Njemačka stvara europsku mini-vojsku pod svojim zapovjedništvom

Njemačka vojska
26 komentara

Njemačka je uspjela napraviti radikalne korake u ovoj godini u stvaranju europske vojske, iako bez previše medijske pompe, posebno nakon što je najavila integraciju svojih oružanih snaga s divizijama vojske Republike Češke i Rumunjske, piše američki magazin Foreign Policy.

Rumunjska vojska se neće u potpunosti pridružiti njemačkom Bundeswehru, a isto vrijedi i za oružane snage Republike Češke Međutim, Rumunjska i Češka će u narednim mjesecima integrirati jednu od svojih postrojbi unutar njemačkih oružanih snaga. To su 81. Mehanizirana brigada Rumunjske i 4. Jurišna brigada Češke.

Pod krinkom blage etikete “Framework Nations Concept“, okvirnog koncepta predstavljenom u NATO paktu 2013. godine, Njemačka radi nešto puno ambicioznije i stvara temelj i mrežu za mini-europsku vojsku pod njemačkim zapovjedništvom

Hans-Werner Sinn, profesor ekonomije i javnih financija na Sveučilištu u Münchenu, bivši predsjednik Instituta za ekonomska istraživanja (IFO) i član Savjetodavnog vijeća njemačkog ministarstva gospodarstva, također se zalaže za ovaj projekt, što je objavio u članku upućenom francuskom predsjedniku Emmanuel Macronu.

Profesor Sinn odbacuje planove Macrona o poreznoj uniji i novom parlamentu eurozone i sugerira Macronu da, ako želi imati svoje mjesto u povijesnim knjigama, krene u stvaranje zajedničke vojske i sigurnosnog partnerstva za cijelu Europsku uniju.

“Integracija vojnih snaga u Europi pod zajedničkom komandom je jedini put za ići naprijed. Stvaranje fiskalne unije bez političke će zauvijek blokirati načine za europsko ujedinjenje i ljude Europe staviti jedne protiv drugih, daleko više nego što je ikada učinio euro”, rekao je profesor Hans-Werner Sinn.

njamačkaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Piretis
6 godine prije

Nijemci, očigledno, nisu puno naučili u proteklih sto godina. Opet okupljaju saveznike, pretpostavljam za rat, jer čemu inače vojske služe. Staljin je rekao (ne citiram doslovno) “Njemačka je dvaput napala Rusiju (ili SSSR) ako to pokuša treći put- nestat će sa zemljopisne karte”. Pretpostavljam, da su od svih Staljinovih riječi, sadašnji Ruski lideri zapamtili bar ovu. A, ako je, slučajno nijemci nisu čuli, svakao bi im trebali javiti u Berlin.

Imenjak
6 godine prije

kaj nisu svabe nakon II svjetskog rata potpisali da nece na tudjim teritorijama ratovati?

Padania
6 godine prije

Moze se gledati i iz ovog ugla
Stvara se visepolarni svijet
i EU ce biti jedan od polova.

fenix
6 godine prije

Netreba dizati frku i same Njemacke oruzane snage su veoma slabe i daleko su od onoga sto su bile prije ni ovo nije nesto posebno slabo ce netko ujediniti Europske narode sada samo mogu da zamislim Poljsku reakciju na ovo. U ostalom nema Njemacka vise snage za rat to je sada stara nacija sa demografskim problemima koja unatom migrantima gubi otprilike 200 000 stanovnika godisnje i takodjer od 82 miliuna st.Njemacke samo 66.5 cine etnicki Nijemci sto je veoma lose po Njemacku. A i ovu avanturu ce jako brzo da sj…bu Ameri i Rusi vidjece te.

Ulica V.V.P.
6 godine prije

Gledajuci iz ruske perspektive, jacanje EU pa makar i pod njemackim plastom je pozitivno.
Najgore je vazalski status EU naspram Amerike.

Alen
6 godine prije

Ovo je odbrana od milanovih globalista….

Grdi
6 godine prije

To se inace zove IV Reich …………….

Sinisa
6 godine prije

Suludo za pomisliti a kamoli za podrzati….radije NATO.

keko
6 godine prije

Jedva čekam da se HDZ-ovci sa članovima svojih obitelji što prije pridruže toj anti-ruskoj koaliciji!

tututu
6 godine prije

“Ne želim nikoga uvrijediti, ali to je ono što je rekla gospođa Merkel je uvjetovano dugotrajnom činjenicom da je njemački suverenitet ograničen. U vojno-političkom smislu je ograničen službeno i točno je propisano što smije, a što ne. No, u praksi je sve čak i teže i ne može se dogoditi ništa drugo nego ono što je dopušteno. Tko to dopušta? Vladari. A gdje su vladari? Pa, tamo…”, rekao je ruski predsjednik, podsjećajući na ograničeni suverenitet Njemačke koji traje od kraja drugog svjetskog rata.

Karlo Stajner
6 godine prije

Ako je prave bez odobrenja Amerikanaca , dzabe su krecili
Nemacka je okupirana zemlja , da bi skinula okove morace da udje u rat.

Sara
6 godine prije

Kad se počnu derati; “sieg heil”, onda ćemo znati na čemu smo.
I prije 80 godina su imali europsku vojsku pod svojom komandom, zna se da su došli do Staljingrada i tamo joj se gubi svaki trag….

Mate
6 godine prije

Ovo me podsjeca na nesto.
Da li je ovo Cetvrti Reich.

Split
6 godine prije

A govore da je nacizam mrtav. ha, ha, ha.

Sloboda
6 godine prije

Thompson je za njih fasista i ne daju mu da svira u Njemackoj.
A sto je ovo.
Dolazi li novi Holokaust.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI