će biti žigoisan svako ko ne bude potpuno svjestan svog Stvoritelja, dakle prisutan i učen. Kao i svako učenje tog doba, naši izvori su puni simbolizma. Npr Božiji poslanik spominje da će Antihrist (tako se zove zato… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije
Reply to  wasbewill

U Svedskoj se neki vec cipuju. Nedavno su u Americi neke kompanije uvele cipovanje kao obavezu.tko nece mora ici.

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije
Reply to  Savio

Savio pogrijesio sam u tome sto sam kazao da su ista krv, naime,Iisus je zacet Duhom Svetin,dakle u Njemu nije ljudska grupa krvi,pa tako ni Zidovska.Ali on je rodjen od zidovske djevice te stoga jeste barem polubrat Zidovima. Te stihove koje navodis iz NZ proizilaze stoga jer je Isus bio… Pročitaj više »

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije

Tko god je stvorio drzavu Izrael i provodio ovakvu politiku od njenog osnutka do danas, nije zelio dobro zidovskom narodu. Zaraceni sa susjedima i citavim BI, sada i sa Irancima i prekaljenom sirijskom vojskom na granici, odabrane jedino brani nuklearna izuzetnost na ovom podrucju, zbog cega izuzetni izlaze iz nuklearnog… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Izrael je mamac , rusi su zagrizli za mamac , zrtvena janjad je manje vise planet , ko stoji iza toga u zasto imas u eshatoligiji…

Tom
Gost
Tom
2 godine prije

Zidovi su uvijek bili nositelji kaosa po svijetu iz kojeg su oni izvlacili korist Sumnja da su oni bili uzrok propasti mnogih carstava po svijetu od egipatskog babilonskog do rimskog Nakon sto su potjerani iz egipta jer ih ovi vise nisu mogli trpiti naselili su se izmedju mrtvog isredozemnog mora… Pročitaj više »

ZigAtmann
Gost
ZigAtmann
2 godine prije
Reply to  Tom

Dobru si bajku sklepo.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  Tom

Zanimljiva teorija. U ono doba postojala je samo pisana rijec, a pisati su znali samo rijetki. Daleka putovanja trajala su mjesecima i godinama, bila su opasna, te namijenjena samo vojsci i trgovcima. Nije bilo tiskara, knjige su prepisivane i prevodjene (pitanje koliko tocno i sto se sve promijenilo u tekstu… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Tom

To bi bilo to ,onako ugrubo , osim da su izmislili krscanstvo… To nije tacno… Tacno je da su zloupotrebili krscanstvo…

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Alen

Hriscanstvo nisu zloupotrijebili. Niti je to moguce. Zloupotrijebili su jedino protestantske jeresi, koje osim socioloski, teoloski zapravo i nisu hriscanstvo. Hriscanstvo definitivno oni nisu stvorili, iako je kroz njih doslo, ali je sasvim moguce, i vrlo realno da su Jevreji stvorili evangelizam, (postoje dobre knjige koje obradjuju tu temu), protestantski… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Tom

Glupost, vecina hriscana je negativno gledala na Jevreje, kao na siangogu sataninu, kao na Hristoubice, Bogoubice. Izuzev danasnjih evangelista i jos par protestantskih sekti, kojih u prvim vjekovima hriscanstva nije bilo, vecina hriscana gleda negativno na Jevreje. Jevreji da stvaraju vjeru ili ideologiju koja ce upravo da stvara ljude koji… Pročitaj više »

Marko S.
Gost
Marko S.
2 godine prije
Reply to  Savio

Savio, Pa i danas većina “kršćana” ne gleda ispravno na Jevreje. Ali, dali je to ispravno kada Sv.Apostol Ivan/Jovan kaže da tko ne ljubi, nije od Boga. Dakle, ti Tzv. kršćani nisu kršćani. Oni možda pripadaju rimskom katolicizmu ili bizantinskom pravoslavlju, ali ne pripadaju Kristu i Njegovu Evenadjelju. Kako suzbijao… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
2 godine prije

Nema nikakve sumnje da je sto se tiče međunarodne politike i puta Europe i SADa Izrael daleko najopasnija država na svijetu. Izrael je kadar za povećanje svog teritorija za dvije palestinske njive organizirati globalne terorističke napade i napasti sve države u susjedstvu što redovito radi. Ako to nije opasna država… Pročitaj više »

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

Jednaki smo samo pred Bogom!
Očajna analiza..
Veoma plitka, sa loše istrgnutim tekstovima iz tamo nekih analiza?!
Amaterski znak jednakosti USA=Izrel.
Svima ljubljena Moskva je precizno, jasno, direktno i konkretno rekla čije rakete će obarati u slučaju vatrometa na BI.
Ja tu nemam šta da dodam!

Tom
Gost
Tom
2 godine prije

Da zidovi su izmislili krscanstvo ako logicno gledas biblija je njihov najveci uspjeh gdje ta lazna knjiga stavlja izrael u centar krscanskog svjeta a njih predstavlja kao izabrani bozij narod Uz pomoc krscanstva pokorili su pola svjeta izbrisali narode i njihovu povjest iuvalili im bibliju. Pita li se se iko… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Tom

Ti pojma nemas o cemu pises. Izuzev evangelizma, i jos par protestantskih sekti, za najstarije hriscane – pravoslavne i rimokatolike, novozavjetni Izrael je crkva, narod Bozji je narod crkve, narod hriscanski, a ne drzava Izrael ili lazni Jevreji. Novozavjetna knjiga Otkrovenja govori o laznim jevrejima, to jest o onima koji… Pročitaj više »

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Savio

istina jest – novozavjetni izrael jest crkva osnovana po kristu. no – najstariji krscani? kad su ono osnovane rk-crkva i pravoslavna crkva? sto je bilo sa iskonskim krscanskim zajednicama prije toga, tj prije instituizacije? u cemu se razlikuju njihova ucenja? a razlikuju se kao dan i noc. na kakav je… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

“Instituizacija” hriscanstva je nastala od samog pocetka, jer je Hristos, poslao Duha Svetoga i realno osnovao svoju Crkvu u ovom svijetu, od samog pocetka hriscanstva. Dakle, od samog pocetka Crkva je istorijski i materijalno prisutna, kao organizovana zajednica ljudi sa Bogom, realna materijalna i istorojska cinjenica, ako hoces-institucija, a ne… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije
Reply to  Savio

Savio, Kristovu crkvu su preuzeli u Rimu rimske patrioti/nacionalisti a u Bizantu, bizantinski. Koliko je pravi i ispravno nečije kršćansko vjerovanje ne cijeni se koja crkvena organizacija je kontinuitet prve. CRkve koja ja rođena na dan Pentekosta. Prava vjera se procjenjuje koliko ona reflektira Isusovo učenje koje je izneseno u… Pročitaj više »

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Zoran

Apsolutno netacno. Ni jedno “hriscansko ucenje” ne moze “reflektovati” Hristovo ucenje ako nije dirktno povezano sa prvom crkvom. Jer Hristos je Svoju crkvu osnovao krvlju svojom, i rekao da ce crkva biti vjecna, i da ce joj poslati Duha Svetoga koji ce joj biti “stub i tvrdjava istine” kako kaze… Pročitaj više »

Duki
Gost
Duki
2 godine prije

A njihovu agenciju za transfer nuke-znantvenika i raketnih stručnjaka u “vječna lovišta” nitko ne spominje !???

Emry
Gost
Emry
2 godine prije

Respekt autoru na hrabrosti da pise istinu. Svaka Vam cast gospodine.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije

Zar nije zapanjujuće koliko se toga moralo poklopiti da jedna teritojalno tako malo zemlja sa toliko malo stanovnika ima toliku snagu……. Zar nisu zapanjujuće posljedice šestodnevnog rata kada je tek osnovanu državu htjela razoriti, a židove “pobacati u more” naizgled daleko moćnija sila >> preneseno sa Wikipedije: “U Šestodnevnom ratu… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Uvijek se znalo ko kosi ko vodu nosi.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
2 godine prije

odakle vam da izrael ima nuklearno naoružanje ? pisala al jazeera ?

Marko S.
Gost
Marko S.
2 godine prije

Pa i kada bi imao, Izrael nije prijetnja nikome. Dočim, Iran neprestano prijeti da će uništiti Izrael. I takvi bi da imaju nuklearno oružje. Ljudi, treba imati karakter za tako mesto. Siledžijama se oružje odutima i šalje ih se u pritvor dok se ne reformosu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik