Njemačka prijeti “odgovorom” na nove američke sankcije protiv Rusije

Brigitte Zypries
95 komentara

Njemačke političari je ozbiljno naljutio nacrt novih američkih sankcija protiv Rusije, prenosi Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Njemačka kancelarka Angela Merkel i njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel su zabrinuti zbog činjenice da će nove kaznene mjere pogoditi europske tvrtke uključenih u projekt “Sjeverni tok 2”.

Njemačka ministrica gospodarstva i energetike Brigitte Zypries je čak ponudila vladi da razmisli o “odgovoru”.

Njemački političari su doslovno formirali ujedinjeni front protiv novih američkih sankcija protiv Rusije, piše Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Prvo je Amerikance kritizirao njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel, nakon čega ga je podržala njemačka kancelarka Angela Merkel, optužujući Washington za ” jednostrane akcije”.

U Berlinu su naglasili da su u mješovitim gospodarskim interesima ovakve sankcije “neprihvatljive”. Zboru nezadovoljnih su se također pridružili članovi Socijaldemokratske partije Njemačke i predstavnici Europske komisije.

“Činjenica je da se nove američke sankcije odnose i na europske tvrtke, kao što su BASF, E.ON-a i OMV, koje su uključene u projekt “Sjeverni tok 2“, kaže njemački list i dodaje kako ovaj sukob  “može naškoditi transatlantskim odnosima”.

U tom slučaju, za razliku od situacije sa Sporazumom o klimatskim promjenama iz Parizu i drugim protekcionističkih tendencijama u Sjedinjenim Državama, kritika njemačkih vlasti ovaj put nije upućena čelniku Bijele kuće Donaldu Trumpu, nego američkom Senatu, koji je odlučivao o novim sankcijama.

Prosvjedu se pridružila i njemačka ministrica ekonomije i energetike Brigitte Zypries. Ona je izrazila žaljenje što su Europa i Sjedinjene Države toliko udaljeni u zajedničkom pristupu prema Rusiji i pitanjima koja se odnose na sankcije. Prema njezinim riječima, ako se stvarno poduzmu kaznene mjere za sada usvojene u Senatu, potrebno je razmišljati o “adekvatnom odgovoru”.

Vezano članci:
Energetski rat SAD-Rusija bjesni punom žestinom
Berlin, Beč i EK se protive novim američkim sankcijama protiv Rusije

reakcijeSankcijeSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
95 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iberium
6 godine prije

švabe bi malo u nato, malo sankcije prema rusima, al da i dalje grade tvornice i izvoze mercedese po rusiji.

Svjatoslav 969
6 godine prije

Koprcaju se ko ribice na suvom, i igraju igru Amera?
Oni hoce reci da mogu nesta mijenjati, a vec unapred od Amera odluceno kako upumpati kasicu prasicu njihovu.Svabe se sad pita koliko i mene.
Zar celicna Merkelova nebi odma-i sad mogla poslati pismasce u USA i naskrbala NJET..
Jedno je sanjati drugo izvrsavati..
Poslje drugog rata Svabe cu dale svooje potpise Amerima na poslusnost i odanost u narednih 100 gopdina. I svakog kancelara -ku obavezuje to.
Usput bez Amerskog YES nebi ni dosao tron niti jedan kancelar-ka.. Njemacki doseljenici u usa su jaki koliko u 5 flota koja nikad nece dati da se priblize Rusija-Njemacka..
Ali ok nek sad lupetaju i glupetaju preko tv i stampe..
To je zdravo za ovce da pasu tu travu .

Nik
6 godine prije

Ne bi se bas slozija s vasim komentarima ovoga puta se iskreno nadam da ce njemci izvaditi glavu iz pjeska i suprostaviti se americkim sankcijama vrime ce pokazat…

bababa
6 godine prije

Moze li netko relevantno i bez uobicajenih floskula kako su Njemci pudlice itd. reci sta oni mogu uciniti protiv americke odluke? Ovim su napadnuti veliki europski koncerni (ne samo njemacki).

Antonio
6 godine prije

Njemci zele da vrate neovisnost svoje drzave.
Merkel nezna kamo da ide. Industrija je jaka, ali vojska i ostalo… slabo…
Rusija ih ceka, SAD ih vuce u staru “dobru” ovisnost.
Pa Nemci ajde da vas vidimo, nama drzite lekcije o diplomacii, ajde sada pokazite na delo.

Brane
6 godine prije

Njemačka je pod vojnom okupacijom od 1945. Rusi su se eventualno povukli iz svoje zone okupacije 1990, ali anglozionisti iz svoje nisu nikada. Vojna američka komponenta i nije toliki problem, Njemačka bi mogla potpisati ugovor o suradnji sa Rusijom, proglasiti američke okupacijske snage na tlu švabije nepoželjnima, i pozicija anglozionističke vojske u njemačoj postaje neodrživa, budući bi svugdje bili u okruženju. Problem je ekonomsko-financijska ovisnost o međunarodnom dolarskom sustavu. Da bi se Njemačka otrgla iz američkih kandži, morala bi pažljivo i u tajnosti isplanirati izlaz iz dolarske sfere i SWIFT-a (slično poput koraka koje provodi Rusija), te se prebaciti preko noći na zlatni standard. Tu je onda kraj priče. U tom svjetlu vjerovatno treba promatrati i inzistiranje njemačke na povratu zlatnih rezervi iz sad-a. Anglozionisti to naravno znaju, i zato se njemačka žestoko prisluškuje, kako bi se u korijenu spriječili takvi koraci. Angela Merkel je samo pijun, no da se… Čitaj više »

subaru
6 godine prije

Ovi okupirani švabe samo glume srđbu da na navuku ruse kao ono nešto oni odlučuju vazali tame još od Franačke a sutra će jurišati na ruse.

subaru
6 godine prije

Svjatoslav je u svemu u pravu.

fenix
6 godine prije

I budala zna da ove sankcije nisu protiv Rusije vec protiv EU sto se mene tice samo naprijed.

Scopix
6 godine prije

Jesam li ja jedini primjetio da je američka vanjska politika u kompletnom povlačenju? Novi projekti im masovno propadaju, ili su barem puno klimaviji od prijašnjih: 1.) Venezuelu je možda spasio Goldman Sachs kupovinom obveznica (ako ništa drugo dao je još vremena Maduru) https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-31/goldman-sachs-gave-big-hand-to-venezuela-hunger-bonds-movement 2.) U Srbiji postoji solidna mogućnost da Ana Brnabić (bivša djelatnica USAID, školovana u USA) ipak ne postane premijerka jer trenutno ipak nema podršku većine u saboru http://www.blic.rs/vesti/politika/evo-koliko-ana-brnabic-u-ovom-trenutku-ima-sigurnih-glasova-u-parlamentu/nyc3vkv 3.) Njemačka odjednom postaje suverena država, visoki obrambeni dužnosnik naglašava potrebu za osnivanjem europske vojske (“Europska vojska je neminovna, ne možemo se osloniti na NATO”) http://www.advance.hr/vijesti/visoki-njemacki-obrambeni-duznosnik-europska-vojska-je-neminovna-ne-mozemo-se-osloniti-na-nato-pakt/ 4.) Filipini su se otvoreno priklonili Rusiji i Kini (kupuju rusko oružje, glavni ministri i predsjednik odlaze na savjetovanje u rusiju, naglašavaju prijateljstvo s Kinom, Duterte odbija poziv u USA). Daleko od toga da je situacija bajna, jako im je podjeljena javnost, informacijska kampanja je jaka, slučajno je i ISIS se aktivirao, no… Čitaj više »

lisac
6 godine prije

Šupci, ne smetaju njima sankcije Rusima nego što posljedice osjećaju i oni.

MilanCZ
6 godine prije

Má kakve sankcije,dajte nenasjedaj té na novinářské gluparije,od toga nista…své je to igra za naivně a ví tu sví redom nasjedate na té gluparije i Píšete gluparije kojí věže nemaju sa svim tím.neljutite se,da razumijete globalnu politiku,onda bi komentáři bílí konstruktivní a ne gluparije.Sve to ide o Ameriku, americku drzavnu elitu třeba ukrotiti a jedan vid tih sankcije je to…trum izjavio,to su vaše sankcije a ne moje..bolje pogledajte seriál filma kojí Ston snimio o putinu, i to uzivom razgovoru,poskusajte Putina o svemu, pa vám mozda dodju neke stvari iz guze do glave

Vlastimir
6 godine prije

Nemci,Nemci,Nemci.Nacija sa dvostrukim aršinima,ispod prividnog mira kriju se Hitlerovske ideje.Kada Srbija nije htela da uvede sankcije Rusiji,napadali su Srbiju a sada kada njima ne odgovara jer, Amerika im pravi problema sa sankcijama Rusiji zbog Severnog toka,sada osuđuju Ameriku zbog sankcija.Bugarskoj su pripretili i uspeli da zabrane gradnju Južnog toka gasa iz Rusije a oni prave Severni tok da njih snabdeju gasom.Verujem da nemački narod nije tako pokvaren kao njhovi političari.Ali ko pita narod.Dok se narod osvesti evo njima novog rata.Četvrti rajh polako stiže.

apolo
6 godine prije

Dok se ustase, cetnici i balije prepiru tko imaa veci njihovi mentori su narucili bagere i kopaju jednu raku da nas sviju bace unutra. Zatrpaj smece i rijesi se belaja. Njemacka je rukama i nogama borila se protiv Rusije i kad je Ameri odjebase, sad je dobra i Rusija. Ma kako da ne. Mi sa Balkana smo sebi sami neprijatelji, Tko stoji iza zavjese @ subaru?

Mesa
6 godine prije

BRAVO! Merkel konacno otkrila Ameriku, tj. barem deklarativno pocela pruzati otpor svojim spijunima i nalogodavcima.
Ko zna, mozda predje i na konkretna djela koja bi njenom i drugim narodima konacno bilo od koristi.

alan ford
6 godine prije

“Njemačke političari je ozbiljno naljutio nacrt novih američkih sankcija protiv Rusije..”

ovo je naravno vic. Njemacka je vazalska drzava SAD-a , od 1945. stvorena od SAD-a i Britanije i njemacki politicari ne smiju prdnuti bez pitanja Washingtona, odosno, preciznije receno, tamosnje FED-ove mafije, koja je stvarni vladar SAD-a

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI