Odgovor sirijske protuzračne obrane mijenja uobičajenu jednadžbu Izraela

Izraelske zračne snage
20 komentara

Noćas su četiri izraelska zrakoplova povrijedila sirijski zračni prostor u kojeg su ušli preko Libanona i gađali položaje Hezbollaha na jugu Sirije. Libanonski Al-Manar ne govori o žrtvama među borcima Hezbollaha, ali je ovaj put na napad izraelskog zrakoplovstva odgovorila sirijska protuzračna obrana.

Sirijski izvori navode kako je jedan izraelski zrakoplov oboren, a još jedan oštećen. Izrael negira da je imao gubitke, ali je potvrdio da je morao aktivirati sustave proturaketne obrane i oborio je jedan sirijski projektil SA-5, koji je na kraju pao na teritorij susjednog Jordana.

Izraelski analitičar je navedeno opisao kao “dramatičan događaj u sukobu u kojem su sustavi sirijske protuzračne obrane odgovorili na izraelske napade u noći s četvrtka na petak”.

Noam Amir je za izraelski Channel 20 izjavio “kako će incident koji se dogodio između izraelskih zračnih snaga i sirijske vojske natjerati izraelske zračne snage da pjevaju novu pjesmu, te da se moraju suočiti s novim planovima u vezi bilo kojeg budućeg rata”.

“Misija poput ove koja se dogodila danas je trebala biti objavljena od stranih medija, prije svega arapskih. Međutim, naša vojska je na takva izvješća trebala odgovoriti uobičajenom kratkom izjavom kako “odbija komentirati napise stranih medija”. Međutim, ovaj izniman događaj je prisilio izraelsku vojsku da da do sada neviđenu izjavu u kojoj priznaje da je provela napade na sirijske ciljeve i da je presrela projektile ispaljene od strane sustava sirijske protuzračne obrane”, rekao je Noam Amir.

Izraelski analitičar je rekao da je posebno i to što su u sukobu sirijski radari uspjeli otkriti izraelske zrakoplove dok su letjeli iznad sirijskog zračnog prostora, uz napomenu da je jedan od projektila kojeg je presrela izraelska proturaketna obrana pao na jordanski teritorij, što je bilo vrlo neugodno za izraelsku vojsku i prisililo je da potvrdi sukob.

S druge strane, Noam Amir napominje da sirijski projektili nisu bili napredni, ali se ujedno upitao što bi se dogodilo da je sirijska protuzračna obrana koristila projektile naprednije od spomenutih SA-5?

“Sirija je napravila dramatičan pomak kada je uspjela otkriti kretanje izraelskih borbenih zrakoplova”, rekao je Noam Amir, ističući “kako je Damask ovim poremetio uobičajenu izraelsku jednadžbu”.

“Nakon današnjeg sukoba nema sumnje da je izazov između Izraela i Sirije opet uskrsnuo”, rekao je Noam Amir za izraelsku televiziju.

Sirijski sustavi PZO projektilima gađali izraelske vojne zrakoplove

 

NapadNoam Amir
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kolo
7 godine prije

Das Vierte Reich ****************** Glavni problem u Siriji je Njemacka, Izrael lovi u mutnome, zhidovi su oportunisti. Ja bi zhidove iz Izraela metnuo u drugi plan. Mislim da bas tako radi i Putin. Izrael je zelena muha zujara koja gleda nesto ustipniti. Glavni igrac su Nijemci, njemacki industrijalisti, njemacki biznismeni i intelektualci koji se okupljaju oko Merkelovih ideja, ideja Das Vierte Reich. Merkel moze otici a onda ce netko drugi doci koji ce uzeti stafetu Viertes Reich. Turske novine su metnule naslov u kojem su nazvali Merkel “Frau Hitler” – tako lijepo ime. A Trump je odbio pruziti ruku Frau Hitler. Njemacka je epicentar novog hladnog rata, rata u Siriji i Libiji, sankcija na Rusiju, normalno ljudi to ne vidu zato jer su svi pod utjecajem rezimskih novina pa cak donekle i slobodni novinari. Sve to Nijemci radu u rukavicama. Sami Nijemci priznaju da oni imaju najvise politicke i ekonomske… Čitaj više »

kolo
7 godine prije

Das vierte Reich
https://www.youtube.com/watch?v=DTQKCjPOu3c

Die Deutschen I (1von10) – Otto und das Reich
https://www.youtube.com/watch?v=RyBncYBS-gU

čitalac
7 godine prije

Pa, da su rekli da su se svi njihovi zrakoplovi vratili u bazi još bi čovjek i povjerovao ali da su jednu PZO raketu SAM 5 srušili sa protiv raketnom obranom je ipak malo “nategnuto”…
Pa razmišljam logično: ako su se Izraelci ovako uzbunili to nije bez osnova: vjerojatno im je srušen jedan aparat

Ivan1
7 godine prije

Otkriveni su na tajnoj misiji, zato su se uzbunili. ISIL gubi, a onda gube i strane koje ga sačinjavaju. Vjerojatno je ISIL predodređen da izgubi, kako bi njegovi kreatori izašli kao pobjednici. Ali su se preračunali….

Georgij Žukov
7 godine prije

rusi su lokalizirali izraelske avione i dojavili sirijcima gdje se nalaze , ovo je Putinova opomena izraelu da se sezona slobodnog lova na hezbolahove borce i gusarskih upada u zracni prostor sirije mora polako privoditi kraju,uskoro slijedi totalni lovostaj , ujedno je i opomena da se polako privikavaju postivati medjunarodna prava jer ce u suprotnom snositi posljedice agresije na tudje teritorije koje su im do sada uz blagoslov americkih mafijasa prolazile nekaznjeno.

Jupiter
7 godine prije

Izrael deluje preventivno u okruženju, već viđeno.Biće napeto kada arapi krenu frontalno.

Paulo
7 godine prije

Gdje je sad Deutsche Welle?
Sad sutu kad je na prvoj stranici slika Merkel u natovSSkoj uniformi s brkovima.
Angela Merkel branded ‘Frau Hitler’ on front page of pro-Erdogan Turkish newspaper
http://www.express.co.uk/news/world/780696/angela-merkel-german-chancellor-frau-hitler-nazi-turkish-newspaper-front-page

sardelino
7 godine prije

Izrael je trn u kopitu slona. Protokol vremena istrune.

subaru
7 godine prije

Odabrani brane svoju djecu sisilovce kod Palmire, oni rade što žele SVI ostali šute i slušaju!!!

dalmata
7 godine prije

U svakom slucaju,normalan tok evolucije.Izrael je u lakom padu(vojno ,takticki,i po razlici u kvaliteti naoruzanja.Sirijci(kao i cuveni Hezbolah)uz ogromne ljudske zrtve(i boga mi pravog prijatelja Rusiju)silom prilika moraju jacat.I jacaju.a sta se tice Velikog Vladimira,ako te ima Boze,daj da i nama(cilom slobodarskom svitu)budes ovakav prijatelj kakav si sad Siriji.Ali nikakakvog prijatelja nemaju ono koji sami sebi ne pomazu.Uz ovolike zrtve narod Sirije ima dovoljno junackih sinova da su u stanju pokazat zube cionistickom zlu.a tek se stimaju zice tamburice da Sirijac svira Ruski kazacok

Michael Collins
7 godine prije

Od nesposobne SAA IzraHELL ne strahuje – od Hezbollaha imaju noćne more, koje će se samo pojačati kada završi rat u Siriji. Jer Hezbollah nikad moćniji, uz Rusiju i Iran “pušta korijenje” u Siriji.
Ovim povrememnim napadima na Hezollahove konvoje zio-naziji im tek mogu usporiti u naoružavanju. Je li se odgovor sirijske PZO uopće dogodio to je sporedno pitanje.
Dok se ne aktiviraju sustavi S-300 i sl., Al Nusra Airways će švrljati po sirijskom nebu kao da je pikniku.

Blazo
7 godine prije

Ako rusija gi dade koordinatite za izraelskite avioni so toa sto sirijcite go aktivirat s 200 sitem od 1967 god a vo sirija se naogaat od 1983 god sto znaci toa deka sistemot e seuste moken za unistuvajne na primer f16 ili f 18 avioni bez da gi aktivirat s 300 ili s 400 nekako i rusite se samovereni vo ovie stari dobri sitemi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI