Nova platforma CNN Plus propala samo mjesec dana nakon lansiranja

CNN
13 komentara

Čini se da više nitko ne želi CNN-ovu propagandu. Očekuje se da će nova CNN-ova streaming usluga, CNN+, doživjeti dramatične rezove u investicijama i projekcijama, rekli su izvori za Axios.

Tvrtka će izgubiti stotine milijuna dolara od svoje prvotne investicije od milijardu dolara, izvijestio je Axios. Čelnici CNN-a u početku su očekivali oko 2 milijuna pretplatnika u prvoj godini i 15-18 milijuna u četiri godine.

Gotovo 300 milijuna dolara potrošeno je na uslugu, izvijestio je Axios. Nejasno je hoće li čelnici CNN+, uključujući šefa Andrewa Morsea, ostati s uslugom nakon smanjenja ulaganja.

Zapošljavanje u CNN-u je zamrznuto šest tjedana jer se njegova matična tvrtka, Warner Media, planira spojiti s Discoveryjem, izvijestila je agencija. Izvršni direktor rekao je da postoji “zabuna” zašto je CNN pokrenuo streaming uslugu prije spajanja.

Ranija izvješća nagovještavala su očekivani neuspjeh streaming usluge zbog malog broja pretplata i vjerojatnog otpuštanja u svibnju.

Izvršni direktor Warner Brosa David Zaslav zalagao se za spajanje ovog tjedna, izvijestila je agencija. Novi odbor sastao se prvi put u ponedjeljak kako bi raspravljao o rezolucijama, poveljama i statutima za spajanje dviju tvrtki. Zaslav se također susreo s novim nadolazećim predsjednikom CNN-a, Chrisom Lichtom, u uredu mreže u Washingtonu.

Warner Media je izgubila nekoliko rukovoditelja i otpustila radnike nakon spajanja s AT&T-om 2018., izvijestila je agencija. Mnogi su rukovoditelji prošlog tjedna najavili odlazak iz tvrtke jer je spajanje u tijeku. Spajanje WarnerMedia i Discoveryja je vrijedno blizu 59,7 milijardi dolara.

Otpuštanja na CNN+ prvi put su predviđena krajem ožujka kada je usluga prvi put pokrenuta, osim ako se ne povećaju broj pretplatnika.

„Zaposlenici @CNNplusa pripremaju se za otpuštanja vjerojatno već u svibnju usred projekcija slabe prodaje novog streaming kanala; Zaposlenici CNN-a kažu da bi se novi kanal za striming mogao spojiti u veći @discoveryplus već u svibnju, osim ako broj pretplata ne poraste do 130”, rekao je stariji dopisnik Fox Businessa Charles Gasparino u tvitu od 30. ožujka.

Streaming servis reproducira programe uživo i na zahtjev koje vodi Anderson Cooper, Poppy Harlow i bivši voditelj Fox Newsa Chris Wallace, koji je u prosincu najavio svoj prelazak na CNN.

IZVOR: dailycaller.com

CNNPropaganda
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Sam Tucker Carlson sa Fox Newsa ima više gledanja nego sve CNN-ove emisije zajedno.

2 godine prije

Pogrešan direktor…
Pravi direktor slao bi ekipu u Mariupol, u najbolji hotel i od tamo bi pratili gdje pogađaju ruske rakete.
U nedelju dana 100 milijona pretplatnika!

Max
2 godine prije

Nije ni čudo. CNN se gleda samo kad je rat.

tihobl
2 godine prije

A sta ce Debeli Djuro bez CNN+ ?

niš
2 godine prije

Tresla se brda, rodio se miš!

Čudan lik
2 godine prije

Hmmmmm… Sva ova “spajanja” medijskih kuća će SIGURNO stvoriti više demokracije i slobode medija…
I dok mi raspravljamo o Ukrajini, medijske kuće se ujedinjuju u jednu korporporaciju…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI