Obama podržava Bidena za predsjednika

Obama i Biden
40 komentara

Bivši američki predsjednik Barack Obama zvanično je podržao svog bivšeg potpredsjednika Joe Biden za predsjedničku trku 2020. godine. Dugo očekivana podrška uslijedila je nekoliko dana nakon što je izazivač Bernie Sanders povukao svoju kandidaturu.

Obama je u utorak podržao Bidena u video poruci na Twitteru, nazivajući izbor Bidena za svog potpredsjednika “jednom od najboljih odluka koju je ikada donio” i nazivajući kandidata “bliskim prijateljem”.

Govoreći poetično o tome kako je Biden „uvijek pitao šta bi svaka politika učinila za srednju klasu“, Obama je pohvalio kandidata za „pomoć u obnavljanju američkog položaja i liderstva u svijetu“ i vođenje zemlje kroz epidemiju svinjske gripe.

Obama je aludirao na nekad prenapučeno demokratsko polje, tvrdeći da je suočavanje sa nekih dvadesetak kandidata ojačalo Bidena. Uputio je nekoliko riječi hvale za demokratskog socijalistu Bernija Sandersa i „energiju i entuzijazam kojim je nadahnuo, posebno mlade“.

Obama je pozvao „Amerikance svih političkih pravaca“ da se ujedine kako bi izbacili predsjednika Donalda Trumpa iz Bijele kuće – mada, kao i obično, bivši predsjednik nije izgovorio ime svog nasljednika. Upozoravajući da „druga strana ima propagandnu mrežu s malim poštovanjem istine“, nagovijestio je da „pandemije imaju način da se probiju kroz puno buke i obrta“.

O onome što se činilo da nagovještava zabrinutost nekih glasača o Bidenovoj podobnosti za funkciju, Obama je uvjeravao svoju publiku da će se njegov podržani nasljednik „okružiti dobrim ljudima – stručnjacima, naučnicima, vojnim zvaničnicima, koji zapravo znaju upravljati vladom. “

Dok se od Obame dugo očekivalo da svom snagom stane iza svog bivšeg potpredsjednika, priredio je šou tokom prvog dijela držeći karte blizu grudi, čak i kad je naizgled svaki kandidat vodio kampanju govoreći o svojoj ugodnoj vezi sa prvim crnim američkim predsjednikom.

Kampanja predsjednika Donalda Trumpa pozdravila je razvoj događaja u utorak, rekavši da je Obama proveo pet godina govoreći svom osmogodišnjem potpredsjedniku da se ne kandiduje, a sada ga je podržao jer nije imao izbora.

„Biden je loš kandidat koji će osramotiti sebe i svoju stranku. Predsjednik Trump će ga uništiti “, navodi se u izjavi kampanje.

Sanders je bio posljednji od izazivača koji je odustao nakon što je niska izlaznost birača pokrenuta koronavirusnom epidemijom doprinijela njegovom dugotrajnom primarnom gubitku. Senator iz Vermonta odlučio je da ostane na glasačkom listiću koji prikuplja delegate, tvrdeći da se nada da će ti brojevi izvršiti pritisak na Bidena da prebaci svoju platformu lijevo na konvenciji – koja je već jednom odložena.

Američki izbori 2020Barack ObamaDonald Trumpjoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crna guja
4 godine prije

shema bjelih i crnih bilionera da papalino sljedeci bude tamne boje zbog mira tih dvaju boja bjelih i crnih

Kile
4 godine prije

Trumpinjo će obrisati pod sa ovom blijedom krpom, veće šanse su imali sa killary haahhaha

Nije bitno tko
4 godine prije

Goveda iz iste štale…..

Lucija
4 godine prije

“Joe Biden’s most visible accomplishment during the pandemic was losing track of a teleprompter while giving a speech from his house.

According to a WPAi survey conducted last week, as many as 56 percent of Democratic voters prefer Cuomo over Biden, and the New York governor is ahead of the former vice president by double digits when it comes in terms of public approval of their coronavirus response.”, sputniknews.com

Čovjek se gubi; ne zna obraća li se ženi ili sestri itd…

Iza_horizonta
4 godine prije

Pozdrav redakciji Logično.
Dok mi komentar na drugom članku čeka validaciju, iskoristio bi to vrijeme da pitam da li mogu napisati kakav šaljivi komentar u vezi Obame i Bajdena.
Lagana šala, nije ništa opasno poput Monthy Python – Funniest Joke. 😄

игор021
4 godine prije

Нека је проклет онај србин у Чикагу који буде дао глас ционисти и терористи Бајдену.

Kažun
4 godine prije

Mogli su gđu. Kolindu G.K. predložiti ,ako ima dvostruko državljanstvo ,imala
bi veće šanse.Ionako,za poslove preko neta zaradi samo 8.000 eura/mjesečno.

igi
4 godine prije

…jadan starac što ga snađe…u pola kampanje zaboravit će kako se zove i za šta se kandiduje…podsjeća me na onog leša kojeg su kao mrtvaca posvuda vodila dva tipa…film se zove…čini mi se vikend sa barnijem.

Patriot
4 godine prije

Klaun podržava pedofila

U prolazu
4 godine prije

Trump će ga samljeti.

Antinwo.HR
4 godine prije

Podržava smrdljivoga staroga pedofilčinu.

Lobos
4 godine prije

Bajden za predsjednika je u stvari dogovor u DS da Killary bude “predsjednica” preko njega i to je njen, zadnji, očajnički pokušaj da se dokopa titule šefa države ako Bajden pobjedi Trampa pa se on povuče a ona kao ootpredsjednica preuzima kormilo. Samo ima jedan malo veliki problem. Bajden ima šanse manje nego 0,1%, Njega će Tramp otresti kao beba zvečku. I za njega se može, u slučaju da mu Bajden bude protiv-kandidat slobodno reći da će dobiti novi mandat. Samo, Americi bi baš dobro došao jedan Bernie, znajući u kakvom su stanju. Ali on nema šanse pored živih dinosaura i mamuta u DS..Kilari, Bajdena..dinosaura iz duboke države”.

stopostoo
4 godine prije

Nadam se Trumpu, zaista, ovaj mi djeluje ko i pedofilska predatorica kilary

Biljka
4 godine prije

Ovaj metuzalem nije ni za sta vise osim za groba , neznam kome to vec nije jasno

Max
4 godine prije

Pa jednaki su.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI