Optužen jer nije otključao telefon nakon povratka iz Rusije

Paul Golding
16 komentara

Vođa antimigrantske grupe Britain First, prema britanskim antiterorističkim zakonima, novčano je kažnjen uz izricanje uslovne kazne za odbijanje da otključa telefon i računar policiji nakon povratka sa putovanja u Rusiju prošle godine.

Pol Goldingu (38) je naloženo da plati dodatni iznos od 21 funte i 750 funti troškova, a glavni sudija za prekršaje Emma Arbuthnot u srijedu u Londonu odredila mu je i devetomjesečnu uslovnu kaznu .

Optužen je prema Prilogu 7 Zakona o terorizmu da je “namjerno odbio da se povinuje”. Policija je svjedočila da je Golding odbio njihov zahtjev za otključavanjem Apple računara i iPhone-a, kada su ga zaustavili na aerodromu Heathrow 23. oktobra prošle godine, dok se vraćao sa putovanja u Moskvu.

Arbuthnot je rekla da za zaustavljanje nije potrebna „razumna sumnja“ prema Prilogu 7, i da nema „nikakve sumnje“ da Golding nije poštovao policijske naredbe.

Prilog 7 Zakona o terorizmu, donesen 2000. godine, ovlašćuje policiju da ispituje, pretražuje i zadržava bilo koga do šest sati u ulaznim lukama u Velikoj Britaniji, kao i da ispituje ljude “kako bi utvrdili da li jesu ili su bili osumnjičeni za izvršenje djela, pripremu ili poticanje na terorističke akte”, rekao je policajac Rori O’Connor, koji je svjedočio na suđenju.

Golding je Britain First opisao kao „patriotsku, desničarsku, konzervativnu“, ali grupu su mediji opisali kao „krajnje desne“ ekstremiste, dok je njihova kritika prema imigrantima označena kao „islamofobična“. Grupa ima manje od 1.000 članova i registrovana je kao politička stranka 2017. godine, iako nije platila 25 funti i podnijela odgovarajuću papirologiju.

TeroristiVelika Britanijazatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
3 godine prije

Dakle, kad iz “diktature” dođeš u demonkraciju dužan si se povit tj dozvolit da ti se kopa po privatnosti. Zanimljivo

John Galt
3 godine prije

Podrška. Ne bih ni ja.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Policijska država u strahu od svega što dolazi iz Rusije…

Bosanac
3 godine prije

Eto ko ne vide oni ništa dok on to njima ne otključa (u prevodu skini gaće da te jebemo, u protivnom ako ih mi budemo skidali ispast će da smo te silovali)

Ante
3 godine prije

Apsolutni pravac čovječanstva je terorizam na ljudskim slobodama pod krinkom borbe protiv nekih drugih terorizam.
Vidjeli smo to i kod pitanja Korone, za čas smo svi postali bioteroristi i to deklarirani od visokih političkih dužnosnika , u ovom slučaju člana kriznog stožera.

Ana
3 godine prije

Demokracija. Osobne slobode i ostalo bla bla!

fićo
3 godine prije

Meni je čudno da je tako jeftino prošao i da je ostalo na tome i da mu nisu uzeli te aparate i odneli ih meštrima na veštačenje.Ja mislim da bi u balkanskim demokratijama tako bilo.Spasilo ga je što je Englez.

neznanje
3 godine prije

Tip je stručnjak za marketing i samopromociju.
Koju su mu reklamu napravili!!!
Barem danas možeč zamjeniti svu elektroniku, podatke poslati kući šifrirane da ih za par stotina godina neće dešifrirati i “čiča mića, gotova prića”, no na taj način nećeš dobiti publicitet.

cibo
3 godine prije

Tako se radi, bravo Engleska. Da je tako radio Sovjetski Savez ne bi nikad propao. U Hong Kong vitlaju s americkim zastavama a neka prova tako netko vitlati s kineskim zastavama u Americi pa ce zavrsiti na robiju. Pogledajte kako je zavrsio general Flynn, propada u zatvoru samo zato sto je “lagao” bio je stisnut u ugao i “lagao” pa samo da je malo mislio glavom znao bi da americka CIA ima sve snimke razgovora, e-maila i kuda se kretao. Uz to Flynn je bio cak i direktor …18th director of the Defense Intelligence Agency of the US. Kad americki rezhim hapsi svoje vlastite generale kako je tek obicnom covjeku. U Americi i Engleskoj svatko zivi u strahu za svoj zivot. Moze hodati kao peder po ulici, pusiti marihuanu izaci iz porno industrije i doci na TV, moze raditi takvih stotinu stvari ali ako dirne u rezhim bolje da ga… Čitaj više »

Hamer
3 godine prije

Da su Britanci u povijesti bili pošteni a ne huškači i osvajači vjerojatno ne bi imali problema sa terorizmom

Max
3 godine prije

Dajte da vidimo recepte i slike na laptop Ne dam onda ste kriminalac..Ma baš svašta.

sokre
3 godine prije

odavno ne koristim google, edge, chrome i ostala sranja, samo je problem što je bjelosvjetska banda povezana, ali dobro nemoram kupovati ni preko ebaya, niti svih ostalih koji uvjetuju nešto. ko im hebe nanu. root mobitela, novi software čisti android i sve fercera bez google. umjesto windowza linux. duckgo browser i peri

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI