Njemačka zaplijenila ruske LNG tankere

LNG Tanker
27 komentara

Njemačka je preuzela kontrolu nad tri transportera tečnog prirodnog gasa (LNG) koji pripadaju ruskom energetskom gigantu Gazpromu, objavio je u četvrtak britanski list Telegraph pozivajući se na pomorskog operatera Dynagas LNG.

Gazprom nije potvrdio zapljenu u vrijeme pisanja ovog članka.

Prema izvještaju, kompanija je rekla da je njemačka vlada zaplijenila čartere svoja tri LNG tankera koji su prethodno bili vezani za Gazpromovu njemačku podružnicu, Gazprom Germania.

Dva od tri broda, rijeka Amur i rijeka Ob, su prethodno bili unajmljeni Gazprom Germania do 2028. Ugovor za treći tanker, Clean Energy, važio je do 2026. Sva tri su sada efektivno pod kontrolom Njemačka vlada na “neodređeno vrijeme”, rekao je Dynagas sa sjedištem u Monaku.

Gazprom Germania, koji je nekada upravljao nekim od najvećih njemačkih skladišta prirodnog gasa, preuzeo je Berlin prije nekoliko sedmica u sklopu sankcija Rusiji vezanih za Ukrajinu. Kao odgovor na to, Gazprom je prekinuo isporuku plina kompaniji, što je rezultiralo problemima s likvidnošću i ugrozilo rad ključnih trgovaca gasom u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, koji rade s jedinicom.

Njemački energetski regulator je uskočio i preuzeo kompaniju kako bi je zaštitio od nelikvidnosti, preimenovao je u Osiguranje energije za Evropu. Sredinom juna pojavili su se izvještaji da će Berlin dati firmi zajam od 10 milijardi eura (10,4 milijarde dolara) kako bi joj pomogao da ostane na površini.

GazpromLNGnjemačkarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giovani
1 godina prije

Demokracija na zapadni način. I onda će se ćuditi dok im Vladimir da po guzici.

tihobl
1 godina prije

Plakace svabe za Merkelovom. Ona je znala kako Putin funkcionise i gledala je da ga ne nervira. Ovaj kepec Solc je duduk veci od naseg Visokog Prestavnika.

Erdogana je oboreni Su-24 kostao preko 100 milijardi. I jos je morao platiti izradu Su-34 u zamjenu, platiti odstetu porodici pilota i nekoliko puta javno se izvinuti. Su-24 je stara kanata pri isteku zivotnog vijeka. Koliko ce svabe morati platiti za tri tankera ne mogu ni da nagadjam.

Tupko Glupko
1 godina prije

To je demokratska pljačka koju je napravila Njemačka, perjanica EU.
To se tolerira, to je poželjno.
Ono, kada uporno čačkaš ruskog medvjeda, i iznenadiš se posljedicama.

Max
1 godina prije

Rusi će na to uzvratiti.

1 godina prije

Več sam pisao…
Ne može normalan čovijek odgovoriti na svaku provokaciju, koju mediji zapišu.
I to bez obrazloženja.
Gazprom Njemačka bankrotirao je, jer ga je preuzela Njemačka, koja nema dovoljno prdaca, da puni skladišta!

Probuđeni
1 godina prije

Da Rusi sutra bace A bombu na Kijev,
L.R. bi ushićeno pisala da je to ispravno

Emiliano Zapata
1 godina prije

Evo im idea za hollywoodsko/disneyevsko sr@nje od filma u kojemu njemacki piratesi otimaju Ruske brodove…

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

”Rusija opstruira našu namjeru da je kaznimo!” – Scholzov zamjenik Habeck

Čak nije dostojan sprdnje.

P.S.
12,5% BDP-a i gubitak 5.600.000 radnih mjesta – izravni gubici za Njemačku zbog prestanka isporuke plina iz Rusije – Bild

Za početak…

nekoime
1 godina prije

Za uzvrat će Rusi ponovo preuzeti Istočnu Njemaćku.

1 godina prije

Jel još važi ona priča da su švabe pametan narod ? 😂

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Njemacka danas je u tako bjednoj situaciji da je to tuzno za gledat … Svatko je danas moze zahebavat ..Narod , koji je toliko utjecao na svijetska gibanja sa toliko talentiranih pojedinaca , danas je spao na … Klaunove . Tuzno .. Iskreno – ne vjerujem da ce Rusi ist poduzet , contra Njemacke – NI TOLIKO NE ZASLUZUJU !!! Ta bjednici , bjedni , propali Arijci ta ni drzavu nakon 1945 the nebiste imali da vam Rusa bilo nije ! Lord Churchill je INZISTIRAO da vas se ZABRANI ko narod – izdjeli na Palatinske Zupanije pa teritorij podjeli , izmedj susjednih drzava . Truman , apsolutno nije imao protiv — Stalin kao sljedbenik ucenja Karl Haushoffera je imao , glede buducnosti ! Kada su se Rusi , trebali mirno iz DDR I DOPUSTIT vam ujedinjenje , François Miterand je ODMAH odletio u Moscow – PREKLINJUC Gorbacheva da to NE… Čitaj više »

anonymous
1 godina prije

Kod Nijemaca je u DNA nacizam

Tom
1 godina prije

Spržit njemačku i englesku nuksama ista su to govna

Lucija, prva
1 godina prije

Išć’erat 2/3 ambasade, odmah.

Janko
1 godina prije

Da ovu plijenidbu čitaj pljačku napravi jedna mala balkancka zemlja,ustali bi zapadne ”demokrate” urlajući u nepovredivost privatnog vlasnštva,razapeli dotičnu zemllju i narod kao divlju i nedemokratsku i neciviliziranu ,ali kad su njihovi interesi u pitanju može se sve i tad ne postoji niti međunarodno pravo niti bilo kkoje pravo,osim nasolja

Janko
1 godina prije

Najveća nesreća za evropske narode u ovom trenutku je što nema državnika tipa De Gola,Schmidta,Tita.Sa ovom sadašnjom buranijom činovnika loše nam se piše

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI