Obama u svojoj najnovijoj knjizi Trumpa nazvao seksistom, luđakom i rasistom

Obama-Trump
7 komentara

Krajem studenoga 2020. Barack Obama optužio je tadašnjeg POTUS-a Trumpa zbog nespremnosti priznavanja poraza od demokrata Joea Bidena, govoreći o njemu kao o ”diktatoru koji može učiniti sve kako bi ostao na vlasti.”

Bivši američki predsjednik Barack Obama koristio je oštre riječi kojima je kritizirao nasljednika na privatnim akcijama prikupljanja sredstava i događanjima tijekom kampanje 2016. godine i tijekom mandata Donalda Trumpa, tvrdi nova knjiga.

Knjiga spisateljskog osoblja Edwarda Isaaca-Doverea pod naslovom “Bitka za dušu: Unutar kampanjeDemokrata za poraz Donalda Trumpa” trebala bi biti objavljena sljedeći tjedan.

“On je luđak,” citirao je Dovere Obamu nastavivši o “velikim donatorima koji žele iz njega iscijediti reakciju u zamjenu za velike čekove, koje su pisali za njegovu zakladu.”

Navodne su primjedbe izrečene nakon što je Trump stupio na dužnost u siječnju 2017. godine, stoji u knjizi, čiju je kopiju pribavio The Guardian.

Autor je tvrdio da je Obama jednom prilikom prikupljanja sredstava rekao da “nije mislio da ćemo imati rasističku, seksističku svinju”, također govoreći o Trumpu kao o “pokvarenom luđaku” i “korumpiranog pokvarenjaka.”

Dovereove tvrdnje dolaze nakon izvještaja The New York Timesa, koji su nastali krajem srpnja 2020. godine, kada su novine tvrdile da je 44. američki predsjednik optužio Trumpa da je sudjelovao u retorici vezanoj za rasizam. Obama je navodno dao primjedbe tijekom prikupljanja sredstava za tada pretpostavljenog demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena.

“Ono što je oslobodio i što i dalje pokušava iskoristiti su strahovi, bijes i nezadovoljstvo ljudi koji se, u nekim slučajevima, zaista teško snalaze i koji vide kako im perspektive ili zajednice u kojima su rođeni, propadaju. Trump pokušava to iskoristiti i preusmjeriti na nativistički, rasistički, seksistički način”, ustvrdio je Obama.

Također prošle godine, Trump se sa svoje strane rugao Obaminom povratku na trag kampanje, tvrdeći da bivši POTUS nije uspio pomoći Hillary Clinton na izborima 2016. godine.

“Znate da Obama sada vodi kampanju. Oh, idemo. Nije bilo nikoga tko je lošije vodio kampanju za pokvarenu Hillary Clinton od Obame. Vodio ju je katastrofalno”, rekao je Trump na predizbornom skupu u Gastoniji u Sjevernoj Karolini krajem listopada 2020., malo prije predsjedničkih izbora koji su se održali 03. studenog.

Također je zamjerio Obami što je u početku šutio o svojoj podršci Bidenu, u očitoj referenci na 44. predsjednika koji je odbio podržati bivšeg potpredsjednika na demokratskim predizborima 2020. godine, sve dok nije bilo jasnog pobjednika.

Donald TrumpobamaPOTUS
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
happy trigger
2 godine prije

nigga se okuražio nek ga protjeraju u afriku gdje pripada pa nek iz tamo raketira mjesec i orkestrira pobune i državne udare u korist britanske krune koja ga je i podvalila amerima da širi nered i huška amere na ruse i šijite pa da ovi vrate carstvo po bormanovom receptu

nekoime
2 godine prije

Trump 0 : Obama 7, govorim o započetim ratovima.

Karma
2 godine prije

TKO JE OBAMBA? KAKO SE PISE?

gostgost
2 godine prije

ajde mulac vozi, ne bi te bilo bez Trumpa.

Slonica
2 godine prije

Otac mi je bio crn kao gar, a mati bijela kao mlijeko…Obama

Nešto će se morati poduzeti u definiciji rasizma.
Imaju li pravo Obama, Megan Markle koristiti riječ “rasizam” u istoj mjeri kao crnci.

Ili je to po potrebi..

2 godine prije zadnji put uredio Slonica
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI