Ostavka Sergeja Lavrova? – Moskva: “Ignorirajte ove špekulacije”

Sergej Lavrov
18 komentara

Izvor Savezne agencije za novinare (FAN) pri ruskom Ministarstvu vanjskih poslova je opovrgnuo informacije koje su se pojavile u nekim medijima kako čelnim ministarstva, Sergej Lavrov, navodno namjeravao napustiti svoj položaj.

“Za sada se ništa ne zna o takvim planovima”, rekao je sugovornik agencije.

Ranije su brojni mediji izvijestili kako će Sergej Lavrov napustiti mjesto ministra vanjskih poslova Ruske Federacije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je pobijedio na izborima 18. ožujka, rekao je da će imenovanja novog kabineta biti objavljena nakon inauguracije.

Sergej Lavrov ne na čelu Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije od 2004. godine. Podsjetimo da danas ruski čelnik diplomacije puni 68 godina.

Medijima se obratio i tajnik za tisak predsjednika Dmitrij Peskov, koji je čestitao rođendan ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu i pozvao agencije da ignoriraju špekulacije. To je bio komentar Peskova na medijska izvješća o navodnoj ostavci ministra.

“Čestitamo Sergeju Viktoroviču rođendan i ne obraćamo pažnju na špekulacije”, rekao je Dmitrij Peskov.

Ranije kanadski RTVI, pozivajući se na svoje izvore, izvijestio je o predstojećoj ostavci ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, koji je navodno sam tražio da ne bude uključen u novu vladu zbog umora.

Ruski ministar vanjskih poslova je na svoj rođendan bio u Tokiju, gdje je išao u radni posjet. Na dar od japanskog kolege je Lavrov dobio kolač u obliku nogometne lopte, kao nagovještaj na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se ove godine održati u Rusiji.

dmitrij peskovUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio Cagapulito
5 godine prije

E pa ova zapadna Goebbelsovska propaganda je vrlo maštovita i kreativna.

Riddick
5 godine prije

Kasno on je vec smenjen u zapadnoj stampi oni su vec otisli i dalje kako ce Rusija bez njega ko ce da ga zameni itd.
E sad , bilo bi lepo da sami sebi u ovako ociglednim situacijama zalepe etiketu FAKE NEWS posto su pro zapadni novinari ocigledno prosirili laznu vest…

Nena
5 godine prije

Sto se babi tilo (htjelo) to joj se i snilo
Ne mogu mu ništa, jači je od svih njih zajedno, ne može se s njim nitko usporediti

Sir Oliver
5 godine prije

Što je babi milo to joj se i snilo.

NSU
5 godine prije

Idemo dalje! Ministre sretan ti rođendan!

Ive
5 godine prije

Interesantno koliko je zapadnoj “demokraciji” Rusija i sve sto dolazi iz Rusije trn u oku. Lavrov je za sve njih GOSPODIN DIPLOMATA pred kojim se svi ostali diplomati mogu skraiti i samo od njega nastojati uciti. Ali diktarura zapadnog krupnog kapitala vlada smao “deomkracijom” pardon diktaurom kapitala.

vladica
5 godine prije

Sretan rođendan Lavrovu!

Duki
5 godine prije

“POUZDANI IZVOR” ,=DVIJE KREZAVE BABE na banku ispred dućana u donjoj pripizdini !??

Zvrk
5 godine prije

Velika kritika portalu. Napisat ću ovdje pošto želim da bude javna, a nema nikakvog specijaliziranog obrasca za pisanje kritika osim službene mail adrese. Dakle, redakcija je odlučila napisati da je priča o Lavrovljevoj ostavci dezinformacija.Vijest staru jedan dan. I to je u redu. Portal ima pravo od mnoštva vijesti razabrati ono što se čitateljstvu čini najzanimljivije. Moja zamjerka ide radi onih vijesti koje nisu objavljene, a svakako zaslužuju punu pozornost čitatelja i komentatora. Prije svega mislim na mali puč u Slovačkoj. Kao što znamo, članica je V4 grupe koja je kao interesna skupina unutar EU na piku neoliberalnih elita ponajviše radi svoje suverenističke politike. S vremena na vrijeme se povremeno objavljuju neke izjave Viktora Orbana koje jesu u skladu s prethodnim rečenicama kao i to da njegovi stavovi zaista plijene pažnju čitateljstva. Mojoj malenkosti, inače dugogodišnjem komentatoru je zasmetalo što su redakciji bitniji njegovi komentari od potencijalno tektonskih promjena unutar… Čitaj više »

Našili
5 godine prije

lavrov ljev posjet vijetnamu je otkazan a to rusi ne rade a mi ne znamo sto stoji iza toga a moguce je da su neki vrlo ozbiljni geopoliticki razlozi sjetite se da je ameicki nosač u vijetnamu a moguće je da su vijetnamci jako ozbiljno izigrali ruse a druga je mogucnost ozbiljni zdravstveni problemi lavrova a postoji i treca mogucnost koja je izvjesna a to cemo vidjeti lad putin proglasi vladu da dolazi do ozbiljne promjene u ruskoj politici o promjena odnosno prestanak kutuzovljeve taktike kupovine vremena i mislim da se vrlo ubrzano bliži trenutak sukoba jer namjere zapada su jasne kao sto je jasno da ce se rusi braniti

Bruno
5 godine prije

Sergej Lavrov je genijalac. I najveći mrzitelji Rusije priznaju da je taj diplomat jedno od najjačih ruskih oružja…

tata mata
1 godina prije

i ja sam cuo da biden namjerava da odstupi kao predsjednik usa ,,najkasnije za 4 g, informacija direktno iz WH i 100 % provjerena

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI