Norveški kruzer mogao bi preskočiti luke na Floridi zbog zabrane COVID-19 pasoša

Norveški kruzer-Vakcina pasos
21 komentar

U ponedjeljak je guverner Floride Ronald DeSantis potpisao SB 2006 – zakon koji djelimično omogućava guverneru da nadvlada lokalna vanredna pravila. Republički guverner takođe je potpisao izvršne naredbe koje zahtijevaju trenutnu suspenziju lokalnih ograničenja COVID-19 i uveo zabranu pasoša vakcina.

Tokom poziva sa analitičarima u četvrtak, izvršni direktor kompanije Norvegian Cruise Line, Frank Del Rio, primijetio je da će podružnica kompanije Norvegian Cruise Line možda biti primorana da vodi posao iz luka u drugim američkim državama – ili na Karibima – ako Florida zadrži svoju državnu zabranu dokumenata o vakcinaciji.

“To je klasično pitanje države naspram savezne vlade”, rekao je Del Rio, a prenio Associated Press. “Advokati vjeruju da se primjenjuje savezni zakon, a ne državni zakon, ali ja nisam pravnik. I nadamo se da ovo neće postati pravna ili politička igra.”

Del Rio je objasnio da američki zakon trenutno zahtijeva da linije za krstarenje koje saobraćaju u toj zemlji obezbjede potvrdu da je većina članova posade i putnika primila COVID-19 vakcinu. Međutim, novi zakon na Floridi spriječio bi ove napore.

“Svakako se nadamo da do toga neće doći”, rekao je Del Rio u četvrtak.

Kruzerima je zabranjeno da napuštaju američke luke otkako su američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u martu 2020. izdali edikt o zabrani plovidbe. Nedavni detalji CDC smjernica su da se brodovi za krstarenje mogu vratiti u vode SAD ako dokažu da je 95 % putnika i 98 % brodske posade vakcinisano protiv COVIDA-19.

SB 2006, nazvan „Upravljanje vanrednim situacijama“, ovlašćuje guvernera Floride da „poništi određene hitne naloge“ i ograničava lokalne hitne naloge na 7 dana, osim ako upravni organ ne izda većinom glasova nalog za produženje. Ako se odobre, hitne naredbe podliježu 7-dnevnom produženju koje ne može ukupno preći više od 42 dana.

Pored toga, izvršna naredba 21-101 proširila je prethodnu naredbu koja je blokirala zahtjeve za dokumentaciju o vakcinama ili „pasoše vakcina“, a izvršna naredba 21-102 poništila je sve preostale lokalne hitne naredbe za pojedince i preduzeća.

“Ovaj zakon osigurava da postoje zakonske mjere zaštite kako lokalne vlasti ne bi mogle samovoljno zatvoriti naše škole ili preduzeća”, rekao je De Santis u ponedjeljak, nakon što je potpisao sva tri zakona. „Na Floridi će vaš lični izbor u vezi sa vakcinacijom biti zaštićen i nijedno poslovno ili vladino tijelo neće moći da vam uskrati usluge na osnovu vaše odluke.“

CovidFloridanorveškavakcina pasoš
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Koga briga. Ionako su svi ti kruzeri pod direktnim ili indirektnim vlasništvom cio oligarhije. To što ti brodovi ne rade živo ih zaboli.

2 godine prije zadnji put uredio Realno
antrikruzerash
2 godine prije

koga briga za kruzere samo šetaju i netroše ništa eventualno plate wc al najčešće ni to nego dignu nogu poput psa i u park s njima čak i dijecu svuku i drže ih dok kakaju među psećim govancima dobro im ne obrišu stražnjicu sa travom a nedao bog da nešto kupe i unesu na brod jer sve imaju tammo

Jednostavno receno
2 godine prije

Ja jest me pogodilo. Samo da neće biti puno ovčica koje će žuriti na kruzer. Sve je u ljudima nije kruzer za samu vožnju. Ako ima ljudi ima i novca ako nema on je bezvrijedan. A valjda će shvatiti da nema vune ako nema ovaca.

ratm
2 godine prije

Normalno. Predsjednika Trumpa boli neka stvar u vezi korone…. A na Floridi se i nalazi njegova nova Bijela Kuća .Tako da otpor Floride,Texasa itd. će samo rasti , naspram Bidena i sjevera SAD a.

Max
2 godine prije

Perfidni oblik političkog pritiska koji neće uspjeti.

Mucke
2 godine prije

Gle gle ,ovaj matun umjesto da skace od srece advokatira savezne vlasti.
Usput je zaboravio napomenuti da je posadi kruzera iz kompanije naredjeno ili cjepljenje ,testovi i obavezne maske ili otkaz.

Stara kuka
2 godine prije

izvršni direktor kompanije Norvegian Cruise Line, Frank Del Rio???

Spomenuti drug Del Rio (rođeni Kubanac) inače u Norvegian Cruise Line je prošle godine za svoj rad nagrađen sa 36,4 milijuna dolara. Istina od toga samo je skromnih 12,8 milijuna njegova plaća, a ostatak je dobio zato što je njegova tvrtka poštovala američku zabranu pristajanja na Kubi, zatim kao naknadu za “biznis impakt” koji je imala plandemija korona virusa i dio kao jednokratnu isplatu vezanu uz novi sporazum sa firmom koja je “svakako željela zadržati Del Ria zbog njegove neprocjenjivestručnosti”, Ona (neprocjenjiva stručnost) se pogotovo pokazala u brzom i efikasnom odgovoru na izazove plandemije koje su se ponajviše odnosile na “smanjivanje troškova” (čitaj otpuštanje i smanjivanje plaća). A da drug Del Rio nije gladan kruha vidi se iz njegove fotografije:

.comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Bongo
2 godine prije

Kabala udara na sve strane, ali im sve manje uspijeva. Otpor je sve jaci i sve manje je ovaca za vunu.

2 godine prije

Tucker Carlson Today – Gov. of Florida Ron Desantis Best interview I’ve seen in a long time !!!
Guverner Floride Ron Desantis je genijalac.Šteta da nema prijevoda jer intervju je nevjerovatan.
Da svijet vodi samo 1% političara njegova kova-to bi bio raj na zemlji.

2 godine prije zadnji put uredio nonwo
pera lozac
2 godine prije

“Norveški kruzer mogao bi preskočiti luke na Floridi”Bas mi zao,a ako se krene potapat, ‘ocel’ trazit da su spasioci vakcinisani?

postenlopov
2 godine prije

Napokon nesto pametno.

Karma
2 godine prije

JEBLA VAS KABALA FREAK SPRDACINA OKO GRIPE I PASSAPORTE.
KAD CE UVEST SIFILIS, AIDS, GONORREA, CLAMIDYA, KANDIDA VIRUS DOKUMENTE ZA PUTOVANJA?
BUDALETINE I BAJKE ZA RETARDE.
CEGA SE CJEPLJENI BOJE I ZASTO NOSE PELENE NA NJUSKE?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI