Odvjetnička tvrtka koja zastupa Trumpa u Pennsylvaniji odustaje zbog pritiska i izvješća o ”sve većim neugodnostima”

Trump
34 komentara

Odvjetnička tvrtka Porter Wright Morris & Arthur izjavila je u sudskoj tužbi kako više neće zastupati Trumpovu kampanju u tužbi njegovog tima u Pennsylvaniji zbog navodnih “nepravilnosti u glasovanju.”

“Tužitelji i Porter Wright postigli su međusobni dogovor da će tužiteljima biti najbolje udovoljeno ako se Porter Wright povuče,” navedeno je u sudskom spisu.

Saveznu tužbu tvrtka je podnijela samo nekoliko dana prije povlačenja. Tvrtka je već primila više od 700.000 američkih dolara honorara od Trumpove kampanje i Republikanskog nacionalnog odbora.

Povlačenje je uslijedilo nakon članka iz New York Timesa u kojem se detaljno opisuje kako zaposlenici osjećaju “sve veću neugodnost” zbog slučaja, a neki se boje da tvrtka pomaže u uništavanju vjere u izborni proces.

Tužba koju je ovaj tjedan podnijela tvrtka navodno je ukazala na nepravilnosti u više okruga u Pennsylvaniji. U tužbi se tvrdi da su se glasački listići koristili prema različitim standardima, ovisno o tome za koga su glasači glasovali. Kampanja tvrdi da je kao rezultat toga izbrojano na “tisuće nevažećih listića.”

Demokratski nacionalni odbor podnio je zahtjev za odbacivanje tužbe. Državni odvjetnik u Pennsylvaniji JoshShapiro (D) također je tužbu nazvao “besmislenom” i tvrdio da je glasovanje u njegovoj državi bilo “zakonito” i “sigurno.”

Porter Wright podnio je druge prijedloge u ime Trumpove kampanje u Pennsylvaniji i nejasno je hoće li ih i dalje zastupati u tim pitanjima.

U izjavi od srijede u kojoj brane svoju umiješanost u Trumpovu kampanju, tvrtka je priznala da je to “kontroverzan slučaj”, ali je izjavila i da su u takvim pitanjima zastupali druge kampanje, bez obzira na političku pripadnost.

“U takvim slučajevima očekujemo kritike i potvrđujemo pravo svih pojedinaca na izražavanje zabrinutosti i neslaganja,”stoji u izjavi.

Aktivisti protiv Trumpa imaju na meti odvjetničku tvrtku, kao i na Jonesa Daya koji također predstavlja predsjednikovu kampanju u više tužbi. Lincoln Project, aktivistička skupina koju su osnovali Republikanci, najavila je ovaj tjedan reklamnu kampanju koja će ciljati tvrtke koje predstavljaju Trumpovu kampanju u slučajevima povezanim s prijevarom birača.

“Djelatnici @JonesDay i @PorterWright, vjerujete li da bi vaše odvjetničke tvrtke trebale pokušati srušiti volju američkog naroda?” Objavila je skupina na svom Twitter računu ovoga tjedna. Uz pitanje, skupina je objavila i poveznice koje vode do LinkedIn stranica za obje tvrtke.

U novom sudskom spisu Portera Wrighta, tvrtka je izjavila da je Trumpova kampanja “u procesu zadržavanja” ostalih savjetnika. Linda Kerns, samostalna liječnica sa sjedištem u Philadelphiji, koja je također zastupala kampanju u tužbi, ostat će u slučaju.

Trump trenutno gubi u odnosu na Bidena u Pennsylvanijiza više od 50.000 glasova.

Američki izbori 2020Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Patriot
3 godine prije

I u čemu je problem? Ide sa sa drugim odvjetničkim uredom.

nekoime
3 godine prije

Ako ova izborna prijevara prođe, mogli bi na američkoj zastavi bijele zvjezdice zamijeniti crvenima.

Borat
3 godine prije

Kina, Staljin i Severna Koreja su male mace u odnosu na demokrate po zlostavljanju neistomišljenika.

Stara kuka
3 godine prije

Jasno je da se čitav lažni sustav “demokracije”, “vladavine prava” i ostalih frazetina ubrzano raspada pred našim očima. Koliko će tko prava imati ovisiti će isključivo s koliko sile može ta prava poduprijeti. Ako nemaš u rukama veliku batinu, nećeš imati ni prava.

Postojeći sustav je jednostavno nepopravljivo korumpiran i kako meni izgleda samo su dvije mogućnosti. Ili potpuno potonuće u orvelijansku distopiju ili revolucija, rušenje postojećeg sustava i izgradnja novog iz temelja.

bumbar
3 godine prije

Baš kad imamo i službenu izjavu Predsjednika Savezne izborne komisije Trey Trainora, kako prema dokazima zaključuje da je bilo izborne prijevare, baš tada odvjetnički tim odustaje od iznošenja dokaza i tužbe!? Zanimljivo!
https://www.youtube.com/watch?v=-ZRUBVULFN8

Raulko
3 godine prije

Zapravo, već mjesecima svjedočimo neprekidnim vijestima o izmanipuliranim ili cenzuriranim informacijama, o zločinima koji su prešućivani ili prikrivani usprkos upečatljivih dokaza i nepobitnih svjedočenja. Vidjeli smo kako se duboka država unaprijed organizira kako bi izvršila najkolosalniju izbornu prijevaru u povijesti, kako bi osigurala poraz čovjeka koji se žestoko borio protiv Novog svjetskog poretka kojeg žele uspostaviti sotonisti..

Mrčikola
3 godine prije

Zazvonio je telefon majstoru zaduženom za Trumpa i rečeno mu je; dovoljno je, prekidaj predstavu, sklapaj šatore premještamo cirkus.

Stara kuka
3 godine prije

Povlačenje je uslijedilo nakon članka iz New York Timesa u kojem se detaljno opisuje kako zaposlenici osjećaju “sve veću neugodnost” zbog slučaja, a neki se boje da tvrtka pomaže u uništavanju vjere u izborni proces.

NYT je ovdje poslužio kao glasnik koji je ovoj tvrtki i drugima koji zastupaju Trumpovu kampanju prenio jasnu poruku duboke države da bi bilo jako dobro za njih da počnu “osjećati neugodnost” zbog ovog “kontroverznog slučaja” i odustanu jer će u protivnom zaista osjetiti što je neugodnost.

Stara kuka
3 godine prije

Trumpov pravni tim podigao je već niz tužbi zbog mogućih prijevara na izborima te se očekuje da će slučaj završiti i na najvišem – Vrhovnom sudu. Trump je u četvrtak putem Twittera više puta upozorio da se krađa na izborima itekako dogodila, no sada je prvi puta objavio koliko mu je, prema njegovim podatcima, glasova ukradeno. “Izvješće: Dominion je izbrisao 2,7 milijuna glasova za Trumpa na nacionalnoj razini. Analiza podataka pronašla je 221.000 glasova u Pennsylvaniji koji su prebačeni s predsjednika Trumpa – Bidenu. 941.000 glasova za Trumpa je izbrisano. Države koje su koristile Dominionov glasački sustav prebacile su 435.000 glasova s Trumpa na Bidena”, objavio je Trump na Twitteru referirajući se na izvješće novinarke Chanel Rion s OANN-a. Nove tužbe Trumpove kampanje zbog izbornih prevara u Wisconsinu, Michiganu i Pennsylvaniji. U Michiganu sumnjivo barem 300.000-400.000 glasova. Inače pet država u kojima je Trump dugo vodio pa je iznenada pred… Čitaj više »

Miro
3 godine prije

Pristalice Trumpa imaju vise oruzja nego Americka vojska, pa i u kojoj skoro 80% njih podrzava republikance. Nece to tek tako lako za demokrate, moze i građanski rat pa bilo bi i dobro, ovo liberalno ludilo mora da se nekako zaustavi.

Ive
3 godine prije

Do prije 25 godina sam bio simpatizer USA, onda sam dobio ponudu za dobro plaćeni posao u USA pa sam se odlučio informirati o životu tamo dok sam čekao vizu. I upoznavši se sa stilom i načinom života u USA moja viza je ostala neiskorištena. Naprosto nikada nebih moga oživjeti u USA jebokraciji.

Max
3 godine prije

Prijevarama nikad kraja.

pero
3 godine prije

Prijete im pa su se prepali. Ali ima drugih i sve ide ok. Trump nastavlja još 4 godine. Ovi su napravili preveliku prevaru i izdaju da bi im se to dopustilo. Vojska nece dati izdaju amerike.

pero
3 godine prije

Trenutno zbog nepovjerenja prema velikim msm medijima, ogromna količina ljudi se okreće prema alternativi pa je trenutno najskidanija aplikacija P a r l e r. Ovi su se toliko prepali da su počeli na tv pricati da ju je s o r os kupio sto naravno nije istina.

dulebg
3 godine prije

Tko drukčije kaže
kleveće i laže
i našu će osjetit pest

Karma
3 godine prije

Govno od drzave poslije smrti Kennedya. Zelim im yugo raspad na 53 male drzavice.

Cassia
3 godine prije

Ništa od toga akcija ide dalje 😁

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI