Nove sankcije EU protiv Rusije će nanijeti još više štete EU

Maria Zakharova
27 komentara

Službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova napomenula je da “ovo diktatorsko ponašanje Bruxellesa u svoj svojoj veličini otkriva da je državama članicama uskraćeno demokratsko pravo na suprotno mišljenje i zaštitu vlastitih interesa”.

Novi paket proturuskih sankcija EU-a, kao i svi prethodni, nanijet će više štete samoj Europskoj uniji, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova, komentirajući nedavni summit EU-a.

“Dolazi do apsurda kada se nekakvim beskrupuloznim manipulacijama – kada za stolom nisu prisutni pojedini šefovi država i vlada – donose neke pravno upitne i očito ispolitizirane odluke, a to su: o početku pred pristupnim pregovorima s Ukrajinom i Moldavijom, koji ne samo da ne ispunjavaju elementarne kriterije EU-a već su izravno u suprotnosti s njima, kao i o još jednom ‘paketu’ jednostranih restriktivnih mjera protiv Rusije, koji će, kao i svi prethodni, izazvati veće štete samoj Europskoj uniji”, rekao je diplomat.

“Ovakvo diktatorsko ponašanje Bruxellesa u svoj svojoj veličini otkriva da je državama članicama uskraćeno demokratsko pravo na suprotno mišljenje i zaštitu vlastitih interesa”, dodala je.

Osim toga, Zakharova je istaknula da će visoku cijenu za konfrontirajuću “politiku EU-a i posljedice njezinih oportunističkih odluka u vezi s Ukrajinom i Moldavijom morati platiti stanovništvo europskih zemalja”.

Zakharova je dodala kako izgleda sasvim prirodno da u ovoj pozadini “najodgovorniji političari u europskim zemljama sve češće daju prioritet nacionalnim interesima nad nekim mantrama o ‘europskoj solidarnosti’, koje nisu u dodiru sa stvarnim potrebama”.

Štoviše, glasnogovornica je istaknula da pod pritiskom pogrešnih koraka Sjedinjenih Država, Europska unija “nastavlja brzo gubiti i političku i gospodarsku težinu diljem svijeta”.

“Resursi EU-a, toliko potrebni za njezin domaći rast, ne usmjeravaju se u rješavanje višestrukih problema i utvrđivanje vlastitog mjesta u multipolarnom svjetskom poretku u nastajanju, već u služenje interesima SAD-a, uključujući u bogaćenje američkog vojno-industrijskog kompleksa,” rekla je.
Pregovori EU s Ukrajinom i Moldavijom

Nakon prvog dana summita EU-a održanog u Bruxellesu 14. i 15. prosinca, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel rekao je da su članice EU-a odlučile otvoriti pristupne pregovore s Ukrajinom i Moldavijom, koji bi mogli započeti u ožujku 2024. ili kasnije. Na summitu je Gruziji također dodijeljen status kandidata i obećano da će se u ožujku vratiti razmatranju početka pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom nakon što zemlja postigne “potreban stupanj usklađenosti s kriterijima za članstvo”.

eumaria zakharovarusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Zaharova mi uljepša još jedan gorak dan.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Nema problema kur.vo samo prestajte sa osvajanjem i nema više sankcija.

tihobl
4 mjeseci prije

…obećano da će se u ožujku vratiti razmatranju početka pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom nakon što zemlja postigne “potreban stupanj usklađenosti s kriterijima za članstvo”…

Nemamo dovoljno nacista i zato nismo dovoljno uskladjeni.

Željko
4 mjeseci prije

Po novoj “agendi” koju su napravile “gazde” EU a to je “veliki brat”, rat na istoku Europe će financirati SAMO EU jer “veliki brat” je “razapet” na: Taiwan, cionistički entitet, Venezuelu, ruske “cirkone i bulave” na Kubi, Nikaragvi, Venezueli, na Filipine, na AUKUS, na Afriku, iz koje “čuvena” Legija stranaca se povlači za pet dana 22.12. 2023. na dan bivše JNA u SFRJ, nastaviti niz/slijed!
P.S. Koja li nas inflacija tek čeka jer valja printati novac iz ničega a sve valute, osim CHF i GPB, su, uključujući i dinar i BiH marku, vezane za euro!

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Dok UvdL, Michel, Borrell i ostala bratija i sestrinčad imaju 26 premijera članica EU kojiim ne izlaze iz guzice, europsko gospodarstvo moze samo i dalje tonuti, a ljudi i dalje biti prisiljavani na smrtonosne genetski modificirane pripravke nepoznatog sastava i ograničavanja slobode i kretanja.

Članovi Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu su i UvdL, i Plenkovićev HDZ i Vučićev SNS.

Lipanj 2024. je vrijeme da ih maknemo sa vlasti na EU izborima.

Faust
4 mjeseci prije

To i je primarni cilj sankcija:uništiti europsku ekonomiju i civilizaciju.

BlueZg
4 mjeseci prije

Pedo globo mafija na putu uništenja sirotinje 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Mel Gipson
4 mjeseci prije

Samo budale mogu težiti priključenju u ovu tiraniju i umjetnu tvorevinu zvanu EU.

4 mjeseci prije

To im i je konačni cilj, uništiti Europu. Ako vidiš da sankcije protiv Rusije imaju veče štete za EU nego za Rusiju , onda prestani sa tim. Ali ovi su baš uporni i žele vidjeti narod na koljenima!

abc
4 mjeseci prije

Amerikanci stvorili EU i na prevaru ljepih obečanja u nju uvalili naivne evropejce, a sad dolazi trenutak surove istine.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Govor šefice Еvropske komisije Ursule fon der Lajen na sjednici Еvropskog parlamenta ZAVRŠEN JE GLASNIM LAVEŽOM PSA, emitovanim preko audio sistema centralne sale za sastanke Еvropskog parlamenta u Strazburu.

„Pokažimo našim građanima moć Еvrope kada je ujedinjena i uzdignute glave. Slava Еvropi“, rekla je Fon der Lajen na kraju govora o rezultatima španskog predsedavanja Savetom ЕU.”

     

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Zahvaljujući sankcijama, SAD su uspele da zarade više od 50 milijardi evra od isporuka tečnog prirodnog gasa (LNG) Evropskoj uniji, prenosi Eurostat.

SAD su od februara 2022. godine isporučile EU tečni prirodni gas u vrednosti od skoro 66,7 milijardi evra. Napominje se da bi bez uticaja sankcija američke kompanije zaradile 52,2 milijarde evra manje.”

Bruno
4 mjeseci prije

Nemoj se ti boriti. Imaš svoje mjesto u smrdljivoj guzici von der Leien. Ni rijeka Rajna vam ne može oprati krv s ruku. Vi ste genocidne ubojice, skupa s Borrelom i ti Michaelom. Sda vam se matere okreću u grobu i žale što vas nisu abortirale.

Darko
4 mjeseci prije

Onu krmaču Ursulu stvarno treba zatući kao psa i to još ne bi bila dovoljna kazna za svu štetu koju je učinila.

oli
4 mjeseci prije

Urska je stvarno veliia prasica

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI