fbpx

Novi napad IDF-a na Siriju

raketa lansiranje

Sirijska novinaska agencije saopštila je rano jutros da je izraelska avijacija napala nekoliko ciljeva u Siriji u regionima Daraa i Quneitra.

Prema prvim izvještajima napadi su usmjereni na skladišta municije koja koriste iranske milicije i Hezbollah.

https://twitter.com/BeornIL/status/1153807840986877952

Izvještaji navode da na bombardovanim mjestima ima mrtvih i ranjenih.

Ranije ovog mjeseca Sirija je optužila Izrael za vazdušne napade na njenom teritoriju. Prema sirijskim medijima tada je izveden kombinovani napad sa izraelskih borbenih aviona i mornaričkih brodova na vojne ciljeve u Damasku i Homsu.

Tel Aviv je ranije priznao da je u poslednjih nekoliko godina izvršio “stotine” vazdušnih napada na Siriju. Damask je osudio te napade kao otvoreno kršenje međunarodnog prava, dok je Iran izjavio da je njegovo prisustvo usmjereno na borbu protiv terorističkih organizacija.

Trenutno nema informacija o dejstvu sirijske PVO.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
13 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Branko
Member
Branko
1 godina prije

Tko se mača laća, od mača i ugiba

Sion
Gost
Sion
1 godina prije

Istinu govoriš, koja stoji u Bibliji.
A svi su se ulovili mača.

Tony
Gost
Tony
1 godina prije

Na ovu temu nema potrebe komentarisati izgleda ovo je izraelsko pravo i niko se ne buni da oni rade sto zele niti im to ko moze zabraniti svima ruke vezane a usta zaposena…

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Kažu, da sirijski S 300 sistemi imaju domet od samo 46 kilometara! Zašto Rusi ne isporuče Siriji normalne rakete S 300 s dometom od min. 150 kilometara, kako bi mogli barem ako ništa drugo malo poplašiti izraelske avione koji svoje rakete na ciljeve u Siriji, lansiraju iznad Libanona! Prije tjedan dana su Jude bombardovali jedno veliko skladište iranskih balističkih projektila kod mjesta Hašd Al Šabija u Iraku i do temelja ga razrušili i tom prilikom je tamo poginuo veliki broj IRCG (iranskih gardista) I stvarno, ti “Izaki i Jakovi” se ponašaju, kao da imaju Bogom dano pravo da ubijaju koga god zažele, a referišu se na Holokaust, zbog kojega im nitko ništa ne smije prigovoriti!

tuf
Gost
tuf
1 godina prije

Domet sustava je varijabilan. Ovisi o visini leta nadolazeće mete. U prodajne svrhe se obično navodi maksimalni domet i ljudi obično prenose tu informaciju, no domet u stvarnosti varira i ponekad može pasti na par desetaka kilometara.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Pa zašto ta neuništiva vojska uvijek rado gađa sa libanonskog, jordanskog ili izraelskog (računamo li Golan) zračnog prostora?

Holandez
Gost
Holandez
1 godina prije

Gde je taj svemoćni S400 ?
Da su Rusi malo jači kao što tvrde bombardovati mesta odakle dolaze bombe i avione židovske skidati ?
Jevreji čim počnu gubiti živote i ratnu tehniku odustali bi odmah od bombardovanja Sirije…

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

Iran MOŽDA ima S-300 (praktično su ga morali već plaćenog otimati Rusima, jer su se Rusi držali sankcija koje su uveli Ameri prmea Teheranu – svaki komentar suvišan) u samom Iranu, jer vidimo kolika je navala zio-nazija na njih u zadnje vrijeme.
Da je S-300 operabilan (a očito je debilan) i u samoj Siriji ne bi Uebermenschen-ima padalo na pamet izvoditi ovakve guposti.
Ali neka samo Putin i Lavrov cvile i dalje kako to da Zapad ne želi imati ništa s njima, a oni bi htjeli biti dio tog istog Zapada. Iranci su shvatili odavno koje su to Sotone.

Djuro
Gost
Djuro
1 godina prije

S400 nije namjenjen obrani Sirije, već ruskih snaga u njoj.

Hmmm
Gost
Hmmm
1 godina prije

@Djuro obrani ruskih snaga? A od koga? Od Zapadnih partnera? Kako je moguće da vjeruju da će ih njihovi Zapadni “partneri” napasti?

Max
Member
Max
1 godina prije

Izrael će ovakve napade nastaviti sve dok mu se ne uzvrati istom mjerom.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Hitno riješiti Idlib i krenuti sa ozbiljnom odmazdom za svako djelovanje Izraela po Siriji. Dok ne riješe Idlib postoji opasnost da teroristi napadnu zajedno sa izraelskom avijacijom.

Hmmm
Gost
Hmmm
1 godina prije

I viču da treba diplomatskim putem reintegrisati isti taj Idlib u Siriju..
Diplomatski put, my @ss.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
13
0
()
x