Njujorška kancelarija okružnog tužioca otkrila da je Trumpova Organizacija pod krivičnom istragom

Donald Trump
6 komentara

Ranije je okružni tužilac na Manhattanu Cyrus Vance pokrenuo istragu o Trumpovoj Organizaciji, istražujući potencijalne finansijske prevare i poreske prevare – navode koje je Trump negirao, napadajući istragu kao politički „lov na vještice“.

Državno pravobranilaštvo New Yorka obavijestilo je u utorak Trumpovu Organizaciju da istraga o posljednjim poslovima više nije „čisto građanska“, već krivična.

“Obavjestili smo Trumpovu Organizaciju da naša istraga o toj organizaciji više nije isključivo građanske prirode. Sada aktivno istražujemo Trumpovu Organizaciju u krivičnom smislu, zajedno sa DA Manhattan”, rekao je Jamesin portparol Fabien Levy u izjavi, koju je citirao CNN.

Kancelarija Letitie James, državnog tužioca New Yorka, sarađivat će sa kancelarijom okružnog tužioca Manhattana Cyrus Vancea, pošto je potonji ranije pokrenuo krivičnu istragu protiv Trumpove privatne kompanije, istražujući „moguće opsežno i dugotrajno kriminalno ponašanje“, uključujući prevare sa porezom i osiguranjem i falsifikovanje poslovnih knjiga.

Trump još nije komentarisao novo saopštenje.

Istraga  okružnog tužioca New Yorka

Građansku istragu pokrenula je kancelarija državnog tužioca New Yorka Letitije James u martu 2019. godine, istražujući da li je Trumpova kompanija nepravilno naduvala vrijednost svoje imovine u finansijskim evidencijama.

Kancelarija Letitie James takođe je izdala sudski nalog lokalnim vladama tražeći dokumente o nekoliko imanja Trump Organizacije na Manhattanu, u saveznoj državi New York, Chicagu i Los Angelesu.

Bivši predsjednik oštro je istragu nazvao “politički motivisanim uznemiravanjem”.

Istraga okružnog tužioca na Manhattanu

Krivična istraga okružnog tužioca na Manhattanu pokrenuta je kada je utvrđeno da je Trumpov bivši advokat i pomagač Michael Kohen izvršio skrivene isplate prije izbora 2016. dvjema ženama koje su tvrdile da su imale seksualne odnose sa Trumpom.

Vanceova kancelarija takođe je ispitivala Trumpove poreske prijave, dobijene u februaru.

Bivši američki predsjednik, Trump je negirao bilo kakva nedjela, odbacujući istragu kao politički “lov na vještice”. Osvrćući se na skrivene uplate novca u 2016. godini, on je insistirao na tome da su bile legalne i da nisu dolazile iz kampanje, već od njega lično.

Istraga na Manhattanu navodno se ubrzala nakon što je Trump izgubio izbore od demokratskog američkog predsjednika Joe Bidena.

Donald TrumpistragaTrumpova organizacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kinžal
2 godine prije

Logičan potez u kontekstu svega što je prethodilo svrgavanju Trampa.
Mora se sprečiti svaka mogućnost povratka Trampa na političku scenu. Sva sredstva su dozvoljena!

belp
2 godine prije

Nek on malo iskusi zla na sebi sto americka vlast radi drugima sirom svijeta.
Dok je bio dio sistema onda je uzivao a sad je za u zatvor…………….

2 godine prije

Još u septembru sam pisao da će Tramp napasti Iran jer ća ga u suprotnom “pojesti” – jer nije toliko gloop da to ne shvata.
Iako je prošle godine izgledalo da ipak jeste gloop sve je jasnije da iako je bio predsednik nije imao čak ni autonomiju odlučivanja koja mu je pripadala i da su to znali i oni koji su trebali da učestvuju.

Kako god – “grickanje” počinje. Ali on nije potpuno odbačen, još je tu veliki potencijal za one koji su ga i doveli za predsednika…

ZAGREPCANKA
2 godine prije

Sotonisti.
Napad je najbolja ( nekad) obrana.
Nema vam pomoci, razotkrivaju se svi komunisticki marifetluci i zlo koje ucinise Americi.
A i cijelom svijetu.

happy trigger
2 godine prije

Sredit će njih Donald ako ga ne srede junk food i pepsi cola..vratio se bar na web
https://www.donaldjtrump.com

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI