Njemačka prijeti Washingtonu: Rusija, Kina i EU bi mogli stvoriti savez

Sigmar Gabriel
31 komentar

Njemački ministar vanjskih poslova je izjavio kako bi se Europa uskoro mogla ujediniti s Rusijom i Kinom, samo kako bi se suprotstavila Washingtonu.

‘Odnos između EU i Amerike se znatno pogoršao, a do ove situacije je došlo neočekivano. EU razgovara o mogućem savezu s Rusijom i Kinom protiv Amerike. Ovu je ideju najavio još uvijek aktualni njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel.

Ministar je napomenuo kako politika Donalda Trumpa cijeli svijet dovodi u rizik. Konkretno, njemački političar je osudio američku namjeru da raskine nuklearni sporazum s Iranom.

”U Njemačkoj smo uvjereni da će takva akcija neizbježno dovesti do smanjenja razine međunarodne sigurnosti”, rekao je.

U isto vrijeme je uputio prijeteću poruku Washingtonu. Sigmar Gabriel je naglasio da bi akcije američke administracije mogle gurnuti Europu da EU napokon pronađe zajednički jezik s Rusijom i Kinom i ujedini se s njima u borbi protiv Sjedinjenih Američkih Država.

“Također moramo reći Amerikancima da će njihovo ponašanje o iranskom pitanju dovesti nas, Europljane, do zajedničkog stava s Rusijom i Kinom protiv Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je njemački ministar.

Zbog svoje agresivne politike SAD gubi svoje pouzdane saveznike koji su, zaboravljajući na geopolitičke interese Washingtona, spremni poboljšati odnose s glavnim američkim suparnicima.

Ruska Federacija i Kina ne pokazuju istu razinu agresivnosti. Čak suprotno, Moskva i Peking su uvijek otvoreni za dijalog i obostrano korisnu suradnju sa svima, bez obzira na naizgled nepremostive razlike u stavovima o nekim pitanjima.

Washingtonu
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
6 godine prije

Opa bato! Ako se ovo ostvari američka hegemonija je gotova! Već bi zaista bilo vrijeme da se ova, više od sedamdeset i pet godina duga američka okupacija evrope završi! Poslije drugog svj.rata Njemačka nije nikada potpisala mirovni sporazum sa USA, praktički su još uvijek u ratu!

Bobi
6 godine prije

Samo tako!

wewewwe
6 godine prije

vjerovati cu kad eu skine ekonomske sankcije rusiji, a do onda su sve samo takticka naklapanja

bobrock
6 godine prije

Bilo koji savez protivan interesima SAD-a je poželjan i hvale vrijedan!
Samo naprijed momci, ujedinite se i srušite petrodolar.

NSU
6 godine prije

A Plenky i kokoš???čekamo “njihov” stav!

Koča Popović
6 godine prije

Ovo ne treba dozivjeti ozbiljno, a jos manje iskreno. Klaun Sigmar je na odlasku i govori iz perspektive bivseg. Zasto nije tako govorio prije 4 godine. Da jest, svijet bi bio puno ljepse mjesto. Ne vjerujem mu ni da kaze kako je nas planet okrugao.

mars
6 godine prije

Činjenica je da je američka politika već nekoliko decenija takva da apsolutno ne vodi računa ni o čijim interesima osim o svojim, pa čak ni o interesima najbližih saveznika. I upravo je takva politika lansirala raketu kodnog naziva INTERES koja je pogodila zajedničku im KUĆU VJEČNE LJUBAVI koja je sada dobro protresena i prijeti da se uruši ako je i dalje nastave raketirati istim raketama. U geopolitičkom sukobu INTERES vs. LjUBAV još se nikada nije desilo da ova druga odnese pobjedu pa neće ni sada, odnosno forsiranjem vlastitih interesa grubo zanemarujući interese svojih saveznika koje ide čak i do nametanja, američka politika je pokazala koliko je kratkovida, glupa i štetna (osim za saveznike) i za sebe samu, jer bez njih SAD prestaju biti ono što su sada, neprikosnoveni svjetski gazda a što bi htjele i dalje da budu, te postaju samo jedna od mnogih centara moći sa ipak ograničenom vlašću… Čitaj više »

čokolino
6 godine prije

Huh……ovo je pravo iznenađenje.
Samo se bojim da bi ovakvi sa ovim idejama iznenada počeli oboljevati za rakom, ili doživljavati vwgate ili slične afere.
Čisto sumnjam, da ovo može proći nekažnjeno. A ne bi bilo loše za mir u svijetu. Ako ne bi bilo sjaši kurta da uzjaše murta……vrag bi ga zna. Kina nije neko nevinašce samo što oni rade šoldima ono kaj ameri delaju bombama.

tuf
6 godine prije

Jedini razlog negodovanja “europskih partnera” su gospodarski ugovori sklopljeni s Iranom u vrijednosti oko stotine milijardi eura – sjetimo se da je njemačka gospodarska delegacija hodala po Iranu mjesec dana prije sklapanja nuklearnog dogovora (već je tada Bundesnachrichtendienst imao sve informacije o rezultatu), kasnije su Francuzi i Talijani sklopili razne ugovore (samo Talijani u vrijednosti preko 10 milijardi eura) – pa naravno da negoduju ako im se interesi izbiju iz ruku. Boli njih briga za pravo, pravdu, narod, dogovore i etiku – pustili bi oni Iran niz odvod da nemaju debelu financijsku korist.

trumpislav
6 godine prije

bravo švabo

stipa
6 godine prije

Može on “laprdati” koliko mu volja… Cijela EU je okupirana od USrA puna oklopnih brigada i, flote i zrakoplovstva, te cia terorista… Teško mi za povjerovati da to stvarno misli, ako mu je razlog takvog razmišljanja samo zbog Trumpove najave za raskid Sporazuma oko iranskog nuklearnog programa, a ne sve ostale aktivnosti USrA terorista po EU i planeti

fenix
6 godine prije

Nevjerujem ja Švabama nista povjerovatcu im samo kada povuku svoju vojsku sa Baltika.

BRDJANSKI
6 godine prije

Germanski penal prijeti praznom puskom.Amerika je taj savez onemogucila prijemom istocnoevropskih kolonija u EU i nato pakt. Sanse da se to desi su ravne nuli, a sve da to cudo postane izvjesno u Evropi ima dovoljno nuklearnih bombi koje konrtolise Amerika.
Dakle Evropa je zakasnila da misli svojom glavom, zato ima da zavrne suknju i naguzi se, pa ce joj kauboji pokazati koliko se pita da sklapa geopoliticke saveze.

most
6 godine prije

Ako EU budu Rusi privlačili kao i “naše saudijske partnere” prodajući im najsofisticiranije oružje, a vehabijski kozojebi su jedini uz zio-nazi hijene koji svršavaju na ovu odluku narančastog maloumnika o povlačenju JewSA-a iz nuklearnog sporazuma sa Iranom ne bu bilo dobro.

most
6 godine prije

Zašto ne možeš biti svoj nego bi trebao jednog gazdu mijenjati drugim? Nisu se niti Rusi pokazali na ovim prostorima, barem u Hrvatskoj, kao netko naklonjen nama. Država je reagirala u slučaju Agrokora na mig íz Washingtona kako ne bi pao u ruke Rusima, koji su opet imali neku svoju agendu dajući ogronme kredite koncern koji je više dužan nego što vrijedi.

Nil1
6 godine prije

Nikad nece stvorit savez. On je na odlasku pa si moze priustit takav luksuz.

Ante
6 godine prije

Znate onog Nostrdamusa koji je predvidio da će Europa biti poražena i skoro pusta. Mislim da se taj scenariji pomalo ostvaruje jer će se sve više biti ovakvih ljudi koji će se suprotstavljati Američko izraelskoj politici.

Robin hud
6 godine prije

Amerikanci su kompletno bolesna nacija , to je djavolja kuninja……umisljene budale……samo pogledajte njihove filmove , nista vise……ispiranje mozga …..ro se najbolje vidi po ulicnim ubistvima……cekali pokvareno do 1944 god da vide ko ce pobediti u ll svetskom ratu pa onda dosli kao da pomognu…kad gledate te njihove filmove kao da su oni zasluzni za pobedu…..zna se ko je u Evropi pobedio Fasizam i podneo najvece zrtve! Rusija…..i opet pokusavaju da uvuku Evropu u rat……je….e ih Kina od glave do pete, vec su ispred njih

Good Old Rebel
6 godine prije

Pisao sam na vašem portalu da sve u svjetskoj politici i ekonomiji ne izgleda kako se čini na prvi pogled ili gledajući papirne sporazume….Evropa i Amerika su papirnati prijatelji, a interes Evrope i Rusije je prirodan i ekonomski opravdan i kulturološki-povijesno blizak. Japan ima razloga da ne bude u ljubavnoj vezi sa USA (dvije A-bombe)..i čvrst “zagrljaj” Amerike prema zemljama na granicama Kine. I sve u svemu bahatost i nasilnost je Ameriku pretvorio u zemlju koja oružjem, obojenim revolucijama, prijetnjama i dolarom maltretira cijeli svijet.To ona niti ne krije..i eto ti par “loših”, koji se spremaju “umiriti Miloša”.

Q Patriot Ck
6 godine prije

Globalist(satanist)Gabriel lupeta gluposti kao i obicno, sa svrhom pomutnje, i daljnjih sirenja lazi i njihove bolesne agende 21…uskoro odlaze u proslost lazni liberali koji vladaju svijetom.

Mario
5 godine prije

To bi i trebalo jer ovaj Trump nije normalan.
Trebaju Ameriku izolirat i naucit ih pameti. Dosta su glumili serifa al sve su sjebali sta su rukom dirnuli. Evo koga brane Izrael. Ubijaju i rade sta hoce sve uz blagoslov Amerike. Hitler je za njih mala beba. Sramota cijelog svijeta. Umjesto da uce druge da se zlo ne ponavlja oni ga rade najvise. Fuj.
Amerika mora shvatiti da i drugi imaju bar neka prava i rijeci

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI